![]() |
Re: Mercedes vs. BMW vs. Audi
2 Attachment(s)
si uite asa, in loc sa ma culc ca omul pe la 12, m-am culcat la 2 stand pe 4tuning, pierzand vremea.
pai stefane, nu am zis ca bmw in perioada interbelica si imediat dupa nu a insemnat si masini in adevaratul sens al cuvantului insa a insemnat si isetta. audi in acea perioada a insemnat masini, insa fara ceva gen isetta asta e diferenta. este ca si cum o tarfa buna se prostitueaza de regula in centru pt 100 de euro, insa din cand in cand mai merge si pe centura pt 20 de lei. totusi, cum a ajutat industria auto bmw sau ce trend a fost copiat de ceilalti astfel incat motorul de f1 de 1.5 si 1500 cp s-a dovedit a fi un pas inainte in industria auto. ce a rezultat in urma acestui lucru ? cum a aplicat bmw asta pe masinile de strada si ceilalti au copiat ? cum i-a ajutat modelul M1 ce a dominat cursele, ce a demonstrat asta pentru industria auto de volum si ce a luat bun din asta peugeot, renault, nissan sau audi chiar si a aplicat pe autorurismele de volum ? ca eu nu inteleg. ce treaba au rezultatele in DTM si WTCC pentru industria auto, de aceste rezultate au adus un pas inainte? ca industria auto sincer se isi curata rectul cu rezultatele celor de la audi in DTM ca nu inseamna nimic(de asta nu le-am mentionat pt ca ce face audi in DTM nu aduce nimic in plus unui producator ca honda, sa zicem) ai dreptate cu FWD la audi, nu e de laudat, insa asta nu e subiectul discutiei deschise de mine. ca o masina are in zilele noastre fwd, rwd sau awd nici nu aduce un pas inainte producatorilor auto si nici unul inapoi. pai tu indraznesti sa dai in DKW F89. mai omule, masina aia era masina serioasa cu 4/5locuri cu portbagaj, era masina cu care plecai la drum, era o masina a caror proprietari se mandreau cu ea cand o aveau in fata casei. tu indraznesti sa compari DKW F89 cu isetta, isetta fiind ceva mai mult decat o bicicleta avand o roata in plus ! iti mai atasez doua poze cu isetta pt edificare. inca astept ceva notabil facut de bmw si care a influentat pe veci industria auto de volum. |
vedeti ca o luati pe ulei la VTEC, sunt doua chestii foarte diferite :D... chestie la care de altfel ma asteptam de la niste ahtiati de butoane ca si voi...
iar competitia directa a lui DKW F89 din anii 50 era BMW 502...nicidecum Isetta... O sa revin pe topicu asta cand revine si Audi in randu marcilor premium... |
Quote:
Quote:
|
V-ati inflamat cu totii acuma, ambele firme au istorie, e clar, binenteles ca totul a inceput de la Elodia care pune f. urat problema de fiecare data si nu poate sa se abtina sa nu spuna ceva gratuit despre firma BMW "auzi, ce a facut bmw pt industria auto ?" Modul lui de haeter (chiar daca desminte asta, nu cred ca am vazut vreodata un fanatic mai mare si un flamer mai mare) face topicul asta f. greu de asimilat si plictisitor. El ataca in permanenta un brand, nu se poate abtine, asta tradeaza frustari, care sunt un pic anormale pt o persoana care se da 40 de ani. Stim cu totii ca "pielea rea si rapanoasa ori o bate ori o lasa", asadar nu va mai coborati la nivelul lui, ca nu aveti cu cine, omul atata poate si stie! Stim cu toti ca nu e de azi pe forumul asta si ca e o meteahna veche a lui de a arunca cu cacat pe brandul care il frustreaza ... fara sa isi da seama, chestia asta il tradeaza si spune si f. multe despre un om care nu poate sa accepte adevarul ! Eu propun sa nu ii mai raspundeti la provocari si sa-l lasati sa fie ce e cu adevarat: un spammer, ca poate se plictiseste sa ne mai tot pouleze si sa ne intepe.
