Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Mercedes vs. BMW vs. Audi (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/140771-mercedes-vs-bmw-vs-audi.html)

a3ds 13-02-12 17:18

Re: Mercedes vs. BMW vs. Audi

Nu ti-ai luat medicamentele bro?

Lol:

http://www.suvblogger.com/news/europ...-million-cars/

Europe’s largest automaker Volkswagen - first half sales exceed 4 million cars

Adica, VW, VAG pentru haterii de forum

.

UNLORD 13-02-12 17:39

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4879301)
Nu ti-ai luat medicamentele

Lol:

http://www.suvblogger.com/news/europ...-million-cars/

Europe’s largest automaker Volkswagen - first half sales exceed 4 million cars

Adica, VW, VAG pentru haterii de forum

.

Mercedes vs. BMW vs. Audi ? Parca asta e topicul... e complet off dar nah, te provoc si pe tine sa iti smulg o parere personala, daca ai avea bani si ai avea de ales intre noul seria 3 (320d sau 328 i) si Audi A4 (2.0 TDI sau 2.0 TSI ) , ce ai alege si de ce ? :)

GTR 13-02-12 18:19

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 4879338)
Mercedes vs. BMW vs. Audi ? Parca asta e topicul... e complet off dar nah, te provoc si pe tine sa iti smulg o parere personala, daca ai avea bani si ai avea de ales intre noul seria 3 (320d sau 328 i) si Audi A4 (2.0 TDI sau 2.0 TSI ) , ce ai alege si de ce ? :)

Nu mai pune intrebari de gen ca intristezi fanii VAG :) Oricum ei ar alege Audi pentru ca au volumul portbagajului mai mare cu 5 litri sau ca au o spita in plus la volan. :)))

ondin 13-02-12 18:34

audi mai are si consumul cel mai mic si cel mai bun timp la demaraj pe zapada.
:)
plus ca are 4 cercuri la sigla, in loc de bmw care are doar un cerc amarat, care oricum in timp se sterge, deci clar audi e cu 3 cerculete peste.

a3ds 13-02-12 19:01

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 4879338)

Audi e in VAG. As alege w204 c250 4matic. :) Pentru ca mi se pare cel mai misto ca design/motorizare/calitate. Si am o slabiciune pentru Mercedes.

UNLORD 13-02-12 21:47

Puteam sa jur ca o sa dai un raspuns evaziv ...

a3ds 13-02-12 21:55

Pai eu nu sunt ca voi vere, daca imi place ceva sa o tin pe a mea pana in panzele albe. Chiar nu sunt fan Audi, nu imi spun nimic masinile lor si prefer BMW. Dar e vorba de facts aici, nu de propaganda.

ELODIA GHINESCU 14-02-12 07:46

mai, eu nu-s bmw hater.
eu doar sunt aici sa mai atenuez din cacaturile ce le scrieti voi, pt ca bmw are multi adepti chiori care scriu si scriu in prostie orice.

nu voi sunteti cei care scriati aici ca audi produce turbo pt ca nu pot produce aspirate? mi-am adus aminte ieri de acest lucru si am tinut sa va dau peste nas cu toate tampeniile debitate de voi.

sunt lucruri care-mi plac f mult la bmw si sunt lucruri care in plac f mult la audi.

acum daca as avea de ales intre a4 b8 si seria 3 f10 as alege fara sa clipesc bmw. simplu, pt ca a4 este o masina veche de aproape 4 ani jumatate, masina depasita tehnic.

in noiembrie 2007 am avut de ales intre a4 b8 si orice altceva(inclusiv seria 3 e90) si am ales fara sa clipesc a4. la acel moment putea sa fie bmw si cu 5000 de euro mai ieftin, bani pe care sa ii folosesc pt optionale.

as mai alege un model de bmw in fata celor de la audi in cazurile x5 vs q7, x3 vs q5.
x6 nu are echivalent, deci nu exista optiune.
as alege X1 in fata lui q3 doar pt ca arata mai bine, insa consider pe x1 inferior lui q3.
la fel si cu seria 7 versus a8. al lua seria 7 doar pt ca arata mai bine ca a8, in rest, tehnic, a8 este superior lui seria 7(tractiune integrala disponibila la toate motorizarile, demaraje mai bune, timpi pe circuit mai buni deci handling superior)

intre a1 si mini, as alege mini.
intre a3 ce urmeaza a fi lansat si seria 1, as alege negresit a3 fara sa stiu mai nimic despre masina aia.
as prefera seria 5 in fata lui a6 doar in situatia motorizarii 528i si 525d. in rest, a6 all the way.
as prefera seria 6 grand coupe in fata lui a7 doar in situatia in care pe grand coupe ar fi disponibil motorul 628i si as avea de ales intre 2.8fsi si ipoteticul 628i.
seria 6 coupe nu are echivalent la audi, deci raspunsul este evident.
intre tt si z4, prefer tt-ul desi daca as fi client de o asa masina, as astepta noul model de tt in 2013.
r8 nu are echivalent, deci raspunsul e evident.
allroad nu are echivalent...

