Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Opel Astra Classic vs Dacia Logan (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/157385-opel-astra-classic-vs-dacia-logan.html)

22VIN 03-01-10 17:56

Re: Opel Astra Classic vs Dacia Logan

Nu, nu ai inteles. Ce vreau sa spun este ca Logan cumperi decat in cazul in care ai familie sau nevoie de masina mare. Nu este deloc tinereasca.

Anaconda: motorul Astrei, de exemplu, a aparut in 2004 daca nu ma insel. Are si transimisia pe lant, la Logan fiind (din cate stiu) pe curea. Admisia de aer este variabila (o porcarie pana la urma, pentru ca nu ajuta cu nimic la performanta ci doar la consum). Totul este construit in asa fel incat accesul la piese este cat mai usor.
Crede-ma ca este diferenta uriasa la feeling-ul servo-ului. Din cate stiu tu nu ai permis, deci nu prea ai cum sa-ti dai cu parerea. Nu am zis ca Astra e culmea preciziei, ci doar ca e mai precisa; de asemena este electrohidraulica progresiva. La Logan, servo electrohidraulica e disponibila doar pe 1.5 dci.

Astra nu este o masina low cost - a fost proiectata ca o masina normala, acum doar este vanduta ca o masina low cost datorita faptului ca s-a continuat fabricatia ei pentru Eu centrala si de est si se vinde la un pret ceva mai mic si cu majoritatea optionalelor scoase de pe lista. Dar masina in sine este aceeasi cu cea pe care o producea si uzina germana din 1998. Ori Opel nu a fost niciodata low cost.

22VIN 03-01-10 18:00

A, da, si ambreiajul Logan-ului este pe cablu, pe cand Astra are ambreiaj hidraulic.
De ce nu mi se pare corect modelul asta de Logan: practic au luat clasicul Logan, au trantit un motor cu 15cp mai puternic pe care oricum nu ii pune cum trebuie in valoare, au pus un volan imbracat in piele si niste ceasuri mai dragute si gata. In loc sa modernizeze tehnologia la care majoritatea producatorilor au renuntat de ani buni au preferat sa puna 2-3 brizbrizuri care iti iau ochii si la baza sa lase ceva invechit.

ion_daniel 03-01-10 18:05

@ amphetamine, Intr-adevar imi place foarte mult cum se vireaza Astra.
- Nu conteaza cat de usor ajungi la piese sau nu. (pentru ca nu o repar eu)
- Cum adica nu am cum sa imi dau cu parerea? Trebuie sa tac nu?

_anaconda_ 03-01-10 18:06

Tu nu (mai) stii bine, am permis de "mult" (vorba vine) si am condus (putin ce e drept) Astra Classic Caravan.

Faptul ca la una e pe curea iar la alta pe lant iar nu prea te ajuta. Aia pe curea o schimbi mai des dar si costa mai putin, tot acolo ajungi. In rest, la motoarele astea de 75-100CP niciuna nu reprezinta un avantaj/dezavantaj major.

Astra G nu era low cost dar Astra Classic este, la banii astia nu ar avea cum sa nu fie iar cele doua nu subt deloc identice, pe langa optionale au scazut si calitatea, exista o diferenta sesizabila intre G si Classic, cea din urma fiind in dezavantaj. Classic-ul ala Caravan troncanea ca naiba cand treceai peste gropi, lucru pe care nu l-am sesizat la un Astra Bertone, doua exemplare care oricum erau mai vechi decat celalalt (~ 8 ani si 110k respectiv 180k km). Cred ca si la un G bine intretinut situatia sta la fel.

Referitor la ambreiaj, cu ce te incurca faptul ca e pe cablu ? De calcat am vazut ca se calca usor la Logan, poate prea usor. Unele chestii par "invechite" si la Astra mai moderne dar ce conteaza este rezultatul final, daca este similar tot ce faci este sa dai bani in plus pe asa zisa tehnologie mai noua fara sa primesti ceva care sa fie net superior.

Referitor la varianta Prestige, este doar o alta varianta de echipare, mai multe dotari, o motorizare mai puternica si 2-3 chestii vizuale schimbate. Nu este un model noui de Logan deci nu aveaum cum sa modernizeze cine stie ce. La Astra 1.6 exista elemente mai noi/moderne ca la Astra 1.4 ? :rolleyes2.

