Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   DACIA LOGAN o masina buna sau proasta? (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/75760-dacia-logan-masina-buna-proasta.html)

Bobytzul 09-06-08 13:29

Re: DACIA LOGAN o masina buna sau proasta?

Quote:

Originally Posted by SirNenea (Post 1579822)
da din pacate recunosc ca si eu am avut aceea problema la stopuri dar cand i-am facut revizia am remediat-o
dar inafara de asta nu am avut vreo problema cu el si ma repet am si eu ceva kilometri adunati cu el
bobytzul felul in care te exprimi cam arata ca ai ceva cu loganul
si as vrea sa mai zic ca daca stii sa te porti cu o masina cum trebuie sa fi sigur ca nu vei avea probleme cu ea

Bre SirNenea inainte sa postezi ar fi cazul sa citesti ce au scris inaintea ta. Vreau sa pricepi pentru o perioada mai lunga "NU AM NIMIC CU LOGANUL" Titlul ar trebui modificat din "DACIA LOGAN o masina buna sau proasta?" ar fi trebuit adaugat ce probleme au fost si ce rezolvare a fost gasita sa invete si altii ca nu este o rusine sa pui mina pe scule sa desfaci 3 suruburi.Te asigur ca un fost prop de OLTCIT care il facea bucati cu mina lui nici sa il fi picat cu ceara nu se ducea sa dea bani in service pentru nenorocitele alea de lampi de pe spate care merg in dorul leli ,punea mina pe scule si ii gasea leacul.Daca eu as avea Logan banii care as cotiza la service as prefera sa ii donez la SMURD ca nu e greu sa te imbraci in trening sa ridici masina pe cric sa stringi un surub,sau sa dai jos lampile de pe spate sa le cureti contactele sa refaci masa .Vroiam sa dau ex cum un posesor de Logan a cumparat placute de frina Ferodo a inlocuit cu mina lui si a iesit la 1/3 fata de service.Este adevarat cei care repara la Logan sunt niste fraieri se degradeaza in ochii vecinilor,este o jignire sa pui 5 picaturi de ulei la balamale sau la broasca oamenii se respecta dau fuga la service .Uite am sa dau exemple cu posesori de Logan care misca in front si pun osul la munca voi cere acordul altor siteuri in speta daciaclub si daca voi avea acordul lor am sa postez aici .Concluzia mea Logan nu este o masina proasta este o masina care daca nu incepi sa capeti anumite deprinderi ajungi sclavul ciclopurilor si cred ca multe se pot rezolva la ea fara sa te milogesti pe banii tai ca voi posta si modul cum sunt tratati cei cu logan la service specializat .

dolb 09-06-08 14:02

aici da-mi voie sa iti dau perfecta dreptate! si nu e numai cazul daciei! multe service-uri fac magarii si iau bani ca sa iti puna un pic de vaselina :(

Crisskro 09-06-08 15:08

Si reversul medaliei: mi-am schimbat pompa de benzina la un tico, dupa 15 km a crapat. M-am dus sa cer garantie si nu mi s-a dat pe motiv ca nu am montat in service autorizat. Drept pt care, am cumparat alta pompa si fost la service. I-am povestit mecanicului si mi-a zis ca nu am gresit cu absolut nimic la montare ca si el o pune la fel ca mine.
Asa ca mersul la service cateodata e mai putin costisitor, chiar daca stii ce faci.

Bobytzul 09-06-08 15:32

Quote:

Originally Posted by Crisskro (Post 1580869)
Si reversul medaliei: mi-am schimbat pompa de benzina la un tico, dupa 15 km a crapat. M-am dus sa cer garantie si nu mi s-a dat pe motiv ca nu am montat in service autorizat. Drept pt care, am cumparat alta pompa si fost la service. I-am povestit mecanicului si mi-a zis ca nu am gresit cu absolut nimic la montare ca si el o pune la fel ca mine.
Asa ca mersul la service cateodata e mai putin costisitor, chiar daca stii ce faci.

Bre Crisskro bine ca nu ai ales setul motor ,trebuia sa specifici cit ai garantie la manopera=30 zile cit ai garantie la piesa=cam 1 an .Cit manopera ? cit piesa?

