Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte Hobby-uri si Pasiuni (https://forum.4tuning.ro/654-hobby-uri-pasiuni.html)
-   -   Proiecte si informatii Autovehicule rutiere (https://forum.4tuning.ro/654-hobby-uri-pasiuni/71144-proiecte-informatii-autovehicule-rutiere.html)

Adyzuu 05-07-11 13:07

Re: Proiecte si informatii Autovehicule rutiere

Salut! Am terminat cu BAC-ul, am luat, chiar daca nu cu o medie asa mare, 6,65, si vreau sa ma inscriu la o facultate. Ma gandeam sa dau la Cluj la Autovehicule Rutiere sau la Iasi, Asachi tot la AR deoarece sunt pasionat de masini, ma descurc cat de cat la mate si la fizica, sunt pasionat si de desen, am auzit ca se face si asa ceva acolo, insa nu stiu cum merg lucrurile. Am terminat un liceu cu profil mate-info iar media generala a anilor ar fi 8,5. Credeti ca am sansa sa intru? Anul asta au picat multi si probabil vor fi locuri dar totusi nu-s sigur! Astept parerile voastre si vreau sa stiu daca se merita sa fac facultatea asta, si desigur ce as putea lucra dupa ce o termin! Mersi :-)

roby1992 05-07-11 13:15

cred ca intri ...si eu am terminat bac-ul cu 7,40 si generala vreo 8.40. eu vreau sa ma duc la brasov la AE... sper ca intru

alexmarius56 06-07-11 00:58

Salut baieti.

Am terminat clasa a 12-a , am luat bacul cu 6.65 si dupa lungi perioade de gandire m-am decis sa-mi depun dosarul si la Facultatea de Inginerie Mecanica Brasov, domeniul Ingineria transporturilor si trafic/Autovehicule rutiere.

In timpul liceului, nu am excelat nici la matematica nici la fizica. La mate am avut media generala 9-12 undeva la 6.5, iar fizica nu am facut decat in clasa a 9-a si a 10-a si am avut 5 pe linie :D.

Credeti ca m-as incadra la aceasta facultate? Mi-as dori foarte mult sa intru acolo, pentru ca sunt pasionat de masini si chiar ar fii o meserie pe care as practica-o cu placere.

Pe de alta parte mai sunt interesat si de conditiile de cazare. Unde ar fii mai bine sa stau, la camin sau sa inchiriez un apartament?

upstonik 06-07-11 16:56

@alexmarius56 - Nu cred ca intri. Fratemiu tot acolo da si are undeva la 8.50 media de intrare... Na, merita sa incerci.

roby1992 27-07-11 12:25

sunt colegi de la AE pe aici pe forum???????

Nedelescu 30-07-11 23:25

Salut ! Am intrat la AR Brasov , colegi exista pe acest forum?

flufyoung 22-11-11 15:16

Salut ,
Sunt boboc la Ar buc si am mare nevoie de ajutor ,
Intamplator are cineva proiecte de laborator fizica ... cum ar fi http://tet.pub.ro/mat/an2/fizica/laborator7.pdf
[am avut o problema o sapt jumate ... si parca lumea sa intors p dos nu am nici o sansa sa ma zbat singur cu proiectu cum ca cunostintele mele in ale fizici lasa de dorit] ...

P.S. - Se face si practica la Ar Bucuresti ?!?

nutzu4pub 22-11-11 15:37

practica se face la turbomecanica unde se fac piese de avioane..bla bla..nu ai ce sa vezi..sau la reprezentate unde faci test drive..si te duce din an in pasti sa vezi efectif ce fac oamenii aia acolo..adica "practica" dupa cum ii zice si denumirea nu faci..in cel mai bun caz..o sa ti se faca o prezentare..iar in legatura cu fizica..nu am cum sa te ajut..caci si eu am trecut cum am putut la fizica..

mirellya 04-12-11 22:29

Hello tuturor de pe aici. Am o mica intrebare, ma poate ajuta cineva cu o documentatie pentru supapa de scurtcircuitare la pompa de ulei pentru Logan? Documentatie referitoare la tehnologia de fabricare a supapei, procese de fabricare, mterialele folosite pt constructia ei etc. Ce am gasit pe net este foarte dar foarte succint, gasesc doar rolul supapei peste tot. V a multumesc anticipat.

