Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Maşină nouă pe la 10.000 euro sau maşină second īn aceiaşi bani? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/161217-masina-10-000-euro-masina-second-aceiasi-bani.html)

Laptiucu 01-01-10 11:09

Re: Maşină nouă pe la 10.000 euro sau maşină second īn aceiaşi bani?

si uite-asa de la 8-10 mii ajungem la 12.000+ ... peste 3-4 posturi ajungem sa vorbim de 20.000+

xxdadixx 01-01-10 11:46

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 2937756)
O īntrebare pentru cei mai pricepuţi ca mine, la cāte din mărci se poate transmite garanţia? Adică poţi cumpăra o maşină din 2008 cu 3 ani garanţie şi să beneficiezi de restul garanţiei pānă īn 2011?
Asta ar rezolva unele din neplăcerile achiziţiei de seconduri...

Kia, 7 ani garantie sau 150.000 km, transferabila la oricat proprietari ar avea in acesti ani/km. 5 ani bara la bara si inca 2 ani pt motor si cutie de viteze.
Cred ca cee'd-ul il iei la 10.000 daca ai banii cash. Daca vorbim de calitatea interiorului, a masinii per total si al dotarilor standard isi merita banutii.
La fiat a fost o reducere pana la 31 decembrie, luai albea pe la 6700 iar cu 10.000 luai Linea de 1.4 120 de ponei.
La 10.000 fara tva iti iei Focus cu aer conditionat, geamuri electrice, ABS+EBD, ESP+MBA, faruri de ceata, scaune sport si multe altele.

aleks 01-01-10 12:07

Kia Proced chiar īşi merită banii, are asociatul meu şi am fost foarte īncāntat de feelingul, calitatea şi agilitatea pe care ti le ofera la pretul ei de achiziţie.

dreaq 01-01-10 12:55

Prefer sa-mi iau o masina sh la care piesele slabe cad in primii 2-3-4 ani si sunt rezolvate pe garantie de catre proprietar . Cum zicea si @dolb , nu pierzi nici 50% la revanzare , si ai o masina cu performante superioare.
Raportandu-ne la pretul pieselor ,mare diferenta nu mai e , toate se cred marci premium si au preturi pe masura.
Asa ca, unde mai e afacerea sa-ti iei masina noua?

GTR 01-01-10 13:01

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 2937911)
Kia Proced chiar īşi merită banii, are asociatul meu şi am fost foarte īncāntat de feelingul, calitatea şi agilitatea pe care ti le ofera la pretul ei de achiziţie.

Asa este si optiunile sunt f. multe raportat la pret.

dolb 01-01-10 13:03

eu mi-as lua masina noua daca as sti ca o tin 7 ani !
eu sunt mai prost de fel.. le schimb odata la 1 an..2. Si mi se pare mai mult decat absurd sa iau una noua..sa o schimb mereu cu alta noua si tot asa!
Mi-as mai lua masina noua, doar daca ma dau banii afara din casa si n-am ce face cu ei ! Treaba cu garantie e mai mult sa "iti ia ochii " ! Avantaje sunt putine!
Garantiile din cate stiu eu, sunt la motor , caroserie, tren rulare. Nu cred ca sunt masini care sa aiba problemele astea grave ( in afara de logan unde am vazut rugina grav la masina de 0 km ), deci garantia aia e fix pix! Dar !
Te obliga sa faci reviziile la ei..si dai triplu la fiecare revizie, pierzi enorm de multi bani la o masina noua, si multe alte aspecte care nu imi vin in cap in dimineata asta !

De ce sa imi iau masina noua (0km ) ?

StreetStyle22 01-01-10 13:26

dolb - tu iti permiti sa le schimbi,dar sunt altii care nu le schimb,si pentru ei loganul e bun,nu se mai gandesc la ce pierd si asa prefera masina noua care o tin ca si dacia..10,15 ani si dupa aceea o dau la pret de nimic,cum nemtii tin ursuleti 10,15 ani si le dau din cauza statului care le cere impozite si taxe ca sunt masini vechii..
9550 EUR cu tva iti ei loganul full care n-are esp..dar stai ca daca o ei la oferta,din 9550 scazi 1000 (avantaj dacia,oferta de a lor) si mai scazi 800 de euro cat e rabla la noi. Ajunge 7700 un logan full 1.6 16v.
La 10.000 cat ajunge un logan cu air'baguri laterale fata full (fara rabla si ce oferta au ei),se merita sa mai pui 1200 si cumperi un Ceed care e mai frumos,e peste logan,poate nu la spatiu..ca am mers cu ceed si nu mi s-a parut prea incapatoare bancheta spate,adica stateam 3,si ne simteam ca intr'o solenza,poate ca suntem noi mai mari si de aia. :)

dolb 01-01-10 13:31

street ! tocmai .. ca nu imi permit sa arunc cu banii pe masina! Si de aceea le iau SH..le schimb la un an doi..pierd ( sau castig ) maxim 1000 euro..si pe urma move on !
Eu intotdeauna o sa am masina aproape noua cu aproape aceeasi bani si pierderi minime !
Daca iei o masina noua ( si v-as ruga sa nu mai luati in calcul doar loganul, ca se intelege altceva ), pierzi la ea de iti vine rau!