P.s. Topicul e atata de anost, din cauza "razboiulu personal", artficial intretinut de Elodia, ca de cateva pagini nu se mai spune nimic despre Mercedes, care a influentat si el f. puternic istoria auto, daca nu cel mai puternic. Lumea ar trebui sa se informeze pe acest forum nu sa-l evite din cauza poluarii ! Cred ca fiecarea ar putea sa spuna civilizat ce are de spus despre firma care ii place, fara sa atace concurenta, pt ca si asa nu suntem suficienti de bine informati ! Sper sa depasim discutiile astea penibile ! |
Quote:
Cu oricate argumente as veni eu , ei se vor trezi dea merite inexistente audi-ului sau meritele altora sau merite care n-au absolut nici cea mai mic alegatura cu audi sau merite pt un singur mare succes care l-a avut. Nu vezi cum le dai 2-3 exemple si deja sar ca arsi ca nu-s bune?Nu-i vezi cum compara un model reusit de audi din anii 50 cu cel mai slab model de bmw tot din anii aia?De parca a fost singura masina construita pe vremea aia. Nu vezi cum lauda audi pt vw beetle , cu toate ca audi n-au nici in clin nici in maneca cu masina aia? Atunci , ce rost are sa-mi mananc eu nervii cu niste troli , care ei nu-s hateri , lor le place bmw da culmea ca de fiecare data ei sunt aia care incep sa arunce cu c*cat intr-o firma chiar daca pe topic se discuta de ORICE ALTCEVA. N-are rost pt ca le intorc si le sucesc si le dau de gard cum vor ei pana cand ajung sa zica numa aberatii si sa se repete. |
Quote:
|
tzanttare te plangi ca nu au fost luate in calcul exemplele tale si ca sunt orb.
totusi, te-am intrebat clar cum a reusit motorul ala de 1.5 si 1500 cp sa influenteze industria auto viitoare. de ce nu-mi raspunzi ? cum a influentat M1 industria auto ce i-a urmat ? ce elemente de la M1 au fost puse in practica de aproape toti producatorii auto din lumea asta? raspunde concret. spune si tu ceva de genul : "M1 a venit cu x solutie tehnica pe masina lor iar acum pe aproape toate masinile bmw produse , cat si pe renault, audi, bentley, honda, toyota samd se regaseste acea solutie tehnica" ce au facut vitoriile bmw in DTM si ce au facut cele audi( ca de audi nu stiu sa fi facut vreun rahat) astfel incat acum , toti producatorii auto au adoptat acel X lucru din DTM adus de bmw si la autoturismele de strada. te rog, vino cu ceva concret, fa o fraza coerenta cu o descoperire/inventie/solutie tehnica bmw adusa pe masinile de strada sau de competitie, solutie adoptata de toata lumea. eu ti-am dat: 1.primul brand care a folosit DSG in competitiile auto 2.primul brand care a introdus dsg pe autoturismele de serie 3.singurul brand de volum care foloseste materialele usoare in constructia autoturismelor tehnologia fiind in expansiune 4.brandul auto ce a introdus 4wd in wrc si a demonstrat eficienta pe autoturismele de competitie si cele de strada 5.brandul auto care a constientizat primul potentialul motorului diesel 6.brandul auto care a demonstrat in competitii performantele si eficienta unui motor diesel 7.brandul auto premium care a inteles primul ca force induction este viitorul si a aplicat exceptand punctul nr 3, bmw si alti 80% din producatori au copiat tot de la audi si sigur va urma si punctul nr 3. deci, ce a facut bmw si a fost pionier in asta? din exemplele voastre: -abs-ul nu a fost introdus prima data de ei -airbag-ul nu a fost introdus prima data de ei -sa zbori la 10.000metri nu a adus nimic industriei auto -sa faci un mtor de 1.5 litri si 1500cp( desi laudabil), nu a adus nimic industriei auto -sa castigi dtm si WTCC nu aduce nimic -sa ai un model de competitie ca M1 este frumos, insa cu ce a ajutat asta -sa ai o masina de f1 este frumos, dar ce aduci