Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Machetele mele (https://forum.4tuning.ro/505-machetele-mele.html)
-   -   Machetele mele - Piniuli (https://forum.4tuning.ro/505-machetele-mele/202934-machetele-mele-piniuli.html)

2010 13-10-10 06:27

Re: Machetele mele - Piniuli

Interesanta macheta si la un pret bun:!:

Piniuli 17-10-10 20:58

5 Attachment(s)
9)GAZ M21 "Volga" (1958 ) - DeAgostini/IST Models

GAZ M21 "Volga", care isi trage numele de la fluviul omonim, a intrat pe masa proiectantilor la inceputul anilor '50. A fost construita pentru drumurile dure din acea perioada, iar design-ul ei era inspirat din cel al automobilelor americane. A fost produsa in 3 serii, usor diferite ca design, si a fost exportata in toata Europa. A fost usor inaccesibila oamenilor de rand datorita pretului ridicat. In Romania, a fost masina oficialitatilor, mai ales in culoarea neagra.
https://www.youtube.com/watch?v=ZM14wzRaMaw

Macheta reproduce a doua serie, produsa intre 1958-1962, care dupa parerea mea este cea mai putin frumoasa dintre cele 3. As fi vrut ca cei de la DeA sa aleaga cea de a 3-a serie pt colectia lor. Ea exista in colectia din Rusia dar in varianta break (kombi). Detaliile machetei sunt limitate, fiind o macheta de revista. Interiorul e de o singura culoare, fara detalii (ceasuri etc) evidente. La exterior farurile au niturile putin prea vizibile. In rest, doar detaliile de baza. As putea acorda un plus pt siglele si "gazela" de pe capota. Rotile sunt de asemenea reusite.

FED express 17-10-10 20:59

asta da frate...comunista asta arata impecabil.felicitari:!:

Piniuli 17-10-10 21:07

Mersi. De-acu urmatoarele 30-40 doar comuniste vor fi :) .

2010 17-10-10 21:08

Asta era cat o vaca...ce vremuri..
Frumoasa si pe culoarea potrivita:!::!::!:

livicu 18-10-10 07:01

frumoasa tare de tot comunista, singura chestie care nu ma prea incanta la ea sunt rotile pe care le-au facut galbene, dar nu mi-ar displace sa o am in colectie chiar si asa cu roti galbene :D.

Piniuli 21-10-10 12:46

5 Attachment(s)
10)GAZ M21 "Volga" Taxi (1958 ) - Altaya/IXO

Fiind o masina comuna, mare si rezistenta, GAZ M21 "Volga", a fost, bineinteles folosita si ca Taxi, chiar si in Romania.

Macheta este produsa de IST sau IXO (cam acelasi lucru) pt Altaya si DeAgostini si face parte din colectia "Taxiurile lumii". Aceasta este varianta pentru Rusia. Decal-urile de pe macheta sunt conforme cu realitatea dar placuta cu "Taxi" asa de mare nu a fost prea comuna. Macheta este evident realizata pe aceasi matrita ca cea care am prezentat-o la nr. 9 dar are mici diferente. Rotile sunt alt model si sunt "cromate". Masca fata este acelasi model, dar Taxi-ul nu are evidentiate gaurile (cu vopsea). Vopseaua este aplicata cam subtire, pe la muchii se cam vede metalul. Sigla in fata nu este asa clara iar stopurile sunt doar vopsite. La interior nu exista decat detaliile de baza. Per ansamblu este mai slab realizata decat modelul anterior.

2010 21-10-10 13:30

Imi place mult comunista, cred ca acum ar fi mare caterinca sa mergi cu taxi de asta:!:

Piniuli 24-10-10 22:44

5 Attachment(s)
11) GAZ M24 "Volga" (1968 ) - DeAgostini/IST Models

In 1961 a inceput dezvoltarea unui nou model menit sa inlocuiasca batrana Volga. GAZ M24 Volga a avut acelasi motor de la M21, modernizat. Un motor V8 de 5,5 litri a fost proiectat pentru modelele ce urmau a fi folosite de elita tarii. In 1967 a aparut primul "concept car" iar in 1968 a iesit primul lot.

