![]() |
Re: Oltcit 12TRS - PH 10 CGH & Julaikos customs
Quote:
|
Sa vedem,weekendul asta cred ca aman expulzarea cazanului din curte si e posibil ca weekendul urmator sa am timp,de costat o sa te coste cel putin discurile de flex :lol: daca ai timp scoate o poza de aici si deseneaza pe dansa cam de unde vrei sa-ti tai...
|
Din pacate nu am cu ce sa iti desenez,nu am.paint sau altceva pe tableta....
https://forum.4tuning.ro/attachment.p...7&d=1382292778 Unde se termina gaura de acolo tai spre fata si de la gaura in sus in contraripa inclusiv in ea. Taietura in caroserie cu bucata lipsa va avea forms de L. |
1 Attachment(s)
Sa va traiasca voua icoanele facatoare de minuni...exista programe de editat si pentru telefoane...
Varianta rosie sau cea verde? Attachment 2878331 |
Iulica, daca ai cum si cu ce, sa-mi tai bucata cu prinderea pt balama din partea soferului, de la stalp si inca vreo 10-15 cm dupa balama (spre mijlocul masinii), asta daca e inca intreaga si nu e afectata de rugina (adica sa nu fie foaie de ceapa ca asa e la mine) si daca merge repede treaba si pe dreapta sa o scoti, si poate imi dai si balamalele. Te gandesti tu la un pret, merci mult!
|
2 Attachment(s)
Nah ...totusi
|
Am inteles ce vrea fiecare,insa momentan cineva s-a aratat interesat de toata coaja,si are prioritate,in caz ca n-o vrea,alex mig primeste bucata de lonjeron,insa danniel sa stii ca bucatile alea o sa le opresc eu fiindca si la RJV e buba mare acolo din pacate si as vrea sa le opresc,dar,cred ca balamale cred ca imi vor ramane de la RJV daca fac transplantul deci cumva o rezolvam,eu inca nu sunt hotarat daca schimb bucata cu totul,sau refac din cornier ceva bucata aia de caroserie...
Si ca tot am gasit asta pe net https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...33711147_n.jpg merge facut asa ceva si din spatele oltcitului :)) |
1 Attachment(s)
Nu-i nici o problema, de balamale nu cred ca am nevoie dar cine stie mi-era sa nu fie stramba una la mine ca, de cand am fortat-o atunci capota e reglata stanga maxim sus si dreapta maxim jos ca sa vina la linie, dar 99% e de la tabla aia. Eu am vrut sa fac asta cu un oltcit donator pe care l-am avut dar timpul si vecinii m-au fortat sa-l dau la fier intreg (si nu, nu mi-am pastrat partea cu balamaua de pe ala ca nu mi-a trecut prin cap :-x). Ideea e chiar tare nu costa mai nimic si e perfect la curte.
|
1 Attachment(s)
Attachment 2884650
Inca putin si e gata. Danniel-e sa stii ca am incercat sa tai intai pe dreapta stalpul,insa are si la interior ceva tabla unde flexul meu nu ajunge,asadar si prin urmare nu pot da jos toata bucata,insa pot desface balamanele cred,asta daca mai ajung la caroserie inainte sa plece... Valabil si pentru George Hermenean,colturile de la parbriz au la interior o ranforsare de cacao pe care nu o pot taia.... |
Si carligele+capu meu de lonjeron:o?
|
no problem cred ca puneam oricum tabla noua acolo la mine poate fac ceva mai ingineresc sa aibe mai multa rezistenta, ma seaca faptul ca e foarte inghesuita zona, motiv pt care am lasat-o asa cum era cand am facut tinichigeria acu vreo 3 ani si ceva, bafta cu cea gri, injectia in ce stadiu mai e? am si eu niste planuri si as putea face repede rost de piese dar nu prea stau bine cu timpul.
|
Injectia e in standby ca sa zic asa...sa termin cu coaja si apoi vedemce si cum...