deci, nu sunt un bmw hater. sunt preferinte la anumite game pt audi si altele pt bmw.

interventiile mele la quattro vs xdrive sunt doar pt ca acolo se mananca mult rahat iar lumea nu cunoaste si de ia dupa rolele celor de la bmw.

credeti-ma, timpul pe care il petrec aici, este timpul pe care chiar regret ca-l pierd. sunt mebru pe multe forumuri cu diverse teme, insa dpmdv nimic nu este mai inutil pt viata mea ca 4tuning.ro
forumul ar trebui sa fie ceva unde sa te relaxezi, unde sa discuti, unde sa asculti pareri. aici lumea este oarba si scrie in vant, asta este singurul loc unde ma enervez.

se gaseste vreounul pe aici sa spuna: recunosc ba ca am avut minte putina cand am spus ca audi nu produce doar aspirate pt ca nu poate. uite ca bmw are numai turbo acum iar audi a ramas consecvent si are in gama atat turbo cat si aspirate.

steffan 14-02-12 13:17

o mica remarca, elodia: niciodata nu iti iei un a8 doar pt ca fuge cu 0.5 sec mai tare ca un seria 7 sau ca are timpi pe circuit mai buni. acolo conteaza ca masina sa iti ofere cat mai mult confort, sa fie cat mai placuta. o asa masina nu trebuie sa iti smulga gatu cand accelerezi sau sa o dai de'a latu' ci sa fie cat mai stabila si sa mearga cat mai lin.

a3ds 14-02-12 13:26

Da, e dubios sa te uiti ce timp pe circuit are un S-Class :rolleyes2:lol:

ELODIA GHINESCU 14-02-12 15:08

o masina din clasa a8, seria 7, s klasse intr-adevar trebuie sa fie confortabila(total de acord cu voi) si in acelasi timp sa alerge bine.
nu cred ca ar fi sesizabil sacrificiul la confort pe care potential l-as face alegand seria 7 sau a8 in detrimentul lui s klasse.
toate masinile astea sunt dotate cu piele din cea mai buna calitate, scaune cu un confort ridicat, iar daca ai bani poti bifa instalatie audio de aproape 10.000 euro, night vision, head up display, scaune ventilate si tot ce vrei tu.
tinuta de drum superioara cred ca o simti cand incerci sa eviti o caruta sau un caine la 150km/h samd.
cu siguranta s klasse merge cel mai lin insa cu siguranta este cea mai putin stabila masina.
gasisem un test comparativ intre s, a8, seria 7 si faceau baietii testul jaoanelor. soferul de s klasse se lupta efectiv cu volanul, masina fiind cea mai slaba din acest punct de vedere.

demarajele superioare sunt bune in depasiri, ca sa nu fi platit aproape 100.000 euro sau mai mult si sa vezi ca un golf gti sau un civic type r ce abia trece de 20.000 iti face semne sa iti misti curul.
din punct de vedere al designului, mercedesul dupa 6-7 ani vechime il consider mult superior(stiu ca nu-mi permite lb romana exprimarea asta) lui a8. la fel si seria 7 in detrimentul a8-ului.
cel putin din citite, ca masina cred ca a8 este cel mai bun privit allaround.

steffan 14-02-12 15:22

Quote:

Originally Posted by ELODIA GHINESCU (Post 4880777)

demarajele superioare sunt bune in depasiri, ca sa nu fi platit aproape 100.000 euro sau mai mult si sa vezi ca un golf gti sau un civic type r ce abia trece de 20.000 iti face semne sa iti misti curul.

Eu daca, sa fabulam si sa spunem, ca am un Rolls-Royce Phantom pe care am dat foarte multi bani (ce vise :D) dar uite ca totusi un BMW M3 E46 vechi, de maxim 15 000 imi da flash-uri, sau un banal GTI cu niste minime modificari la fel se poate compara cu mine. Nu asta conteaza la o asemenea masina. In acest caz trebuie gasit compromisul intre confort si sportivitate. Nu poti sa spui ca o masina ce ia suta in 6s este una lenta!

