![]() |
Re: Ford Mondeo versus Vw Passat
Ca si pret din cate stiam eu Ford Mondeo e mai ieftin, dupa piata engleza, cam cu 1000 lire, la motorizarea 2.0 diesel. VW passat e mai nou, ce-i drept. Oricum merg pentru Mondeo, imi place mai mult cum arata, e mai ieftina, si mai exclusivista pana la urma.
offtopic: GTI : Preaslavit detinator de Passat pe benzina!!! Te venerez! Ai cea mai exclusivista masina din Romania. |
GabiByte,care-i problema ca am Passat pe benzina?
|
Nu e ABSOLUT nici o problema, eu apreciez foarte mult passaturile pe benzina pentru ca sunt foarte putine. Te felicit ca nu te-ai pus pe banda rulanta cu TDI ;)
|
10x...credeam ca...m-am gandit si la TDI dar fac 10000km pe an,deci nu-i chiar asa paguba mare...acum ma oftic ca nu am putut lua 4motion 2.0FSI ca nu era lansat atunci,mai ales ca are si traseu de evacuare dublu si arata la spate ca un 3.2FSI...:(
|
am vazut o reclama la ford tdci parca... 13000+ cip...
clar as alege mondeo pt raportul calitate/PRET/performante |
da, a fost o oferta pentru 2,0 TDcI de 116 cai, echipare Ambiance.
|
la toti v-a luat ochiu pretu Fordului, cat platesti atata face!
|
Nu-i chiar asa.Mondeo e o masina foarte buna.Tinuta de drum e exemplara si calitatea e foarte aproape de cea a Passat-ului,mai ales daca faci comparatie intre Ghia (cu piele) si Highline.Motoarele TDCI erau intr-o vreme cele mai linistite insa despre fiabilitate nu stiu prea multe asa ca ma abtin.Si ar mai fi ceva,Mondeo se fabrica in Belgia,deci nu se poate nimeni plange ca e facuta in fabrica de la Koln,Germania,unde se fabrica Fiesta si unde o mare parte din muncitori sunt turci,desi nici asta n-ar prea conta avand in vedere gradul de automatizare al liniei de asamblare.
|
Quote:
stai linistit ca ford mondeo nu e chiar asa slab precum crezi tu,motoarele diesel cred ca ar putea fi chiar mai bune decat la VW,sunt facute in colaborare cu grupul PSA,foarte fiabile,economice si cu o curba de cuplu foarte buna,care nu se plafoneaza precum TDI-urile la o turatie ridicata (citeste ams si o sa vezi parerea lor).oricum mondeo are ceva ani vechime si va urma un model nou. |
pai normal ca se uita la pret.. cu mult mai putini bani primesti o masina similara din aceeasi clasa.. cu imagine de marca apropiata iar designul este o chestiune de gust.
in momentul in care ajungi sa nu te mai uiti la banii dati pe o masina oricum nici nu te gandesti sa cumperi un mondeo sau un passat... |
Quote:
Si inca ceva , mondeo are un pret scazut deoarece urmeaza sa apara generatia cea noua. Actualul Passat nu se poate compara cu mondeo deoarece dispune de o tehnologie noua si e clar ca e superior , sa asteptam insa noul Mondeo. |
Quote:
legat de oferta televizata, acea a fost o miscare de marketing, o oferta (probabli lichidare de sotc), asemena gasiti la grupul VAG din belsug, doar ca in special aceasta a fost foarte promovata. |
Poate ca se fabrica si in Germania dar iti spun sigur ca se fabrica si in Belgia in localitatea Gent.
|
Mai e o chestie,prin noua generatie,Passat tinteste mai sus,a trecut in aceeasi liga cu C-Klasse,BMW 3er si A4.Probabil ca acelasi lucru o sa se intample si cu urmatoarea generatie Mondeo care din ce am vazut pana acum arata foarte bine (parca au aparut ceva poze oficiale intr-o anume revista din RO)
|
La calitate ... tinde spre acea liga amintita de tine dar , gandeste-te ca A4 are clientii lui , iar Passat pe ai lui , si cred ca mai repede un sofer de passat si-ar lua a4 decat invers (vorbind de noua generatie)...doar daca ai o suma de....si faci niste calcule si .... iti iei passat pentru ca Audi iese mai scump cu cateva mii in aceeasi configurare....insa diferenta aia eu consider ca nu o da doar sigla de pe capota
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:25. |
- Copyright 2026 4Tuning