Crisskro 09-06-08 16:21

Nu da nimeni garantie ca ti-o motezi tu in curte si ii crapi membrana. O fi ei fara chef de munca, da prosti nu sunt.
Drumul e asa: cumperi piesa, primesti garantie, te duci la service, primesti garantie. Daca se strica, primesti alta + montatul gratuit.
Oricum, 650 de mii nu e mult. Mai ales daca ii platesti de doua ori + o manopera =))

Bobytzul 09-06-08 20:41

Quote:

Originally Posted by Crisskro (Post 1581097)
Nu da nimeni garantie ca ti-o motezi tu in curte si ii crapi membrana. O fi ei fara chef de munca, da prosti nu sunt.
Drumul e asa: cumperi piesa, primesti garantie, te duci la service, primesti garantie. Daca se strica, primesti alta + montatul gratuit.
Oricum, 650 de mii nu e mult. Mai ales daca ii platesti de doua ori + o manopera =))

Boierie prin Timisoara ca pe la mine in Buc e cam asa :garantie la piesa 1 an garantie la manopera 30 zile, eu zic de statia ITP care face si service mai precis iau de la ei pompa de frina (pretul cam cu 20%> magazin) o monteaza ei ,daca dupa 30 zile crapa pompa o schimba gratis (ca piesa) dar eu mai ma scarman de niste ron pentru manopera .

FIGHET 09-06-08 22:56

Quote:

Originally Posted by bobytzul (Post 1579990)
stai Sa Ma Dumiresc Si Eu ,parca Am Citit Locatie Londra ,banuiesc Ca Nu Este Strada Londra Din Buc ,pina Acum Ceva Timp Prin Capitala Angliei Circulau Niste Taxi De Pe Vremea Celui De Al-ii Lea Razboi Mondial Sa Aiba Cam 60 Anisori Masinile Dupa Socoteala Mea "traim Intr O Tara Cu Technica Invechita Si Prost Inteleasa Care Nu O Sa Ne Trezim Nici In 50 Ani Din Asta " Pai Poti Initia In Camera Lorzilor Sa Accepte Un Proiect De Lege Tip Rabla Si Noi Le Dam Logane Ei Ne Dau Taxiurile Vechi De 60 Ani.eu Am Trait Sa Vad Cu Ochii Mei Mercedes Diesel Cu Peste 1.000.000 Km In Romania.intra Pe Oltcitclub Parca Utilizatorul Kliff Sper Ca Nu Ma Inseala Memoria Si Am Uitat Motorul Cu Ce Misca De La Mama Lui

Taxiurile Acestea Londoneze Circula Si In Momentul De Fata Si S E Fabrica Si In 2008 Tot In Aceiasi Forma Si Din Cite Am Inteles Duc Undeva La 800.000 Mii Km

Pina La Urma Loganul Zic Eu Ca Este O Masina Ieftina Si Pe Deasupra Isi Merita Bani Poate Nu Pretul Maxim Dar Cel Minim Cu Siguranta
Vrei Ceva Ieftin Si Nou Si Nu Ai D E Ajuns Capital Pt O Masina De Calitate Atunci Alege Loganul Care Isi Merita Bani....

Bobytzul 09-06-08 23:06

Quote:

Originally Posted by FIGHET (Post 1581895)
Taxiurile Acestea Londoneze Circula Si In Momentul De Fata Si S E Fabrica Si In 2008 Tot In Aceiasi Forma Si Din Cite Am Inteles Duc Undeva La 800.000 Mii Km

Pina La Urma Loganul Zic Eu Ca Este O Masina Ieftina Si Pe Deasupra Isi Merita Bani Poate Nu Pretul Maxim Dar Cel Minim Cu Siguranta
Vrei Ceva Ieftin Si Nou Si Nu Ai D E Ajuns Capital Pt O Masina De Calitate Atunci Alege Loganul Care Isi Merita Bani....

O fi ieftina pentru supusii Reginei dar pentru noi ?
******am si eu o rugaminte mai citeste ce am scris si ce ai scris anterior .Multumesc de sfat dar mai citeste si tu ce este postat mai la coada ,cind taxi din Londra o sa stea la stop cu frina apasata ma refer la pedala iar cel din spate il vede semnalizind la dreapta in dreapta=ioc strada sa ma anunti si pe mine ca stiu leacul de la Logane .O sa ma interesez daca sunt Logane cu volanul pe dr si comenzile inversate ca poate este sansa vietii tale sa reprezinti Dacia pe cele meleaguri,daca ai avea musterii garantat gasim firma privata buna la toate si le inverseaza home made .

paunionutz 09-06-08 23:16

Quote:

Originally Posted by FIGHET (Post 1581895)

Si daca vrei poti sa-ti iei o TATA, care costa 2000 de euro, este noua si isi merita banii si iti mai raman bani si de lumanari, tamaie si prosoape. Este adevarat ca nu e o masina de top, nu este foarte frumoasa, nu consuma mult, nu prea are optiuni, dar ce conteaza daca e noua si costa doar 2000 de euroi. Daca vinzi cel mai prost logan iei doua dalea si ai 2 masini noi. URAAAAA

dogy_10 09-06-08 23:42

pfoai deja se aduna prea multa vorbarie de la zi la zi si deja mie lene sa citesc pt ca in mare parte sunt aberatii, da am vaz ca e un nene care o da in sus si in jos cu taxiurile englezesti....din cate stiu eu nu sunt vechi de 60, sunt chiar noi unele doar ca au pastrat designul de acum 60 de ani cu mici inbunatatiri (ca doar englezii sunt recunoscuti ca si conservatori si nostalgici) dar nah poate gresesc si chiar circula taxiuri de 60 de ani

