![]() |
Re: Cānd au īnceput circuitele īn Romānia?
9 Attachment(s)
cateva poze la cerere;) din timpul reconditionarii...
|
9 Attachment(s)
......
|
10 Attachment(s)
Vb.unui f.bun prieten si tot timpul mi-e in minte, si el pasionat de dacia 1300 ,Adi FNM " e f.f.f.mult de lucru, cand a vazut inceputul reconditionarii":lol:
|
Quote:
|
Quote:
|
Deci nu'l prea ajuta datele tehnice pe BTL, iar cu carburatoarele de moto este o treaba buna, dar exista doar o problema, piesa care face legatura intre carburatoare si chiulasa de Dacie, care este cam greu se executat in comparatie cu una pentru o chiulasa crossflow, una de Alpine de exemplu...
|
Quote:
|
Quote:
|
E foarte interesant cu acel carburator dar e un reglaj pretentios ce necesita ajustaje fine in functie de zona si momentul de utilizare.
Pt galeii poti cere in functie de flansa carburatorului garnituri racorduri elasice galerii si aici: http://www.jenvey.co.uk/home/manifold Chiar daca nu au in lista cere pt r12 de 1289cc sau R18 de 1397. Poti accesa si adresa asta: http://mangoletsimanifolds.com/manifolds/renault.html Daca imi permiti un sfat ar fi acela de a folosi set motor de 1.6l parca de 1577cc. |
Masina nu este facuta pt.curse Cornele, am facut-o un pic sportiva si totodata retro, doar ca cele modificate la motor sa functioneze perfect.Intr-adevar am putea achizitiona multe piese de caliatate si cu performante mari pt.dacia, dar totul se rezuma la bani si sunt cam multi.O evacuare buna, un carb.nou,pistoane forjate,etc.;nu sunt multe dar esentiale pt. putere motorului si macar stii ca le-ai pus si nu te mai gandesti ca ai probleme.
M-am gandit prima data cand am inceput sa o restaurez sa pun motor de 1.6 de dacia nova 71 cp, dar am vrut sa fie originala cu motor de 1.3 |
2 Attachment(s)
Sebastian, nu e nevoie sa fugim repede afara dupa galerii, pentru ca si la noi sau folosit, in epoca aia de aur, pentru un/doua orizontale;)
Cine imi poate calcula jetarile aproximative pentru un DHLA 40, la un motor de 1.4 (macar difuzoare, jigloarele principale si cele de aer) |
4 Attachment(s)
printre interesantele si profesionalele discutii/ imagini cu carburatoare, iata cateva documente ale evenimentului din Galati 1978. ( fara a deranja discutiile voastre )
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Da, da Cornele !! Nominalizeaza-i cum doresti ! Toti au fost acolo, si sunt de admirat pentru curajul de a se prezenta la start, chiar daca , unii, n-au ajuns pe podium, lideri marcanti, dar erau prezenti...
Si pentru ca l-ai amintit pe simpaticul nostru prieten ing Mihai Alexandrescu ( AMI ), inca activ in sezonul actual in Camp Nat de Indemanare, sa-ti relatez pentru tine si prietenii nostri, partial din amintirile domniei sale consemnate de mine. Amabil, Mihai Alexandrescu, ne urmareste discret, iar pentru ca sunt brailean si-a amintit despre circuitul de viteza de la Dunare : - 1977 mergeau doi piloti pe aceeasi masina Dacia, insa in acel an, Mihai Cojocaru de la Poli Bucuresti, ramane fara frane pe aliniamentul startului cam in dreptul teatrului ( fosta strada Republicii ), si intra " hotarat " in virajul de dreapta 90 din centru, dar....direct in bordura si gardul ce imprejmuia biserica Sf Arhangheli. Mihai devine spectator si restul sezonului s-a muncit la trecerea pe alta caroserie:D:D:D |
Sa continuam cu amintirile domnului ing. Mihai Alexandrescu despre participarile sale la Braila:
-1978a fost editia care s-a desfasurat pe o ploaie torentiala, incat masinile glisau din " balta-n balta". Spectatorii dornici de a urmari cursa s-au ingramadit sub balcoane, intranduri de cladiri, peste tot unde erau putin protejati, deoarece umbrelele nu au facut fata potopului. A fost cursa in care Mihai s-a pregatit si a concurat cu Mihai Leu pe grila. Dar finalul a fost tot ..." la pachet ":D:D intrucat colegul si partenerul sau pe masina, Sergiu Celibidache a " sters-o "de un copac din trtaseu :sad: - [B]1979 [B] Editia de circuit despre care isi aminteste amuzandu-se copios !! Dupa antrenamente pe grila I de start, Mihai si in dreapta Radu Dumitrescu , ambii din Poli Bucuresti antent si exigent manageriati de Marin Dumitrescu- Tziganu :-). Primul viraj , dupa start pe stanga , ceva mai mic de 90, asa ca trabuia sa intre primul la viraj, dar....avea ceva emotii. In fine salvarea lui Mihai a venit in ultima secunda inainte de start, cand a observat ca la bordura erau gurile de canal, unele ceva mai joase ! Si dupa start ... l-a tzinut presat pe Radu la bordura, pana la primul viraj, in care a intrat primul, cu usor contact cu Radu, si, uitandu-se in oglinda retrovizoarea observat ca roata din dreapta fata a lui Radu fula usor....aha , luase o bordura si Mihai conservandu-si pozitia s-a asigurat de maximum de puncte din etapa Braila.... |
Quote:
|
13 Attachment(s)
cateva poze de la "coasta" - Trofeul Sinaia Forever 2011, cu cochetele masini de la clasa istorice :-)
foto: Ervin Sipos |
Quote:
|
Gunther Graef a fost victima unui nefericit accident rutier, miercuri 13 iulie, cand se deplasa prin Brasov pe scuterul sau. :sad:
|
Quote:
Sa-i uram insanatosire grabnica. Din cate imi amintesc , in cariera lui de pilot nu a avut evenimente cu iesiri in decor, doar probleme mecanice, sau chiar abandon din aceste motive ale materialului de concurs. Asadar, inca o dovada, cat de periculos e in circulatia rutiera ! |
Frumoase fotografiile !
