![]() |
Re: Cumpararea unei masini SH
Quote:
|
Quote:
mai intereseaza-te sunt 2 variante sa scoti o masina de la plata prima ti-am explicat-o,iar a doua in baza unei hartii de la un centru de remat.....ca ai casat masina....te contrazici aiurea....cauta unde vrei tu si arata-mi alta modalitate..... |
Quote:
Iar ce zici tu cu "si daca vand masina iti dau fiscal de acum 2 ani cand mi s-a sculat mie sa o scot", fiscalul e valabil 30 de zile, deci nu poti da nimanui fiscal de acum 2 ani, si nu se poate impune dupa 2 ani, decat cu amenda. |
Quote:
Acte necesare pentru inscrierea / scoaterea din evidenta a unui autoturism Pentru inscrierea unui autoturism atat pentru persoane fizice cat si pentru persoane juridice la Administraţia Financiara sunt necesare urmatoarele acte: -copie cartea de identitate a autoturismului -actul de proprietate al autoturismului(contract de vânzare cumparare sau factura fiscala) -copie buletin/carte de identitate -declaraţia pentru stabilirea taxei asupra mijloacelor de transport Taxa de inmatriculare a autoturismului se stabileşte in funcţie de masa maxima autorizata a acesteia(pana la 3500kg=52ron;peste 3500kg=104ron).Impozitul se stabileşte in funcţie de capacitatea cilindrica a autoturismului. Pentru scoaterea din evidenta a unui autoturism de la Administraţia Financiara unde este inscris sunt necesare urmatoarele acte: -declaraţia pentru scoaterea din evidenta a mijloacelor de transport -fisa de inmatriculare auto -certificat de atestare fiscala privind impozitele si taxele locale din care sa rezulte achitarea datoriilor la zi -certificat de radiere din circulaţie eliberat de catre Serviciul Circulaţie din cadrul Inspectoratului de Politie in original sau contract vanzare-cumparare |
Quote:
|
Quote:
am un prieten care avea de platit la circa financiara amenzi si impozite de 3.000 lei,a dat 1.500 lei adica jumate si este pe ZERO,treaba verificata la o luna dupa ca sa fie sigur,nu stiu cum a facut doamna aceea"draguta" sa il ajute,dar l-a ajutat...... |
Quote:
Multumesc de raspuns,momentan conduc un 206 1.9 diesel si sunt destul de multumit de el insa vreau sa imi iau alta masina ca asta o las unei rude din familie si m-am gandit: japoneza vs germana si am zis de Hyundai pentru ca sunt mai numeroase si se gasesc mai usor piese fata de celelalte japoneze iar dintre cele germane, am ales ford focus pentru sunt prieten cu baiatul sefului de la ford din Roma/Italia care conduce culmea un ford din 99 cu gpl pe el si nu vrea nici in ruptul capului sa schimbe masina, are peste 700.000 km (motor 1.6) zice ca e cea mai buna masina din toate timpurile facuta de ford acum m-am oprit cu gandul la motoarele de tip DOHC, facandu-mi cu ochiul un opel tigra motor 1.4 :shock: |
Salut, am si eu o nelamurire, vreau sa cumpar o masina din Germania, si de cand cu taxa lor idioata nu mai inteleg. Daca se poate sa ma lamuriti si pe mine, trebuie sa platesc o taxa de prima inmatriculare si timbrul de mediu asta de acum? Sau doar timbrul asta idiot, si daca da cam cat ar fi sa fac actele pe Ro. Orientativ.
Multumesc anticipat. |
Quote:
2. Despre Ford, da...poti spune ca e nemtesc daca e facut in Germania. Dar poate fi facut la fel de bine si in Olanda. In principiu e masina europeana, chiar daca la baza e americana (la noi sunt mai rare modelele americane de Ford). Si da, Focus e o masina reusita. 3. Nu prea sunt fan Opel, desi sunt ieftine ca intretinere, sunt mai slabe decat alte nemtoaice. In special despre modelul Tigra am auzit destule pareri proaste. Mai bine o Astra, sau chiar o Vectra. |
Buna seara! Am si eu o intrebare. Doresc sa achizitionez o masina din 2001 adusa in Romania in 2012. Vanzatorul m-a informat ca a reusit sa inmatriculeze masina in 2012 fara sa plateasca taxa de prima inmatriculare pe baza unei sentinte judecatoresti. Dupa aducerea masinii in RO, a dat statul in judecata pe motivul de "taxa abuziva" si a castigat si pe baza acestei sentinte a inmatriculat-o. Ideea este ca la cumpararea masinii respective eu va trebui sa platesc aceasta taxa avand in vedere ca ea practic nu a fost platita?
Va multumesc. Seara buna |
Quote:
|
nu o platesti decat daca te duci cu decizia judecatoreasca atunci cand vrei sa o inmatriculezi :)
|
Quote:
|
Ajutor!
