Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Fiat (https://forum.4tuning.ro/118-masina-mea-fiat.html)
-   -   Seicento - NT O5 YRJ (https://forum.4tuning.ro/118-masina-mea-fiat/49376-seicento-nt-o5-yrj.html)

morpheusmaster 03-04-08 00:57

Re: My Seicento NT O5 YRJ

Quote:

Originally Posted by nutzuXXL (Post 1461898)
am urmarit tot threatul .. arata destul de bine masinuta . daca vrei sa-i faci paintu ala cu negru (pe capota) , trebuie neaparat sa o cobori ca o sa arate aiurea de tot ( gen vitan) . iar jantele , eu cred ca ar arata mai bine asa argintii sau ceva gri sobolan/titanium vopsite pt ca au un diametru destul de mic + ca nu au bordura , asa ca nu isi are rostul culoarea neagra pe jante .. n-ai ce sa scoti in evidenta :) ( parerea mea
bafta in continuare

:-?? nu stiu de ce ar arata naspa daca ii fac paintu si nu o cobor :) dar oricum am sa o cobor, poate chiar pana ii fac capota...cu jantele si eu sunt in dubii, oarecum...am sa incerc pe o janta combinatia mai intai...si vad eu atunci (mai am inca o idee...momentan e CLASIFIED)...stii cum e...ce'i in mana-nu'i minciuna...virtual ca virtual da cand te uiti la ea la lumina soarelui atunci iti dai seama daca merge sau nu...om vedea...momentan stau la birou...fac variante si cand ridic capul din carti si ma uit pe geam :) o vad cum sta in curte trasa pe dreapta :) (nu au sosit inca placutele de frana)...si imi este asa dor sa dau o tura cu ea!!!

nutzuXXL 03-04-08 14:23

asta e parerea mea , paintingurile astea mai speciale arata mult mai bine pe masini modificate ( intai cobori suspensia , pui un spoiler ... si dupaia o vopsesti) . am vazut destule masini cu dungi(gen viper) , racing flag ... etc , care inafara de "paintingurile astea speciale" nu mai aveau nimic altceva si aratau de tot ***u ...mai lipseste nicheul de pe luneta si e pachetul complet :) .
daca vrei sa faci ceva , vinde jantele astea , mai pui ceva bani , iei niste jante cu buza ceva lai late + o suspensie lasata la maxim si ai ceva frumos ...da' pana la urma depinde de gusturi , fiecare isi face masina cum ii place . salut

eMH 03-04-08 15:02

Nu neaparat nutzu,de exemplu am vazut odata un Peugeot 206 care in afara de suspensia coborata DOAR PE FATA si capota neagra,nu avea nimic,da' era de efect...

quick_5hifter 03-04-08 16:12

Salut domnu'! Vad ca vii cu idei bune in continuare, ma bucur sincer ca ai renuntat la luminile albastre, e frumos albastrul ala dar... are toata lumea si e ilegal la exterior ;)

Parerea mea e ca jantele ar fi ok vopsite, plafonul ar fi chiar excelent sa fie negru lucios...insa capota partial vopsita NU. Cred ca se vede ca nuca in perete o astfel de modificare, si nu o spun numai din imaginatie, dar am vazut in Constanta 2 masini cu capota facuta astfel si arata ca naiba!
Din orice unghi te uiti, parca nu se leaga ceva: imagineaza-ti un dreptunghi negru in continuarea caruia vine un trapez negru, pe fond alb (o mica imagine de sus); pur si simplu nu are cum sa se vada frumos!
Cu totul altceva ar fi sa faci capota integral neagra, asa da!
Inca o data, este doar parerea mea!

Cat despre legatura acestui paint cu Vitan... nu prea le vad :rolleyes2 una e suspensia, alta e carcasa...insa sunt de acord ca NIMIC nu poate schimba masina ta mai bine decat o suspensie mai joasa cu 4 mm :!: nici jante, nici bodykit, nimic! Suspensia e un "trebuie" :D
Si totusi, nici lipsa arcurilor si nici aplicarea vopselei/colantului nu inseamna kitsch, cum sustinea cineva mai devreme...

