Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   VW Golf III GTi vs. Dacia Logan (second, în 4.000-5.000 de euro fiecare) (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/138838-vw-golf-iii-gti-vs-dacia-logan-second-4-000-5-000-euro-fiecare.html)

morghen 30-08-09 16:53

re: VW Golf III GTi vs. Dacia Logan (second, în 4.000-5.000 de euro fiecare)

Quote:

Originally Posted by razvyy21 (Post 2597192)
loganul e mult peste.15 cai diferenta inseamna un sfert din aia 60 ai golfului. . Adica in depasiri loganul o sa se descurce mai bine, la deal loganul o sa se descurce mai bine,cand o sa fie 3 pasageri in fiecare masina tot loganul o sa se descurce mai bine...

hahahaha....depinde de unde bate vantu...hahahhahaha
singurul test in care loganul va iesi MULT PESTE...va fi cand le arunci pe ambele intr-o groapa mare cu ...si atunci cand golful va fi complet in ...loganul va fi mult peste !!

o duminica placuta !

aleks 30-08-09 17:30

Nu va enervaţi, e drept că subiectele gen versus vor naşte tot timpul dispute, dar să nu folosim cuvinte tari, n-are rost...

morghen 31-08-09 07:33

alex, nu m-am enervat..chiar de loc :) si nici nu vroiam sa insult pe cineva...speram sa se guste gluma :)

robertinho 31-08-09 13:53

Nu se vor putea compara niciodata aceste doua masini din mai multe motive enumerate pe parcursul paginilor precedente de mai multa lume(vechime,clasa,motorizare,etc).
E o ofensa sa ajungi sa compari un golf gti cu un logan (fie el si 1.6.16v).Discutia asta chiar nu are rost ,golful 3 de acum 15 ani are dotari pe care loganul inca le viseaza pe versiunile de baza.stabilitatea,tinuta de drum,etc iar sunt diferente enorme intre cele doua.De asemenea nu trebuie sa omitem faptul ca PENTRU ORAS o masina ca loganul de preferat diesel este perfecta,exact ce ai nevoie intr-un oras ca bucurestiul(consum mic,spatiu de depozitare mare,dimensiuni corecte). De ce sa nu recunoastem ca in bucuresti un logan este suficient pentru uzul cotidian,iar un golf 3 gti este o masina mai de plimbari seara,iesiri in afara orasului,etc. on toppic comparatia GOLF 3 GTI vs logan 1.4 mpi este inutila .Golful bate loganul la toate capitolele,loganul avand de partea lui doar consumul(diesel) si utilitatea in oras.

beck 31-08-09 14:15

am un cazan de golf tdi din 93, in 5 luni am schimbat la el o curea de 5 euro , masina are ceva peste 500.000 km si nu da gram de fum, am si cartea servis pana pe la 380K nu sunt foarte multe lucruri schimbate , turbina si alternatorul, in rest nimic major. Am dat 600 E pe masina !!!!!

am mai avut un vr6 la care am schimbat pompa de benzina intr-un an.

nu mai vindeti Loganu asa scump ca nu se apropie de o masina nemteasca de ~20 de ani.

si daca vorbim de siguranta? nu stelele de la NCAP va salveaza, distanta scurta de franare, comportamentul masinii pe sosea si centura de siguranta, restul sunt chestiuni de marketing.

_anaconda_ 31-08-09 19:41

Din start s-a vazut subiectivitatea in postul tau. Sunt motoare de ultima generatie, fie ele TDI, CDI sau de la BMW care scot fum cand sunt reci si le dai talpa si un TDI de 16 ani nu scoate gram ? Dupa ce am citit partea aia restul a fost o simpla lectura. In 500k KM sa fii sigur ca la masina s-au schimbat mai mult de o turbina (care e chestie majora) si alternator, si nu ma refer la consumabile. Sunt masini nemtesti mult mai noi de 20 de ani care nu sunt mai breze ca un Logan la bani similari (Astra G de exemplu).