Astazi ( sambata dimineata ) am vazut si cateva imagini de la Trofeul Sinaia, din cursa de ieri pe micul ecran:rolleyes2 , da, pe micul ecran la PROTV !! Lacia Fulvia si f. scurt un start cu opel GSi Noroc cu Tariceanu si anuntul de participare a lui Ponta, ca au putut sa dea imagini de la start. Si poate, va rog, cine e pe aproape de redactorii stirilor PROTV, dintre cititorii acestui topic, sa-i informeze ca e total gresita informatia " raliul se va incheia duminica " !! Si nu e chiar prima oara !!:sad::sad::sad: Oare in toate alte domenii tot asa ni se prezinta informatiile.:!: |
Quote:
Sa vedem ce va fi duminica :-) |
Printre istorice nu am vazut Mini, si parca erau 2 anuntate !
Oricum este de apreciat ca si la Istorice ca si la grupele campionatului "protagonistele " sunt variate, diferite, preparate, formand un spectacol de sunet, marci si culori ! Asa ca putinii sponsori sunt multumiti, iar participantii in extaz :D |
Quote:
|
Sebastian, am auzit ca ai abandonat ! Pacat, poate veneai si tu pe podium daca totul mergea bine la Sinaia.
|
Campionatului National de Circuit Viteza Urban - <a href="http://www.opiniatimisoarei.ro/doua-echipaje-ale-opinia-timisoarei-rally-team-au-iesit-pe-locul-intai-etapa-3-a-campionatului-national-de-circuit-viteza-urban/23/07/2011">Hunedoara Grand Prix</a>
|
multumiri lui V. Nemtanu pt fotografii :)
am primit un e-mail de la Ray Purucker "Hi, I had meet Mr. Heiner Lindner on the Classic Grand Prix Schleizer Dreieck last weekend I had now a clarify view regarding the picture from Albena 1976. The race was only a test. No start and no timing only demonstration. Only two racers per country. - Sandor Kovacz (#100-H), Lindner (#82-GDR), behind Karel Jilek (CZ), Ulli Melkus (#81-GDR), Jozef Kielbania (PL) und Jiri Cerva (#23-CZ). The other racer is also from Hungaria Heiner Lindner resells his HTS-Chassis to Sandor Kovacz during the way back home (in Budapest). He also tells me, that all drivers on this picture are a little bit drunk. " I have post your picture on my home page (http://www.puru.de/sch11.html) with a short overview of this story is it ok? pe mine nu ma tine sa traduc dar eu am inteles ce a spus Ray, multumim si lui deasemenea.... http://www.puru.de/sch11.html http://www.puru.de/album/Schleiz11/C...NA_Viteza_.jpg |
O poza din paginilke unui album, nu f. ordonat, cu care m-am scos , Cornele!!! iar sunt pe urmele lui Road:D:D:D
|
Quote:
Pe mine nu ma intereseaza podiumul de fapt dar cand vin vreau sa merg bine si acum aveam vineri toate premizele. Vremea era ok anvelopele urmau sa se incalzeasca si sa obtin astfel un timp foarte bun. Fata de data trecuta pe tronsoanele drepte aveam viteza mai mare cu 20-25km/h ceea ce este enorm. Din pacate nu a fost sa fie. Duminica au fost conditii similare celor in care am alergat anul trecut pe traseul necoafat iar timpii... eu puteam cobora mai mult de 10 secunde duminica, iar vineri mult mai bine pt ca era aderenta buna. |
Quote:
Manta mea nu e la grupa I! Nu indeplineste nici conditiile de varsta (modelul s-a fabricat pana in 1988) si este si modificata in afara specificatiilor - elemente de caroserie din fibra, injectie etc. - asa ca ma dau cu ea la H3. |
Eram acolo cand ai descarcat masina, mi-a placut. Ce motor ai pe ea?
|
Quote:
|
Noroc cu pozele, cu amintirile si "coastele ".
O veste proasta si proaspata: Nici raliul Veteranilor nu se mai tine :sad: Dupa R Argesului, promisul circuit la parlament...etc...etc:sad::sad::sad: |
1 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Nu stiu daca este vorba de aceasta masina, dar la un moment dat s-a vorbit de una cu motor central si V6.
Aceasta ce echipare avea? |
| All times are GMT +2. The time now is 03:15. |
- Copyright 2026 4Tuning