Julyo 29-12-11 16:39

7 Attachment(s)
Salut tuturor! Sunt si eu student AR, Politehnica TM, Filiala Hundeoara (FIH), in anul4! Acum pregatesc licenta... daca vrea cineva sa imi dea niste indicatii ce proiect de licenta sa aleg, ar prinde bine! (as vrea fac si parte practica la proiectului).
Sincer sa fiu in acesti 4 ani nu prea am bantuit mult pe la facultate! In anul1 m-am angajat tot in domeniu auto (ca mecanica si pe urma ca tehnician auto) si e greu sa imparti si facultatea si job-ul...
Am si eu ceva proieste&informatii, poate cineva are nevoie de ele. Nu prea sunt ele de la facultate, sunt mai mult de la liceu, ca tot un liceu cu profil auto am terminat si mai am si de pe la job!
Bafta tuturor in toate si la cat mai multe reusite! ;)

BoDySh01 09-01-12 14:45

Are cineva un referat despre elementele de bord? Vitezometrul, turometrul, etc.

Cristy65 13-01-12 21:14

un proiect de piston la CCMAI? dau la schimb proiect cutie de viteze la CCA

Lia88 14-01-12 13:04

Quote:

Originally Posted by Cristy65 (Post 4825420)
un proiect de piston la CCMAI? dau la schimb proiect cutie de viteze la CCA

Numai pistonul trebuie facut la CCMAI? Interesant...eu la anul am facut tot mecanismul biela-manivela. La ce universitate esti daca nu sunt indiscret.

Cristy65 14-01-12 13:29

Quote:

Originally Posted by Lia88 (Post 4826298)
Numai pistonul trebuie facut la CCMAI? Interesant...eu la anul am facut tot mecanismul biela-manivela. La ce universitate esti daca nu sunt indiscret.

La UTC-N. Este si biela, segment+bolt, arbore si piston.Eu am de facut piston de diesel, desenul l-am facut dar mai am nevoie de calculul in mathcad si memoriu.

fe_billy92 15-01-12 21:12

Vreau si eu un proiect in visio! Orice legat de masini va rog

Julyo 03-02-12 13:47

1 Attachment(s)
Mai pun inca niste proiecte & prezentari/referate, poate va sunt de folos!
Bafta in toate!

Julyo 03-02-12 14:00

1 Attachment(s)
Inca o tura de proiecte & referate!
Si daca va intereseza mai multe informatii si alte proiecte, astept P.M. ...
Bafta!!!

Julyo 26-02-12 16:19

Ma poate ajuta cineva cu cat mai multa documentatie legata de: !? :rolleyes2
*Monitorizare GPS si management al flotei auto;
*Sisteme de avertizare optica si acustica auto.

Julyo 29-02-12 14:28

1 Attachment(s)
Mai adaug inca ceva proiecte/prezentarii/referate...
(2 sunt legate si de ingineria transporturilor)

L!V!U 04-03-12 20:13

Salutare,sunt in clasa a 11-a si ma gandeam ce voi face dupa ce termin liceul.(stiu ca mai este ceva timp dar mai bine sa ma gandesc mai devreme)
Eu sunt la profil uman care nu prea are nici o treaba cu matematica,fizica mai fac ptr.ca am o profesoara severa.Eu as vrea sa dau la politehnica automobile rutiere,problema este ca eu sunt bata la matematica(dar ma voi apuca sa invat pana la bac),la fizica sunt destul de bun.Intrebarea mea este as avea vreo sansa sa intru la acest tip de facultate???
Va multumesc!

Julyo 04-03-12 20:33

Quote:

Originally Posted by L!V!U (Post 4914130)
Salutare,sunt in clasa a 11-a si ma gandeam ce voi face dupa ce termin liceul.(stiu ca mai este ceva timp dar mai bine sa ma gandesc mai devreme)
Eu sunt la profil uman care nu prea are nici o treaba cu matematica,fizica mai fac ptr.ca am o profesoara severa.Eu as vrea sa dau la politehnica automobile rutiere,problema este ca eu sunt bata la matematica(dar ma voi apuca sa invat pana la bac),la fizica sunt destul de bun.Intrebarea mea este as avea vreo sansa sa intru la acest tip de facultate???
Va multumesc!

Buna treaba, ca te gandesti de pea'cuma la faculta... Eu iti dau un sfat: punete si invata matematica si fizica, ca o sa ai nevoie! Aici intra in calcul si pasiunea ta pt acest domeniu auto... Intereseazate la faculta unde vrei sa intri, care a fost ultima medie de intrate! Bafta!

L!V!U 04-03-12 22:33

Pai mie imi plac foarte mult masinile si stiu cam cu se mananca mecanica,de la 15 ani ma duc vara de vara intr-un service,mai citesc pe net,eu zic ca am un minim de cunostiinte destul de bun ptr.varsta mea(nu ca ma laud,pur si simplu asta este parerea mea).Am incercat sa vad care au fost mediile cu care s-au intrat pe la facultate dar nu am gasti(adica nu am cautat eu bine) ca trebuie sa fie pe internet.

