Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   LifeStyle & (I)legale & intalniri (https://forum.4tuning.ro/20-lifestyle-and-legale-and-intalniri.html)
-   -   Comunicat de la Politie , catre mass-media referitor la tuning si curse ilegale (https://forum.4tuning.ro/20-lifestyle-and-legale-and-intalniri/32336-comunicat-politie-mass-media-referitor-tuning-curse-ilegale.html)

sponsoru 10-07-07 05:48

Re: Comunicat de la Politie , catre mass-media referitor la tuning si curse ilegale

pai asta ma interesa...:-S

Riddick 11-07-07 09:26

Re: Comunicat de la Politie , catre mass-media referitor la tuning si curse ilegale

Mdea, din cate am aflat si eu, nici camerele alea de pe DN1 nu au radar, in schimb radarul este montat in asfalt, mai precis sunt niste senzori dispusi la o anumita distanta in apropierea camerelor, care calculeaza viteza, deci daca treci peste aia cu o viteza legala, e ok. De curiozitate sa va uitati in apropierea podului a asfaltul este decupat sub forma de dreptunghiuri si apoi lipt la loc cu zmola...eu cred ca acolo e posibil sa fie saraciile alea de senzori.

Cam asta e cu sistemul lor de supraveghere.

sponsoru 12-07-07 02:38

pe magheru sigur nu sunt senzori in asfalt pt ca altfel ramaneam fara permis de cateva ori pe seara:)))

Riddick 12-07-07 10:12

HE he...nu..pe magheru nu sunt aia in asfalt..dar cine dracu' o stii ce au hahalerele alea in camerele de luat vederea

Evil Yuri 12-07-07 15:31

Incercati sa treceti seara/noaptea pe rosu la semafor, iar camerele va vor surprinde cu un mic blitz :D

Khalis 13-07-07 00:44

oricum..... k sa se shtie.... toate camerele politziei au in prezent frumoasa capacitate de a inregistra numerele celor care sunt filmatzi... deci... nu doar fac poze... ci inregistreaza fiecare numar... astfel ca politzia poate sa afle din doua click-uri de cate ori te-ai dat pe magheru intr-o seara.... sau cat timp tzi-a luat sa ajungi de la Bucuresti la Ploiesti spre exemplu......
prima data cand am auzit am zis ca visez urat.... dar... din pacate... e pe bune... :evil:

sponsoru 14-07-07 04:42

bun si daca afla in cat timp ajung eu de la buc la ploiesti?.. nu pricep care-i relevanta...sau de cate ori trec eu pe magheru intr-o seara...Ideea era daca au sau nu radar..:|

Khalis 15-07-07 20:18

ce nu intzelegi, mah?.... se shtie distantza intre doua camere consecutive shi se calculeaza timpul dintre momentele in care te-au inregistrat.... o simpla impartzire shi rezulta o viteza aproximativa..... care s-ar putea sa fie peste limita admisa => amenda.... (evident sistemul asta are bubele lui, dar, teoretic, ar putea functziona..... tocmai din cauza unor eventuale erori el nici nu este inca activ)....
de magheru.... dap... poate nu-i doare de cate ori te dai.... dar pot sa faca exces de zel din liniutza de la stop.... shi sa-shi sustzina prostiile cu ceva material video..... :evil:
ideea era ca nu au neparata nevoie de radar ca sa se ia de cineva.... iar sistemul de care ziceam, cu masurarea aproximativa a vitezei intre localitatzi este in curs de perfectzionare shi va fi operatzional cat de curand.....

sponsoru 15-07-07 21:10

sistemul de care zici tu este foarte putin probabil sa fie pus in practica .. si oricum poate fi combatut usor.. nici macar in europa occidentala nu se practica asa ceva si inca sunt probleme si cu "sistemul actual" in care iti face poza camera si iti trimite acasa amenda.. ce sa mai zici de ce ai mentionat tu cu calcularea timpului in care parcurgi distanta etc.. ex: trec prin dreptul camerei cu viteza legala.. presupunand ca ar fi cineva nebun sa retina numarul masinii si sa sune la dispecer la urmatoarea camera sa intrebe zi-mi ora exacta cand auto cu nr-ul xxxxx a trecut si apoi sa calculeze.. deja e absurd...iar ca sa fiu si mai clar .. camerele actuale cu radar fac poza automat cand e depasita viteza legala..si emit amenda.. so.. s-ar putea sa nu fi fost prea coerent si intelgibil dar ma grabeam as plec cand am postat.. insa sunt sigur ca ai inteles ideea.. numai bine ;)