Migule urechile alea nu le-am taiat,de unde le vrei taiate?prea sus nu pot ajunge cu flexul... |
Niste ciocane bune si se rupe din suduri ...
|
Nu se rupe din pacate,e tab,la buna si nici nu vreau sa le scot mucificate...
|
6 Attachment(s)
M-am apucat putin de treaba.
Am dat afara rjv-ul,si l-am hackuit :lol: am reusit sa demontez motor,cutie,planetare,rezervor,evacuare,haion,usi, capota,parbriz,geamuri custode,bord ...mi-au mai ramas pe masina suspensia fata/spate si instalatia electrica,dar nu pentru mult timp,poate chiar maine reusesc sa le dau gata si pe ele,insa trebuie sa imi fac intai bratele de sustinere pentru caroserie,fiindca vreau sa o pun pe doua capre si sa o pot roti,altfel o sa fie cam greu sa lucrez la ea din lipsa latimii spatiului. Attachment 2913749Attachment 2913750 Attachment 2913751Attachment 2913752 Attachment 2913753Attachment 2913754 |
pe vremea asta se lucreaza cel mai bine
|
bafta si multa rabdare si inspiratie in noul proiect,bafta multa.
|
Quote:
|
23 Attachment(s)
Am reusit sa scot astazi instalatia,si cam ce mai era surubele chiplinguri etc...
Din pacate ma asteapta multa munca,ca sa o scot fara rugina :cry: Attachment 2914194Attachment 2914195Attachment 2914196 Attachment 2914197Attachment 2914198Attachment 2914199 Attachment 2914200Attachment 2914201Attachment 2914202 Attachment 2914203Attachment 2914204Attachment 2914205 Attachment 2914206Attachment 2914207Attachment 2914208 Attachment 2914209Attachment 2914210Attachment 2914211 Attachment 2914215Attachment 2914216Attachment 2914217 Attachment 2914218 Donez asta Attachment 2914192 cuiva care are scaunele schimbate si ajunge mai greu la frana de mana... |
hai ca nu e asa trist, trebuia sa vezi golful, timp discuri de taiat si tabla sa ai :)
|
Cum nu e rau :)) ? as vrea sa dau jos grila de sub parbriz sa intru bine in rugina de acolo...
din fericire,pe dedesubt o sa am de furca la lonjeroane fiindca sunt cam praf,iar scut la masina daca mai pun,o sa fie ceva custom,fiindca a cam stat umezeala unde a fost scutul :x Si,pentru prima oara cand repar la tabla,o sa incerc sa desfac pe cat posibil totul din punctele originale de sudura,sa vedem ce iese :shock: |
Ce metoda folosesti pentru a indeparta rugina acolo unde nu e de schimbat tabla?
|
Aia e problema ca as schimba tabla...dar daca nu se poate,curatat pana la luciu si apoi protecta,pe cea verde si-a facut treaba. ;)
|
Mai 'nea Iulica, apai cand ti-am zis sa arunci o galeata de vopsea de 10 lei kilu pe asta gri, s-o faci verde, sa te duci sa schimbi culoarea in talon si apoi sa schimbi seria de la rjv la broscoi, n=ai vrut....eh, bine ca ai mig-magu, tabla si rabdare iti mai trebuie:> si multa multa sarma:)) te dai si tu pe protecta :> bine asa.