Si chiar nu iti cumperi o asemenea masina doar ca sa fuga, pt ca ea oricum fuge cat sa te simti bine in ea, dar sa nu iti lezeze confortul.

ELODIA GHINESCU 14-02-12 15:29

uite ca am gasit si filmuletul ala.
incepand cu minutul 3:40 incepe testul handlingului.

https://www.youtube.com/watch?v=wMnNTBnA6LM

mercedesul este destul de vechi deja-lansat septembrie 2005, seria 7 lansat ianuarie 2009, a8 fiind lansat in noiembrie 2009.

oricum, penal de tot mi se pare sa ai FWD la o asa masina, iar audi ofera asa ceva in combinatie cu motorizarile mici.

:)) am editat mesajul asta de 100 de ori.

steffan 14-02-12 15:32

nu am negat asta si mi se pare si normal sa fie asta rezultatul. sa nu uitam ca s class-ul este pe piata de 7 ani, pe cand a8-ul si seria 7 abia s-au lansat

Edit: mare dreptate ai cu FWD...

UNLORD 14-02-12 16:25

Test scanat din revista Autocar: 320d vs. 220cdi Era perfect sa fi inclus si Audi A4 dar sigur o sa apara si alte teste.

P.s. Nici ala vechi nu era de aruncat: https://www.youtube.com/watch?v=EWQSdzhkvxk

GTR 14-02-12 17:37

Quote:

Originally Posted by ELODIA GHINESCU (Post 4880135)
mai, eu nu-s bmw hater.
eu doar sunt aici sa mai atenuez din cacaturile ce le scrieti .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ........................ca am avut minte putina cand am spus ca audi nu produce doar aspirate pt ca nu poate. uite ca bmw are numai turbo acum iar audi a ramas consecvent si are in gama atat turbo cat si aspirate.

Cu mici exceptii, foarte bun cometariul. Felicitari!

GTR 14-02-12 17:48

Quote:

Originally Posted by ELODIA GHINESCU (Post 4880777)
o masina din clasa a8, seria 7, s klasse intr-adevar trebuie sa fie confortabila(total de acord cu voi) si in acelasi timp sa alerge bine.
nu cred ca ar fi sesizabil sacrificiul la confort pe care potential l-as face alegand seria 7 sau a8 in detrimentul lui s klasse.
toate masinile astea sunt dotate cu piele din cea mai buna calitate, scaune cu un confort ridicat, iar daca ai bani poti bifa instalatie audio de aproape 10.000 euro, night vision, head up display, scaune ventilate si tot ce vrei tu.
tinuta de drum superioara cred ca o simti cand incerci sa eviti o caruta sau un caine la 150km/h samd.
cu siguranta s klasse merge cel mai lin insa cu siguranta este cea mai putin stabila masina.
gasisem un test comparativ intre s, a8, seria 7 si faceau baietii testul jaoanelor. soferul de s klasse se lupta efectiv cu volanul, masina fiind cea mai slaba din acest punct de vedere.

din punct de vedere al designului, mercedesul dupa 6-7 ani vechime il consider mult superior(stiu ca nu-mi permite lb romana exprimarea asta) lui a8. la fel si seria 7 in detrimentul a8-ului.
cel putin din citite, ca masina cred ca a8 este cel mai bun privit allaround.

Toate trei sunt exceptionale, ca la toate categoriile dealtfel, doar ca eu nu as putea sa dau S-class-ul pe nici o alta masina concurenta din urmatoarele pareri personale:

- Pe langa langa faptul ca este la sfarsit de cariera, a castigat (a fost si egal si a si pierdut) in cateva teste impotriva noilor aparitii BMW si Audi.
- Mie mi se pare ca are cea mai mare prestanta si aspectul cel mai elegant
- Nu seamana cu modelele mai mici ca Audi si BMW (groaznic mi se pare asta la cea mai luxoasa si ami premium masina a lor)
- Ieste cel mai confortabil
- Daca ai pretentii de putere, are motorizarea cea mai puternica
- Iubesc S-class si toate seriile au fost etalon in clasa

Nu vreau sa ma agndesc cum va fi modelul urmator :)

GTR 15-02-12 02:04

@ELODIA GHINESCU

Nu stiu daca ai apucat sa vezi comentariul meu referitor la jignirile tale, dar repet:

Comentariul meu "Cu mici exceptii, foarte bun cometariul. Felicitari! " este cat se poate de sincer si cred ca prin ortografia si semnele folosite NU se poate observa vreo ironie.