cu acest lucru -printre primele, nu inseamna prima -primul V8 din aluminiu nu inseamna primul motor din aluminiu ci doar primul V8 -recordul mondial pt masinile propulsate cu hidrogen a ramas doar recordul mondial pt masinile propulsate cu hidrogen, pt ca asta nu a ajutat pe nimeni -cu ce a ajutat in cei 80 de ani ce au urmat faptul ca BMW 328 era cea mai rapida masina de serie din clasa ei ramane frana de mana electrica si acceleratia drive by wire. totusi, nu am inteles daca 750il E32 a fost primul autoturism din lume dotat cu acceleratie drive by wire sau primul bmw din lume. daca e varianta a doua, e fix pix. |
Quote:
In primul rand ca este mult prea putin important cine si ce a inventat sau implementat primul, pantru ac nici o companie auto nu a revolutionat lumea auto. Este atat de subioectiv, sunt atea pareri.... Sunt persoane pentru care este mai important sa aibe aer conditionat, cotiera si o scumiera bine pusa (pentru ca pe ultimile 2 le foloseste zilnic), decat ABS, ESP si 8 airbag-uri. Altii Vor siguranta, ESP, etc. Fiecare risca, implementeaza, dezvolta. Sunt mii ed firme cu inventii care au falimentat sau au un nivel mediocru acum. Philips a inventat caseta si CD-ul, mult mai importante decat orice inventie auto si cu toate astea au fost si sunt departe de a fi cel ami valoros brand in domeniu. Fiar a avut o gramada de inventii, si este un brand de ***, care daca nu era ajutat de stat era falimentar de mult. BMW a scos X3 si X6 inintea Audi. Si ce daca!? Acum inseamna ca, cu q5 copiaza!? Pe naiba. VW este ultimul care a bagat commonrail. Si ce daca!? Cand BMW a scos 2002 turbo, prcedesorul M3-ului, Audi si Mercedes nu aveau concurent pt. el. Si ce daca!? In primul rand, politicile s-au schimbat, doctrinele s-au schimbat. Iar ce fac in competitii pt. mine este = ZERO. Citroen a rupt in WRC si nu au un hot-hach. Mai sunt si varza in rest. Eu consider ca este un subiect fara rost. Sa nu uitam cine au fost Rols Royce, Bentley si Bugatti. Foarte tari masini la vreamea lor. Ce s-a intamplat cu ele? FALIMENT. Conteaza continuitatea, dezvoltarea, fiabilitatea, tehnologia actuala, pretul lor, etc. Poti sa inventezi un sitem si sa fie prost, iar altul sa-l dezvolte si sa fie exceptional. Pe care-l alegi? |
Sa nu uitam de sportul auto suprem: F1 - unde se testeaza cele mai avangardiste tehnologii in vederea implementarii lor ulterioare in productia de serie acolo unde surprinzator, Audi si VAG figureaza poate doar ca sponsori :) acolo unde Mercedes scrie istorie, de peste 60 de ani ... cand castigi campionatul in f1, nu scri istorie ? VAG - cel mai mare brand auto - absent nemotivat !
|
Si ca fapt divers, prima cutie DSG pe o masina de serie a fost pusa pe Volkswagen Golf Mk4 R32...
|
Prin urmare, cu ce a contribuit BMW la dezvoltarea automotive engineering? :D
Hai, ca puteti. :) Fara discursuri motivationale si "why cant we be friends" :D Facts. Cum a dat Elodia. Fill the blanks: ............................ ............................ ............................ |
mai poti?
|
Eu zic ca Citroen sunt cei mai tari au 8 titluri mondiale in WRC si nici macar o masina 4x4 sau un motor turbo mai mare de 1.6! Tot ce se vorbeste aici inseamna doar marketing de 3 lei .As fi curios ce ar fi facut Audi fara banii de la VW!!
|
Pai asta e si ideea, ca nu prea a contribuit bemve. Nu vezi ce exemple dau ei ? M3 in DTM, ca au avut motor in F1 si asa mai departe, lucruri care nu au contribuit cu nimic la dezvoltarea industriei auto. Ti se pare ca Elodia a dat exemple gen A4 in DTM (care app are mai multe victorii ca M3), victoriile din LeMans (exceptie alea cu diesel care e altceva) ?