Referitor la distante de franare, un Logan de la 100km/h la 0 are cam 43-44m. Excelent avand in vedere ca SUV-urile (Q7-X5) au 40-42M, Limuzinele (A8/S Klasse/7) au cam 40 sau un pic mai putin. Tare ma indoiesc ca un banal hatchback vechi de 20 ani sa franeze mai bine.

a3ds 31-08-09 19:58

Da, excelent franeaza dacia cand te gandesti ca masini de 2 tone, 2 tone jumate franeaza mai bine ca una de o tona, tamburi pe spate for the win.

beck 31-08-09 20:25

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2600545)
Din start s-a vazut subiectivitatea in postul tau. Sunt motoare de ultima generatie, fie ele TDI, CDI sau de la BMW care scot fum cand sunt reci si le dai talpa si un TDI de 16 ani nu scoate gram ? Dupa ce am citit partea aia restul a fost o simpla lectura. In 500k KM sa fii sigur ca la masina s-au schimbat mai mult de o turbina (care e chestie majora) si alternator, si nu ma refer la consumabile. Sunt masini nemtesti mult mai noi de 20 de ani care nu sunt mai breze ca un Logan la bani similari (Astra G de exemplu).

Referitor la distante de franare, un Logan de la 100km/h la 0 are cam 43-44m. Excelent avand in vedere ca SUV-urile (Q7-X5) au 40-42M, Limuzinele (A8/S Klasse/7) au cam 40 sau un pic mai putin. Tare ma indoiesc ca un banal hatchback vechi de 20 ani sa franeze mai bine.

amice, te cred ca te-ai indragostit de cutia olteneasca dar totusi, de unde stii tu cat fum scoate golfu meu? iti spun ca nu scoate pt ca i-am facut revizia, si nu pe spaga pentru ca nu sunt in romania. oricum cine a spus de motor rece si dat talpa?? nu asa se foloseste un diesel major.

da, si normal ca sunt impartial, am detinut/detin 5 masini din grupul vag si multe altele italiene nemtesti si frantuzesti, batrane si tinere, cele mai mici costuri de intretinere pe termen/km lung le-am avut la Seat Leon si CLK , pe langa renault laguna I si megane care vizitau servisurile relativ des, de dacia sa nu mai vb ca m-a costat servisul+spaga+timp pierdut mai mult decat la oricare alta masina.

crezi ce vrei eu vb din experienta.

_anaconda_ 31-08-09 20:38

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 2600588)
Da, excelent franeaza dacia cand te gandesti ca masini de 2 tone, 2 tone jumate franeaza mai bine ca una de o tona, tamburi pe spate for the win.

Aceleasi masini de 2 tone, 2 tone jumate costa de 8-12 ori mai mult. Echilibrat nu ? Ce conteaza ca una are 1 tona si alta are 2 cand rezultatul final este cat de cat comparabil ?(cel putin de la 100 la o) Crezi ca daca dacia avea masina de 2 tone nu punea frane mai bune ? Sau crezi ca franele de pe S8 sunt la fel ca alea de pe A3 1.6 ? Se pun in functie de situatie, si uite ca si cu tamburi se descurca ok oricat de carcotas ai vrea tu sa fii (sau uiti ca sunt o gramada de Octavii de exemplu cu tamburi pe spate si costa mult mai mult ?)

morghen 31-08-09 21:01

gugule..si eu am acelas golf3 1.9 TDI doar ca a meu e din 96..insa fara gram de fum peste 400 de mii de Km..a mea inca are turbina originala si am schimbat doar consumabilele la el.
masinile astea sunt jos palaria...nu ai ce sa comentezi la adresa lor.

MaxX_82 01-09-09 09:37

Toti sunt entuziasmati cand aud de GTi... se face comparatie intre 2 masini gandite complet diferit (valente sportive si masina de familie) singurul fir unde se intersecteaza este pretul si poate dotarile. Comparati un cal cu o vaca,... totul se rezuma la ce vei face cu masina respectiva, nu o sa ai consumul de pe logan pe GTi si nici asigurarea obligatorie nu va fi aceeasi ca si la golf, nu vei merge cu un logan ca si cu un golf... depinde ce vrei sa faci cu masina respectiva si ce scop trebuie sa serveasca.
Daca chiar vreti o comparatie cat de cat la locul ei faceti una intre vw vento si logan...