In postul tau laudat de mine se regasesc multe dinre parerile mele, de aceea l-am laudat.

Nu sunt ranchiunos de fel, nu am vreo ura personala (decat politica:)), contrazic cand nu sunt de acord si apreciez in acelasi timp posturile care-mi impartasesc parerile INDIFERENT de cine sunt postate.

O zi buna!

ELODIA GHINESCU 15-02-12 07:30

ai lasat citatul din ce am scris eu ca sa se citeasca astfel:

"eu doar sunt aici sa mai atenuez din cacaturile ce le scrieti ca am avut minte putina cand am spus ca "

oricine, asa citeste si mi-e greu sa cred ca tocmai tu nu ai intentionat sa fie asa.

Tzzantaru 15-02-12 10:40

Defapt a lasat prima si ultima fraza din postu tau si a pus puncte puncte intre ele ca legatura sa nu fie quote-ul de juma de pagina.

GTR 15-02-12 10:52

Quote:

Originally Posted by Tzzantaru (Post 4881930)
Defapt a lasat prima si ultima fraza din postu tau si a pus puncte puncte intre ele ca legatura sa nu fie quote-ul de juma de pagina.

Ori intelege el mai greu, ori nu prea a fost atent la scoala.

Cu jignirile sta bine, cu scuzele mai prost. Eu ii scriu frumos, el ma jicneste, eu iar ii scriu frumos, iar el uite ce comantariu baga...

Asta este, el avea reprosuri de omenie! Sunt oameni si "oameni", greseala este a noastra ca-l bagam in seama.

ELODIA GHINESCU 15-02-12 12:37

ok, hai sa clear the air.
scuze.

GTR 15-02-12 15:29

Quote:

Originally Posted by ELODIA GHINESCU (Post 4882089)
ok, hai sa clear the air.
scuze.

Merci! Apreciez si le si accept.

Crede-ma ca nici nu m-am uitat de unde pana unde am taiat, doar ca nu voiam sa apara tot postul ca era mare. Deci daca ti s-a parut ca am selectat ceva este strict o simpla coincidenta, nimic intentionat.

O zi buna!

ondin 15-02-12 18:48

pai voi de la masini va luati?

bine ca nu jucati la bursa sau umblati dupa aceeasi super femeie.

ELODIA GHINESCU 15-02-12 22:57

2 Attachment(s)
auzi, ce a facut bmw pt industria auto ?

audi a facut cateva lucruri:

-a introdus in acelasi timp cu porsche in anii '80 pt prima data cutia cu dublu ambreiaj in competitiile auto
-a introdus in anii '80 awd in competitiile auto si a fost primul brand auto care impins 4wd cat mai mult in masinile de serie, iar ceilalti au inceput sa copieze trendul(bmw fiind chiar nostim in acest sens)
-a fost brandul care a "impins" si dezvoltat motorizarile diesel pe masinile mici(bmw a copiat)
-a fost brandul auto care a introdus motorizarile diesel la cel mai inalt nivel in competitiile auto(le mans) cu scopul de a demonstra eficienta si performantele pe masinile de strada
-a fost brandul auto care alaturi de vw a introdus in 2003 pt prima data cutia cu dublu ambreiaj pe masinile de serie(TT)
- este brandul auto de volum care in ciuda costurilor ridicate se foloseste de materiale usoare in constructia masinilor(tt, a8, r8 iar mai nou a7 si a6 urmand si restul gamei)- cu siguranta asta va fi copiat pt ca mercedes si bmw nu au cum sa mai produca in continuare porcii astia grasi.
-este brandul auto care a exploatat primul(cel putin in comparatia cu mercedes si bmw) avantajul turbo demonstrand superioriatea iar bmw a copiat amuzant.

nici din punctul de vedere al istoriei, bmw nu se poate compara.
uite ce produceau cei doi in paralel in anii '50

Gorby 15-02-12 23:05

Quote:

auzi, ce a facut bmw pt industria auto ?
Ați deschis cutia Pandorei...

a3ds 16-02-12 00:13

Si eu as fi curios sa aflu cu ce s-a remarcat BMW in industria auto, chiar nu imi vine in minte mare lucru. Adica, sa fie pionieri in vreun domeniu, cum au fost VAG. Daca tot pui poza aia cu "ce facea bmw in anii 50", puteai sa pui si VW Beetle :). Desi ala a rupt norma la vanzari si este un simbol pentru o generatie, anyway, astepta cu interes fanboii, se preconizeaza a fi interesant, dar nu ad hominem ci chestii obiective cum a dat Elodia.