In 1937, Audi a folosit materiale usoare in constructia masinilor si a depasit 400 km/h. Mai important decat 328 de la bemve. @ adrian - Audi ar fi facut multe oricum, nu uita ca vand peste 1 milion de masini anual asa ca nu poti sa spui ca duc lipsa de fonduri proprii si cheltuie doar banii VW. Ce se vorbeste aici e istorie si contributie in industria automobilistica, nu marketing ieftin ca nu e reclama la TV, sunt lucruri reale. |
Daca tot suferea Elodia de intoxicatie cu "cifre" contrafacute de BMW - ii ofer eu un remediu: test facut de Motortrend! , 0-60 (96km/h) - 5.6 s (cutie automata). Culmea e ca, gura pacatosului, adevar graieste ... BMW minte intradevar, dar in privinta cifrelor legate de putere ! 2 teste scot puteri la roata intre 226-228 de hp adica puterea reala la motor e pe la 265 de hp. Surse :EAS si Insideline.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/4U_CdQt6Mus?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/pV7xsAFxArA?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> MPG Range: 25 - 28 mpg 2012 BMW 328i Sport POWERTRAIN/CHASSIS DRIVETRAIN LAYOUT Front engine, RWD ENGINE TYPE Turbocharged I-4, alum block/head VALVETRAIN DOHC, 4 valves/cyl DISPLACEMENT 121.9 cu in/1997 cc COMPRESSION RATIO 10.0:1 POWER (SAE NET) 240 hp @ 5000 rpm TORQUE (SAE NET) 255 lb-ft @ 1250 rpm REDLINE 7000 rpm TRANSMISSION 8-speed automatic BRAKES, F;R 12.3-in vented disc; 11.8-in vented disc, ABS WHEELS 8.0 x 18-in, cast aluminum TIRES 225/45R18 91Y CURB WEIGHT 3480 lb WEIGHT DIST., F/R 50/50 % SEATING CAPACITY 5 TEST DATA ACCELERATION TO MPH 0-30 1.9 sec 0-40 2.9 0-50 4.1 0-60 5.6 0-70 7.4 0-80 9.5 0-90 12.0 0-100 14.9 PASSING, 45-65 MPH 3.0 QUARTER MILE 14.2 sec @ 97.8 mph BRAKING, 60-0 MPH 107 ft LATERAL ACCELERATION 0.90 g (avg) MT FIGURE EIGHT 25.9 sec @ 0.69 g (avg) TOP-GEAR REVS @ 60 MPH 1750 rpm CONSUMER INFO STABILITY/TRACTION CONTROL Yes/Yes AIRBAGS Dual front, front side, f/r curtain, front knee BASIC WARRANTY 4 yrs/50,000 miles POWERTRAIN WARRANTY 4 yrs/50,000 miles ROADSIDE ASSISTANCE 4 yrs/Unlimited FUEL CAPACITY 15.8 gal EPA CITY/HWY ECON 24/36 mpg ENERGY CONSUMPTION, CITY/HWY 140/94 kW-hrs/100 miles CO2 EMISSIONS 0.69 lb/mile RECOMMENDED FUEL Unleaded premium |
Elodia cred ca ma confunzi , eu n-am dat nici un exemplu.In toata discutia asta prefer sa stau sa ma uit cat de mult puteti abera pe baza fanboy-ismului vostru stupid
|
1 Attachment(s)
Prima imagine a noului Audi A3
O publicaţiei auto a dezvăluit astăzi prima imagine a noului A3. Generaţia nouă a modelului compact este aşteptată īn premieră mondială la Salonul de la Geneva BMW Seria 1 are nevoie urgentă de un rival. Aşa că Audi pune la punct ultimele detalii legate de lansarea noii generaţii a modelului A3. Compactul trebuie să debuteze īn cadrul Salonului Auto de la Geneva, īnsă surpriza nemţilor ar putea fi stricată deja de o fotografie ce pretinde a īnfăţişa noul A3. Un site auto din Europa de Est a publicat imaginea care dezvăluie look-ul inspirat de fraţii mai mari, A4, A5 şi A6. Compactul este prezentat īn varianta cu trei uşi şi beneficiază de grila specifică brandului din Ingolstadt, de LED-urile introduse prima dată de Q3 şi de profilul muscular. Noul Audi A3 nu este la prima apariţie īn presă. Īn cadrul evenimentului Consumer Electronics, desfăşurat īn luna ianuarie la Las Vegas. Aici, Audi a dezvăluit primele imagini cu interiorul viitorului rival pentru Seria 1. |
Ceva nu se leaga. In al doilea video, ala spune ca a masurat 240 HP la roata. Usor usor ajunge la 300 CP la motor. Ori e marketing penibil, ori dyno de tot rahatul ori ceva e putred.
|
Quote:
|
Un 225 e plauzibil dar nu 240 la roata cand ei declara 240 la volanta. 240 la roata ar insemna ca se apropie de 300 la volanta, wtf ?