Iti doresc sa primesti placutele cat mai repede, AZI sau chiar IERI daca se poate :lol:.
Sa ai in vedere, macar pentru un viitor indepartat, un set de arcuri sport, eventual cu amortizoare sport! Eu mi-am pus arcuri la ambele masini si nu-mi pare rau deloc, nu numai din pricina aspectului... pot sa-ti detaliez, dar pana nu simti pe pielea ta diferenta, degeaba...

Toate cele bune! si nu te mai certa singur :lol:

morpheusmaster 03-04-08 16:32

quick ai perfecta dreptate :) p.s. daca vezi postul asta da o fuga acum pe mess :) ca sa iti cer detaliile :)

26WRC 03-04-08 21:15

bogdane daca iti vin placutele maine dai un tel si vin sa te ajut sa le montezi si mergem sera la onesti....dar stiu...putin probabil :( :(....

morpheusmaster 03-04-08 22:38

am vb. cu unchiu' ca el mia comandat placutele...si din pacate...nu au ajuns nici azi nici maine...(asta la tg. nt...+ mai dureaza si pana ajung la roman :) )....deci slabe sanse :(... Imi pare rau, totusi mersi mult ca teai oferit sa ma ajuti!!! Mergi cu baietii mah ;) (ia un maxi pana la Piatra si de acolo mergi cu ei ;) ) Numai bine

pytyk' 04-04-08 12:44

pentru frane te pot ajuta cu o ideie, (frane mai mari cu discuri ventilate ca dupa cum am vazut intr-o poza mai in spate ai frane cum am avut eu la punto)si se poate face fara mare bataie de cap

morpheusmaster 04-04-08 13:10

Cu franele...is multumit momentan de ele asa...odata cu cresterea puterii o sa fie nevoie de ceva mai strong...pana atunci they work just fine ;)

pytyk' 04-04-08 17:47

daca sunt ca la punto, atunci se potrivesc de pe alfa 155 motor 1.8 ,1,7 1.6 , fiat bravo ,brava,punto gt ,cam tot ce este grup fiat 1992-1999
eu am de alfa 155 1.7ts fata/spate

strik3ru 04-04-08 18:33

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 1461704)
Pff...ma doare capu...forumisti...eram undeva pe la postu 98 la threadu asta...si speram ca la postu 100...sa bag ceva misto...o realizare faina ceva...acolo...ca de sarbatorirea a 100 de posturi...dar p**** calului ca la de la postu 100 pana la postu 116 numa balamuc :)) Ata ete!!! Moooviin on....da?

Mai bagi o privire pe geam, vreo 2..3 sfaturi si in ritmul asta o sa ajungi la postul 200 si pui acolo ceva frumos

Va rog frumos cans se ajunge la postul 199 bloacati orice actiune pe thread-ul ui morph ca vrea sa ne dea o veste mare, cred.
Hai omu` termina odata cu bacu` ala ca plange masinuta.

morpheusmaster 11-04-08 09:02

Am si eu o mica problema...Cine imi poate spune (care stie si a facut asta...) cum se prinde plasa neagra de spoiler...

pytyk' 11-04-08 18:29

doua metode:in nituri de al, sau date gauri de 2 si legat cu sarma de cupru

morpheusmaster 12-04-08 15:49

Asa ma gandeam si eu ;) gaurele micute si legata plasa cu sarmulita!!! MS!!!

morpheusmaster 12-04-08 16:37

:!: Proiectul pleoapa'!!! :!:

15 Attachment(s)
Proiectul pleoapa' :)

DATA: 12.04.08
ORA: 08.00 (pe bune)
LOCATIA: In curte la mine
MATERIALE:
-1 chit reparatie spoiler care contine fibra, rasina si intaritorul necesar.
-1 scotch (pentru izolat caroseria)
-1 penson
- ceva diluant si ceva carpusoare
-2 borcanase (fundu' la sticla) :) 1 pentru amestec 1 pentru diluant (spalat pensonu)
DURATA: 5h cap coada
STORY:
"Astazi...am reusit sa imi fac pleoapele pentru masinuta...nu pot spune ca is 100% incantat de efect pentru ca nu se compara cu o prelungirea de capota...adica nu e chiar acel look agresiv care speram sa il obtin... Poate noaptea o sa se vada mai agresiv...om vedea. Si totusi is multumit ca am pus si eu mana pe fibra de sticla...am lucrat cu ea si am vazut ce inseamna (massive fun :)...cu cat te "joci" mai mult cu atat simti ce simt aurolacii care trag prenandez :) ) Pleoapele au iesit mai bine decat ma asteptam...dar gata cu storyu', nu mai scriu romane si pun niste poze din timpul lucrarilor :)...

P.s. Singura patanie a fost ca la primul amestec am pus cam mult intaritor :) (eu am zis...jumatate din tubul de rasina...jumatate din tubul de intaritor :)...si sa intarit cam repede...dar nu a fost problema ca am avut de unde completa si finaliza lucrarea). In stadiul actual pleoapele mai trebuiesc date cu chit si finisate (is vopsite superficial sa vad cum dau pe masina...) ...
"
OPINII: waiting...waiting...waiting...
IMAGINI:

buddy_lexx 12-04-08 17:58

au iesit faine ma.. bvo :D

26WRC 12-04-08 18:41

felicitari !!!

chybryt 13-04-08 12:03

morpheusmaster au iesit super ok...din punctul meu de vedere masina arata mult mai agresiva cu pleoapele, spor la treaba in continuare

morpheusmaster 13-04-08 15:46

multam fain...oricum...mai am la ele de chituit si finisat, vopsit si atunci sper sa arate mult mai bine (de departe arata bine dar de aproape mai trebuiesc putin "calibrate")...da acum am si eu o intrebare...aaaaaaaaaaa...cum le prind de far??? cu banda dublu adeziva, nu??? sau exista un adeziv special ceva...super glue??? habar nu am :) sincer (am vazut la cineva ca prima zi cand isi pusese pleoapele le avea prinse si cu scotch cumva...ca sa nu ii sara...sa nu alunece cred...) deci...cine ma ajuta???

buddy_lexx 13-04-08 15:47

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 1482212)
multam fain...oricum...mai am la ele de chituit si finisat, vopsit si atunci sper sa arate mult mai bine (de departe arata bine dar de aproape mai trebuiesc putin "calibrate")...da acum am si eu o intrebare...aaaaaaaaaaa...cum le prind de far??? cu banda dublu adeziva, nu??? sau exista un adeziv special ceva...super glue??? habar nu am :) sincer (am vazut la cineva ca prima zi cand isi pusese pleoapele le avea prinse si cu scotch cumva...ca sa nu ii sara...sa nu alunece cred...) deci...cine ma ajuta???

este un kit special pt asa cva...trebuie sa te interesezi exact..! e mult mai bun kitu decat banda dubla adeziva..

nutzuXXL 13-04-08 16:10

arata chiar f bine de la distanta . mai trebuiesc putin finisate cum ai zis si tu mai sus.
cat te-a costat kitul de reparatie ( fibra de sticla / intaritor si toate astea ) ? si de unde l-ai luat ? bafta in contiunare

morpheusmaster 13-04-08 16:17

@nutzu
Lam luat de la piese auto. Cred ca gasesti la orice magazin de piese auto ceva mai maricel. Chiar asa sa ceri ca stiu ei ce sa iti dea. Ma costat 35 lei si eu zic ca e foarte klumea...fata de 150 lei cat a cerut cineva ca sa faca pleoapele (fara vopsit :) ) so...
@lexx
Am sa ma interesez de kitul respectiv, multam de info si numai bine si voua

nutzuXXL 14-04-08 14:34

1 Attachment(s)
mersi de raspuns . acum am citit posturile de mai sus ... pleoapele poti sa le prinzi cu un fel de chit ( un fel de pasta pt lipit plastic/lemn ) se gaseste la tub ( pt pistol de lipit ) cred ca merge si cel cu care se lipeste parchetul/baghetele . pui chitul asta pe pleoape , pui pleoapele in pozitia finala si dupaia lipestele cu banda/schotchi ca sa le tina fixe pana se intareste chitul . asa am vaz ca faceau baietii de la un atelier ( asa se pun pleoapele/eleroanele prelungire portbagaj/luneta . uite o poza cu pistolu :)