SirNenea 10-06-08 00:11

mai bobytzul din pacate ori ce om este priceput la anumite lucruri e ei bine eu la partea electrica si ceea mecanica sunt paralel
inafara de difuzoare si casetofoane scuze radio-cd nu ma pricep pe partea de electrica iar la mecanica doar strictul necesar (nu ma pune sa desfac un motor ca la montare o sa imi ramana multe piese:) ) si daia am preferat sa merg la un service sa remediez problema

Bobytzul 10-06-08 01:32

Bre SirNenea arunca o geana aici .
Sunt posesorul uni LGN Preferance 1,4 i si vreau sa va anunt o problema f.f.f grava. Dupa 750 Km parcursi am ramas cu directia blocata dupa un viraj la stinga, si era sa intru cu masina intr-o cladire. Noroc ca am avut viteza mica (cca. 15-20 Km/h si am apucat sa frinez. Directia nu a mai vrut sa revina nici cu motorul oprit. Dupa mai multe incercari am reusit sa o deblochez. Bineinteles ca in acea zi am fost cu ea in service la IPSO unde spre norocul meu directia s-a blocat din nou chiar in timp ce o incerca unul dintre mecanicii de acolo. Tratamentul aplicat de Vocea Clientului a fost bineinteles execrabil. Masina a fost oprita in service si a stat la ei de luni seara pana vineri seara , desi Bucurestiul este la 1 ora si jumatate de Pitesti si la un asemenea defect ar fi trebuit sa primesc o atentie speciala din partea Dacia. Au schimbat caseta de directie si partea de servo. Bineinteles ca pe perioda in care masina a stat in sevice nu am primit alta masina in schimb desi am solicitat acest lucru. Tot timpul am primit asigurari de sprijin si promisiuni de rezolvare rapida din partea Dacia, dar va las sa apreciati singuri cat de promti au fost. Nici macar nu m-au anuntat ca masina este gata, eu fiind cel care am dat toto timpul telefon sa ma interesez de stadiul reparatiei. Imaginati-va ce s-ar fi putut intampla cu mine si cu restul participantilor la trafic la o viteza mai mare si pe un drum aglomerat.
2)
Am primit adresa pe e-mail si pe fax. Cea venita prin fax este semnata, dar nu si stampilata. Daca am timp o sa fac o scanare a celei sosite pe fax si sa o atasez din nou. Credeti-ma ca nu am nici un interes sa discreditez aiurea o masina despre care am totusi in continoare o parere buna. Nu am inscris inca in circulatie masina dar va dau nr. provizorii ………Nu doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut eu. Voi ramane in continoare la parerea ca este o masina buna (raport calitate,dotari/pret) si sper sa ramin un caz izolat.
3) S-a blocat probabil cremaliera si atunci nici macar cu ajutorul servo nu am mai reusit sa o misc. De la service nu am primit nici o explicatie pentru intimplare. Au spus ca vor trimite caseta de directie demontata la Pitesti pentru expertiza.
4) Stau si ma intreb: daca la 140 km/h se intampla nenorocirea si intra intr-o alta masina ? Ce facea Dacia? Chema toate Loganurile in service. Dar asa o sa zica nici o problema este un caz izolat si cu asta basta desi o firma care se respecta la un defect de asemenea fel ar trebui sa recheme toate masinile cu respectivul defect de urgenta in service
5) e imposibil asa ceva daca avea omu 130 km/h oare ce se intampla? nu mai stia nimeni ce s-a intamplat va dati seama? oare sa fiu fericit ca nu am servo sau de vina a fost caseta? dacia ar trebui sa opreasca productia in cazul asta sa cheme toate masinile inapoi sa faca constatari va dati seama ca e in joc viata oamenilor nu e vorba de un tampon un tacanit sau nu stiu ce vopsea e viata oamenilor in joc!!! eu zica ca nu cu dacia trebui sa se certe parerea mea este ca trebui facuta o sesizare undeva
6) Automobile Dacia cunoaste acest caz. Este un caz izolat, pe care,
in mod evident, l-am luat in serios. Am aplicat procedura necesara
pentru a trata acest tip de caz particular, asa cum procedeaza, de
altfel, toti marii constructori de automobile. Vehiculul a fost
reparat si predat clientului.
A. Dacia recunoaste incidentul, si zice ca e 'izolat'. Din pacate nu a folosit cuvantul 'singular' - as fi fost pe deplin satisfacut daca o faceau. Una din chestiile pe care doream sa o aflam e daca s-a mai intamplat/ cat de mare e riscul
B. Dacia zice "l-am luat in serios si am aplicat procedura necesara, asa cum procedeaza toti marii constructori". De aici putem intelege ca investigheaza sursa problemei.
Acum astea ar fi motivele de multumire: daca il interpretezi in mod "optimist", mesajul de la Dacia ne spune ca nu avem de ce sa ne stresam, ca ei au luat toate masurile pe care ni le doream noi.
Motivele mele de nemultumire in acest moment sunt legate de faptul ca mesajul e foarte vag: ei pot pretinde ca ceva ce s-a intamplat la 100 de masini e "izolat" (<1% din masinile vandute). Si "am aplicat procedura necesara" poate insemna doar ca au reparat masina, nu si ca au investigat cauza.
Eu as mai insista, sa precizeze mai exact ce (nu) au vrut sa zica. Dar e un pas inainte totusi, sa recunoastem... Pana la urma, ce vroiati? Nu doar un raspuns? Doar nu ati fi vrut si daune, ca ati fost stresati

