![]() |
Re: SUA vs. Europa: Cadillac CTS-V vs. BMW M5
Quote:
|
nu am dreptate ?sau habar nu ai ce inseamana un motor aspirat de turatie ?sau care dintre ele e mai greu de fabricat?:lemon:
|
ai dreptate ca o Honda de 12 ani ajunge la 10000 rpm de altfel si M5 delimitata ajunge la 10000 rpm dar diferenta dintre ele e ca motorul M5 inca se mai misca la 10000 rpm pe cand motorul Honda la 10000 rpm ramane la aceiasi viteza imprimata inca de la 7-8000 rpm !e o diferenta ...;)
|
Quote:
spune-mi tu te rog ce inseamna un motor aspirat,da-ne o definitie micule EiNSTEIN |
Sunt similare in materie de tehnologie !aia cand l-au ales motorul anului 7-8 ani la rand in mateie de performanta la clasa sa degeaba au facut-o ?
|
Re: SUA versus Europa: Cadillac CTS-V vs. BMW M5
Quote:
|
nu la asta ma refeream. daca nu ai inteles nu are rost sa ma intrebi.
|
Quote:
|
motorul Honda deoarece are volum mic (2-2.5 litrii) nu mai are suficient cuplu sa traga la turatia aia de 10000 rpm pe cand BMW-ul are cuplu mai mare si la 10000 rpm trage logic mai bine !pana la urma sunt 5 litrii nu 2.5 !;)
|
ne-am convins de cunostintele tale.. n-ai auzit de vtec :)
|
Quote:
Asta ar fi una si a doua, e chiar foarte bine daca ma tine motorul toata viata FARA SA BAG BANI ĪN EL ĪN REPARATII ca cu banii astia pot face alt ceva. Nu ma intereseaza daca ulterior arunc masina si motorul e perfect. Important e ca n-am bagat bani īn el si īntretinerea ma costa o nimica toata comparativ cu cele europene. Ce cīstig daca permanent trebuie sa bag bani īn motor? Ca ce chiestie? Un Motor american cīnd are 120.000 km rulati abea īncepe sa se simta bine pe cīnd unul european deja īncepe sa iese la pensie ca īncepe sa consume ulei īn loc de benzina :D :D :D |
de unde ai ajuns la concluzia asta ?ai idee cat tine un motor BMW sau Mercedes ?Sunt exemplare care la 6-700.000 de km inca mai merg!eu nu cred ca la o masina americana motorul tine atat!in primul rand calitatea mult mai precara a fabricatiei la cele americane ...;)
|
Quote:
"ai ziso frate.... si passatu meu are 4000 la 200 la ora, da e diesel si motoarele cu aburi tineau ani multi si erai mari si erau si lente. de ce nu se mai folosesc? nu cred ca e un avantaj prea mare daca te tine motoru toata viata, pana la urma arunci masina cu motoru bun si nu reusesti sa te folosesti de rezistenta aia." in cazul de fata e vorba de un v8 supercharged deloc lent si cineva a facut referire la rezistenta in timp motoarelor americane(cele cu aburi nu se mai folosesc pentru ca au fost depasite dpdv tehnologic)iar tu vii si spui ca un motor performant care te tine o viata nu e avantajos.asta am inteles eu, daca are cineva alte interpretari e liber sa tasteze |
eu nu inteleg un lucru legat de cadi. fiind motor cu o capacitate mult mai mare decat al bmw`ului si cu doar 2 supape per cilindru, plus 2 compresoare unde e tehnologia si minunatia lui? cum poate un motor cu capacitate mai mare si 2 compresoare sa consume mai mic decat concurentul din vs?
ok, teoretic motorul cadi`ului e mai rezistent in timp fiind bla bla ce am enumerat mai sus, dar cum bine stim de obicei cade turbina sau compresorul, nu motorul, in 90% din cazuri motorul pica dupa multe alte componente lafel de importante ale masinii (in cazul in care nu sa abuzat de el) si iar intreb. daca luam in comparatie si acele 2 compresoare cam care ar fi mai fiabil? fiind un motor care se tureaza mult la ora actuala mi se pare o aberatie ca va pica mai repede, stiind ca deja sunt multe motoare (ex de mai sus, honda) care au facut motoare si motorase de turatii mari si au rezistat bine merci. cred ca atuurile cadi`ului sunt altele, nu in mare parte ce sa discutat aici si pe buna dreptate au si americanii cu ce se lauda aici. si domnul iubitor de americane, mi se pare o aberatie ca americanele i`si iau puterea din volum si nu din turatii ca na... lumea care i`si ia masina nu se gandeste la consum. ai sa ramai surprins dar chiar se gandesc, si nu din prisma faptului ca nu au banii necesari cei care cumpara asa ceva, doar ca sa inpregnat in memorie ca sunt taxele, poluarea, si deja multi au o idee preconceputa de motor mare consum mare is BAd. dc? poate mai mult de jumate din ei nu stiu sa argumenteze, dar chiar sunt magnati care opteaza pt diesel si in ro si in restul europei. eu am votat bmw, dc?....... pur subiectivism, ca orice argument as da se va gasi si contra-argument :) |
Quote:
si referitor la calitate...exemplul cel mai elocvent e numarul de masini rechemate pentru remedierea unor defecte din fabricatie:la ei, la noi, la japonezi...calitatea masinilor de azi nu mai inseamna ceea ce insemna inainte |
| All times are GMT +2. The time now is 01:40. |
- Copyright 2026 4Tuning