StreetStyle22 01-01-10 13:35

Da pierzi mult la ea.
dolb inseamna ca esti bun afacerist :lol: de pierzi bani putini sau castigi,sau stii ce sa cumperi. La logan e pierderea mare ca scrie dacia pe ea,si aia e dictata de piata sh (cel putin asa vad eu treaba),de parerea generala a oameniilor despre dacia.Dupa ce ai trecut pragul de 8000 poti lua in calcul alte modele,dar sub 8000 loganul ar fii singurul,ma refer la spatiu,ca ceed e mai mare C1,Polo si alte masini de oras,ceed e undeva intre una de oras si una de familie.
La 11.700 poti lua in calcul ceed si dupa mine ar fii alegerea cea mai buna nu stiu cat e o revizia la 10.000 sau 60.000 de km :)

Adrian_Pintea 01-01-10 13:51

[QUOTE=StreetStyle22;2937326]
Loganul 1.6 16v bate la 0-100 Bmw de 1.6 16v Sedan..si aici diferente,antifonare slaba la logan,materiale usoare,ieftine..si pretul..de ce nu costa un Bmw 1.6 cat costa un logan "full" ?
QUOTE]

As vrea sa o vad si pe asta... 1.6 16V nu exista la bmw, 316i are defapt motor de 1,9 16V...Si daca loganul ala l-a facut ori motorul de bmw e praf si pulbere ori nu stia sa il conduca...De multe ori conteaza si piesa dintre scaun si volan, nu numai motorul...

Sa revenim la subiect, poate la Renault-Dacia nu sunt asa mari suprizele, dar conduc 2 Fiat-uri Doblo, luate de noi cu garantie si revizii la fiecare 10mii km, nici o revizie nu era sub 800RON indiferent daca schimbau un filtru sau toate, ambele au motorul de 1,3 multijet...La unul din ele nu mai intra turbo dupa 150mii km, la celalalt la 200mii km s-a rupt axa cu came, zace in service...
La una dintre ele pe la 100mii km s-a stricat pompa de injectie, oprit la semafor, chemat prieteni la tractat, reparatie 2200 lei
De exemplu s-a spart rezervorul de apa de pabriz dusa la reprezentanta sa schimbe piesa dupa 2 luni curge iarasi, l-au lipit cu poxipol si l-au prins cu bride de plastic pe vechiul...
nu mai zic de probleme la incuietori, toate mecanismele sunt din plastic, tot timpul se strica vreun mecanism si nu mai poti deschide usile, calitate foarta proasta la materiale si nerezistente in timp...
Deci ce preferati? o masina noua de duzina sau una second de dincolo?

ion_daniel 01-01-10 13:58

Logan1.6 16v 105hp vs Mitsubishi Eclipse(2.0 150hp
De asta ce parere aveti baieti? https://www.youtube.com/watch?v=5-619dzLCGU
Sunt foarte curios ce o sa aveti de comentat.

StreetStyle22 01-01-10 14:07

Quote:

Originally Posted by Adrian_Pintea (Post 2938098)
As vrea sa o vad si pe asta... 1.6 16V nu exista la bmw, 316i are defapt motor de 1,9 16V...Si daca loganul ala l-a facut ori motorul de bmw e praf si pulbere ori nu stia sa il conduca...De multe ori conteaza si piesa dintre scaun si volan, nu numai motorul...

Sa revenim la subiect, poate la Renault-Dacia nu sunt asa mari suprizele, dar conduc 2 Fiat-uri Doblo, luate de noi cu garantie si revizii la fiecare 10mii km, nici o revizie nu era sub 800RON indiferent daca schimbau un filtru sau toate, ambele au motorul de 1,3 multijet...La unul din ele nu mai intra turbo dupa 150mii km, la celalalt la 200mii km s-a rupt axa cu came, zace in service...
De exemplu s-a spart rezervorul de apa de pabriz dusa la reprezentanta sa schimbe piesa dupa 2 luni curge iarasi, l-au lipit cu poxipol si l-au prins cu bride de plastic pe vechiul...
nu mai zic de probleme la incuietori, toate mecanismele sunt din plastic, tot timpul se strica vreun mecanism si nu mai poti deschide usile, calitate foarta proasta la materiale si nerezistente in timp...
Deci ce preferati? o masina noua de duzina sau una second de dincolo?

316 Sedan,sau sunt eu prost si 1,599 inseamna 1.9...ori siteul bmw punct ro e retard.Sedanul are 1400 de kg,loganul are 1200 de kg sau ceva pe acolo.
318 are 1.9 cum spuneti dvs,si 320 are tot 1.9..
http://www.bmw.ro/ro/ro/newvehicles/...ical_data.html
Dar nu cred ca are rost comparatia.. poate doar daca se baga cineva la o liniuta cu un logan si un bmw.
ion_daniel loganul acela nu e stock..are ceva modificari..sub capota.

ion_daniel 01-01-10 14:14

De asta ce mai ziceti :)))
https://www.youtube.com/watch?v=hBS3co3Fy20 si asta e modificata? :))
@ StreetStyle22, ne-ai aburiut de tot cu, comentariu asta "mai e vorba si de greutate.. Loganul e o masina mare cu tabla usoara..Bmw'ul e mai greoi.. Degeaba ai 300 de cai daca tu ai 2 tone jumate,(vorba vine).. " =))

dolb 01-01-10 14:15

Quote:

Originally Posted by ion_daniel (Post 2938110)
Logan1.6 16v 105hp vs Mitsubishi Eclipse(2.0 150hp
De asta ce parere aveti baieti? https://www.youtube.com/watch?v=5-619dzLCGU
Sunt foarte curios ce o sa aveti de comentat.

=))))))))) omule..du-te si joaca-te p'afara:))) mai cresti un pic

StreetStyle22 01-01-10 14:17

pai 1.5 dci si ala nu e stock(are cip,toba,mai multe)..serios acuma,nu denigrez dacia dar scopul ei nu e la sa o pui la linie..,cel putin a loganului,daca vrei senzatii,bmw,honda,megane rs,focus st,rs... dar si preturi pe masura.
Nu stiu ce vezi tu asa amuzant dar in fine,loganul nu e masina de liniute Punct.

All times are GMT +2. The time now is 02:57.

- Copyright 2026 4Tuning