![]() |
Re: Autohtona Noua vs SH Strain
Quote:
Nu mai ridica loganul in slavi ca nu ai de ce,eventual sa te convingi tu ,ca dupa ce ai cumparat unul nou ,afacerea n-a fost una proasta. Cat despre cumparatorii de SH,sunt multe variabile aici,incepand cu cel care doreste sa cumpere masina si de cat dispune.Partea proasta e ca toti amaratii care n-au dupa ce bea apa,isi iau de la gura si cumpara o troaca de bmw sau calibra din 80-90 cu putin peste 100 cai ,o inmatriculeaza in bulgaria si gata,au si ei masina,de parca scopul lor in viata asta ar fi fost.E o diferenta mare intre situatia reala si ce sustii tu ,ca toti cu 7000-10 000 € in mana sau eventual imprumutati de la banca, ar trebui sa-si cumpere logan sau sandero ,ca sunt masini noi .Treaba asta cu masinile noi ,produse in Romania,nu e echivalenta cu situatia din strainatate unde e alta mancare de peste privind masinile noi vs SH.Am mai spus la topicul acesta ca una noua am luat,chiar daca nu romaneasca,si nu as mai face lucrul asta decat in cazuri speciale si neaparat cu banii in mana.Sunt multe variabile de care depinde alegerea unei masini,dar motivul "e noua,chiar daca e dacia" mi se pare o aberatie foarte mare daca nu iei in calcul toate celelalte lucruri de care depinzi atunci cand cumperi una.Iar categorii de cumparatori mai sunt,am printre prieteni ,care si-au cumparat masini sh la 4000-5000 € (ca asta era suma maxima permisa,si nici rable de la parinti sau bunici sau strabunici nu aveau) si sunt masini intretinute,cu care merg la tara,isi fac treburile cu ele,fiecare in functie de ce are nevoie si cu ce se ocupa. |
Quote:
Cand ai bani de masina de 100mii ai si de vila, de excursii, de club de fite, shoping la Milano si Paris. Nu e tot una cu a avea telefon de 500E dar fara credit pe cartela, incerca sa deosebesti chestiunile. Cei cu logan stau la bloc. |
Quote:
PS: sandero cel mai ieftin e 4200E, cu prima de casare inclusa |
Quote:
Te cam inseli ;), bineinteles nu in totalitate,dar o buna parte din acestia sunt exact cum a spus SAX1987,te asigur. Am citit regulile si vad ca nu e nicio problema in punerea unor adrese ale altor site-uri,daca explici de ce ai facut-o.Asa ca,uite o dovada simpla si rapid de gasit http://www.bmwclub.ro/forums/index.p...pic=76957&st=0 , in special primele 2 pagini. |
Sunt o gramada care stau la bloc si au masini scumpe ; chiar a umblat si pe net un articol cu unu care avea aston si statea la un apartament iar masina era parcata in fata blocului..
Vorba aia : ai masina mai scumpa decat casa in care stai ( sau cum era.. ) |
Quote:
|
Quote:
Nu a zis nimeni sa cumperi 520 i de aprope 20 ani ca al meu. Sunt masini SH de cativa ani in jurul sumei de 5000 e si nu toate sunt rupturi. Daca urcam la 7000-8000 e sunt zeci de masini de unde poti alege. Bineinteles ca daca esti afon si nu ai idee de mecanica exista posibilitatea sa iei tapa . Pentru astia ca tineexista loganul care e unica masina buna , cea mai tare "unicata". Nu vb de starea tehnica a masinii mele ca nu o cunosti si nici pretul de achizitie si nici motivul pentru care am luat-o. |
Mai nou cand iti cumperi masina sh trebuie sa iei cu tine pe putin 2 persoane,una vorbitoare de limba germana,engleza si un mecanic. Vedeti de aceea opteaza lumea pentru lighean,sunt unii care nu vor sa mearga la dealer cu 2 persoane dupa el,si sa nu aibe grija 4 ani cu piese picate.
In cazul unei masini sh sansele sa pice ceva de pe ea e mult mai mare,eu zic sa vorbiti cu taximetristi avand in vedere ca acolo se vede fiabilitatea motoarelor,a masinii in general. |
Quote:
Quote:
Eu sunt afon cu mecanica ,sunt doctor ginecolog de meserie si caut sa mi cumpar o masina .Sa aleg un SH cu riscu sa am probleme la frane/directie etc mai tarziu sau ma gandeam la o Dacie noua .Imi cam fug ochii dupa Bmw e adevarat , in special multitudinea de optiuni in ciuda anului de fabricatie dar mie frica de eventualele probleme care vor aparea in timp . cum sa fac ? |
Sincer sunt satul sa ma contrazic , fiecare cumpara ce vrea cu banii lui.
Nu are nici o legatura meseria (eu sunt bucatar :D), am vrut sa zic ca nu oricine cumpara o masina veche ca a mea ,in jurul sumei de 5000 e(cat am dat eu) sunt altele cu 10 ani mai noi dar cu 100 de nivele peste logan (parerea mea). Ma intelegi? E vorba de pasiune la mine (cel putin momentan) si de varsta mea. Binenteles ca o masina veche are sanse sa se strice mai repede/des dar asta e riscul fiecaruia. Chiar esti ginecolog?:shock: Te invidiez:!: |
Quote:
|
Masina noua e noua.
|
Quote:
|
Azi ai mai invatat ceva :)
|