Eu cam fluier a paguba cind citesc cele de mai sus .au fost si petitii la furnizor dar .......

aleks 10-06-08 17:15

pt bobytzul: nu sterg posturile pe care le-ai cerut pentru ca nu sunt off-topic si nici jignitoare

Bobytzul 11-06-08 01:16

Am solicitat ca un Moderator sa stearga posturile in care descriu niste betesuguri ale Loganului folosind ca sursa de informare daciaclub si ce am gasit prin presa .Regret ca am participat la o ...... care este foarte putin constructiva ,partea distructiva este 80% si am procedat rau
Voi cita un alt utilizator
Una peste alta nu am un feeling prea nasol cu Loganul insa cand ma uit la teancul de hartii de la service (facturi si certificate de control) parca mi se face parul maciuca si ma gandesc serios ca tura viitoare cand achizitionez o masina sa evaluez cu multa insistenta si perseverenta si alti producatori auto.
Cel mai dezamagit sunt de schimbarile necesare la articulatiile din puntea fata fie ele si pe garantie. Vreau urmatoarea masina pe care o achizitionez sa fie ceva mai rezistenta la elementele din trenul de rulare. Ma gandesc ca nici drumurile noastre nu-s bune dar din moment ce schimbarile au fost facute pe garantie intr-un fel producatorul si-a asumat vina... deci material prost la articulatii sa inteleg nu ? [U][B]Din cate inteleg de la ceilalti detinatori auto pe care-i cunosc asa mai personal (diverse marci) si la marcile mai bune apare acelasi fenomen insa semnificativ mai tarziu (direct proportional cu pretul masinii in general).
Citind acest posesor de Logan este evident un lucru :calitatea este dp cu pretul

Nu am dorit sa denigrez Uzina Dacia respectiv Loganul ,este evident ca si Loganul are probleme, in service ii cam doare fix in pix ,mai o greva si productia continuata cu femeile de servici ,cu cei care cara marfa ,cu magazionerii si cu paznicii iesiti din tura,muncitorii nu prea dau in brinci ,CTC cam oic=ioc.Piesele facute prin toate coclaurile lumii la preturi cit mai reduse dar la noi ajung de platesti ca la Mercedes,drumurile care lasa de dorit.
O parere personala dracu nu este negru tuci cum il picteaza omul si nici Loganul nu este o rapandula,are betesugurile lui are partile lui bune.Trebuiesc analizate si puse in evidenta calitatile si defectele ,comparate si cu alte marci de ac clasa
Concluziile le trage fiecare in functie de cit il tine buzunarul,ce credit poate lua de la banca,cit e de mare familionul,mai are de carat si porcul de la tara,Vrea masina noua,vrea un SH .

SirNenea 11-06-08 18:06

bobytzul cunosc pers care nu a apucat nici macar 100m sa faca cu noua lui skoda octavia , cand a vrut sa iasa de la reprezentanta ia bubuit cutia in a 1 a si nu i sa schimbat masina nu nimic reparata si date-n .... stati linistiti ca pb cu serviceurile din ziua de azi nu e o pb doar la dacia ci cam peste tot
un fff bun prieten la un seat leon ia bubuit cutia la ~20000 km in timp ce schimba din a 2 a in a 3 a la o turatie de ~2200-2300 deci se intampla si alte cazuri
la dacia pana acum singurele pb mai mari sunt cele cu stopurile si cu vopseaua ca am mai vazut pe forumuri si alte pers care se plangeau dar restul sunt cazuri izolate si sincer nu merita mentionate ca astea se mai intampla si la alte marci nu doar la dacia
o zi buna

Maskatu 11-06-08 18:13

De SOLENZA nu am auzit pe nimeni sa se planga. Toata lumea zice ca a fost cea mai reusita masina pe care a facut-o dacia, si ca mai bine ramanea in fabricatie, dar deh... dupa aceea nu se mai vindea loganul. Asta ca sa nu ziceti ca are lumea ceva cu loganul .