Khalis 16-07-07 13:40

offf... eu am intzeles ca tu n-ai intzeles.... :lol: asha e, sistemul are bube... am zis-o shi eu... ideea era ca nu suna nimeni pe nimeni.... e un sistem computerizat care face asta.... shi sistemul e in teste.... toate camerele de pe DN1 transmit imagini catre un centru, iar computerul de acolo deja a "invatzat" sa scoata din imagini numerele mashinilor.... shi pe cele cu probleme (mashini furate, date in urmarire, etc.) le pune intr-o lista separata... shi nu e fantezie chestia asta... chiar asha face.... shi app de restul europei.... sa shtii ca sistemul de pe DN1 e cel mai performant din europa.... au recunoscut-o shi cei din occident.... deci.... pe scurt... e un sistem complet automatizat, fara operator uman.... sper ca te-am lamurit akuma.... :-P ..

sponsoru 16-07-07 15:06

nu aveai cu ce sa ma lamuresti..l-am vazut..si nu e complet automatizat...;) listing tot se face "mana"...nu triaza computerul amenzile..cat despre " e cel mai performant din europa".. sa fim seriosi.. se monitorizeaza o portiune de 170 de km de drum nu 500 -600 cum se intampla in austria de ex.. nu contest ca nu o fi performant ( intr-o oarecare masura..depinde ce repere ai..)..dar sa nu exageram.. ca doar nu l-am inventat noi .. si nici aparatele nu sunt productie autohtona ca sa fie mare jmekerie..:)) uraa!

Geo_ZGA 16-07-07 15:14

Am stat si am citit ce ati ma zis pe aici...discutia asta nu duce la nici o concluzie. Nu cred ca intereseaza pe cineva, dintre noi - soferii, daca sistemul de pe dn1 e "cel mai...cel mai...". Ideea e sa nu ne "ardem" noi :D Poate fi meletianul Nea' Vasile si cu radarul pistol, productie 1900 toamna...daca te-a prins cu viteza, te-a ars.
camerele de pe Magheru, Romana etc., nu au radare atasate (inca), dar filmeaza si inregistreaza tot ce se intampla in raza lor de actiune. Sunt vreo 2 camere ascunse in zona Scala, pun pariu ca nu stiti de ele ;) dar sunt doar pt supraveghere, inca nu au radare.
Sistemul de calcul al vitezei pe care l-ati discutat mai sus...e o prostie, nu se poate pune in practica asa ceva...o dam in ecuatii de genul E=mc patrat? :lol: Pt o amenda sau o sanctiune, e nevoie de dovezi, nu de calcule pe hartie...poze, filme!

Khalis 16-07-07 17:30

okay....okay....fie.... shi sistemul nu e chiar o asha de mare prostie.... daca se vor inmultzi camerele (shi se vor inmultzi) o sa devina destul de simplu de pus in practica... mai ales ca... ia uite ce scrie in noul Cod Rutier "Încălcarea unor reguli de circulaţie poate fi probată şi cu ajutorul camerelor video, mijloc tehnic ce nu se omologhează, ci doar se certifică." :evil:

Geo_ZGA 16-07-07 17:38

Pai da..."Încălcarea unor reguli de circulaţie poate fi probată şi cu ajutorul camerelor video, mijloc tehnic ce nu se omologhează, ci doar se certifică."
Asta se refera la filmari...poze. Nu la un film de pe camera X in care rulezi cu 20 km/h si un film facut la N-spe km distanta cu camera Y, in care rulezi tot cu 20 km/h, dar...dom'le, ai ajuns prea repede de la X la Y, deci calculand ar iesi ca ai avut viteza peste limita legal si iti dam amenda.... Nu se poate asa ceva.

Maty_3 25-07-07 17:59

Mda......am tot citit ce scrieti voi aici......eu am sa spun doar atat:din pacate .....Politia e tot Militie ! Scuze de deranj baieti,ca ma bag si eu asa ca musca in lapte in discutiile voastre!

All times are GMT +2. The time now is 08:47.

- Copyright 2026 4Tuning