Tzzantaru 16-02-12 00:15

Se putea sa nu dea putin cu mucii in fasole?
Da nuu , el nu e fanboy audi.

Asta pt elodie.

Pt aeds , daca tot aduci broasca in discutie , stii macar cui ii datoreaza broasca succesu care l-a avut?

a3ds 16-02-12 00:21

Da, lui Ferdinand Porsche. De ce?

Tzzantaru 16-02-12 00:31

La ordinu cui?Si sa indeplineasca cerintele cui?
In plus , vezi pe undeva prin productia beetle numele audi?

In rest nici nu mai are rost sa ma chinui sa continui discutia care a inceput-o elodia , din cum a pus problema e clar ca altceva nu e in stare sa vada.

a3ds 16-02-12 00:40

What's your point? Acu' o dai in propaganda? :)

http://www.theawfultruth.com/salbmw/

Ia vezi ce scrie acia, oricum e irelevant in cazul de fata, dar daca tot deschizi o discutie, macar fii cinstit.

The first such firm named on Sommer's list is BMW, which makes 4 further appearances on the list. Altogether, BMW admits to using to using 25,000 - 30,000 slave laborers, POWs and concentration camp inmates.

Cool story bro, or what? Ce legatura are politica cu industria auto? Era vorba despre ce au adus BMW inovativ in industria auto, nu de nazisti sau comunisti. Si btw, beetle se fabrica si acum si vanzarile imense le-au avut dupa ww2, nu pe vremea nazistilor, dar hai sa venim cu argumente de astea penibile. :)

ELODIA GHINESCU 16-02-12 00:42

mda,
tzzanzaru vorbeste. tipic pt aia care il iau pe "nu " in brate si care oricum nu stiu nimic.
tu stii ce e aia vw beetle si ce e aia isetta?!

originea lui beetle este undeva pe la 1933, deci nici vorba de a se inspira bettle de la isetta.

in plus de asta, beetle este istorie, isetta, no offence, este o rusine.

daca beetle era o masina accesibila maselor, isetta la vremea respectiva era ceva gen tata nano, o chestie extrem de primitiva din toate punctele de vedere, extrem de ieftina cu scopul de a atrage patrura de foarte jos a cumparatorilor care si-ar fi dorit si ei o...masina.

oricum beetle nu-si are rostul in discutia asta, asa cum spunea si tzzantaru

sincer sa fiu, nu prea m-am interesat despre ceea ce a dat remarcabil bmw industriei auto. nu astept raspunsuri de genul... M3. astept sa vad ceva de pionerat, ceva ce a influentat istoria, a generat trenduri, ceva ce a dus la avansarea industriei auto samd.

later edit.
de ce nu-si are rost discutia?! eu vchiar vreau sa stiu ce a facut bmw remarcabil de-a lungul anilor si care a determinat pe ceilalti producatori sa se inspire sau sa copieze.

HoricutzWSR 16-02-12 00:45

1919 - Un biplan BMW stabileste noul record de inaltime la 32.000feet
1937 - BMW 328 e cea mai rapida masina de serie din clasa ei
1952 - primul V8 construit in totalitate din aluminiu debuteaza pe limuzina 502
1986 - primul producator care are ABS in dotarea standard disponibila in toata gama de automobile
1988 - introduce acceleratia drive-by-wire pe limuzina 750il E32
1997 - introduce primele airbag`uri pt zona capului pe limuzina E38
2000 - BMW lanseaza si patenteaza tehnologia Valvetronic - sistemul de control variabil al supapelor
- 750hl printre primele limuzine propulsate de hidrogen lichid
2002 - prima frana de mana electrica
2005 - BMW H2R stabileste 9 recorduri mondiale pt. masini propulsate de hidrogen

Tzzantaru 16-02-12 00:49

N-are rost sa te cobori la nivelu lor.
Daca nu s-a dat in raliuri in grupa B si n-au avut un sistem 4x4 n-au adus nici un beneficiu idustriei auto si n-au avut nici o mare realizare.

