Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   FIBRA DE STICLA/CARBON, CHITUL, VOPSEAUA SI ALTELE (https://forum.4tuning.ro/657-fibra-sticla-carbon-chitul-vopseaua-altele.html)
-   -   CHITUL (https://forum.4tuning.ro/657-fibra-sticla-carbon-chitul-vopseaua-altele/218144-chitul.html)

Re: CHITUL

Quote:

Originally Posted by cs28katy (Post 3933100)
Cine ma ajuta si pe mine cu un sfat ? Am nevoie de un kit pentru plastic, pentru finisarea unei console. Ce fel de kit ar trebui sa cumpar ? Din cate am citit mai sus ar fi chituri cu polimer si chituri poliesterice.

chitul poliesteric este indicat pentru ca face aderenta pe metal,lemn,plastic

brotacel 22-05-11 19:54

sal baieti am si eu o intrebare, se poate chitui peste grund ?

D-I-U 22-05-11 20:29

daca slefuiesti,altfel nu face priza......e prea fin

brotacel 22-05-11 20:32

si cu cat ar trebui slefuit ?

D-I-U 22-05-11 20:55

asta cu numerele la hartie abraziva nu le am:D dar mai bine zic eu slefuiesti tot ce vrei sa chituiesti macar stii o treaba....sau mai asteapta ca sunt cativa aici care pot sati spuna..bafta

brotacel 22-05-11 21:00

aveam idee ca se poate chitui peste da nu eram sigur, ms , poate imi rasp baieti care stiu

papicustom 22-05-11 21:59

Quote:

Originally Posted by brotacel (Post 4343518)
sal baieti am si eu o intrebare, se poate chitui peste grund ?

Salut.
Nu se poate chitui peste grund pentru ca nu face "priza" chitul pe grund...adica ai putea sa chituiesti dar in scurt timp chitul va sari sau se va crapa. Iti recomand sa indepartezi tot grundul daca e posibil cu un diluant, eventual nitro, dupa care sa slefuiesti zona respectiva cu P80-P120 in functie de starea suprafetei. De preferat a se slefui cu o masina de slefuit orbitala pt ca zgarieturile produse de un smirghel frecand "la mana" sunt mai mari decat cele produse de orbitala. De asemenea este bine sa slefuiesti zona de pierdere a chitului cu P150-P180 inainte de a aplica chitul pt a evita "tragerea" chitului in zgarieturi in timp.

b01uxd 23-05-11 10:57

asta e genu de topic unde isi dau toti prapaditii cu parerea......ar trebui sa fie postate manuale de utilizare sau ghiduri de utilizare si sa posteze doar cei care lucreaza in domeniu....nu de alta dar cineva poate chiar are nevoie de sfaturi nu de pareri neavizate

tgfy 22-12-11 18:45

Chituire/Turnare carena scuter

Am nevoie mare de ajutor! Am un scuter Kymco Super 8 in 4T. Am carena din fata-dreapta sparta (o gaura de ~4 cm lungime si ~2 cm latime) undeva pe la mijlocul acesteia si o alta parte a carenei este lipsa, adica nu mai e. Cea din urma era in forma de Y, iar acum nu mai are piciorul acela care separa farurile si a ramas in forma de V.

Caut o persoana care se ocupa cu asa ceva. URGENT!

Va multumesc!

P.S. daca nu am postat la locul potrivit, imi cer mii de scuze.

grigoreionut 13-02-12 15:05

merge chituit peste fuller dar trebuie sa smiegluiesti, cum se spune in domeniu (sa faci masa) cu un p 220 p150 sa fie putin mai abraziv
vezi sa nu fie ud

grigoreionut 13-02-12 15:06

si nu va mai da-ti cu parerea daca ati auzit de la unul de la altul
aproape tot ce vad pe aici habar nu aveti de ce vorbiti

Geo_ZGA 13-02-12 15:10

E un forum, nu poti tine pe nimeni sa nu posteze... cat despre corectitudinea raspunsurilor, nu poti decat sa astepti cat mai multe pareri, sa studiezi... intr-adevar, unii abereaza, dar asta nu inseamna ca tot ce scrie aici sunt prostii.
Nu multi tinichigii/vopsitori stau pe forum sa dea sfaturi.

grigoreionut 13-02-12 16:46

inteleg

pasbogdan 13-02-12 20:25

A folosit cineva chit peste solutie antirugina?
Solutia este pensulabila,varianta aceea care se inegreste la contactul cu metalul.

Multumesc,

grigoreionut 13-02-12 23:16

te sfatuiesc cureti rugina de tot ptr a fi mai sigur eu unu nu am incredere in solutiile acelea de antirugina
parerea mea

All times are GMT +2. The time now is 09:10.

- Copyright 2026 4Tuning