22VIN 03-01-10 18:11

Astra Bertone e cu totul alta mancare de peste si fata de Astra G fabricata in Germania. Astra Bertone in primul rand este fabricata in Italia si dispune de o calitate superioara. Aia cu troncanitul, la mine nu troncane de exemplu, depinde si de cum o intretii.

Pentru mine distributia e importanta, nu din cauza faptului ca cea pe curea se schimba des, ci datorita faptului ca daca acea curea s-a rupt poti sa te gandesti la alta masina.

ion_daniel, nu era pentru tine afirmatia, a fost destinata lui anaconda si imi cer scuze pentru ea pentru ca m-am inselat.

LE: anaconda, la ambreiajul pe cablu ma incurca faptul ca este cam imprecis, cupleaza slab si cam la ghicite. Si felul in care se simte pedala la picior e cam aiurea.
Astra 1.6 e doar o alta echipare lansata din start, la fel ca si 2.2 etc, dar Prestige a fost lansat cu surle si trambite ca si cum ar fi fost alta masina si asta la vreo 3 ani de la lansarea initiala a Loganului. Astra 1.6 poti sa alegi cu orice dotare, Logan 1.6 16v doar cu prestige, deci as fi avut alte pretentii...

aleks 03-01-10 18:11

Quote:

Originally Posted by ion_daniel (Post 2942656)
Are dar pretul sare de 12.000 Euro....

Poti să-ţi iei opţiunea asta şi la cel mai chel model, ei ţi-l oferă pe praful ăsta, sunt convins

ion_daniel 03-01-10 18:20

Deci v-ati convins ca nu se mai fabrica Astra Classic? sau?

xxdadixx 03-01-10 18:20

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2942861)
Faptul ca la una e pe curea iar la alta pe lant iar nu prea te ajuta. Aia pe curea o schimbi mai des dar si costa mai putin, tot acolo ajungi. In rest, la motoarele astea de 75-100CP niciuna nu reprezinta un avantaj/dezavantaj major.

Costul de fabricatie la sistributia pe lant este mai mare. Cureaua poate sa sara, sa se rupa sa fie pusa prost in service-urile noastre, are role de plastic care crapa, este neprotejata pe cand la lant altfel sta treaba deci tot acolo ajungi :lol:.

aleks 03-01-10 18:23

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2942861)
1)am permis de "mult" (vorba vine)

2)Faptul ca la una e pe curea iar la alta pe lant iar nu prea te ajuta. Aia pe curea o schimbi mai des dar si costa mai putin, tot acolo ajungi.

3)Exista o diferenta sesizabila intre G si Classic, cea din urma fiind in dezavantaj. Classic-ul ala Caravan troncanea ca naiba cand treceai peste gropi.

4)Referitor la ambreiaj, cu ce te incurca faptul ca e pe cablu ? De calcat am vazut ca se calca usor la Logan, poate prea usor.

Deobicei nu contrazic prea agresiv, dar sincer să fiu vorbeşti numai prostii.
Te-am mai rugat şi altă dată, nu te arunca īn supoziţii şi nu mai comenta orice situatie cānd tu n-ai habar de cāte urechi ai īn domeniul ăsta.
Punctual: 1) Era ironică remarca ta, sper din suflet că te autoironizai
2)Mai mare prostie decāt ce-ai scris tu acolo rar mi-a fost dat să citesc pe forumul ăsta.
3)Ciurul de break cu care ai mers tu nu e un etalon, deci nu poţi emite supoziţii despre un model pentru ca tu ai condus mult mai puţin decāt merita menţionat un oarecare astra cu suspensii/bucşăraie praf
4) Ambreiajul la Logan e incomod, dar aici e chestiune de feeling, pe mine mă termină la drum lung cānd am ghinionul să călăresc respectivul agregat.