P.S. Vorbesc de tine dar sa vezi si la mine la primavara:)) ca si eu urmez acelasi procedeu, deja a mea e afara, motorul jos, urmeaza s-o dau pe-o coasta, dar la primavara, ca momentan sta bine, chit ca vin zapezile desi nu am auzit, in 2 ierni mai ca nu se vede statul afara sub nametele de jumatate de metru, doar unde am folosit feruginol la degresat am niste batai de cap, vad eu. Totusi, ia un pistol de sablat, si intinzi 5 prelati pe langa masina si 2 pe sub, si sablezi, apoi dai un strat de deruginol, ii buna solutia, formeaza un strat de fosfat deasupra, da o culoare neagra la tabla, si sta asa si un an, nu rugineste, daca da sa rugineasca, ii mai aplici odata procedeul, stii cum, nu ai treaba ani de zile....apoi cureti reziduul si dai grund, protecta, ce ai vrea matale.;) |
Pe cea verde cu protecta am facut-o la recomandarea lui freeman de pe forumul celalalt(de fapt am vazut cum s-a comportat in timp pe caroseria lui care sta afara de 3 ani :shock: si e fara punct de rugina) deci stiu cu ce lucrez ;)
Sarma este destula,tabla trebuie sa cumpar insa nu sunt de ajuns,mai am nevoie de niste scule pe care momentan nu le am,printre ele si un compresor bun fiindca varianta cu sablatul am luat-o in calcul pentru locurile inaccesibile de pe caroserie,desi as cam vrea sa o desfac pe toata. Despre feruginol,deruginol nu stiu ce sa zic,nu mi-au parut de incredere :rolleyes2 dar pana la protejare eu am intai de decupat mult din caroserie si sa mai si pun la loc...:rolleyes2 |
Deci feruginolu' e vreo 4 lei litru, dar iti zic eu, e un ***, ca se spala cu apa, dupa 15 minute, si o sa-ti oxideze mai rau. Deruginolul e 20-22 ron litrul, se face cu 25% apa parca, e reteta pe sticla, si se aplica un strat pe metal( nu vopsea), se lasa 2-3 ore sa lucreze, apoi iar se umezeste cu apa usor, sau cu solutie de deruginol in alta proportie cu apa.....timp de lucru, 24 de ore....dupa 24 de ore, vei observa innegrirea suprafetei metalice si un reziduu alb ca un praf pe alocuri unde a fost rugina, se curata ori prin suflare ori prin stergere uscata a prafului dupa care protejezi cum doresti. Anul trecut am scos olteanu la treaba in camp de nevoie, si la plecare, am uitat sa inchid capota complet, statea in carlig doar.....mi s-a basculat capota si coltul din dreapta mi-a strambat rama la parbriz, exact unde-i coltul, a intrat in tabla si mi-a gaurit-o.....am aplicat deruginol pentru a proteja eventualele oxidari, vreau sa zic ca de anul trecut din octombrie pana acum, dupa ce am aplicat 2 zile consecutiv solutie deruginol, nici acum nu a ruginit, fara sa aplic nici un email de protectie, il recomand cu caldura, incearca sa vezi ce minunat e, unde nu-ti permiti sa sablezi sau sa slefuiesti la perie, asta e solutia, chiar si dupa slefuire si degresarea cu benzina poti avea surprize, dar asta omoara toata oxidarea, pacat ca e destul de scumpa, sa tratezi o caroserie intreaga sa o faca neagra sa nu-ti rugineasca in timp, cu deruginol, cam te slabeste de vreo 15 litri de substanta as spune. Eu asa am spus ca lucrez de acum. De protecta stiu si eu, am vazut si cum a lucrat freeman la olteanu' lui, faina treaba, l-o mai gatit, stii ceva?
