![]() |
Re: Mercedes vs. BMW vs. Audi
passaturile si golful ce motorizari aveau si au in continuare? a3? acum care e acea fabuloasa diferenta intre 1.4 si 1.2.....sau sa intelegem ca dupa mentalitatea ta a3 nu e premium :D
nu mare mi-ar fi mirarea daca peste un an 2 apare audi cu motor de 1.0, atunci daca nu-ti faci sepuku tot degeaba :) asa cand a fost introdus motorul de 1.4 tfsi tot asa i-l blamau toti si acum nu mai poti de el marea majoritatea a constructorilor vand motoare mai mici asa ca ii doare pe ei undeva ca prinde 100a in 30 de secunde si nu e multumit blibistrocel :) |
Passatul nu a avut 75CP (nu ma refer la alea prin 80), Golful nu e premium (nici Passatul de altfel) iar A3 are 1.2 TSI dar e in 4 cilindri si e turbo, nu are 70 CP.
Sincer de abia astept sa apara, o sa fie pe la provocari vreunul suparat care o sa aiba marea provocare cu Sandero 1.2 16V 75CP :lol::lol::lol:. |
Mie mi se pare greu de crezut ca o sa vedeti bmw de 75 de cai prea curand, istoria ma va judeca :D .
|
Quote:
a3ds din punctul de vedere al unui constructor dc nu? ei vor vanzari, cu un motor mai mic, consum mai mic (pe foaie) sigur se va vinde si asta |
Quote:
|
Quote:
case closed :) |
Eu cred ca tu traiesti intr-o lume fictiva, un univers paralel, altfel nu imi explic cum intelegi pe dos. Cum am ajuns la vorba ta ?
1) 3 cilindri si 70 martoage pe 1300-1350 KG in niciun caz nu o sa aiba consum bun. 2) Motoare mici + turbo = consum si taxe mici, putere decenta, petarda aia de 1.2 70CP nu are decat taxe mici, performante ioc, consum de asemenea nu prea grozav. Ti se pare acelasi lucru ? 3) Una e sa ai 105-120 CP pe un hatchback alta e sa ai 70CP pe un premium wannabe. Cred ca e prea tarziu altfel nu stiu cum ai interpretat ce am spus eu si ti-a iesit acelasi lucru cu ce ai spus tu. PS - sau ala 1.2 3 cilindri are si turbo sa ajunga la puterea aia devastatoare ? |
Quote:
P.s. Amuzant este ca vorbesti de traitul in lumi fictive si universuri paralele ... |
Articolul ala de ce a fost postat ? Nu sa se discute pe tema lui ? Daca nu, atunci trebuie sters postul. Cat despre copiatul "retetei BMW", cred ca te-ai uitat la prea multe filme in ultimul timp. Voi fanii BMW vedeti lucrurile distorsionat, toti copiaza BMW, BMW RULLZ, tot ce fac ei e bun, daca scoteau altii acelasi lucru era de rahat si asa mai departe.
|
_anaconda_, e un seria 1, e entry-level-ul, e normal să aibă motoare mici cu puteri mici, e maşină pentru oraş, pentru mers la piaţă, pentru doamne/domnisoare care vor o maşină bună, dar nu vor o motorizare de copii NFS-işti, pur şi simplu n-au ce face cu ea. O maşină bună, cu taxe mici, asigurare mică (diferenţele de taxe şi asigurări obligatorii în UE, care e piaţa de bază a modelului, sunt imense în funcţie de motorizare şi/sau cai putere.)
Acoperă o nişă pe care ceilalţi producători au acoperit-o deja, sau lucrează la asta. Pentru copiii care nu înţeleg că BMW e o companie care trebuie să producă profit în primul rând, la fel ca toate celelalte companii de pe planetă, auto sau nu, există cursurile de clasa a 11-a de Economie Politică. Citiţi-le, vă ajută să înţelegeţi de ce oamenii ăştia lansează pe piaţă acele produse pentru care ei găsesc cerere. |
Quote:
Quote:
Apropo, am vazut acum ca apare tendinta celor trei sa se axeze pe motoare de aprox. 2000cc turbo si ~ 200 cp , mai exact BMW a renuntat la aspirate pentru 2.0L+T , Merc a renuntat la compresor pentru 1.8L+T , deci pana la urma nu stiu cine copiaza pe cine. |
Quote:
Este exact aceasi problema ca si A class , B class, unde cerinta pentru un entry level premium este mica, chiar daca are ceva aparte. |
Quote:
E alegerea lor, nu nouă ne dau dividentele la sfârşit de an fiscal, şi nici nu le plătim noi pierderile dacă o să fie un eşec... |
Quote:
Iar in legatura cu motoarele mici + turbo = viitor.. sa ne fereasca Dumnezeu! Or sa fie toate masinile gen Alfa Romeo.. or sa stea prin service cum sta RX8-ul . |
Sa vezi ce nasol o sa fie peste cativa ani cand o sa mergem toti cu rasnite electrice, e semn destul de clar din partea constructorilor ca se cam termina petrolu', o sa avem amintiri umede cu motoare pe benzina.
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:02. |
- Copyright 2026 4Tuning