![]() |
Re: VW golf 4 vs dacia logan
Bleah.
Detin Volvo si mi se pare cea mai plictisitoare masina ever. Am avut Ford Mondeo ultima incarnare aproape 1 an. Ca sa vezi, nu era rugina. Am avut in tinerete un Megan 1. Ghici ce. Mergea in 3, dupa care in 2 cilindrii. Am si Golf 4, cumparat de nou, si nu are nicio problema din cele enumerate. |
Quote:
P.s: + anul fabricatiei + multe altele, la nemti conteaza toate detalile. |
Totusi euro4(cat aveau loganurile pana acum 2 luni) are si un golf4 de dupa 2000. Golf4, pe care l-ar lua MULT mai ieftin decat un logan. Ganditi-va ca pot lua un golf4 lejer la 2500-3000, decat sa dea 7000+ pe logan (la ei cel mai ieftin logan e vreo 7000,fiind mai scumpe ca la noi datorita transportului)
|
nu. pretul la ei e mai scump ca nu exista varianta de echipare base, cum este in romania. la ei incepe de la air-bag sofer + pasager, abs etc.
|
Quote:
|
Quote:
|
Nu prea am ce sa zic...
Cum ati putut sa faceti o comparatie intre o marca de renume, cum ar fi VW si o DACIA !? :shock: Orice masina fata de Dacia, e mai buna, la orice capitol, nu incape indoiala... Lasati-ma cu... pana nu o conduci nu sti... si de astea... Am condus si sunt DE TOATA JENA... LA MOTORIZARI, LA DOTARI, LA ASPECT SI LA PRET...:x |
Orice masina e mai buna ca Dacia, nu e argument.
|
Quote:
Dar cum a putut cineva sa deschida un asemenea Thread "Logan VS Golf 4"... Nu mai pun un pas in Logan cat traiesc, pt. ca tin la viata mea. La asta nou, Duster nu imi vine sa cred ca idiotii nu au pus un motor mai mare de 1.6 sau care e cel mai mare? Pai daca te prinde pe undeva seara, prin ceva coclauri ce te faci... Ca aia de la Promotor, imprumuti 1 singur cal, dar potent sa iesi de acolo :lol: |
@khrysty@n crezi ca daca Dusterul ar fi avut motor mai mare iesea de acolo? nu conteaza doar motorul; vezi cat de capabil e X6 in situatii similare. Si motorul de 1,5 dci de pe duster e suficient.
sa revenim la comparatia noastra... ideea era ca omul nu stia ce sa cumpere, golf sau logan. Nu a comparat Golful nou cu Loganul nou...el a vrut sa afle doar niste pareri. E clar ca VW e peste Logan la majoritatea criteriilor dar nu pot compara doua masini din doua segmente diferite si la preturi mult diferite. Daca zici ca Dacia e inferioara tuturor marcilor existente pe piata sunt curios pe ce te bazezi cand zici asta. Ai zis ca tii la viata ta si nu te mai urci in Logan, dar ai vazut cum se comporta Aveo la un test de impact? Ce te face sa spui ca 1,6 16v de pe Logan e de toata jena? E un motor decent si doar asta se vrea de la el, sa te duca din punctul A in punctul B cu un consum decent, spatiu ok si cam atat.... Vrem si noi niste argumente pe care sa iti sprijini afirmatiile daca se poate, pentru a sti cel care a deschis discutia cat mai multe ca vorba aia...4000 de euro nu-s din drum si sa nu dea bani si sa ii para rau apoi:P Numai bine! |
salut...in aceeiasi dilema am stat eu acum 3 ani de zile.....golf IV vs logan nou...mi-am luat golf pana la urma ,an 2003..cu computer bord,incalzire scaune,climatronic ,ESP, etc dotari la care loganul mai vizeaza....nu`mi pare rau.. am bagat bani pt schimbat de distributie ,baterie, cauciucuri, filtre si cam atat...in rest..impecabila:P...acum depinde si cum ti`o fi norocul
|
Quote:
Nu-i loganul nu stiu-ce dar este comparabil cu concurenta directa (aceeasi gama de preturi) Quote:
Ca sa nu ramai cu masina pe coclauri nu conteaza doar motorul ci si cutia de viteze. Cu un troliu de 1,5tone iei dusteru pe sus. NU MA REFER SA CUMPERI TROLIU, ma refer ca un troliu are cativa cai (nu 100) dar are forta de cateva tone, deci orice motor auto face fata in off-road daca are cutia potrivita. Se vede ca n-ai umblat pe coclauri sa vezi cum se poate merge cu un suv. Daca nu esti convins, gandestete ce face un tractor romanesc cu 65 Cp. Trage vreo cateva dustere cu tirul de sub ele. Dusterul are treapta 1 foarte scurta pentru forta mare dar viteza e foarte mica. P.S. N-am nimic cu tine, astept un ban, atat tot. |
Nu prea e făcut pentru off-road masiv Dusterul, dealtfel sunt oferite şi 2 variante cu 4x2, oricum ar fi, şi-a atins scopul, ca vânzări.
Revenind la Logan vs G4, evitaţi postări inutile şi neargumentate de genul Loganul e mai prost decât orice altă maşină (Tata Nano sau Geely se includ, să înţeleg...) |
Quote:
|
Ca să nu mai aruncăm cu pietre aiurea, reluăm discuţia: daţi exemplu de maşină nouă, din clasa compactă, cum e Loganul (cred că nu greşesc), în 3 volume, la 6.000 de eur, producţie 2011, cu dotări superioare Loganului.
Pe urmă, batem câmpii despre cât de dotat e beemveul din 2000 la acelaşi preţ, ascunzându-ne după deget că ăla costa 30.000 de eur când era nou, şi nu-ţi dădea nici măcar geamuri spate electrice (ca Cielo de exemplu) în standard.... |
Quote:
|
da, golful are suruburi din titan placate cu aur...
tu îţi dai cu părerea despre nişte treburi de care n-ai prea mult habar, sau nu deţii suficiente date comparative. câte loganuri de minim x ani se întorc în service cu rugină, procentual, faţă de golfuri cu aceeaşi vârstă, tot procentual, e o informaţie pe care cu greu o poţi controla. Că ştii tu un Logan la bloc cu o aripă ruginită.... ăsta nu e un argument să poţi spune că au probleme cu tabla, aşa la modul sigur şi absolut. |
=)) tare Aleks
Până la urmă sunt două maşini diferite pentru diferite persoane. Sunt făcute pentru nevoile fiecăruia, nu înţeleg de ce unii ridică în slăvi o marcă sau alta!
Fierul e fier şi îl arunci după câţiva ani! Ideea e să te foloseşti de el! |
Quote:
Stii in Germania se da verificare chiar daca ai gauri cauzate de rugina, gauri care nu au voie sa fie pe structura de rezistenta a masinii. Exemplu .. poti sa ai haionul ruginit, cu gaura. La ei conteaza exact ceea ce am spus, motorul si buna functionare a masinii. La noi ITP-ul e frectie la picior pe langa verificarea lor. Acuma te intreb .. oare de ce la ei nu se pune asa mare accent pe tabla? Poate sa aiba Dacia tabla buna dar nu va avea mai mult de atata niciodata ! Nu am nimic impotriva Daciei sau a posesorilor de dacie, fiecare cu placerile lui ! Dacia e dacie, e masina buna, romaneasca si cam atata ! Daca vrei sa vorbesti de masin cauta alte marci ! Oricum .. de la inceput comparatia a fost o aberatie! Mai bine compari o Skoda, un Opel sau ce stiu eu ce marca cu un Porsche sau un Ferrari! |
Vizavi de rugina, poate confundati golful 4 cu golful 3 ;).
|
Quote:
Omul a vorbit de tablă, eu i-am răspuns pe subiect. Sigur că nu poţi compara confortul unui x6 cu un Logan, nu e nimeni nebun să o facă, însă poţi să-l compari cu confortul unui 206 fără probleme, de exemplu. |
Topic-ul este despre Golf 4 care din cate stiu nu are atatea probleme cu tabla cum are Golf 3 dar iti spun sincer ca alea sunt nimicuri !