Am gasit o Skoda Octavia 1.6 combi adusa de un romanas din GER cu numere rosii de GER ce au expirat in ianuarie 2013. Acesta nu e in tara si a incheiat un al doilea CVC cu un alt roman de la care o sa cumpar eu masina. Ma tot freaca ca nu poate sa imi certificat fiscal pe loc , ca trebuie sa traduc intai actele si dupa ii trimit copie dupa acte si imi da si fiscalul. Ce acte trebuie sa primesc de la omul asta? BRIF mare, Brif mic, CVC cu neamtul.......altceva??? |
Quote:
|
Salut, am si eu o intrebare, luna viitoare vreau sa imi caut/iau masina si daca fac doar procura si o sa ma opreasca politia o sa imi iau amenda sau avertisment sa trec masina pe numele meu,corect? iar ca sa o trec pe numele meu,trebuie radiata,etc etc apoi dau de nenorocirea de taxa de timbru? As dori sa imi explice si mie cineva treaba cu actele, va multumesc!
|
Salut , am o nelamurire , poate e cineva care sa ma poata ajuta .
am gasit sa cumpar o masina de la un nene, dar masina nu e trecuta pe numele lui ci a unuia care e decedat(mort) . Pot inscrie masina pe numele meu daca ma hotarasc sa o iau ?? Daca da , care ar fi pasii , sau ce e important si ar trebui sa stiu ?? :rolleyes2 . Multumesc . Alex |
Quote:
|
Quote:
|
ok multam de raspuns
Daca mai sunt care s`au lovit de cazuri asemanatoare ori au auzit pe la prieteni/vecini/rude... Chiar am nevoie de cateva informatii sigure . Seara buna . |
Salutare 4tuning. Saptamana viitoare mama iubitei mele o sa ii cumpere iubitei o masina, masina care va fi condusa de ea cat si de mine.
Acum cu ce vreau eu sa ma ajutati.Eu o sa postez cateva modele de masini si sa imi ziceti ce are mai bun una decat cealalta si chesiti de genul. NU AM VAZUT MASINILE, NU AM AN DE FABRICATIE, NICI O DATA TEHNICA! Seat ( Ibiza / Leon / Cordoba - 5 usi) BMW 318 / 316 / 320 (5 usi ) Citroen C3 / C4 ( 5 usi ) Ford Fiesta / Focus ( 5 usi ) Smart ForFOUR ( 5 usi ) VW Golf 4 - 5 (5 usi ) Audi A3 - A4 ( 5 usi ) Opel Astra ( 5 usi ) Skoda Fabia ( 5 usi ) Fiat Punto ( 5 USI ) Peugeot 206 / 306 ( 5 usi ) Opel Corsa ( 5 USI ) Vreau sa stiu : "de ce aiai si nu ailalta", chestii de genul. Nu vreau raspunsuri : "Ia orice masina ca si asa o schimbi." |
Raspuns simplu: Seat Leon. de ce? datorita varstei voastre.
stiu ce spun. neaparat motorizare benzina. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Salut.Am gasit o masina neinscrisa din anul 1999 si as vrea sa stiu atunci cand o inscriu daca o pot trece in carte ca fiind anul 2000.Stie careva?
|
Nu poti.
|
salut tuturor! va rog sa ma ajutati cu informatii privind achizitionarea unei masini sec-hand neinmatriculata!
am suma de 1300E si vreau sa imi cumpar un VW POLO sau OPEL CORSA fabricatii 95-99! mentionez ca iau masina pentru a merge cu ea la serviciu...(ca fapt divers)! locuiesc in prahova si vreau sa cumpar din alt judet.... ok! ce acte mi se va inmana de catre vanzator? trebuie obligatoriu sa-mi dea cele doua chei ale masinii? daca actele trebuiesc traduse din germana,olandeza,etc...? cine plateste contractul de vanzare cumparare? cu ce documente merg la RAR si in cat timp de la cumpararea masinii? MULTUMESC FRUMOS PENTRU INFORMATII! |
Buna Seara!!!!
