![]() |
Re: Dacia 1300 Alpine
Quote:
|
Sa fim seriosi acum, Gordini are 125 cp cu 2 dublucorpuri de 40, supape admisie de 42 mm si axa de ~290 grade in varianta de strada. Si sa nu mai punem ca motorul ala este atat de echilibrat incat poate atinge 10.000 rpm fara sa se blocheze cum se intampla in cazul setului Dacia 1.6 ...
Nu confunda cuplul oferit de setul 1.6 cu puterea. |
Stai linistit ca pe "dincolo" se fac motoare de 5alpine si de 140cp,desigur cu axa sport,orizontale,usurari etc.Daca pe la noi nu sunt,nu inseamna ca nu se poate!!!!!
Jackass,pune masina pe dyno si vezi exact care ii situatia ca altfel nu poti afla cam pe unde se situeaza puterea. |
Quote:
- o sa ma interesez de un dyno din timisoara si atunci vad exact cum sta treaba :) |
Quote:
In timisoara ... http://www.gigipaneagpl.ro/dyno.html si costa intre 100-180 ron o sigura testare |
Quote:
|
Foarte frumos ce se intampla pe threadul tau aici, felicitari pentru o Dacie mai altfel in sensul bun al cuvantului. Mai asteptam noi postari/video/foto.
Salutari ! |
Quote:
|
1 Attachment(s)
Azi a venit scufita rosie pe la mine si mi-a lasat 4 jante rosii :D Urmeaza zilele viitoare sa le montez gume apoi pe masina cu ele.
|
Pe cit sunt jantele ca sunt frumoase
|
Quote:
|
Deci la tine a ajuns motorul lui Petrica. Felicitari, intr-o vreme ma batea pe mine gandul sa intreb daca nu il vinde. Poate vrei o caroserie de 5 :-)
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
de pe ce masina provin supapele? modificate doar cele de pe admisie sau si cele de pe evacuare? |
Habar n-are, daca stia, dadea detalii.
Oricum, de ce ar pune cineva supape cu cozi de 7mm pe chiulasa de Alpine in loc de 8mm de fabrica?!??????? Adica sa schimbe si ghidurile, care la Alpine sunt cam definitiv montate... Povesti. Posibil poveste si partea cu 1.6 de Nova, pistoane scobite. Dar suna plauzibil cat de cat... |
Quote:
Quote:
|
Subtiate-n zona talerului ce traverseaza canalul chiulasei e ok.
Inseamna ca ala de a facut motorul a "stors" tot din el, pana-n cel mai mic detaliu. E pacat MARE ca nu-i pui 2 orizontale. |
credeti-ma , ca am vazut cum merge masina si chiar m-am carat cu ea si e Pericol. (totusi sa bati cu o dacie bmw e36 318 cabrio si bmw e46 316,motor 1.9 benzina e ceva )
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Totusi sa nu transformam topicul asta in altceva, masinile cu care m-am dat aveau amandoua peste 130 cp ( 1.8 benzina si 1.9 dizel) le stiu masinile de ceva timp deci nu vb prostii. O sa merg saptamana viitoare in timisoara cu masina si incerc sa trec pe la un atelier cu dyno sa fac un test ( chiar si eu sunt curios de puterea motorului)
Azi am montat rotile de vara si am facut rapid o poza :) mai fac eu altele dupa ce spal masina. |
In primu rand te felicit pentru motor , daca zici ca rupe norma astept o filmare.
Dau foarte bine jantele pe masina ;) Bafta si la cat mai multe modificari la dacie. |
Felicitari pentru masinuta!! Ai grija de ea.
|
Credca o vopsea este tot cei mai trebuie,jantele,motoru farurile,jos palaria ;) bafta
|
Quote:
|
Quote:
Sunt si eu curios sa vad testul dyno:lol: |
apreciez munca ta, e foarte ok, tema masinii mi se pare super marfa, jante bibelou, arcade care zici ca sunt facute pt ea, chiar si capota neagra vine ok:lol:e super ok tema masini si putin rust pe ici pe colo, sincer eu asa as lasa masina e super tare...parca PARCAAA as incerca si niste nituri ceva pe la arcadele alea sti unde bat mai mult ca sigur. ideea e sa nu iti bati capul sa faci masina de show ..asa cum e ea sa traga sa arate unic si e foarte ok.
|
Quote:
|
Estetic am incercat sa fac tema masinii alb-negru, farurile sunt cu negru, semnalele fata sunt negre, stopurile negre, capota neagra si restul tot alb. Am incercat si cu jante albe dar sunt foarte greu de intretinut mai ales cele de fata unde se depune praful de la placute asa ca am pus astea rosii. Urmatoarea "miscare" mai importanta la masina o sa fie o vopsea cam peste o luna si niste mici suduri la lonjeroane daca este nevoie.
Zilele astea lucrez la o aprindere gen golf2, sper sa mearga mai bine cu ea. |
daca tot vrei sa o vopsesti toata de ce nu o faci rat style?
cred ca ar da bine |
Quote:
|
alba si cu rotile astea o sa arate cel mai bine. Rat style au ajuns prea multe dacii din voia sortii...
|
1 Attachment(s)
A venit Iadul Alb :lol:
|
Quote:
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
La masina se lucreaza daca tot a venit caldura, sper sa o termin in curand sa o bag la vopsit :) mai este de lucru in unele zone dar se rezolva asa incet.
Pun cateva poze cu lucrul in derulare si un filmuletz cu pedala la fund, se pare ca mai mult nu poate cutia :-P https://youtu.be/hfp7af8DQm8 |
luni sa mi predai permisu:))) se simtea ca ai 160?
|
Quote:
|
parca ziceai ca ai peste 100cp,dar tu abia ai dus-o pana in 160...aproximez o putere maxima de 75-80 cai
cu 1.6 stock(carburator carfil dublu) de dacie atingeai aceeasi viteza la 72 cp ;) |
Quote:
|
https://www.youtube.com/watch?v=WhiibzuF9BM
ia uite asta cu 1.3 motor :lol: o duce pana in 160 aproape |
| All times are GMT +2. The time now is 18:34. |
- Copyright 2026 4Tuning