In al doilea film asa spune ala, ca bemve declara 240 la flywheel dar ei au masurat 240 la roti. |
Quote:
am spus total altceva: audi a introdus primul awd pe wrc(putea sa nu castige mare lucru) demonstrand superioritatea acestui sistem in astfel de competitii si din asta a derivat awd pe cat mai multe masini de strada si sa ma ierte dumnezeu, daca bmw nu sunt disperati acum sa introduca awd pe cat mai multe masini. pot sa castige citroen 20 de titluri ca asta nu inseamna nimic nici pt ei(ca nu au awd dect pe cateva gioarse de serie) si nici pt ceilalti, ca nu multumita lui citroen ind auto merge catre cat mai multe modele awd, ci multumita lui audi. ei au fost primii care au dat acest trend. asta e diferenta. @horicutz. gues what. golf 5 r32 si a3 3.2fsi in acelasi timp. ca la baza cele doua sunt surate, conteaza mai putin. Quote:
audi si vw nu au absolut nici o conexiune cu acest sport. tu spui "unde se testeaza cele mai avangardiste tehnologii in vederea implementarii lor ulterioare in productia de serie". mai omule, asta se numeste limbaj de lemn. ai scris o fraza, ai folosit multe cuvinte si nu ai spus nimic. pe mine ma intereseaza UN EXEMPLU CONCRET de tehnologie avangardista testata de mercedes sau de ce nu bmw in F1 "in vederea implementarii ei ulterioare in productia de serie". m-ai lasat cu ochii in soare. nu zic ca nu e de invidiat sa participi in f1 insa am nevoie de o tehnologie/inovatie "avangardista" testata in f1 de mercedes, pusa pe autoturismele de strada mercedes si apoi multumita desteptilor mercedes, toti au cascat ochii mari si au implementat-o pe masinile de strada. trebuie un IQ deosebit pt a intelege cerinta ? |
Il invoc pe Sebastian.
|
@unlord,
am mai zis ca mie imi place acest motor de doi litri de la bmw, si ca sa ai sub 6 secunde pana la 100k/h iti trebuie cai putere, nu gluma. faptul ca motorul scoate pe dyno aproximativ 265 cp, e de admirat insa nu e ceva exceptional. aproape toate motoarele cu force induction scot mai mult decat declara producatorul. 3.0tfsi de pe s4(333cp) scoate constant peste 360 cp. 2.5tfsi de pe tt-rs(340 cp) scoate pe la 370 cp 2.0tfsi de pe tt-s(272 cp) scoate peste 280 cp 2.0tfsi (211 cp) are pe q5 200whp(faceti voi calculul cat are la volanta cu pierderi de putere de minim 20% prin tractiunea integrala) nu stiu ce este de mirat ca 328i are cel putin 265 cp, mai ales ca concurenta face 2.0tfsi-ul la 272 declarati(280 reali) inca de acum 5 ani. https://www.youtube.com/watch?v=s5Ce3DvxMpE filmuletul cu q5 il pun aici pt ca e mai greu de gasit pe youtube. restul se gasesc cu zecile testate si urcate pe youtube. |
Le asteptam pe dyno Mustang si o sa va spunem atunci exact cat au.
Habar nu am cum arata graficele despre ale caror valori discutam. |
Singura firma auto care pune tehnologie din F1 pe masini de strada este Ferrari. Asa si Reno au echipa de F1, si Honda. Dar masinile de strada sunt niste glume, fara nici o legatura cu nimic din F1, F1 este pentru marketing strict/pasiune/plm stie.
|
Esti convins ca este asa?
Poate doar la un model si ala nu-l primesti acasa, ti-l aduce si ti-l ia.:lol: ENZO |
I-auzi, plm, care esti ma? :)
http://www.motorauthority.com/news/1...-its-road-cars Are si poze articolu' :D |
Quote:
Enzo il primesti acasa, FXX e ala care "ti-l aduce si ti-l ia". |
Aoleu Sebastian! Sper ca ai experienta in scapatu de Martorii lui Iehova :))
|
Da... mea culpa !
Si ca sa va spun sincer nu prea e de nasul meu, la nivelul ala, nu-mi permit. E doar pentru premianti, olimpici , iar eu am cam chiulit de la scoala, se vede nici nu stiu sa scriu, cand o fac iese prost ... |
Serios vorbind, ma doare-n c ce tehnologii au in orice competitie. Ma intereseaza ce pot sa cumpar si sa-mi satisfaca dorintele, iar in comparatia directa BMW-Audi, BMW deocamdata bate detasat.
