![]() |
Re: Reexaminare pt recuperare permis: Sfaturi, intrebari, teste
la 6: atata timp cat tractoristul e in intersectie si dirijeaza circulatia faci exact ce iti spune el, dupa care urmeaza semnalele, iar dupa aia semnele de circulatie
la 10: ai voie sa muti masina doar cand accidentul este soldat cu avarii(fara victime) |
fals nenicule!
poti muta masina chiar daca ai strivit baba de mai multe ori, daca tractoristul iti da acordu. |
Dar daca tu iei acest test si mai ai vreo 2 luni din cele 3 de suspendare nu mai poti face nimic pentru a scapa? curs legislativ etc.
|
asa cum iti va spune si tractoristu la sfarsitul examenului, cei care au promovat testul se vor prezenta cu o cerere la camera x, in care vor specifica motivele pentru care vor reducerea perioadei de suspendare.
|
ca cererea de reducere a perioadei de suspendare sa fie aprobata trebuia ca in ultimii 2 ani sa nu fi avut carnetul suspendat . Fix conditia asta eu nu o indeplinesc -_-
|
Eu indeplinesc situatia cu 2 ani, dar din pacate eu am dosarul trimis la parchet pentru vatamare. Stie cineva daca pot sa dau examenul atata timp cat dosarul este acolo. Sunt aerian, si politistul cand mi-a explicat a fost total aiurea.:rolleyes2
|
nu poti da examenul pana nu se pronunta justitia!
|
am "matrasit" eu din greseala un post de aici... nu mai stiu cine l-a scris dar, avea textul asta:
Quote:
|
Deci pana la urma urmei,multumesc lui Dumnezeu ca am scapat de examen...,deci cum sunt intrebarile?grele sau usoare?procente stie cineva,cati iau si cati nu?
|
Salutare! Am fost si eu in postura de pieton. De vineri au intrat in vigoare noile modificari. Am verificat si este adevarat. In monitorul 443 din 29 iunie 2007 a fost publicata ordonanta guvernului. Astazi am fost si am sustinut examenul de promovare. L-am luat cu 14. Nu este greu. Intrebarile sunt usoare (din cele care au fost postate). Eu am avut chestionarul 9. Intrebarile de pe forum se regasesc in majoritatea chestionarelor sub o forma sau alta (difera formularea). Eu am sustinut examenul pentru ca vreau sa-mi reduca perioada. Am nevoie urgenta de masina si nu gasesc sofer cand am eu nevoie. Mi-a fost suspendat pe 3 luni fara drept de conducere pentru alcoolemie de 0,23 mg/l in aerul expirat(echivalentul a o bere si jumatate, mi-a zis agentul). Vina imi apartine. Dureros e ca cineva mi-a copto. Aveti grija de la cine acceptati o bere sau un cognac. S-ar putea sa aveti surpriza pe care am avuto eu si mai incolo sa va astepte politia. Da este adevarat, am fost dat pe goarna. Politia ma astepta pe ambele intrari in oras. Acum astept sa vad daca mi se aproba reducerea perioadei de suspendare. Conform art.221 alin.1 din HG 1391/2006, indeplinesc toate conditiile.
|
Aveti grija de la cine acceptati o bere sau un cognac. S-ar putea sa aveti surpriza pe care am avuto eu si mai incolo sa va astepte politia. Da este adevarat, am fost dat pe goarna. Politia ma astepta pe ambele intrari in oras. Acum astept sa vad daca mi se aproba reducerea perioadei de suspendare. Conform art.221 alin.1 din HG 1391/2006, indeplinesc toate conditiile.[/QUOTE]
Man,trist...ce sa zic... Asa se intampla in orasele mai mici unde toti se cunosc intre ei.Politistul sta cu tine la masa, bei cu el si cand iesi iti salta permisul :)).Mai stiu exemple multe de genul.Este modul lor de a-si face publicitate si de a salta in grad, ca de, i-a luat permisul tocmai unui prieten,deci vai, cat spirit de raspundere si cata productivitate in munca. Succes pe viitor. |
Salut respectuos toata comunitatea,4tuning,din pacate im primul meu post pe acest forum minunat sunt nevoit sa va cer sfaturile in legatura cu subiectul:reexaminare pt. recuperare permis.