rockitos 01-09-09 21:41

fratilor, am condus zi de zi, doua logane date de firma, unul cu motor de 1.4, ceea mai slaba masina pe care am vazut-o in toata viata mea, prima mea masina, o dacia berlina din 95, ii dadea clasa la orice ora, si altul cu motor de 1.5 diesel care trage destul de bine si merge acceptabil. de aceea am si eu o intrebare, voi cei care laudati loganul, chiar l-ati condus vreodata?? as dori sa spune-ti toti cei care va dati cu parerea despre logane, cati kilometrii ati condus aceasta masina.
eu nu sunt expert in golf-uri, posed ca masini personale un fiat punto din 2000 si un audi A4 din 2005, iar golf-uri III am condus ocazional de pe la prieteni, dar din cate am vazut in cei cativa kilometrii sunt net superioarele logan-ului.

_anaconda_ 01-09-09 22:19

La voi o masina daca e buna sau rea se rezuma doar la performante ? Ca sa nu mai spunem ca 1.4 MPI daca este exploatat corespunzator este mai rapid ca 1.5 dCi. La faza cu dacia din 95 ii da clasa e clar...la niciun capitol nu vad unde ar putea sa se apropie cu atat mai putin la "performanta". Cat de cat nu puteti fi si voi obiectivi ? Deja ajungeti sa spuneti ca un Olcit e mai masina si mai bine iti cumperi Dacia 1100.

Ce motor ai pe FIAT Punto ? de alea de 1.3 sau cat au ? Sunt rachete fata de Lighean nu ?

PS: Daca privesti problema realist si/sau obiectiv si ceri de la masina lucrurile care au fost in capul alora care au creat-o nu inseamna ca o lauzi.

sageata 02-09-09 01:24

:lol::lol::lol::lol::lol: m-ai omorat cu 1.4 asta al tau. amice, nu are cum sa bata 1.5. nici in vis. pune mana si ia-ti carnet fa vreo cateva sute de mii de kilometri cu diverse masini. deocamdata nu cunosti decat masina scolii. cu atat ai mers.

_anaconda_ 02-09-09 01:32

1.4 MPI este mai rapid decat 1.5 dCi 65/70CP conform datelor Dacia si fizicii elementare. Mai multi CP, greutate ceva mai mica (975kg vs 1065 conform carfolio, perfect normal avand in vedere ca motorul diesel este mai greu), plaja mai mare de turatii. Daca schimbi la 2500-3000RPm la amandoua evident dCI bate dar asta inseamna ca MPI-ul nu este exploatat corespunzator.

1.4 MPI 0-100 13-13.5 sec
1.5 dCI 65CP 0-100 15-15.5 sec. Ia bataie si la VMax.

Daca te referi la faptul ca la uz normal diesel-ul este mai usor de exploatat ai dreptate, dar daca se scoate totul din ambele situatia nu sta la fel, indiferent ca ti se pare tie funny sau nu ;).

PS: Nu te omor cu 1.4 asta ca nu e al meu, nu am asa ceva asa ca ma doare fix in joystick despre el doar ca aberatii de genu' nu pot ma lase indiferent.

LE: Nu iti trebuie cateva sute de mii de km la activ ca sa pui 2 masini una langa alta sa vezi care e mai rapida in linie dreapta. De la un instructor auto cu experienta ma asteptam de la mai multa obiectivitate in posturi, mai ales cand e vorba de chestii logice.

Motorizare________1,4MPI 8V__1,6MPI 8V____1,6MPI 16V___Diesel (Euro3)___Diesel (Euro 4)
Tip motor_________K7J 710____K7M 710_____K4M 690_____K9K 790________K9K 792
viteza max.(km/h)____162_____175__________183________155_________ ___158
0-1000m (s)_________34,9_____33,5__________31,9_______37__ ___________36,5
0 la 100 km/h (s)_____13_______11,5_________10,2_______15,5_____ _______15

Totusi eu nu am experienta deci nu se pune (iti trebuie si multa pentru chestii de genu la masini de genu), Dacia minte cu nerusinare si pune timpi mai buni la MPI dar mai slabi la dCI pentru a dezinforma lumea si trebuie sa credem user-ul X de pe forumul Y ca are experienta. Am inteles...

All times are GMT +2. The time now is 09:27.

- Copyright 2026 4Tuning