MaTzA 14-04-08 15:05

acum am vazut si eu topicul tau... buna treaba cu pleoapele alea. Sa-ti dau niste sfaturi. Daca trece lumina prin ele...mai fa niste rasina .. da cu pensula pe spatele pleoapelor si lipeste niste folie de aluminiu. In felul asta nu conteaza cat de subtiri sunt, nu trece lumina. De lipit ... cu silicon , dar lipeste-le pe marginea care intra sub capota. Astfel daca vrei sa le dai jos vreodata nu o sa se vada siliconul ala naspa acolo. In rest... numai bine :)

B.v.L 14-04-08 16:18

frumoasa masina .. succes in continuare .. iar pleoapele o schimba foarte mult ;)

strik3ru 14-04-08 17:52

Dude poti sa le prinzi cu silicon luat de orice magazin de contructii. De preferinta ar fi sa foloseste "montaje kit" . Acesta este un tub de silicon ce costa in jur de 15 lei si dupa ce ii tai capul poti impinge cu o coada de ciocan, in cazul in care nu ai pistol. Poti lua cu degetul sa pui cateva puncte si e OK...

Felicitari, arata frumos

Io4rap 14-04-08 18:14

frumoasa masina, chiar imi place desi nu sunt un mare fan al genului asta de masina. Tu chiar ai facut o treaba buna. Keep up the good work :D

morpheusmaster 14-04-08 21:23

Cat feedback :) MULTAM MULT LA TOTI!!! (nu stiam ca sunt asa de urmarit, da n'an nik impotriva :) )

Si asa incetisor...
@nutzuXXL: ms de poza si sugestie, cred ca asa am sa fac

@MaTzA: Bine ai venit sefu'!!! (cum mai stai cu fiatelu??) Si da...trece lumina prin ele :),momentan...dar cum ai spus si tu, ma gandeam sa le pun ceva in spate (sincer nu ma gandisem la folie de aluminiu, dar ai dreptate ;). Si as vopsi folia aia de aluminiu de pe spatele pleoapelor cumva cu negru sa reflecte negru in far cand nu sunt farurile aprine...sa fie cumva smoked, intelegeti?? app...cine imi da o idee pe tema asta??? Cum sa fac farurile smoked??? ). + am as dau si cu putin chit peste pleoape, sa le fac cumva in continuarea capotei...deci nu imi fac probleme ca o sa se vada prin ele. Ink odata ms de idee ;)

@B.v.L: Ms fain. Si tu ai o masina unicat!!! Foarte frumoasa si ingrijita!!! Mult succes si tie si tinem aproape ;)

@Io4rap: zeceics :)

@All: Si azi...inca o zi din ciclul nu trece o zi fara sa fac ceva la masinuta :) am reusit sa imi fac plansa din spate in care stau boxele...(avea piciorusele rupte si troncanea uratel la gropi...) Dar cu o idee buna am rezolvat problema si acum sta foarte ferm prinsa acolo :). Va tin la curent cu evolutia pleoapelor ;).

Numai bine

morpheusmaster 14-04-08 23:49

1 Attachment(s)
Nu am terminat bine cu pleoapele k ma mai apucat o nebuneala :)...cine imi poate da si mie niste idei sa'mi fac un eleron ca in poza :) ...eu stiu ce am de facut...dar nu prea imi dau seama cum sa'mi fac modelul...pe care sa pun fibra... ms anticipat