Am primit cartonasul rosu sambata seara pe A1,la km 44,in dreptul localitatii BOLINTIN (CRED CA APARTINE DE JUDETUL GIURGIU),verdictul :suspendarea pana la sfarsitului turului,VORBIND IN TERMENI FOTBALISTICI,ca sa mai fac haz de necaz,(90 de zile pt. 2 beri)mentionez ca am 100 kg ,1,80 m,si 2 beri nu au efect petru mine si trecusera cam 5-6 ore de cand le-am baut,si am fost nevoit sa conduc cam in caz de forta majora ,in fine,imi asum vina in intregime!!! Intrebare,mai dau testul de reexaminare sau nu(schimbarile aste a de regulament m-au dat peste cap),iar daca il dau ,pot sa il dau in Bucuresti,avand viza de flotant aici,si daca procesul verbal poate tine la reexaminare loc de convocator(parca asa ii zice) pentru ca nu mi-au dat conform legistatie :evil: si acest act:evil: . Va multumesc anticipat!!! |
Si eu am ramas fara permis acu vreun an si ceva in urma unui accident de neacordare de prioritate. Azi am fost sa dau testul de reducere de la 90 la 30 de zile . Btw : am luat 12 din 15 deci failed . Intrebarile ce mi le mai aduc aminte:
1) Vitezele pe autostrada,pe drumurile europene, pe drumurile nationale 2)Cu un politist in intersectie cu mana ridicata in sus . Se opreste 3)Cine poate sa nu poarte centura de siguranta. a) femeile gravide b)cei ce efectueaza manevre de mers inapoi si inainte. c) taximetristul care nu are pasageri . Desigur a 4)Cand se ia permisul : cand soferul acumuleaza 15 puncte 5)Ce trebuie sa faci cand clipocesc (:D) luminile la trecerea la nivel cu o cale ferata . Opresti in dreptul indicatorului 6) Cand nu se executa manevra de dat cu spatele : A)pe drumurile nationale b)la iesirea de pe proprietatile alaturate drumurilor publice c)si inca ceva Eu aici am pus a si era b My bad 7) Ceva de genu : Daca un indicator este amplasat deasupra benzi pe care te deplasezi tu el se adreseaza:a)Celor care circula pe sens opus b) Celor care sunt pe banda deasupra caruia se afla c) pentru toata partea carosabila Eu aici am pus c si stiu ca si aici am gresit 8) ce trebuie soferul sa faca atunci cand ninge sau ploua abundent : Sa reduca viteza la 30 in localitate si la 50 in afara 9)Daca intalnesti un semafor cu culoarea rosie si galbena aprinsa concomitent ce faci: Opresti pana se face verde si apoi treci 10)Unde nu ai voie sa faci o stationare voluntara: a)pe drumurile cu o singura banda pe sens,b) pe drumurile cu aliniament c) la iesirea de pe proprietatile alaturate drumurilor publice Si pe asta am gresit-o am pus a si era iar c. Nu am vrut eu sa pun deloc la iesirea de pe proprietatile astea :( 11) ce se intampla cand intr-o intersectie o masina intalneste orpire si alta cedeaza trecerea : se da prioritate de dreapta Cam atat imi amintesc . Am avut chestionarul cu numarul 29 si precizez ca era de luat dar am fost eu cam handi. La toate intrebarile care le-am gresit au fost cu dubii . Maine sunt programat iara . Iar ma pun pe invatzat si sper sa iau. Fiti siguri ca o sa postez intrebarile care mi-au cazut din nou poate mai ajuta pe pe cineva. Dupa cum vedeti se cam invart in jurul cozi cu intrebarile. Invatati si cu putin noroc nu aveti cum sa il picati. Asta imi trebuia si mie azi sa fi stiut cu proprietatile mami lor :D |