Este vorba de haion, praguri, etc care sunt foarte ieftine se pot schimba oricand ! |
Eu nu ridic nici o marca in slavi dar o masina dupa 10 mai e cum mai e doar DACA a fost intretinuta exemplar dar daca o iei cu gandul de a o tine inca 5-6, trebuie sa te gandesti bine la anul de fabricatie, daca a fost reparata doar cand nu se mai putea si are deja 10 ani, te exaspereaza cu micile probleme ce pot aparea, mai ales daca e singura masina si e foarte impoprtant sa fie functionala non-stop.
Masinile second trebuie sa ofere ceva in plus fata de cele noi, la aceiasi bani pentru ca altfel nu le-ar cumpara nimeni. Asa ca e normal ca la bani de logan nou sa ai multe optiuni in plus la SH, altfel daca optiuni nu sunt, motorul e tot pe-acolo trebuie sa fi putin retardat sau fixist (genu "ce-i romanesc e varza") sa iei masina de 10 ani. Eu de exemplu n-am avut logan, am vrut sa iau dar la momentul respectiv nu ma incadram la buget sa am si AC, am preferat sa iau o masinuta cu 2-3 ani mai batrana si cu AC, si cu un motoras mai bunicel, la aceeasi bani u care gaseam cel mai vechi logan dar fara AC (asta era in 2007). Dara inafara demotoras si AC nu am sustinut ca ar avea ceva mai bun ca golanul nou, dimportiva era si mult mai mica la interior/portbagaj. |
Quote:
|
1 Attachment(s)
Pentru fanii cazanelor SH care trag tare cu 2-3 dotari in plus si confort and shit, daca tot nu vreti ceva nou de ce nu mergeti pe un S Klasse din 1990 diesel care se . . . . pe un Golf 4 1.4/1.6/1.9 la dotari, confort, calitate, etc. So... ? Orice cap de creta poate sa inteleaga ca la pret de masina noua ai ca alternativa un cazan sh dintr-o clasa superioara, nu e prea greu sa iti dai seama de asta dar ideea este care merita mai mult in functie de nevoile si pretentiile fiecaruia.
Intr-o comparatie Golf 4 vs A8 la acelasi pret iti dai seama ca un Golf pare penibil si facut din carton ? Hai sa ne luam toti limuzine din 1990 ca sa avem parte de calitate, doh... |
@ anaconda: Cu asta ai spus tot :clap:
|
îţi înţeleg punctul de vedere, şi înţeleg că familia ta şi-a permis tot timpul maşini noi, dar nu trebuie să încadrezi toate maşinile s.h. la categoria cazane. Nu e fair.
|
Quote:
Asteptam link-urile cu preturile SH ale masinilor si dotari sa vedem! |
Eu zic sa le încerci pe amândouă, faci o tura și iți formezi o impresie . Cu niciuna nu vei avea problema , (ma gandesc ca nu vrei sa o pastrezi si pentru nepoti ) logan-ul ca e nou si ai grantie , iar golf daca gasesti unul ingrijit nu vei avea probleme. Uitate la fiecare, analizeazale, aspect , confort, si cumparal pe care crezi tu. Oricum oricat si pe oricine ai intreba , fiecare are cate o parere , unu ca golf e cazan , altu ca logan e cutie pe roti.......afirmati din-astea rautacioase vor fi mereu. De aceea cauta ceva prieteni care un golf si altul logan, faci o tura le analizezi în realitate, si i-ei o decizie.