TZG@ 15-04-08 01:21

incearca cu polistiren sau spuma poliuretanica (decupezi,slefuiesti...) felicitari pt masina:)

nutzuXXL 16-04-08 13:19

incearca sa-l faci pe bucati : lama+chestiile din parti care se prind de masina .
lama poti sa o faci dintr-un material mai tare ( eventual tabla pe care sa o acoperi cu fibra pe care sa o slefuiesti k sa iasa rotunjita ) iar chestiile din parti sa le faci din spuma/polistiren , iar dupaia sa le unesti . eu cam asa a-si face :D

alexspark 20-04-08 00:20

ce pot spune inca un pasionat de BUBURUZE !!! la fel ca si mine :X
eu de curand mi-am luat un SPARK doresc sa incep sa modific la el !!!
BAFTA IN CONTINUARE si o mirca remarca
Ai putea sa ii pui un elenor finut spate ar enervao putin

morpheusmaster 20-04-08 01:08

Quote:

Originally Posted by alexspark (Post 1493614)
ce pot spune inca un pasionat de BUBURUZE !!! la fel ca si mine :X
eu de curand mi-am luat un SPARK doresc sa incep sa modific la el !!!
BAFTA IN CONTINUARE si o mirca remarca
Ai putea sa ii pui un elenor finut spate ar enervao putin

Salut alex...da, inca un pasionat de buburuze :)...cu eleronul pe spate am poza pe pagina anterioara cum il vreau si cum am sa il fac...bafta si tie cu sparkuletul!!!! Iubita mea are Spark, am condus si eu putin, faina tare buburuza :)...ce motor ai pe ea??? Mai multe detalii ceva ceva??? Un proiect...?? Daca il scoti ca in http://www.thetuning.ru/wp-content/u...olet_spark.jpg ESTI TARE!!! :) Numai bine

morpheusmaster 21-04-08 21:21

4 Attachment(s)
New mini update!!! Cotierele de portiere, consola centrala si panourile de jos de la portiera (nu stiu xact cum sa le spun)...BLAAAAAAAAAACK!!!!! ALL BLAAAAAAAACK!!! ARATA MISTO DE TOT!!!! Mai urmeaza...dar nu spun ce :) O sa vedeti :)

4speed 21-04-08 21:34

Tare masina , daca avea motor mai mare era mai "belea", macar de1.6l........dar pe ragalia asta ce sa pui ,ca se rupe in doua.Una peste alta e buna ca are consuml mic. Poate ne intalnim si facem o liniutza.

morpheusmaster 21-04-08 22:49

1) Nu cred nici pe departe ca e ragalie...
2) Nu e facuta din carton sa se rupa in doua daca trag mai tare...si duce foarte bine motor de 1.4 punto cu turbo si tot ce vrei pe el (100cp minim avea masina respectiva)...cauta pe youtube filmulete cu seicento si da la new...ai sa vezi masina celor de la novitec care are modificar importante la motor, in primul rand. ai sa vezi pe unu care are turbo si bov pe motor de punto...toate motoare mai mari decat al meu...puse pe seicento si nu sau rupt masinile in 2...
3) Seicento in polonia este masina de raliu si este chiar foarte bine cotata (pentru cine nu crede sa caute filmulete pe youtube sa vada seicento de raliu) ...deci este foarte robusta, sa ii spun asa...
4) Ce masinuta ai??? App...mam dat cu un cielo de 90'j de cai...si la finish eram cu botu la fundu lui...so...cred ca e destul de competitiva...si motorul e stock stock stock...;) Numai bine

26WRC 22-04-08 16:48

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 1495918)
mam dat cu un cielo de 90'j de cai...si la finish eram cu botu la fundu lui...so...cred ca e destul de competitiva...si motorul e stock stock stock...;) Numai bine

confirm :-)

RapJustin 22-04-08 17:57

Quote:

Originally Posted by morpheusmaster (Post 1495918)
1) App...mam dat cu un cielo de 90'j de cai...si la finish eram cu botu la fundu lui...so...cred ca e destul de competitiva...si motorul e stock stock stock...;) Numai bine

este vb de cielo lu' cartman? dak da doresc sa te informez k are peste 90' de cai:D

pytyk' 22-04-08 18:04

curios ce masina are d-nul "4speed"

Io4rap 22-04-08 19:51

masina k masina da conteaza destul de mult si soferul. inseamna k esti bun :P bvbv

All times are GMT +2. The time now is 03:28.

- Copyright 2026 4Tuning