SirNenea 11-06-08 18:31

si mercedes cobra e masina fara moarte la toate capitolele dar vad ca tot au scos-o din productie . de ce oare???

Maskatu 11-06-08 19:14

Pentru a face loc modelelor mai noi.... cred ca asta e motivul principal. Toate masinile au parte de imbunatatiri si de noi "face-lift-uri" asta ca sa nu faca un model nou pentru ceva inutil. Cred ca producatorii scot un anumit model din fabricatie cand vad ca nu mai face fata pietei din punct de vedere tehnologic, estetic, financiar si al concurentei.

Dar sunt multe modele care trebuiau sa continue.... sa nu uitam si sa precizem mini, beatle si multe altele care nu prea au avut parte de multe face-lift-uri dar a placut publicului, iar unii producatorii au fost de acord cu asta asa ca au preferat sa faca si masini multe si ieftine, dar nu au oprit nici procesul de "innoire" si au facut pe langa modelele precizate anterior, si noi modele... deci se poate.

paunionutz 11-06-08 21:35

Quote:

Originally Posted by SirNenea (Post 1585117)
bobytzul cunosc pers care nu a apucat nici macar 100m sa faca cu noua lui skoda octavia , cand a vrut sa iasa de la reprezentanta ia bubuit cutia in a 1 a si nu i sa schimbat masina nu nimic reparata si date-n .... stati linistiti ca pb cu serviceurile din ziua de azi nu e o pb doar la dacia ci cam peste tot
un fff bun prieten la un seat leon ia bubuit cutia la ~20000 km in timp ce schimba din a 2 a in a 3 a la o turatie de ~2200-2300 deci se intampla si alte cazuri
la dacia pana acum singurele pb mai mari sunt cele cu stopurile si cu vopseaua ca am mai vazut pe forumuri si alte pers care se plangeau dar restul sunt cazuri izolate si sincer nu merita mentionate ca astea se mai intampla si la alte marci nu doar la dacia
o zi buna

Aici cam are dreptate sirnenea, sa nu ne legam de cazurile izolate, ca si lu nu-stiu-care i-a luat foc Ferari pe autostrada.
Sunt de acord si eu am zis de electrica (cel putin stopurile spate) care e varza si tinichigeria care lasa de dorit

Bobytzul 11-06-08 22:17

Quote:

Originally Posted by SirNenea (Post 1585117)
o zi buna

Bre SirNenea nu poate omul sa stea tihnit ca faci tu ce faci si dai cu oistea-n gard .Risul naibii ma pun si eu la mintea ta si trebaluind pe linga bijuteria mea de masina (1310/86 350.000 Km am uitat DACIA TX) incep sa mai discut cu vecinii unul din ei sofer pe taxi ghici ghicitoare cum il cheama =Logan,tin sa te asigur ca ne cunoastem de mult timp si il intreb si eu cum e cu Loganul cam cit duce motorul etc.Re "au Logan la firma care a batut 210.000 Km si merge brici " atunci il intreb si eu pai daca este asa de grozav de ce masina personala este Skoda .Re "Piesele la alea frantuzesti sunt cele mai scumpe" si incepe sa dea crestinul exemple de se zbirleste parul pe mine ca pe motan si compara cu piesa similara de la skoda lui .Pai SirNenea acum ma intreb si eu ca am vazut skoda omului si o stiu il vad plecind cu familia are 120.000 Km ce model nu stiu .De ce setul de placute de frina la Logan aproape cit 3-4 seturi de skoda ,si ia vezi amortizoare si alte troace .Mai omule nu pot sa pricep poate ma luminezi la minte ce au in plus piesele de Logan fata de cele de skoda .Ca nu cred ca Loganul la fiabilitate face cit 4 skode .Sper ca nu te gindesti la modelul de skoda din anii 80 .Cit este o oglinda la Logan ca la unele pe strada le vad prinse in nituri pop

SirNenea 11-06-08 22:32

masina personala este skoda sau alta marca pt ca fiecare om isi cumpara ce vrea daia
sincer nu stiu cat de fiabile sunt skodele ca nu am asa ceva si nici nu vreau sa imi cumpar dar nu as vrea ca continui sub pe tema acestei marci ca intram in offtopic dar ce stiu ca loganul meu pana acum e ff fiabil
preturile nu ma intreba pe mine daca vrei trimite mail sau suna la vocea clientului sau cum se numeste si intreabai
presupun ca din cauza ca multe din piesele folosite la logan sunt de origine renault si daca pe cele de logan le-ar ieftini logic ca proprietarii de renault vor cumpara de la dacia ca ar fi mai ieftine si atunci ar avea de suferit divizia de piese de la renault asa ca oamenii le-au adus la acelasi pret