sfaturi sfaturi v-a rog frumos si am nevoie cat mai repede ca pe 20 luna viitoare trebuie sa cumpar una dintre masinile urmatoare: http://www.autoscout24.ro/Details.as...000&asrc=st|fs http://www.autoscout24.ro/Details.as...000&asrc=st|fs http://www.autoscout24.ro/Details.as...000&asrc=st|fs http://www.autoscout24.ro/Details.as...000&asrc=st|fs http://www.autoscout24.ro/Details.as...000&asrc=st|fs una dintre ele va fi a mea in 22 de zile asa ca vreau ajutorul vostru! e important sa spun ca nu e nevoie de polemica de genu,asta nu e comparatie,cumpara un mercedes sau de ce diesel!(frica mea e sa nu am o pb majora timp de 2 3 ani nu faptul ca una consuma cu 1 litru de combustibil mai mult la 100 de km) dintre cele aratate mai sus una dintre ele,da-ti cu parerea,care si de ce(ceva argumente solide)? Multumesc!!!:D |
Quote:
Iti spun cum gandesc eu. Dintre ce ai pus tu, Opel iese din discutie. Golfu' arata bine, iar jantele si ecranul din bord reprezinta 2 plusuri. Dar eu unul nu as alege un Golf 4 in detrimentul unui Audi A4 sau al unui Focus 2. Focus-ul mi se pare ok. Iar cele 2 A4 iarasi ok. Daca ma intrebi pe mine, as alege ori A4 ori Focus, desi inclin mai mult spre A4 (oricare din cele 2, desi mie personal imi place mai mult primul, din 2004). Alegerea e destul de rationala, tinand cont ca dintre optiunile tale Audi e singura masina premium. E superioara celorlalte. Dar mai depinde si de ce vrei tu. Mie imi plac mai mult limuzinele, masinile elegante. Un motiv in plus pt care as alege A4. Daca iti plac sportivele, eu zic sa alegi Focus. Ar merge si Golf, dar e o tehnologie mai veche fata de Focus. Bafta! |
Quote:
fordul focus este scump pentru anul de fabricatie....motorul este destul de bun,dotari bune,dar repet eu nu as da banii astia pe el.... opel vectra din nou foarte scump,mai ales ca la dotari este la minim....motorul este bun si fiabil.... acum m-am uitat mai atent la toate,au niste preturi enorme,eu zic mai repede sa cauti pe mobile.ro,sunt cu totul alte preturi... singura din punctul meu de vedere care merita in aceasta comparatie este a4 argintiu,dar la pret....exagerat....la cat te duce masina asta daca ar fi sa o cumperi,sa platesti si taxa si drumul sa o aduci la noi iti iei audi a4 an fab 2009,euro 5..... |
pai eu locuiesc in germania!o sa fie inscrisa in germania si aici costa 80 de euro indiferent de masina,motor,euro etc.
si daca daca sti tu ceva anume mai ok ,pune un link direct, nu imi da un site cu 1 milion de masini :) astept niste exemple de pe mobile de la tine.ms! |
Quote:
|
Quote:
|
nu neaparat daca de oras sau de drum lung/confort.
ce ma intereseaza in principal este sa nu ma trezesc ca dupa 6 luni nu imi merge clima,incalzirea in scaune,defectiuni electronice sau tehnice asa una dupa alta. inca odata nu am o preferata din cele mentionate,imi plac toate.principalul lucru este sa nu ma apuc la 2 luni sa ma gasesc sa repar ceva la masina(sa fiu prieten cu service-ul). da sunt constient ca aici fiind vorba de o masina sh e vorba doar de noroc,ca se poate strica si un audi si un opel la fel de repede daca ai "noroc".dar avand in vedere faptul ca voi fiind aici pe forum aßti mai auzi tot felul de probleme de la diferite masini si sunteti mai in masura sa imi ziceti ce sa iau sa nu ca sa nu am probleme dese indiferent ca sunt la motor sau la partea electrica. |
Quote:
|
Quote:
|
am inteles:).multumesc de sfaturi!
si asa de final inca unu mic:D:) la ce ar trebui sa ma uit la un audi a4(ma refer probleme des intalnite la cumparare).asta pt ca nu as putea sa zic ca am sa o cumpar cu garantie,pt ca daca te uiti bine garantia vine doar unui cost suplimentar care va spun sigur nu este mic deloc,absolut deloc si plus ca o garantie de la handler este valabila numai la service-ul handlerului care este la vreo 5-600 de km de mine(locuiesc la sud de munchen).deci o garantie de la handler care nu este direct handler audi nu prea este valabila doar daca stai in apropiere de handler si ai si ceva bani in plus(2000-2500 de euro)!!!! |
Quote:
|
salutare tuturor. sunt in cautarea unei masini sh pentru care am un buget de 2500-3000 euro. aceasta va fi prima mea masina(am permis din nov anul trecut si am condus pana acum circa 15.000 km, deci nu-s chiar incepator). m-am gandit la urmatoarele masini dintre care voi alege una:
-vw golf 4 1.6 16v -opel astra 1.6 8v/16v -ford focus 1.6 16v in cautarea mea m-am orientat spre masini inscrise de mai putin de un an in tara. nu vreau o masina cu nr rosii care in carte e euro 4 si la rar sa imi iasa euro 3 sau chiar mai rau, ca ma rupe taxa.astept opiniile voastre legate de fiabilitate, consum, costuri de intretinere. va multumesc |
| All times are GMT +2. The time now is 09:16. |
- Copyright 2026 4Tuning