Mini > Audi A1 Seria 1 e prea noua, A3 peste seria 1 trecuta cu exceptia lui 1M desi si RS3 e foarte tare Seria 3 si E90 si F30 > C-class >A4 Seria 5 > E-class > A6 A8 = seria 7 si prefer S-class la orice ora X1 > q3 X3 > GLK >q5 X5 = ML > q7 CLS > A7 Adica la o alegere directa Si BMW si Mercedes pentru mine ofera mai mult decat Audi. Pana si R8 se face de rusine in fata conurentei. Deci ce sa alegi de la Audi? Cu toata tehnoligia AUDI inovativa, nu sunt in stare sa scoata un sasiu echilibrat pe nici o serie. Deci fix nu ma intereseaza ce inventeaza. Oricum noul S-class o sa fie iar etalonul si varful tehnologiei, confortului, luxului. BMW continua sa fie nr.1 in sasiuri si motoare iar Audi este clar ca este din ce in ce mai puternic, dar cam lipsit de personalitate, de remarcare individuala. Mercedes ramane etalonul luxului si comoditatii, BMW ramane etalonul dinamicii si feelingului oferit, Audi ramane nici cal, nici magar si cu acelasi design la toate seriile. Atunci cand conduci AUDI iti place, normal, dar nu-ti ofera nimic deosebit, este placut, sigur dar fad, anost. Merecdes de acnd lumea si pamantul iti ofera senzatia de comoditate, de masiv, te face sa te simti regeste. BMW se simte dinamic, fortos, sportiv. Adica Mercedes si BMW si-au pastrat linia pe acre au mers iar Audi alearga dupa doi iepuri si nu prinde nici unul. Daca ne uitam la comparatiile directe de 30 de ani incoace BMW a rupt Audi in confuntarile directe, incepand de la BMW 2002 si pana acum. De cativa ani a mai ridicat si Audi capatana si asta este de apreciat, dar mai are de munca. Eu pot sa ma laud ca am condus majoritatea modelelor fabricate in ultimii 20 de ani si intodeauna Merceds si BMW mi-au oferit senzatii deosebite, Audi in afara de RS-uri, nimic. |
In mod cert sunt fan BMW dar asta nu insemna ca nu apreciez Mercedes si Audi.
Cu toate astea Audi este cea mai coplexa dintre ele sau mai bine spus polivalenta, inghite mai multe dar daca iti permiti rafinament cred ca directiile in care s-au asezat BMW si Mercedes sunt pentru cei care stiu si au capacitatea sa aprecieze. Audi este un excelent produs de marketing care vinde spectaculos pentru exclusivitatea si calitatea oferita. |
Elodia, azi am lipsit dar iti voi raspunde:
1.Primul sistem AWD folosit intr-o competitie a fost utilizat de Spyker undeva in jur de 1910, intr-o cursa foarte populara a vremii. Audi doar a dezvoltat o tehnologie deja existenta, deci care-i smenu?! Nu a inventat Audi sistemul 4x4 si l-a adus pt prima data intr-o competitie. 2.Prima victorie repurtata de o masina diesel intr-o competitie a fost cea a lui BMW E46 320d in cursa de 24h de pe 'Ring din 1998. Deci unde era Audi ala cu dieselul in competitii?! 3. Prin modelul M1 a luat nastere practic divizia M de la BMW care nu prea are egal din partea Audi. Nu poti sa spui ca divizia M nu a contribuit cu nimic la dezvoltarea industriei auto, iar daca spui asta imi permit sa spun ca nu ai o treaba cu cunostintele legate de dezvoltarea ei. Revenind strict la M1, elementele sale tehnice au fost inovatoare la acea vreme si au putut sa fie aplicate pe modelele ulterioare, castigand simpatia unui public generos. 4.Referitor la F1. Prin motorul acela de 1.5 si 1500 cai s-a putut realiza dezvoltarea motorului turbo de azi. Cei de la BMW au fost primii care atunci au reusit sa rezolve prin electronica lag-ul turbinei, solutiile lor fiind adoptate de ceilalti constructori intr-un scurt timp. 5.Tehnologia folosita recent in F1 a fost implementata in motoarele de turatii inalte folosite pe M3 E46, M5 E39, M5 E60, M6, M3 E9x. 6.Sa mai amintim de motorul de pe Mclaren F1?! Parca e facut de BMW... 7.Inainte sa intre Audi in seria Le Mans cine castigase? Parca tot BMW... prin '98 sau '99 (nu mai retin exact) 8.Prin tehnologiile testate in DTM in anii '80 s-a reusit crearea si dezvoltarea modelelor M de mai tarziu, care cam au dominat orice versus. 