Bobytzul 11-06-08 22:35

Quote:

Originally Posted by paunionutz (Post 1585443)
Aici cam are dreptate sirnenea, sa nu ne legam de cazurile izolate, ca si lu nu-stiu-care i-a luat foc Ferari pe autostrada.
Sunt de acord si eu am zis de electrica (cel putin stopurile spate) care e varza si tinichigeria care lasa de dorit

Bre Ionut are dreptate si SirNenea dar stai asa ca Loganul nu a fost conceput de francezi la Mioveni de la cel mai amarit surub pina la masina functionala ,parca am impresia ca este "Corcitura neinfricata " sa nu zica cineva ca francezii au transpirat niste ani sa scoata o masina noua cap coada ,nu este un model cap serie ,cam toate piesele de pe el se gasesc la modele care erau in uz la aparitia Loganului ,nu au descoperit ei roata la Mioveni ,doar caroseria il face mai aparte .

dolb 11-06-08 22:43

motorul de pe logan era in uz in anii 92-94 :)

loganul a fost proiectat ca masina utila , ieftina, economica si care sa se bata cu skoda octavia 1 ( tour )

paunionutz 11-06-08 23:03

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1585598)

loganul a fost proiectat ca masina utila , ieftina, economica si care sa se bata cu skoda octavia 1 ( tour )

OHOOOO cu Octavia Tour, e bine. Cred ca a fost doar proiectata sa se bata cu Octavia, ca rezultatul final e departe de a intra in aceasta competitie

dolb 11-06-08 23:13

asa au declarat ei, nu e inventie de-a mea :) problema lor , conceptiile lor eu doar pot sa vi le impartasesc :)

SirNenea 11-06-08 23:34

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1585598)

sincer nu prea ma intereseaza in ce an a fost creat sau folosit de renault acest motor pe mine ma intereseaza (si cred ca pe toti) fiabilitatea lui
bobytzul e si normal sa foloseasca de la alte masini piese cum altfel ai vrea sa o scoata la un pret rezonabil???

DARE_DEVIL 12-06-08 17:45

On topic : Sper sa nu supar pe nimeni cu parerea mea ......ca motor si transmisie e excelent motorul ( ce naiba doar a fost folosit si pe supernova si pe solenza daca nu ma insel)...problema e articulatia si suspensia masinii.....cel mai elocvent e cazul taximetristilor care fac mii de km cu ele pe drumurile noastre si eu stiu cazuri diferite : unuia ia cedat rulmentul de la roata stanga dupa numai 30 de mii de km, altul dupa 50 de mii a fost nevoit sa schimbe amortizoarele din cauza denivelarilor.....altul toata articulatia , unul a avut cazul nefericit sa ii crape un cap de planetara la 100 de km la ora cand a relansat masina din treapta a 5a in treapta a 4a.Ca interior e ok, pretul pieselor de schimb mi se par scumpe in comparatie cu alte modele ( un ex : un cd player blaupunct luat din reprezentanta costa vreo 7 milioane...asta am vazut in reprezentanta dacia din barlad.....iar la un magazin de componente electronice, acelasi model de cd player blaupunkt costa doar 2.5 milioane lei vechi).Ca feeling nu prea am ce sa zic....am mers si eu de cateva ori cu un logan 1.4 mpi.Feedback ul acceleratiei , al pedalei de frana si ambreiaj mi sa parut slab [pedalele erau "moi" iar cand apasam frana nu era un dozaj liniar, ci era o reactie brusca......in familie nu am avut modele scumpe sau performante dar fac o "mica" comparatie...ma simteam mai bine la volanul unui renault 19 GTD pe motorina decat la volanul acelui logan...si nu din cauza puterii sau acceleratiei.Ca interior e foarte spatios cu toate ca unii ii judeca design ul ( doar pentru asta a si fost conceput loganul ) dar la ce bun daca mie cel putin acest model imi da senzatia de nesiguranta chiar si la 80 de KM/H.Ceea ce am relatat mai sus nu inseamna ca automat toate modele de logan au aceeasi soarta, poate sunt doar cazuri izolate, eu doar am spus ce am vazut si auzit de la apropiati. calitatea pieselor e discutabila deoarece din cate vad cedeaza usor in conditii de rulare pe drumurile noastre romanesti.Cum spunea si cineva mai sus...loganul a fost proiectat ca o masina economica si accesibila pentru majoritatea...daca doriti ceva mai mult atunci va puteti indrepta atentia asupra unor modele de import din categorii superioare :)

Bobytzul 12-06-08 21:25

Ex de pe alt forum
Preturi Cielo: preturile au tva.Originale Daewo
Pivot: 36 ron
Amortizor fata : 87 ron
Amortizor spate 93 ron
Placute frane : 40 ron
Far stanga (reglare electrica) 320 ron
Pompa apa 113 ron
filtru aer 10 ron
filtru benzina 18 ron.
Acuma cine vrea sa puna si preturile de la Logan la piesele de mai sus.