Quote:

Originally Posted by ion_daniel (Post 2942902)
Deci v-ati convins ca nu se mai fabrica Astra Classic? sau?

http://www.opel.ro/site/showroom/ast...l?submenu=true
Eu văd că-l oferă oficial, la ce m-ar interesa dacă uzinele lor īl mai au pe liniile de asamblare şi pe viitor?
Piese noi se găsesc şi la maşini din anii 60, care anume e inconvenientul privind fabricarea lui sau nu anul ăsta?

ion_daniel 03-01-10 18:39

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 2942872)
Astra 1.6 poti sa alegi cu orice dotare, Logan 1.6 16v doar cu prestige, deci as fi avut alte pretentii...

Te contrazic, motorizarea 1.6 16v de pe Logan este disponibila pe doua versiuni:
Laureate si Prestige.

ionut_cluj 03-01-10 18:46

Totusi, ce relevanta are daca se mai fabrica sau nu?

ion_daniel 03-01-10 18:52

@ ionut_cluj, Pentru mine "cam" are, sincer nu prea suna bine 10.000-11.000 Euro pe o masina noua care nu se mai fabrica...

sageata 03-01-10 18:54

Quote:

Originally Posted by ion_daniel (Post 2943009)
@ ionut_cluj, Pentru mine "cam" are, sincer nu prea suna bine 10.000-11.000 Euro pe o masina noua care nu se mai fabrica...

valabil si la logan care are un milion de face-lift-uri...

aleks 03-01-10 18:58

Preţurile cele mai mici, ce am găsit oferte la ambele modele(cu tot cu TVA inclus):

# astra classic - http://www.opel.ro/site/campaign/cam...ails.php?id=90
8590 de euro
- 90 cp,
- aer condiţionat
- ABS
- airbag-uri frontale şofer şi pasager
- īnchidere centralizată cu telecomandă
- servodirecţie
- coloană direcţie reglibilă pe īnălţime şi īn profunzime
- scaun şofer reglabil pe īnălţime
- geamuri faţă electrice
- oglinzi electrice şi īncălzite.

# La Logan e ceva mai complicat. http://www.dacia.ro/#/modele-si-pret...n/configurator
Am configurat īn aceeaşi sumă un Logan, versiunea pe care am putut s-o integrez īn comparatie, la pretul ăla, deja e versiune Laureate, ca putere asemănătoare a trebuit luat motorul de 1.6, care are tot 90 de cai.
Opţiunile sunt, comparativ: a.c., proiectoare (la Opel nu-ţi dă īn banii ăia, şi nici mānerele īn culoarea caroseriei, la Logan da), īnchidere centralizată cu telecomandă si imobilizator inclus, geamuri electrice faţă, volan reglabil pe īnălţime, airbag şofer şi pasager şi computer de bord cu 5 funcţii (consum mediu, instant, autonomie rămasă etc)
Nu ştiu care e mai avantajoasă, par tot pe acolo, din punctul meu de vedere, la Logan te penalizează īnsă motorizarea: ori iei tot motor de 1.4, dar n-ai putere mai deloc, ori iei 1.6 şi plăteşti mai multă asigurare, impozit etc.
p.s.: tot nu īnţeleg de ce m-ar interesa daca nişte muncitori mai montează sau nu pe la ei prin fabrică noi bucăţi si anul ăsta. Ca să nu mă simt singur şi părăsit, sau care-i treaba?

dolb 03-01-10 19:09

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 2942747)
Nu uitati si feeling-ul servodirectiei, care la Logan e cam infect. Fara sa fiu rautacios, dar asa mi se pare, o directie total imprecisa si greu de manevrat la parcari. Si o spun inca o data: Loganul nu are reglaj pe adancime la volan, ceea ce din nou e extrem de nasol. Eu nu pot sa stau cu scaunul reglat comod la Logan pentru ca trebuie sa intind cam mult mainile pe volan.

Sincer sa fiu, comparati Loganul cu Astra decat la capitolul spatiu si utilitate, nu si la partea de mecanica si tehnica.

eu am o dacie papuc pe care o conduc destul de des ! nu are servo !
Am urcat intr-un logan al unei prietene si am intrebat-o daca are servo si mi-a zis DA ! Am vrut sa parchez loganul si era asa de greu volanul..mult mai greu decat la papuc :(

All times are GMT +2. The time now is 13:44.

- Copyright 2026 4Tuning