App, am sa revin cu o poza sa vezi cum arata dupa un an zona data cu deruginol;). Eventual daca o sa vrei, iti spun exact si producatorul si ambalajul, tot, daca ai sa folosesti si sa fii sigur ca nu e vreo prostie de feruginol cv.;) Spor la treaba pana una alta! |
Multumesc de informatii,insa nu sunt convins ca vreau sa las tabla masinii in mana deruginolului :twisted:
Daca o sa folosesc ceva,o sa incerc http://www.loctite.ro/cps/rde/xchg/h...UID=000001FH6S sau http://www.loctite.ro/cps/rde/xchg/h...D=201200001JK1 Poate si de la alta firma nu neaparat loctite.... |
Ar fi o idee si un spray cu zinc...dupa ce cureti pana la luciu suprafata ruginita sa aplici 1 strat de zinc:rolleyes2
|
Nu e de ajuns.Rabloanta asta a fost trata cu zinc,si din pacate tabla s-a mancat pe sub zincul ala...Cred ca un tratament cu un inhibitor bun ar trebui sa fie de ajuns,iar apoi grund,vopsea,antifon si tot ce se mai poate,plus tinuta in garaj,pe loc uscat,bine ventilat...ar trebui sa tina macar urmatorii 100 de ani :lol:
Caut orice fel de repere de tabla,mai putin usi,capota,haion si aripi /spate,astea le am,dar am nevoie de praguri,stalpi,rama parbriz etc |
Eu am folosit urmatorul tratament pentru tabla:
1-curatat tabla pana la luciu 2-inhibitor pentru rugina de la Nigrin( se gaseste la Dedeman in sticlute de 250 ml/12 lei) 3-grund de la Deutek 2 straturi cu pensula(am folosit acest grund pana sa aflu de inhibitor si nu a dat rugina in doi ani pe unde am curat bine tabla) 4-un strat de hammerite de la kober 5-antifon 6-vopsea neagra cea mai ieftina Dupa acest tratament nu sa mai ai probleme cu rugina o perioada lunga de timp. Pe podeaua de la portbagaj nu am mai dat cu antifon si vopsea negra si cu toate ca mai intra apa pe la cheder cand ploua nu aparut gram de rugina. In cloncuzie iti recomand inhibitorul de la Nigrin si un grund bun peste;) |
Mai eu am avut rezultate foarte bune cu protecta aplicata direct peste tabla curatata la luciu metalic;doar in zonele unde nu am putut curata foarte bine,sau unde rugina a lucrat de la interior protecta n-a facut nimic(ce-i drept nimic n-ar fi facut fata ruginii in cazurile astea).
Vopsea peste antifon de ce sa-i mai dau?ala ar trebui sa fie ultimul strat nu?mai ales ca pentru CME luasem dinala ceva mai scump care cica isi pastra elasticitatea si pe timp rece cand antifonul obisnuit crapa de la loviturile de pietricele... In fine,pana la vopsit trebuie intai peticit :)) |
Eu am dat cu vopsea peste antifon ca sa nu intre praful si mizeria in el.Nu imi place cum arata antifonul dupa ce se pune praful pe el. Am mai vazut si la altii ca au facut asa;)
Dupa ce termini de antifonat iti recomand sa bagi ulei amestecat vaselina sau parafina in toate gaurile pe care le gasesti. Trebuie sa fac si eu rost de niste parafina, ca am bagat doar ulei pana acum si ala curge pe unde apuca. Oltcitul nu prea a avut ceara bagat in cavitati din fabrica, asta a fost problema la tabla;) |
Bre din fericire,eu acum cand desfac conserva s-o petecesc,dau cu grund si la interior,si dupa bag si antifon , iar la sfarsit o sa ramana doar sa dau cu ceara ...asta ar fi planul,dar ramane de vazut.
|
Ceara este baza.
Treaba cu uleiul este un mit. De fapt uleiul ăla (ars sau nu) conţine o aciditate care în timp atacă tabla. Multă baftă cu tinichigeria! Să ne arăţi şi poze. :) |
Quote:
Sterge comentariul ca mai rad si altii de tine;) |
Bre si eu stiam la fel, uleiu in timp nu face bine la tabla:rolleyes2 Ceara e sfanta!
|
Are dreptate George,daca uleiul este nou aciditatea este minima,uleiul prinde proprietati acide si se comporta ca si detergent in motor...toata treaba este sa si stea uleiul unde e bagat,fiindca dupa ce se scurge oricum apa spala tot :lol:
Ceara e baza,insa un tratament eficient,nu doar asa la suprafata costa mult la o firma specializata,dar voi incerca in ograda proprie sa fac un divais,problema se pune la ce fel de ceara voi folosi...o fi buna aia de parchet? :lol: glumesc! se gaseste ceara de la diversi producatori,insa in recipiente mici si scumpe,trebuie sa gasesc ceva mai mult,sa zicem la 5kg... Poze o sa incerc sa fac,momentan pauza pentru ca sarbatori si odihna :)) |
se gaseste chiar ceara auto la lizeanu in buc dar nu stiu exact cat costa oricum nu costa enorm
|
Pana la tratament,o sa fie multe operatii de transplant :lol:
|
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:24. |
- Copyright 2026 4Tuning