Eu incep cu un amarit de exemplu ca pricepusem ca anumite comp de pe DS sunt si pe logan EX cules de pe alt forum "Dau insa urmatorul exemplu pe care il stiu sigur : tipul avea si o Solenza cam acum vreo 6-7 luni ( s-a descotorosit de ea intre timp) si la un moment dat i-a trebuit sa-i schimbe sonda de presiune si si-a dat seama ca nu de mult tocma' o vanduse pe ultima - era vreo 11 ron . Si ce sa vezi !!! Acuma cand sa-si aduca pentru el, sonda aia nu se mai numea ca e de Solenza , acu' era de Logan bineinteles , asa ca costa cum se cuvine, adica 120 RON . De altfel acest amic mi-a spus odata cam asa : " Stai sa-i vezi pe toti amaratii astia de si-au luat Logane pe 7 ani dand rabla avans cand le-o trebui vreo piesa peste vreo 3 ani - vai de capul lor ! " . Repet, asta a fost exprimarea unui proprietar de magazin de piese auto ."

Poate se va deranja un prop de Logan sa ataseze niste preturi.

dogy_10 12-06-08 21:53

uite un exemplu recent ce am schimbat eu din cauza unui dobitoc, oglinda cu reglaj electric 450 ron si in cel putin doua saptamani o sa-i fac distributia ca are 60 000 si am vb sa o fac cu 900 ron, in service e 1200 ron

Maskatu 12-06-08 22:30

450 ron o oglinda cu reglaj electric..... pffffffff ENORM.... asa ca fapt divers, o oglinda cu reglaj electric la CLIO cat e???

Crisskro 12-06-08 22:46

Da e multa :lol:

dogy_10 12-06-08 23:47

Quote:

Originally Posted by Maskatu (Post 1587794)
450 ron o oglinda cu reglaj electric..... pffffffff ENORM.... asa ca fapt divers, o oglinda cu reglaj electric la CLIO cat e???

tot atat, oglinsile sunt aproape identice, difera doar sistemul de prindere si carcasa, oglinda in sine e identica, iar faza cu masina buna pt soferi prosti e total aiurea, orice pipitza de bambu poate sa conduca un a4 de 150 de cai si sa faca depasiri reusite, insa ca sa scoti tot ce se poate dintr-un logan tre sa sti cat de cat sa manevrezi schimbatorul (pt pipitze, schimbator=chestia aia dintre scaune) asa ca sincer chiar parerea pitzipoancelor nu ma intereseaza (exclud aici soferitele care merita tot respectul in trafic si care chiar stiu sa conduca)

Maskatu 13-06-08 14:52

Post luat de pe club dacia :

Salut la toata lumea.
Va urmaresc cam de cand s-a lansat acest forum(dacia Club), iar din nefericire sunt si posesorul unei dacii Logan. Din nefericire, pentru ca nu ma asteptam ca numai dupa 6 luni sa am problema cu rugina (o veche problema a firmei DACIA ).
Ma asteptam ca cel putin 2 ani (zic eu) sa nu mai aud de rugina la dacia dar se pare ca m-am inselat iar vopseaua cred ca un strat mai subtire nu puteau sa dea, masina mea fiind alba (culoare aleasa de sotie - te iei dupa femeie).
In partea dintre usa si caroserie, stanga spate, mai precis sub chederul care vine din fata pana in spate am avut trei pete de rugina zic eu destul de mari, in total vreo 5 cm patrati. Pozele o sa le pun cat de curand.
Am fost la service cu ea si ei mi-au reparat-o (sub orice critica --au vopsit cu un burete).
Explicatia lor a fost -cei de la uzina cand au pus chederul la usa ar fi batut "ca taranii" si ar fi lovit partea de deasupra care a cedat, adica a crapat vopseaua facand loc astfel apei. Nu am observat nimic fiind sub cheder, dar si cand am vazut imi venea sa ma duc in primul targ.
Daca si restul masinii e lucrat "la fel de bine" ?
Precizez ca masina are 5600km si am fost multumit de masina in general, cam puturoasa, prea puturoasa pot sa zic comparativ cu un clio aceeasi motorizare ( comparatie pe care am facut-o pe parcursul a 1000 de km, mers impreuna in concediu cu un prieten posesor clio si care avea si ac).

pareri? :) ma pun si eu in locul omului. Cum e sa ai masina noua si as iti sara vopseaua? si aici nu mai e faza cu gainat de pasare... Nesimtire totala din partea dacia, vopsesc masinile cu un strat mult prea subtire... ce 2-3 straturi... dau si ei acolo doar ca sa aibe o culoare. sau poate e un alt caz izolat. cine stie :sad:

dogy_10 13-06-08 14:58

mah vopseaua e subtire, dar probleme cu rugina in 4 ani de cand e masina nu am avut

