![]() |
Re: Discutii despre 1.4 Turbo
mersi ferny,am facut cum ai zis acu tre sa scot masina la un test sa vad diferenta...:D
|
rezolvat:D
multumesc de ajutor |
Am si eu o intrebare, am gasit de curand o volanta de dacia pe injectie de 200 si as vrea sa o montez pe motorul meu de R5 alpine aspirat sa pot pune aprinderea renix 209 sa-l trec pe turbo, se potriveste volanta asta la prindere pe arbore? cititorul merge, indica bine ?
|
iti trebuie volanta de gtt cu cititor de gtt pt aprinderea renix 209 ...da mi un tel si iti explic mai pe larg...
|
ce sa fac la un reno 5 gtt, ca sa nu mai ramana fara benz pe tr 3 si 4 cand e in blana?
pompa de benz merge bine, regulatorul e ok. chiar si cu juma de rezervor la fel face! |
cu ce presiune mergi?poate ai furtunele prea mici in diametru,mai ales turul care vine in pompa
|
daca mergi cu putina benzina asa iti face asta fiind una din probleme , poate sau schimbat furtunele de alimentare cu unele mai mici si de aici sa iti dea in nas... vezi ce furtun vine din regulator la carb si daca ai un filtru de benzina pe bucata asta scoatel, schimba si filtrul de benzina care este langa pompa... ala e metalic.
|
is conductele originale de GTT. nu am filtru intre regulator si carb, o sa schimb filtrul de benzina de langa pompa.
aceeasi problema este si la dacia mea si la R5 gtt, renoul este fostul DJ 05 FMX.:D la dacie am schimbat conducte, am pus 2 pompe in serie iar cand am mai putin de 10 L de benzina imi face urat, cand am mai mult pe a 3a scade putin puterea apoi o ia iar, dar nu da rateuri sau alte tampenii. si alta problema, la reno cand ii dau cu a 1a si a 2a sare acu de boost pe la ~1.5, iar cand ii dau 3 si 4 face 0.9 cat am reglat-o. tin sa mentionez ca motorul este facut de Geo, decomprimat. |
la fel am patit si eu...1 si 2 tragea a 3 intrerupea,la mine era vacumul care iese din regulatoru de benzina fisurat,dupa ce lam rezolvat merge perfect:D
|
Dupa ce patesti fazele astea cu datul in nas,ai ridicat vreodata capota sa te uiti pe talpa carburatorului daca ai condens?ai legata flansa distantier la circuitul de apa?poate apare givrarea in talpa carburatorului dupa ce amestecul aer/benzina se destinde dupa ce trece de clapeta de acceleratie
|
problemele enumerate de voi mai sus apar cand mariti presiunea din turbo si nu mariti si jiglerele de supraalimentare din carb...aceiasi problema am avuto si eu si dupa ce am marit si jiglerele si am inlocuit jiglerul de aer de la 1.2 la 1.0 ,problema sa diminuat masiv...eu recomand sa nu mai treaca apa prin clapeta de acceleratie de la carb si nici prin admisie...
|
Quote:
|
Quote:
ferny: faza e ca la reno este deja carbul rejetat de geo (FMX), si la dacie am inlocuit jiclorul de aer cu ala de 1.0 iar la supraalimentare lam pus pe cel de 1.2. principalul de benzina este de 120, iar la zona de supraalimentare nu am reusit sa maresc bucsa aia din bronz de care ziceai tu, atat. julaikos: ce zici tu... nu am vazut nimic de genu asta, dar nici nu cred ca are legatura... |
Pai,legarea la apa a admisie credeti ca are rolul de a raci sau incalzi galeria de admisie? :lol:
|
jiglerul principal de 130 sau 135, jiglerul de aer de 0.9 sau 1, iar bucsa de supraalimentare OBLIGATORIU marita pana aproape de peretii carbului (lasat putin din peretele ei cat sa nu o scoti de tot)
si inca o treaba, venturi-ul pe care scrie 25 sau 24 (depinde de carb)trebuie marit la 28. iar legarea la apa a carburatorului ...... mai bine nu . |
Quote:
|
Iar in legatura cu problema asta...??
"si alta problema, la reno cand ii dau cu a 1a si a 2a sare acu de boost pe la ~1.5, iar cand ii dau 3 si 4 face 0.9 cat am reglat-o. tin sa mentionez ca motorul este facut de Geo, decomprimat." |
parerea mea e sa iti iei un regulator de boost care sa stie sa dea afara tot ce este peste 0.9 (wastegate-ul din turbina nu e asa de precis, mai bine zis acel actuator s-ar putea sa dea rateuri si din cauza asta sa iti faca un spike asa de mare)
sfatul meu : nu lua chinezarii roz, mov, albastre sau alte bulshituri dastea |
Quote:
|
Salut. Am si eu o intrebare pentru cei avizati. Am un motor de GTT. Problema cea mai mare pe care o am acum este ca am gatul de lebada de plastic si imi scapa presiune pe sub el. Am rezolvat treaba provizoriu. Imi puteti spune de unde as putea face rost de o garnitura din aceea, adica tablita aceea cu O-ring pe ea? La un pret rezonabil? Va multumesc mult!
|
2 Attachment(s)
Pai tabla aia se poate face foarte usor, iar la o-ringul ala ce-i asa special?
|
in loc de o ringul ala mai bine faci o garnitura din camera de masina sau bicicleta exact cum este tabla din poza pe care ti a pus o Popasan...
|
Quote:
|
Cand aveam gatul de plastic foloseam garnitura de la busonul de umplere cu ulei de la oltcit,e practic un oring putin mai gros decat originalul...
|
problem...
cand imi merge motorul in relanti balbaie foarte tare, de parca as avea axa, si iese fum negru, daca opresc pompa de benzina, merge la fel o perioada apoi incepe sa se stabilizeze, merge rotund iar daca cuplez pompa iar incepe sa balbaie. am schimbat regulatorul si la fel... ??? |
Poate cuiul poanto nu mai e bun,sau a prins vreun gunoi ceva,sau plutitorul nu-si mai face treaba...
|
imi spune-ti si mie cum pot verifica daca scapa presiune pe undeva?pentru ca am impresia ca scapa din presiune si nu trage cum trebuie:Dms
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
cineva mi-a zis sa dau cu spray de curatat franele pe la fiecare imbinare...si daca se tureaza motoru pe acolo scapa(nu stiu daca ii valabil si la carburator) |
Quote:
|
Quote:
|
ar trebuie sa se opreasca ca nu mai are aer...daca nu se opreste vezi pe unde trage aer ca se aude sigur.
|
Quote:
|
ok :D
|
Salut. Cum fac diferenta dintre o axa de alpine aspirat fata de una de turbo. Are ceva marcat pe ea?
|
1 Attachment(s)
diferenta este la inaltimea camelor, mai mare la cea de aspirat...axa din poza este de aspirat...
|
Baieti, imi puteti spune si mie care e diferenta intre Re 208 si Re 209. Eu am 208 si as vrea sa stiu daca sa caut un 209 si daca acesta aduce vreun plus motorului. Iar pe Alpine Turbo din fabrica, ce aprindere a fost montata? Merci anticipat.
|
Pe motorul de Alpine am RE 009 cu senzor de detonatii pe chiulasa. Din cate stiu eu s-a mai montat de fabrica si RE 036. Ar mai fi un RE 299 despre care am mai citit una-alta pe forumurile straine dar cu aia nu-s foarte lamurit.
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:08. |
- Copyright 2026 4Tuning