Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Oltcit (https://forum.4tuning.ro/119-masina-mea-oltcit.html)
-   -   Oltcit 12TRS - PH 10 CGH & Julaikos customs (https://forum.4tuning.ro/119-masina-mea-oltcit/113864-oltcit-12trs-ph-10-cgh-and-julaikos-customs.html)

cheluakame 15-02-11 23:04

Re: Oltcit 12TRS - PH 10 CGH & Julaikos customs

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 4064977)
Eu ti-as recomanda sa nu stirbesti in nici un fel lumina semnalizarilor sau a luminilor de pozitie...dar daca nu iesi cu masina decat peste cativa ani poti face asta ca sa ai ce mesteri :P

Am spus ca revin cu ceva noutati...eh inevitabilul s-a produs azi si am reusit sa fac fass din bov pe gpl! :twisted: ;presiune mica deocamdata,dar pe primele 3 trepte trage ca pe benzina cu carburatorul original de oltcit,adica este un mare pas inainte :D Va trebui in schimb sa gasesc(sau sa fac) un regulator de debit pentru gaz,ca atunci cand intra turbina sa ii dea si gaz pe masura,momentan cred ca merg pe un amestec destul de saracacios :rolleyes2
O sa ma mai joc la reglaje zilele astea si sper sa urc incet incet acul de la ceasul de boost pana pe la 0.3-0.4 bari,asta pe gaz desigur...pe benzina ultima oara cand am mers tinea 0.5 destul de bine :D

Exista un vaporizator special pentru turbo, care in functie de presiune, mareste sau scade debitul de gaz. Citisem pe undeva pe net. Daca gasesc link il postez.

julaikos 16-02-11 06:30

M-am documentat destul de serios in legatura cu turbo pe gaz si am gasit solutia cea mai buna ca fiind acest "carburator" de gpl , care este un mixer cu debit de aer variabil,si debit de gaz direct proportional cu debitul de aer :) ,vaporizator pentru turbo sincer eu nu am gasit :oops:
"BLOS - Propane Carburetor - LPG Mixer Replacement - NEW" (un gugal simplu si il gasiti pe ibai,nu pun linkul ca nu e voie)
Singurul impediment acum este pretul (100+ceva maruntis pentru trasport,de lire :( ) dar in viitorul nu foarte indepartat sper sa reusesc sa achizitionez unul;momentan masina merge bine si cu debit de gaz constant,dar cand incepe sa urce in ture(peste 4000) se simte ca are nevoie de mult mai mult gaz :rolleyes2 incet incet sper sa le rezolv pe toate :D

cheluakame 16-02-11 10:21

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 4089413)
M-am documentat destul de serios in legatura cu turbo pe gaz si am gasit solutia cea mai buna ca fiind acest "carburator" de gpl , care este un mixer cu debit de aer variabil,si debit de gaz direct proportional cu debitul de aer :) ,vaporizator pentru turbo sincer eu nu am gasit :oops:
"BLOS - Propane Carburetor - LPG Mixer Replacement - NEW" (un gugal simplu si il gasiti pe ibai,nu pun linkul ca nu e voie)
Singurul impediment acum este pretul (100+ceva maruntis pentru trasport,de lire :( ) dar in viitorul nu foarte indepartat sper sa reusesc sa achizitionez unul;momentan masina merge bine si cu debit de gaz constant,dar cand incepe sa urce in ture(peste 4000) se simte ca are nevoie de mult mai mult gaz :rolleyes2 incet incet sper sa le rezolv pe toate :D

https://www.youtube.com/watch?v=qGZeDrf-5Kk

Uite, mi-am adus aminte unde am vazut.

Normal cel mai adecvat este un "carburator" pentru GPL, dar cum ai spus si tu, in Romania banii reprezinta o problema majora ...

julaikos 16-02-11 11:54

Nu stiu daca banii in romania reprezinta o problema majora...sunt altele problemele tarii :lol:
Stiu filmuletul,din pacate spune ce are,dar nu si de unde se poate cumpara...dar cu putin talent am facut modificari la vaporizator si totul merge momentan muuult prea bine peste asteptarile mele!Practic masina acum se misca undeva la nivelul unui logan 1.6mpi zic eu :twisted:

b01uxd 16-02-11 17:52

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 4090229)
Nu stiu daca banii in romania reprezinta o problema majora...sunt altele problemele tarii :lol:
Stiu filmuletul,din pacate spune ce are,dar nu si de unde se poate cumpara...dar cu putin talent am facut modificari la vaporizator si totul merge momentan muuult prea bine peste asteptarile mele!Practic masina acum se misca undeva la nivelul unui logan 1.6mpi zic eu :twisted:

poate dak miar fi mers si mie hardughia vedeam cum merge fata de un 1.3 cu cutie scurta:P