9.DKW F89 (a zis bine cineva mai sus, un Wartburg sau Trabant) era un fel de Isetta cu o roata in plus, deci care-i plusul pt Audi?! Dar Audi 50 lansat ceva mai recent era cumva un lux?! Noi aici ne contrazicem degeaba, am mai spus asta. Mi-a placut de cineva mai sus care a facut o afirmatie foarte corecta. MERCEDES a fost cea mai inovatoare marca! Ei au introdus primii cam tot ce este comun astazi. Iti respect opinia ta, Elodia, eu nu vreau sa incepem o discutie interminabila, insa incerc sa iti arat argumente bune ca opinia ta este gresita. Dintre cele 3 marci premium germane, Audi este cam cea mai parvenita, care a copiat cat mai mult (si de la BMW si de la Mercedes, e clar asta pt ca ei sunt mereu compromisul dintre cele 2). Argumentele tale referitoare la Audi nu prea sunt bune. Eu tot incerc sa gasesc ceva unde Audi au fost primii si nu prea gasesc.... Eu nu ma cert deloc, daca ti se pare ca am avut un ton mai deplasat, imi cer scuze, nu asta a fost intentia mea. Respect! P.S.: Referitor la Audi A3. Mai se poate inca un facelift?! |
Quote:
Iar competitia.. Quote:
Deci pana la urma audi ce a inventat din ce ai scris tu acolo?Ah...stai ,ei au introdus , eventual perfectionat. :) |
E vorba de contributia adusa la dezvoltarea industriei auto. Dar e greu, stiu.
|
Quote:
Deci din acest punct de vedere bmw=audi=mercedes.cu +/- de fiecare parte. |
Unii sunt si amuzanti, dar rau de tot.
Divizia M nu are rival, huh? Dar totusi M3 si cam ia "na-na" de la RS5. M5 E60 de la RS6 c6. Mai reveniti-va si bagati bine la cap: daca nu ar fi concurenta M-RS-AMG nu ar evolua atat de repede tehnologiile. Luati exemplu de la Porsche: pana nu a avut adversar adevarat (gt-r), nu a evoluat prea mult. Acum noua generatie deja e uimitoare cu carrera s, noul turbo va spulbera cam tot. |
Quote:
apoi, care este concurenta de la bmw si mercedes pt R8 ? probabil te referi la SLS amg. e o prea mare diferenta de ani intre R8 si SLS(peste 4 ani) si e normal sa fie asa. raportul se va schimba in 2014 odata cu noul R8 ce va fi mai usor, cu moaotare mai puternicie, cutie cu dublu ambreiaj si iar se va schimba in 2017 si apoi in 2020 si tot asa noi ne vom pierde vremea pe aici pe forum. |
Dupa cum se vede Audi are o strategie de marketing geniala si cu produse "ieftine" ii pacaleste pe multi.
Acum sa nu credeti ca sunt antiaudi. Au avut evolutia lor cu motoare si transmisii superbe, au si acum cum sa se laude, dar e o problema de rafinament pana la urma. Este greu sa le compari cantitativ ca tot mere cu pere sunt. Audi iti vinde o strutocamila in sensul bun pentru majoritatea oamenilor, adica vrau sa spun o masina polivalenta care merge tot timpul, pe cand BMW si Mercedes sunt putin mai conservatori sau erau pana nu demult insa cand e vorba de sportivitate sunt de moda veche ceea ce da farmecul imposibil de atins de Audi. |
ca daca este sa ne uitam pe R8 GT si SLS amg, R8 pare a avea nasul in fata.
numarul de cp este aproximativ egal(un plus mic pt sls), mercedes are 110Nm in plus9probabil din cauza motorului de 6.3 litri versus 5.2) audi are 120 kg in minus insa si pierderi de putere prin transmisia integrala cat si o cutie de viteze automata ce nu este cu dublu ambreiaj deci plusuri si minusuri pt fiecare masina care sa dea per total un echilibru. http://fastestlaps.com/comparisons/a...s_sls_amg.html acum nu stiu de ce R8 nu ar fi la standardele userului GT-R |
| All times are GMT +2. The time now is 22:09. |
- Copyright 2026 4Tuning