Golful e mai calitativ , loganul mai nou.......:rolleyes2 |
Quote:
http://www.***********/bmw-850-C17005632.html Problema este sa ti se potriveasca buzunarului, la noi, achizitia inca se mai considera cheltuiala principala cu masina ceea ce e din ce in ce mai gresit, ca sa fortez exprimarea. Da, in loc de golf nou, poti sa-ti iei un X5, ai bani de intretinere&impozit? Nu mentionez consumul pentru ca ala e cunoscut, intretinerea insa poate fi plina de surprize. |
la golf4 si logan putem compara costurile, să nu vorbim de alte extreme, nu are rost.
|
Am inteles ceea ce spui tu RVL dar initial s-a plecat de la un logan nou si un Golf 4 second !
De ce sa compari acuma Golf 4 nou cu A8 second? Nu prea vad eu legatura cu acest topic ! Anaconda a deviat de la ce s-a vorbit initiat (Golf 4 second) motiv pentru care am mentionat in post-ul meu anterior SECOND ! Sper ca ai inteles ceea ce am vrut sa spun. |
Acum 2 ani aceeasi dilema am avut-o si eu. Golf sh sau Logan nou? Am ales cu inima, si nu cu mintea. :) Am mers pe Golf 4 (cu mult hulitul motor 1.4 16v). Nu regret nici un minut alegerea facuta.
Am mers si cu Logan 1.4 Mpi... si mai nou cu 1.2 16 V. Plusuri pentru Logan: *miroase a nou, stii ca vreo 2-3 ani nu ai dureri de cap cu intretinerea. *destul de spatioasa. *masina ideala pentru simpla deplasare din punctul A in punctul B. Minusuri: *consum destul de mare pentru motoarele pe benzina, iar daca alegi faimosul 1.5 Dci, atunci fii pregatit sa platesti in plus si s-ar putea sa nu te mai incadrezi in buget. *tinuta de drum sub cea a golfului. *piesele sunt mai scumpe decat cele la VW, asta daca tii masina mai mult de 3-4 ani.. si incep sa apara diverse probleme. *pentru orice dotare de bun simt, trebuie sa platesti in plus. Plusuri pentru Golf 4: (sper sa nu fiu socotit subiectiv) *sta bine pe sosea. *materialele folosite la interior si exterior sunt clar peste cele ale Loganului. *dupa aproximativ 10 ani, nu prezinta nici macar o urma de rugina. *la un pret bun poti avea o masina cu destule dotari (functionale de asemenea). *intretinere relativ ieftina. *o masina rezistenta pentru drumurile din Romania spre surprinderea mea. (au cedat bucsile de la bara stabilizatoare, 5 lei bucata.. si un pivot... cam 50 lei bucata). *daca ai grija de ea, cu minim de investitie, poate intoarce priviri si in zilele noastre. (sunt destule modele de jante si kituri exterioare la preturi mai mult decat decente care dau bine pe ea). Minusuri: *pentru raceri, motorul 1.4 se va dovedi unul foarte lenes. *fiind o masina sh, dupa ce o cumperi, sper ca mai ai pusi deoparte vreo 2-3000 lei... ar fii bine sa ii schimbi MACAR filtrele, uleiul si distributia. *te poti astepta oricand sa cedeze vreo piesa. Sa speram ca nu va fi cazul. *spatiu destul de mic in portbagaj... sper ca nu ai de gand sa cari ceva saci cu cartofi.. sau altceva :D *un consum de 8-9% in oras. (extraurban sta mult mai bine... undeva la 5-6%). Una peste alta, cred ca ambele masini isi merita pretul actual. Sa auzim numai de bine! |
Parerea ta este pertinenta si corecta din cate imi dau seama. O singura intrebare am: compari preturi la piese de schimb noi luate de la reprezentanta (vw si dacia) sau de la diverse magazine de piese auto? Pentru ca de ex. filtru de aer la logan gasesti si la 25LEI dar si la 80-90. Placute de frana si la 35-40RON dar si la 200. Iar piese de schimb sh gasesti si la vw si la dacia.