Macheta face parte din colectia DeAgostini, dar este un model reusit. Erori de replicare nu exista, siglele arata bine iar blocurile optice sunt colorate corect, dar au nituri, bineinteles. Rotile sunt ok, cu un trim alb. Un lucru de reprosat ar fi grila care nu este perforata, nici nu este vopsita cu negru in locul spatiilor. Interiorul este spartan, fara decaluri si fara diferente de culoare.

2010 25-10-10 02:41

Prea tare colectia asta, numai comuniste frumoase au scos:!:

FED express 25-10-10 13:57

frumos dinozauru asta:lol:, arata tare bine pe negru, dar pacat de grila, daca avea orificiile alea negre, i-ar fi schimbat tare mult aspectul, asta e.mie imi place si asa:D

Piniuli 29-10-10 10:55

5 Attachment(s)
12) FSO Polonez 1500 (1978 ) - DeAgostini/IST Models

FSO Polonez este un autoturism produs in Polonia la FSO (Fabryka Samochodów Osobowych) incepand cu anul 1978. FSO Polonez 1500 (sau MR '87) este primul model produs in aceasta serie, el producandu-se pana in 1989. Cu exceptia caroseriei, totul era construit sub licenta Fiat. Caroseria era un design nou, creat de Giorgetto Giugiaro. In Romania nu s-au importat oficial dar au fost aduse cateva dupa 1989.

Macheta, de la DeAgostini, vine colorata portocaliu, cea mai comuna culoare a acestei masini. Nu este prea detaliata, primul lucru care sare in ochi fiind manerele portierelor, foarte prost realizate. Fata arata ok, dar se vad niturile, bineinteles. Stergatoarele sunt bine realizate spre deosebire de alte machete din aceasta serie. Jantele sunt bine realiate, dupa unul din modelele cu care a fost echipata aceasta masina.

2010 29-10-10 12:27

Asta e o amintire frumoasa..superba man mai ales pe portocaliu:!:

klauzephoto 29-10-10 12:41

frumoasa....imi amintesc cand mergeam la mare cu ai mei cand eram mic inainte de 89 si era plin de polonezi cu din astea sau cu 126 care trageau rulotele alea mititele de bagaje....ma fascinau....pacat....mare pacat ca nu sint finisate asa cum ar merita machetele astea de revista....

makvld 29-10-10 21:19

Quote:

Originally Posted by Piniuli (Post 3735301)
9)GAZ M21 "Volga" (1958 ) - DeAgostini/IST Models

GAZ M21 "Volga", care isi trage numele de la fluviul omonim, a intrat pe masa proiectantilor la inceputul anilor '50. A fost construita pentru drumurile dure din acea perioada, iar design-ul ei era inspirat din cel al automobilelor americane. A fost produsa in 3 serii, usor diferite ca design, si a fost exportata in toata Europa. A fost usor inaccesibila oamenilor de rand datorita pretului ridicat. In Romania, a fost masina oficialitatilor, mai ales in culoarea neagra.
https://www.youtube.com/watch?v=ZM14wzRaMaw

Macheta reproduce a doua serie, produsa intre 1958-1962, care dupa parerea mea este cea mai putin frumoasa dintre cele 3. As fi vrut ca cei de la DeA sa aleaga cea de a 3-a serie pt colectia lor. Ea exista in colectia din Rusia dar in varianta break (kombi). Detaliile machetei sunt limitate, fiind o macheta de revista. Interiorul e de o singura culoare, fara detalii (ceasuri etc) evidente. La exterior farurile au niturile putin prea vizibile. In rest, doar detaliile de baza. As putea acorda un plus pt siglele si "gazela" de pe capota. Rotile sunt de asemenea reusite.

super...o volga neagra a avut si cineva din familia mea,tin minte ca in fatsa incapeau 3 persoane cu tot cu sofer :lol::lol::lol:...are sasiu de camion din cate stiu

All times are GMT +2. The time now is 16:53.

- Copyright 2026 4Tuning