Julyo 04-03-12 22:54

Quote:

Originally Posted by L!V!U (Post 4914472)
Pai mie imi plac foarte mult masinile si stiu cam cu se mananca mecanica,de la 15 ani ma duc vara de vara intr-un service,mai citesc pe net,eu zic ca am un minim de cunostiinte destul de bun ptr.varsta mea(nu ca ma laud,pur si simplu asta este parerea mea).Am incercat sa vad care au fost mediile cu care s-au intrat pe la facultate dar nu am gasti(adica nu am cautat eu bine) ca trebuie sa fie pe internet.

Ce aud de la tine, e ok... eu sunt acum in anu IV la AR si ma crezi ca am colegi care nu stiu ce e ala un pivot... nu stiu cu ce sa mananca mecanica... Trist!!! Eu am terminat lic. cu specializare tehnician auto, acum sunt la faculta... am lucrat din primul an de faculta, am si 4 ani de experienta in domeniu auto si sincer sa fiu mai am multe de invatat...! Din cate observ tu esti in Galati, la ce centru universitar care are sectie de AR vrei sa mergi? Din cate stiu eu sunt putine secti de AR in tara!

L!V!U 04-03-12 23:31

Pai eu vreau sa vin in Bucuresti la Universitatea Politehnica.Am si eu o intrebare,te-ai descurcat si cu scoala si cu munca?iti mai ramanea timp liber?

P.S:Eu am in Galati un liceu de mecanica,dar nu e cine stie ce,adica e frecareala,pierdere de timp,golaneala,maestrii nu sunt interesati de elevi,de asta nici nu am vrut sa ma duc la el.

Julyo 05-03-12 00:11

Quote:

Originally Posted by L!V!U (Post 4914583)
Pai eu vreau sa vin in Bucuresti la Universitatea Politehnica.Am si eu o intrebare,te-ai descurcat si cu scoala si cu munca?iti mai ramanea timp liber?

P.S:Eu am in Galati un liceu de mecanica,dar nu e cine stie ce,adica e frecareala,pierdere de timp,golaneala,maestrii nu sunt interesati de elevi,de asta nici nu am vrut sa ma duc la el.

Da e super ok UPB... fati cont pe forum-ul lor si acolo o sa afli mai multe!
Ma descur cam greu (sunt profi care inteleg problema, dar sunt profi care nici nu te baga in seama) E misto ca sunt pe bani mei si uite abia astept sa termin si faculta si poate pe viitor o sa imi gasesc un job si mai bun tot in domeni-ul auto! Asa mai putin dar imi ramane si timp liber... si pt hobby si pt tot! Si in lic. a fost super! Deci bafta in toate!
Daca vrei sa vb mai multe tr PM cu id tau!

L!V!U 05-03-12 11:51

Daca vrei sa vb mai multe tr PM cu id tau![/QUOTE]

Nu pot sa iti trimit PM,id-ul meu este liviu_livake95.

Julyo 22-06-12 00:00

1 Attachment(s)
Am terminat si eu facultatea... AR...!
Proiectul meu de licenta:

playbogdi5 27-06-12 21:40

Salut! Elev in clasa a 12-a si etc etc cu introducerea :lol:
As vrea si eu sa dau la Facultatea de Mecanica Gh. Asachi din Iasi la Autovehicule Rutiere. Din ce am mai citit pe forumuri am inteles ca este grea facultatea, dar la ce as vrea sa dau eu cam toate sunt grele :lol:
As vrea sa stiu daca se merita sa fac AR la Iasi si doar la IASI, caci nu pot da altundeva.
In plus as fi dispus sa iau mecanica de liceu de la inceput daca optez sa intru aici si ca matematica, am facut M1 in liceu dar nu excelez in ea.
Orice informatie imi este de folos. Multumesc anticipat!

cata_golf 27-08-12 09:36

Salutare....deocamdata deabia trec in clasa a10a ...dar ma intereseaza o parere de la voi...Pana acum ma gandeam sa dau la AR iasi , dar mi-a spus cineva ca e o facultate foarte proasta ,una din cele mai slabe de la GH Asachi Iasi...asa este?
Ce parere aveti despre AR Cluj?

bogdan013 03-09-12 12:23

Buna am o intrebare...am terminat anul 1 la autovehicule rutiere si acum am nevoie de caiet de practica..si nu am habar ce ar trebui sa scriu...stie cineva un site de unde as putea sa iau cv?

Julyo 03-09-12 13:17

Quote:

Originally Posted by bogdan013 (Post 5161129)
Buna am o intrebare...am terminat anul 1 la autovehicule rutiere si acum am nevoie de caiet de practica..si nu am habar ce ar trebui sa scriu...stie cineva un site de unde as putea sa iau cv?