B-99-SAA 17-02-11 14:58

De doua zile tot citesc la topicul tau din scoarta in scoarta, fiecare post in parte, si in sfarsit l-am terminat... de altfel, la ce ai facut tu p-aici, nici nu se merita sa citesc pe sarite :D Mai mult decat felicitari si laude nu stiu ce pot sa-ti spun, ca daca eram vreo societate te premiam :lol: Spor la treaba in continuare :)

julaikos 17-02-11 17:02

Merci mult! 8)
Astazi am achizitionat 4 coturi de 90 de grade +2 metri de teava(din inox toate desigur) si in masura in care timpul imi permite saptamana urmatoare purced la manufacturarea galeriei de admisie pe cat se poate dintr-o bucata,vorba vine fiindca vor fi doua bucati mai mari,una intre turbina si intercooler si cealalta intre intercooler si carburator :twisted:
Dupa asta cel mai probabil voi modifica putin si galeria de evacuare,fiindca momentan imi atinge de caroserie intr-un loc,dar vreau sa o schimb sa trec pe 60 de la jumatatea masinii incolo,dar asta mai incolo sa mai strang niste parale...
Intre timp trag de masina ca hotii de cai :lol: si sunt supermultumit si de consum si de felul cum merge chiar si cu presiune mica rablamentul :twisted:

Dr.Dre 17-02-11 22:20

zimi si mie de unde ai luat teava de inox si coturile.vreau sa imi fac evacuarea de la Y pana la toba fina,din inox,fara intermediara.cat e metru si ce diametre ai gasit.bafta cu turbaciunea gpl :D

B3lzh3bout 18-02-11 00:57

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 4094474)
Merci mult! 8)
Astazi am achizitionat 4 coturi de 90 de grade +2 metri de teava(din inox toate desigur) si in masura in care timpul imi permite saptamana urmatoare purced la manufacturarea galeriei de admisie pe cat se poate dintr-o bucata,vorba vine fiindca vor fi doua bucati mai mari,una intre turbina si intercooler si cealalta intre intercooler si carburator :twisted:
Dupa asta cel mai probabil voi modifica putin si galeria de evacuare,fiindca momentan imi atinge de caroserie intr-un loc,dar vreau sa o schimb sa trec pe 60 de la jumatatea masinii incolo,dar asta mai incolo sa mai strang niste parale...
Intre timp trag de masina ca hotii de cai :lol: si sunt supermultumit si de consum si de felul cum merge chiar si cu presiune mica rablamentul :twisted:

Sa le stapanesti/folosesti sanatos!Intr-adevar,trage bine cotetul tau,brava:-)

julaikos 19-02-11 19:30

Sunt luate de la firma metalinox din bucuresti si ca preturi 2 lei cotul,40 lei metrul de teava pe diametru de 50 ;)

Dr.Dre 19-02-11 21:00

ms de raspuns.pune si niste poze cu teava si coturile.dupa tine ,e buna ptr evacuare?e groasa in carne?au numai de 50 diametru? :D

julaikos 28-02-11 17:08

6 Attachment(s)
Se gaseste si mai mare,mai mica n-am intrebat

cam asa arata coturile,sunt cam largi dar asta e,iar teava...e teava nu ai ce vedea la ea :lol:
Attachment 1896460Attachment 1896461

Am primit un cadou de ziua mea in avans :D un monitor de 8inchi cu touchscreen si intrare vga...alta viata;din pacate a venit intr-un moment cam prost,si din lipsa de timp si nerabdare sa-l vad pe masina a iesit asta
Attachment 1896462Attachment 1896463
Attachment 1896464Attachment 1896465
Se poate vedea diferenta de marime intre un 7" wide si asta... Plasticul l-am facut sambata la repezeala,nici macar nu l-am vopsit,pentru ca nu planuiesc sa raman cu el decat pana imi fac noul bord inferior :lol: ; se vede si o alta varianta care o aveam in vedere pentru pozitionarea butoanelor,dar graba si mai ales lipsa de timp m-au facut sa stau prea mult la bibilit astfel incat nici cu ele jos acolo nu mi-e rusine :oops:
Important este ca am scapat de touchpadul de laptop(toata lumea ma intreba ce e "displayul ala mic :lol:) si ca touchscreenul isi face treaba cu brio!
trebuie sa cumpar un hub usb ca acum nu mai am nici un port liber....

de asemeni am pus si alte bujii,aproape noi , bp7efs...cica sunt ceva mai "reci" si ar trebui sa faca treaba mai buna cand e mototolul incins :D
Merci Romica!

alxxdarkot20all 28-02-11 19:42

foarte tare iulica , intr-adevar un pas maricel inainte si ai mai capatat un locusor liber in masina .

zi-mi si mie te rog ai cumva din greseala vreun motoras de macara de geamuri de citroen BX?

julaikos 28-02-11 20:59

din pacate nu am decat o pereche care o pastrez pentru mine,momentan pe masina am de reno nu stiu de care si merg cam incet geamurile mele....

andreimorocos 28-02-11 22:01

@alxxdarkot20all : ai mesaj privat in legatura cu motorasul

All times are GMT +2. The time now is 09:27.

- Copyright 2026 4Tuning