ELODIA GHINESCU 16-02-12 00:55

si cum au ajutat aceste lucruri industria auto? ca eu nu vad nimic.
mai rasarit mi se pare Valvetronic.

ca iti dau si eu exemple de astea marunte de genul cel mai rapid autoturism LPG (vreo 350 km/h parca)-audi

ABS-ul . daca l-ar fi introdus ei prima data, ar fi fost ceva. asta ar fi insemnat ca ei si-au dat seama primii ce e aia, dar asa...

LATER EDIT

@TZANZARU.
eu nu am spus doar de 4wd. ala este un exemplu din numeroase altele de acelasi calibru

HoricutzWSR 16-02-12 00:57

stiu ca e tarziu da` va rog sa cititi intregul enunt...a introdus pt prima oara ABS`ul disponibil ca dotare standard pentru INTREAGA gama de automobile disponibila...

si daca e sa comparam BMW`urile cu Audi`urile din anii 50...ma abtin si eu :))

Alexc2vtr 16-02-12 01:32

Quote:

Originally Posted by Tzzantaru (Post 4883156)
N-are rost sa te cobori la nivelu lor.
Daca nu s-a dat in raliuri in grupa B si n-au avut un sistem 4x4 n-au adus nici un beneficiu idustriei auto si n-au avut nici o mare realizare.

De ce nu vi cu argumente plauzibile la ce a scris mai sus Elodia in loc sa spui ca "nu are rost sa te cobori la nivelul lor" si altele?
Omul a expus niste puncte foarte corecte cu care sunt de acord. Audi chiar are o istorie si una foarte frumoasa!

_anaconda_ 16-02-12 01:46

Quote:

Originally Posted by HoricutzWSR (Post 4883154)
1919 - Un biplan BMW stabileste noul record de inaltime la 32.000feet
1937 - BMW 328 e cea mai rapida masina de serie din clasa ei
1952 - primul V8 construit in totalitate din aluminiu debuteaza pe limuzina 502
1986 - primul producator care are ABS in dotarea standard disponibila in toata gama de automobile
1988 - introduce acceleratia drive-by-wire pe limuzina 750il E32
1997 - introduce primele airbag`uri pt zona capului pe limuzina E38
2000 - BMW lanseaza si patenteaza tehnologia Valvetronic - sistemul de control variabil al supapelor
- 750hl printre primele limuzine propulsate de hidrogen lichid
2002 - prima frana de mana electrica
2005 - BMW H2R stabileste 9 recorduri mondiale pt. masini propulsate de hidrogen

Unele din astea sunt irelevante. Faptul ca au avut ABS pe toate masinile nu e important, daca ar fi avut ei primii ABS pe o masina era ceva. Faptul ca 750 a fost "printre primele" iar e tras de par. A fost prima sau nu ?
Frana de mana electronica...prea putin semnificativ. Cat despre sistemul de control variabil al supapelor, nimeni nu mai avea asa ceva inainte, sub alta denumire ? Sigur ?

a3ds 16-02-12 02:19

Caugh vtec caugh :)) And I fucking hate ricers. :D

VTEC (Variable Valve Timing Engine Control) is a valvetrain system developed by Honda to improve the volumetric efficiency of a four-stroke internal combustion engine. The VTEC system uses two camshaft profiles and electronically selects between the profiles. It was invented by Honda engineer Ikuo Kajitani[1][2], and was the first system of its kind.

Chiar o sa fie fun, prea tare exemplul cu biplanul de la bmw si frana de mana electrica, aia revolutie tati. =) Epic.

steffan 16-02-12 02:21

Elodia, tu ne-ai aratat isetta, dar de ce nu ai aratat BMW 501/502 pt ca este o masina tot din anii '50.

De limuzinele BMW fabricate inainte de razboi ce se aude? Dar de BMW 507?

La reusitele BMW pot sa spun de motorul din F1? 1.5 si 1500 cai, cel mai puternic? Dar modelul M1 ce a dominat cursele? Dar M3 in WTCC si DTM?

Uite aici si un cotetz facut de Audi (sau AutoUnion cum se numeau atunci) in anii '50: http://upload.wikimedia.org/wikipedi...lasse_1952.JPG

dar cum se face ca audi este singurul contructor premium cu tractiune fata?

Mai bine las-o usor cu astea, fiecare contructor are partile sale bune si partile sale rele. nu are rost sa ne contrazicem aiurea pt ca nu ajungem la niciun rezultat

All times are GMT +2. The time now is 03:57.

- Copyright 2026 4Tuning