Quote:
|
Quote:
|
buna..acum 2 ore m`au prins si pe mine..viteza 154 pe sector de drum cu limita de 70. Am primit 90 de zile si 175 ron in 48 de ore. Am carnet de mai mult de un an si nu am mai beneficiat de reducere si nici puncte nu aveam inainte. Pot sa obtin reducerea? Nu stiu dc tin minte ca politistul a zis ca nu.. :|Si inca ceva, a zis ca o sa ma dea la presa..asta ce inseamna, televiziune, ziare, sau misto..Ca daca vede taicamiu sincer am belito rau de tot, atunci chiar raman pieton mult. Help pls..ms
|
Pt 100km/h fix in oras pe o strada principala, de 4 benzi si mi se pare limita de 60, da nu`s sigur, se ia permisu? App, au voie gaborii sa stea la panda in masina nemarcata? Oricum dupa ce mi-au dat amenda m-am intors special sa notez numerele de inmatriculare ale ambelor masini. K deobicei nu i-am retinut numele politzaiului. Mi-a mai zis k mi-o trimite aks in 2 sapt. Am mai luat o amenda aku 2 luni pt k nu avfeam centura si nici aku nu mi-a venit. mai vine? mi-e k vreun vecin a furat-o ;))
|
Quote:
cred ca puteai sa ai si 110 fix pe limita de 60 ca nu ti-l lua. oricum, mergi si tu mai incet in plm :)) bafta. |
Quote:
Si mai am o intrebare. Am auzit k poate sa ti-l suspende, da sa ai permisu in buzunar si sa nu stii k il aveai suspendat. E normal? Eu am o problema cu vecinii care au obiceiul de a fura corespondenta altora. Mai trebuia sa imi soseasca o amenda pt centura da de 2 luni tot astept si nu mai soseste. Mi-e sa nu ma trezesc ca ma opreste si k am permisu suspendat si ma aleg si cu dosar penal. |
Stie cineva, din surse sigure, daca se mai da examen in cazul in care iti suspenda permisul pt viteza ???
|
Quote:
|
Quote:
fa si tu o vizita la sectia de politie de care apartii si intreba-i pe cei de acolo de la rutiera.in mod normal, totul e computerizat si daca esti suspendat apari in baza de date 100%.vezi ca nu e de joaca.ti-ai dat raspunsul singur ce se intampla daca il ai suspendat si circuli. bafta si drum intins fara incidente. |
Quote:
|
Quote:
|
nu, nu trebuie sa mai dai ( decat daca te prind baut sau faci vreun accident)
|
Quote:
|
salutare .. intrebare urgenta :) pt testul de reducere a termenului de suspendare de la 90 la 30 de zile .. ce tre sa fac? tre sa depun pe undeva vreo cerere pt sustinerea testului? .. si unde ma programez?
|
La Udriste in corpul D la camera 19 te duci si te programezi, de obicei programarile se fac de pe o zi pe alta!
O chestie pe care am vazut ca nu o stie nimeni pe aici: 11) ce se intampla cand intr-o intersectie o masina intalneste orpire si alta cedeaza trecerea : a. se da prioritate de dreapta b. trece cel cu oprire c. trece cel cu cedeaza Evident raspunsul este C deoarece se respecta in felul urmator : Semnalele politistului Semnalele de la coloane oficiale, ambulante etc Semnalizarea temporara Semafoarele Semnele de circulatie si abia dupa aceea regulile de circulatie din categoria carora face parte prioritatea de dreapta... deci ... mai multa atentie. |
si cu cererea si cu copiile dupa PV, chitanta cec, act identitate si dovada .. ce fac? am nevoie de ele ca sa ma programez?