Maskatu 13-06-08 22:10

mei nu e frumos sa zici ca e masina buna pentru prosti.... daca e sa o luam asa ca e masina proasta si faci si omu care o conduce prost e lipsa de bun simt. Fiecare cumpara ce vrea si ce crede ca poate intretine. In mare parte omu cumpara o masina care sa consume putin. Nu cred ca mai cumpara nimeni loganul daca avea motor V6 si manca 15 nu? toate ca toate dar aici judecam masina si nu omul...

apache 13-06-08 23:21

te lamuresc eu cum sta treaba cu vopseaua...

pentru 250 euro ,la dacia primesti vopsea metalizata..adica e data cu un strat de lac,care luceste si care protejeaza vopseaua....cea nemetalizata e slaba rau , am vazut si eu si m-a luat groaza...asta metalizata parca e vopsea de mercedes pe langa cea nemetalizata..

cam asta ar fi explicatia

Bobytzul 13-06-08 23:43

Quote:

Originally Posted by apache (Post 1590002)
te lamuresc eu cum sta treaba cu vopseaua...

pentru 250 euro ,la dacia primesti vopsea metalizata..adica e data cu un strat de lac,care luceste si care protejeaza vopseaua....cea nemetalizata e slaba rau , am vazut si eu si m-a luat groaza...asta metalizata parca e vopsea de mercedes pe langa cea nemetalizata..

cam asta ar fi explicatia

Bre apache hai sa judecam cu dreptate ,intra pe daciaclub si vei vedea colectie de Dacii de prin anii 72 cu vopseaua de la mama lor ,am si la mine in parcare dacie 13xx model cu injectie alb parca nova dusa si aia la spalatorie ca e in coltul starazii(spalatoria) vopseaua sta la locul ei,am vazut cielo idem,skoda la fel ,am vazut si TATA (semana cu o camioneta) nici dupa aia nu era jupuita vopseaua,hai sa luam locomotivele electrice din 72 te asigur ca in Gara de N le vezi inhamate la tren ,pai nici dupa ele nu se ia vopseaua si vapoarele se prezinta mai bine .Acum ce sa inteleg ca Loganul este vopsit manual cu suflaiul iar vopseaua ca sa se intinda e apa chioara si o baga la cuptor =cind e soarele sus pe cer sa incinga de la Dumnezeu sa usuce vopseaua .Oare cele care au mers la export tot asa se ia vopseaua ,ca pielea de pe om cind vine de la mare.De ce nu se jupoaie vopseaua si dupa fordul care il are in batatura Maskatu.

Maskatu 13-06-08 23:52

a mea era catalogata ca fiind limuzina ma si a fost data si cu lac. :)) :)) mai are sarit lacu dar vopseaua pentru varsta care o are e ok :D

Bobytzul 14-06-08 00:03

Quote:

Originally Posted by Maskatu (Post 1590055)
a mea era catalogata ca fiind limuzina ma si a fost data si cu lac. :)) :)) mai are sarit lacu dar vopseaua pentru varsta care o are e ok :D

Poate ai si tu dreptate ,Loganul dorind sa fie cea mai buna masina la pretul cel mai redus ,o folosi vopsea ecologica pe baza de apa chioara, poate le vopsesc ca bunica lina ,cu frunze de nuc si foi de ceapa dar punea si otet sa mentina culoarea Din cite pricep eu Loganul nu mai este nevoie sa il sablezi ca se jupoaie singur poate ar trebui oamenii ajutati cu niste idei sa aiba fiecare in dotare cite un trafaret si cind zboara vopseaua da cu rolul pe masina . Eu stiu un lucru "gratis nu exista ,ieftin nu rezista" si Loganul la capitolul ieftin nu prea tine ,iar la piese de schimb si vopsitorie nu rezista

apache 14-06-08 00:21

ce ati zice daca as propune sa mai intrati la sectiunea asta cand o sa aveti voi logan si o sa stiti despre ce vorbiti? nu o zic cu rautate, puteti sa vizitati orice topic de pe forumul asta...dar prea aberati si aberati si aberaati si aberraati nene....mai puteti?

Franele-mi merg dupa 2 ani, stopurile nu se aprind cand semnalizez sau semnalizatoarele cand pun frana sau ce s-a mai auzit pe aici, rugina n-am , taxiuri cu sute de mii de km la bord am vazut...
voi chiar nu vreti sa intelegeti ca anumite cazuri pe care le prezentati chiar sunt izolate? poate ca DA, apar mai des probleme decat la alte masini..da aberaaaaati si aberaaaati si mama numa voi stiti cat va place

All times are GMT +2. The time now is 07:13.

- Copyright 2026 4Tuning