Va salut. Ma numesc Iulian si sunt din Brasov. Colectionez machete de vreun an, doar 1:43 si 1:87. Aici o sa le prezint pe cele la 1:43. Colectionez in special machete de masini romanesti, comuniste si BMW-uri. Dar am si altele.
O sa incep cu...
1)Dacia 1310 (1983) - IST Models/DeAgostini
O macheta pe cat de oportuna pentru noi romanii, pe atat de prost facuta de cei de la IST Models. Macheta face parte din colectia DeAgostini Retroautok Ungaria. Dupa parerea mea, este cea mai nereusita din toata colectia DeAgostini, restul fiind niste modele reusite pt pretul lor.
Macheta nu reproduce cu exactitate nici un model de Dacia 1310, fiind o combinatie intre modelele aparute intre 1979-1994. Capota motorului seamana cu modelul din '90 dar este reprodusa gresit, cu zona din mijloc infundata, in loc sa fie embosata. Alte minusuri ar fi lipsa diferentierei pe culori la stopuri, barile prea groase, lipsa cromului pe portbagaj, lipsa aeratoarelor de sub parbriz, si altele.
Macheta poate fi adusa la un stadiu mai bun cu mici modificari - innegrirea chederelor, vopsirea semnalizatoarelor, poate chiar aplicarea de crom acolo unde lipseste. Dar deocamdata m-am abtinut de la astfel de modificari, dar vor urma