|
nu ! alea iti trebuie pentru reducerea de la 90, 60 de zile la 30
|
Quote:
bafta. |
oof ..doamne .. deci mai intai dau testul ala nenorocit .. si apoi duc hartoagele ? nu de alta .. da` astia la udriste , azi mi`au zis altceva .. plus ca m`au trimis la igp ca cica acolo se depun daca ai comis`o prin alte parti , nu prin bucuresti ..:sad: :-|
|
am permisul suspendat 1 luna, cica, pentru neacordare de prioritate . am doar 3 luni de cand am luat permisul, mai trebuie sa dau examen pentru redobandire ?
|
se pare ca de azi am ramas fara permis 60 de zile pentru neacordare de prioritate cica... era coada mare k aici in oras trece calea ferata prin mijlocul orasului si se face coada mare de sute de metri zilnic.
am intors intr`o intersectie sa o iau prin alta parte si cand sa ies pe drumul principal, cel din stanga imi facea semn sa ies repede ca imi da prioritate... m`am uitat in dreapta cat am putut nu era nimic si cand sa ies deh... un mertzan sport CLS s`a scapat la viteza si mi`o ras laterala dreapta iar el oleaca rasa aripa stanga, ma rog... un tzaranoi venit "de la italia" cu masina inkiriata si facea moft prin oras, knd l`o intrebat kasketa ce e cu firma care o trecut`o la proprietate in declaratie i`o fost rusine sa raspunda ca e inkiriata... in fine, rezultatul la politie, neacordare de prioritate... am inteles ca daca dau examenul de restituire si completez un memoriu pot obtine permisul intr`o luna, sau astept 3 luni fara a da examenul si dupa 3 luni merg sa`l iau direkt. niste intrebari daca ati putea sa imi raspundeti si mie ar fi: 1. memoriul este o declaratie pe care o completez la ei sau o pregatesc yo din timp? k nenea pinguinu avea altele pe cap decat sa`mi explice si mie care e treaba. 2. intrebarile sunt usoare? trebuie invatat neaparat sanctiunile si contraventiile ca la inceput k ma pot astepta la 10 intrebari numai din astea? fac un an de la eliberare cu o zi dupa ce imi expira suspendarea dupa o luna daca iau examenu si inca stiu ce e mai principal din legislatie, indicatorii prioritatea... |
mi-a luat bou carnetul k nu a stiut sa-si coordoneze extensiile ... or sa se holbeze la poza mea timp de o luna...ce fac...mai dau examen...sau nu...?
|
am inteles ca s`a aprobat treaba si nu mai tre sa dai examen , ai scapat :P
|
mie din cauza k mi l`a suspendat acum 3 zile, inainte de a aproba legea inca pot sa dau examen nu?
maine merg in sv sa dau examenul, sper ca inca se poate da examen ca sa depun si o cerere sa imi dea carnetu dupa 30 de zile ca din cate am inteles acum dupa legea noua ti`l suspenda si il da fara examen numai dupa ce expira termenul de suspendare. p.s. ma poate lamuri cineva referitor la intrebarile din postul anterior? |
Quote:
|
nu stiu am auzit la tv ca scapi fara examen.
oricum cluj bucuresti... trimiti berea aia care defapt o sa fie suc natural de fructe exotice prin curier rapid :P |
Art.106. – (1) Pānă la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care īl are īn evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) cānd permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale; b) cānd fapta a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, iar instanţa de judecată sau procurorul a dispus īnlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute la art.91 din Codul penal; c) cānd a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art.104. (2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, īn situaţiile prevăzute la lin.(1) lit.a) şi b, sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie. in cazul meu, nu a fost nici un accident...deci nu cred k tre sa mai dau examen...dar o sa ma duc la politie sa intreb |
| All times are GMT +2. The time now is 14:05. |
- Copyright 2026 4Tuning