|
Quote:
LE @ SynTheLaZ - stiu foarte bine ce am pus in poza care e orientativa sa vezi cam ce poti sa cumperi la bani de un hatchback sh. Un A8 din 1996-2000 il gasesti la bani putini cu o sacosa de jucarii, calitate a asamblarii si materiale pe care un golf o sa le aiba la generatia 15-ea, confort, spatiu si tot ce vrei. Asta daca tot bateti apa in piua cu ia sh-ul ca are dotari si confort, macar sa le aiba cu adevarat, nu ?! Apropo, zicea cineva ca la Golf sunt piesele mai ieftine ca la Logan. Serios ? O distributie la 1.4 8V e 300 lei cu piese de origine, ca alea din fabrica. Tare m-as mira sa fie atat si la Golf 1.4 16V cu piese DE ORIGINE nu vapor ware. |
@lord_wader: Cand fac o comparatie intre piesele auto, iau ca punct de referinta reprezentantele auto. Dupa multe drumuri intre diverse S.R.L. - uri obscure, am ajuns la concluzia ca atunci cand vine vorba de piese e mult mai indicat sa le iei de la reprezentanta. Si nici nu costa mult mai mult.
In cazul meu am cateva exemple: *filtru de polen cu carbon activ: OEM - 76 ron, pe producator am gasit intre 65-80 ron. *bielete antiruliu: OEM - 69 ron, pe producator 55-75 ron... si lista continua. Cat despre preturile la piesele la Logan... (ma repet, nu vreau sa fiu subiectiv), din spusele prietenilor mei piesele sunt sensibil mai scumpe... uneori tind sa exagere in cazul reprezentantelor. Ca un exemplu pot da un set de 4 injectoare care au picat la un Logan 1.4 Mpi pe la 155.000 km... in jur de 14000 lei cu tot cu montaj. Nu am intrebat cat costa la Golf -ul meu 4 injectoare... si nici nu vreau sa aflu prea curand. :D Bafta! |
LA REPREZENTANŢĂ piesele pot avea un adaos comercial de 500 %
Un injector Bosch de Logan 1.4 8v este de 214,79 lei cu TVA.
Se potriveşte cu cel de 1.6 8v. VW GOLF IV hatchback (08.1997-06.2005) 1.4 16V (55 / 75; 1390; AHW, AKQ, AXP, APE, BCA) BOSCH 532,45 lei cu TVA sensibil mai scump? eu unul nu recomand la NIMENI să ia vro piesă din reprezentanţă, că se rupe de banii de vacanţă! |
Quote:
Ca sa nu mai zic ca a fost dubla teapa: la ce sa schimbi 4 injectoare la 150k?!? |
Sincer sa fiu, nu stiu exact ce model de injectoare folosesc cei de la Dacia pe Logan, (nu m-a interesat prea tare preturile pieselor) dar exemplul meu de mai sus e cat se poate de real... masina a fost dusa la reprezentanta de prietenul meu pentru ceva verificari.. iar verdictul lor m-a lasat masca... mai ales pretul. O sa dau detaliile exacte daca vreti si motivul pentru care e necesara schimbarea injectoarelor. Din cate stiu, masina e trasa pe drepta in momentul de fata din lipsa de fonduri.
Numai bine. |
Injectoarele de pe TDI sunt mai scumpe ca cele de pe BMW ca pret de productie.
Au pompa integrata in corpul de injectie, sunt facute sa lucreze la o presiune mai mare in comparatie cu cele de BMW care folosesc Common-Rail si au pompa de presiune separata. |
| All times are GMT +2. The time now is 16:05. |
- Copyright 2026 4Tuning