![]() |
Re: SUV big boys : Porsche Cayenne Turbo S vs. Mercedes-Benz ML63 AMG
votat...Gelandewagen :lol: :lol: :lol: ...G Class...adica singurul off-roader cu 3 diferentiale din lume...
si atat. |
Quote:
|
ce-i cu g class in topicu asta? e vorba de cayenne turbo S si ML63 AMG....nu intzeleg care-i legatura....trebuia macar sa faci o comparatzie ceva...da nu sa zici direct k asta-i aleasa....sau aici suntem pe chestia aia...2 se bat si al treilea cashtiga? :lol:
|
Quote:
|
Diferentza e intr`adevar mare, dar itzi mai zic ceva la care toata lumea o sa sara de fund in sus ca asha ceva nu e posibil. Eu am un Ford Mondeo 2.0i 145 CP shi mi`a dat zdrentze un tovarash cu un Audi A4 din 2001 1.9l TDi 90CP in trafic (tzin totushi la viatza mea). La plecare de pe loc in linie dreapta pe drum liber pana la 170 am avut maxim o lungime de mashina avantaj in fatza lui shi asta in conditziile in care am schimbat la roshu (6500 rpm) nu`mi explic cum de s`a tzinut asha de bine dupa mine (shi nu are nimic modificat la mashina). Poate ca or sa spuna totzi ca nu sunt eu shofer bun...poate asha o fi...dar nu mi se pare ca`tzi trebui prea mare skill sa dai liniutze pe drum liber perfect drept.
Iarashi eu nu am zis ca ML 63 AMG are performantze mai bune decat Porsche, doar ca eu sunt fan 100% Mercedes e o chestie de parere. Fiecare cum crede, fiecare ar alege ce i s`ar potrivi lui mai bine shi l`ar satisface. |
asha si ink o chestie.....motoare complet diferite...unul twin turbo altul normal aspirat...unul de 4.5 celalat de 6.3.de aici apar diferentzele in obtzinerea de cuplu maxim....cayenne-ul il obtzine la turatzii mici si pe o plaja mare pe cand ML-u la turatzii mari si intr-un anumit punct...
|
parerea mea despre ce ai zis tu cu liniutza ta cu ala cu audi este k s-a tzinut dupa tine odata k ii diesel si are un cuplu destul de mare mai ales in treptele superioare de viteza...si apoi k tu ai schimbat tot pe roshu la 6500 dupa cum ai spus pe cand dak ai cauta un pic prin cartzi sau site-uri fordul tau de 2.0 are cuplul maxim la 4500...
|
si timpii de 0-100 km/h sunt 9.90s la audi si 9.80s la ford....acu ma gandesc k te-ai lamurit de ce s-a tzinut baiatu dupa tine...
|
Scrie in cartzi ca e 4500 mie mi s`a parut ca ar fi pe undeva la 5500, poate nu ma pricep, dar oricum sunt 55 de cai in plus am pierdut la schimbat, dar cat sa pierzi sa se tzina asha de bine?
Apropo de cuplu maxim, am intzeles ca ar fi nishte beculetze care se monteaza pe bord shi se aprind sa`tzi indice cand ai cuplul maxim shi cand e cel mai bine sa schimbi. Shtii cumva unde ash putea gasi asha ceva? |
Quote:
oricum am votat ML... DAR si Porsche-le e frumusel...dar totusi e primul lor SUV...;) |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
nu e v8 63-ul?
parca 65 era v12...:D |
Quote:
|