Pai unde ai facut practica? Caiet-ul de practica, reprezinta o prezentare la ceea ce ai facut tu in perioasa de practica!
De exemplu eu am facut practica la locul de munca (am avut job in domeniul auto din anul I), ca si caiet de practica am avut: In anu I -Studiul,organizarea si functionarea unui service auto, unui stand ITP; In anu II -Prezentarea sistemului de franare al unui autocamion VOLVO; In anu III -Prezentarea Motorului DV4TD CITROEN.
Daca vrei mai multe informatii da un PM si povestim mai multe!

Julyo 03-09-12 13:18

Mai multe proiecte si referate se pot gasi si pe: http://facultate.regielive.ro/

diana.b 17-09-12 18:26

buna,,st in clasa a 12a,,si mi-ar place la AR..ce ziceti..m-as descurca ca fata la facultatea asta?:D

Julyo 17-09-12 22:17

Quote:

Originally Posted by diana.b (Post 5177252)
buna,,st in clasa a 12a,,si mi-ar place la AR..ce ziceti..m-as descurca ca fata la facultatea asta?:D

Daca iti place si crezi ca domeniul acesta e un viitor ok pt tine, de ce nu!
Eu am avut in grupa de AR, 2 fete!

Lia88 18-09-12 13:56

Quote:

Originally Posted by diana.b (Post 5177252)

De ce nu draga mea? Daca iti place tehnica si masinile atunci locul tau e intre noi. Eu am terminat liceul economic, apoi am intrat la AR ca si singura fata si intr-adevar era cea mai buna alegere din viata mea. Bafta! 8)

Madalyn6 25-12-12 19:14

Salut! sunt pe clasa a 10a,cu profil mate-info pana acum nu prea ma interesat fizica dar acum de cand ne-am apucat de motor a inceput sa-mi placa,am crescut printre masini si sunt hotarat sa dau la AR eu sunt din apropiere de Pitesti, facultatea din Pitesti este buna sau este prost vazuta?

StraightPipe 04-01-13 04:36

Salutare ! Sunt in clasa a12a profil mate-info si vreau sa merg mai departe pe AR. Sunt din HD si m-am gandit la trei variante: Brasov, Cluj sau Timisoara. Nu prea stiu mare lucru despre astea 3 facultati (la cat sunt de bune ma refer :D), pe site toate sunt prezentate ok. Prima optiune ar fi Cluj si dupaia Tm si Brasov. Cand da putin caldura vreau sa le vizitez sa vad ce si cum. Pana atunci daca puteti sa imi dati niste sfaturi as fi recunoscator ! :D

ps. sunt praf la mate dar foarte foarte bun la fizica. o sa am probleme mari? :D

alinush27 04-01-13 10:16

Ai nevoie de ambele in egala masura (mate+fizica) + cunostiinte de baza in desen tehnic . Bafta in continuare !

Razvan-CT 07-01-13 23:45

ma poate ajuta si pe mine cineva cu o versiune pdf sau poze a proiectului Repararea instalatiei de franare roman 21215 a domnului Chiru Anghel??? este pe regielive dar nu pot sa o iau pentru ca imi trebuie puncte.. sau ceva de genul asta

Julyo 08-01-13 22:30

Quote:

Originally Posted by StraightPipe (Post 5305389)
Salutare ! Sunt in clasa a12a profil mate-info si vreau sa merg mai departe pe AR. Sunt din HD si m-am gandit la trei variante: Brasov, Cluj sau Timisoara. Nu prea stiu mare lucru despre astea 3 facultati (la cat sunt de bune ma refer :D), pe site toate sunt prezentate ok. Prima optiune ar fi Cluj si dupaia Tm si Brasov. Cand da putin caldura vreau sa le vizitez sa vad ce si cum. Pana atunci daca puteti sa imi dati niste sfaturi as fi recunoscator ! :D

ps. sunt praf la mate dar foarte foarte bun la fizica. o sa am probleme mari? :D

In primul rand ai nevoie in mare masura si egala, si de mate si de fizica, si sa iti placa acest mare domeniu auto, si tot ce cuprinde el legat de masini.
Sfatul meu... si eu sunt tot din HD, acum cativa ani cand m-am inscris la faculta, m-am inscris la 3... Timisoara, Oradea, Hunedoara http://www.fih.upt.ro/v3/ (care e tot Poli TM), am intrat la toate 3. Atunci vreiam mai mult TM, dar pana la urma am ramas la HD si nu am regretat niciodata, alegerea facuta! Am lucrat din anul I, tot in domeniu auto, a fost greu dar am descurcato pana la urma, acum sunt la master, tot la HD si tot AR. Deci, tu sti daca vrei sa cheltui bani sau nu... sa nu crezi ca daca alegi HD nu o sa ai viata de student si de camin, mai ales conditiele din camin sunt super! Eu iti recomand HD...! Bafta!

All times are GMT +2. The time now is 19:42.

- Copyright 2026 4Tuning