Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   VW vs. Honda (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/231468-vw-vs-honda.html)

daniwmk 16-01-11 19:56

Re: VW VS. Honda

Faptul ca ai schimbat suspensia de multe ori este egal cu un comportament mai prost la masinii decat cu cea originala ...
Cand schimbi o suspensie ea trebuie setata corect (corner balance etc ...) iar la noi nu prea face nimeni asa ceva.
Ai castigat ceva la aspect pentru ca probabil ai coborat masina dar la performante te asigur ca ai pierdut sau in cel mai bun caz nu ai castigat nimic.

cristi_407 16-01-11 19:58

Quote:

Originally Posted by daniwmk (Post 3991800)
Faptul ca ai schimbat suspensia de multe ori este egal cu un comportament mai prost la masinii decat cu cea originala ...
Cand schimbi o suspensie ea trebuie setata corect (corner balance etc ...) iar la noi nu prea face nimeni asa ceva.
Ai castigat ceva la aspect pentru ca probabil ai coborat masina dar la performante te asigur ca ai pierdut sau in cel mai bun caz nu ai castigat nimic.

S-a lucrat o zi la suspensie, de montat s-a motat repede, de reglat a iesit de muuulte ori cu masina la drum si apoi iar la service, stai tu calm ca nu fac lucrurile de dragul de a pune ceva pe masina...Mi-a reglat-o Dragos, care participa in competia de drift cu o Silvia, care a avut kaddetul cu UGA.. Profesia lui e ca sef de service si am cea mai mare incredere in el, si sincer eu zic ca am castigat :)

bitang 16-01-11 21:14

Pana la urma fiecare masina este buna in felul ei,depinde in special de gustul fiecaruia si ce asteptari are de la masina respectiva.Din punctul meu de vedere Gti-u combina utilul cu placutul pe cand Type-R este axat in special pe sportivitate.Afirma mai jos un "distins domn" ca fanii Vw sunt "indieni".Eu sunt proprietar de Golf4 si nu sunt tigan sau cocalar,sunt un simplu cetatean roman din banat mai precis Arad.Plus de asta nici nu sunt fan Vw.Daca dumneata cataloghezi un om in functie de ce masina detine inseamna ca ai o problema serioasa.Si Honda daca era la fel de raspandita precum Vw in tara asta nu crezi ca erau detinute de fel si fel de oameni printre care multi "indieni"?Cocalarii se regasesc in orice marca de masina si la fiecare colt de strada daca ar fi sa gandim un pic omeneste dar cum traim in Ro si mentalitatea este pe masura.Numai bine la toti si rau la nimeni.

Predator 16-01-11 21:25

1 Attachment(s)
Pustiule !

UNLORD 16-01-11 21:33

O liniuta autohtona: https://www.youtube.com/watch?v=di4AIQtQifo

sageata 16-01-11 21:45

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 3992166)

:lol::lol::lol:
am tot citit si am vazut cum se agita spiritele, cum sar dintr-o data toti hondarii... si mai spuneati de cei cu vw.:lol: cata copilarie...
cristi, degeaba te chinui sa le explici cati bani aloci tu masinilor si cum se intretin, si cum mergi cu ele si de cate ori le modifici, si de cate ori iei premii. multi de aici isi rup gatul si pe role daramite cu o masina. intotdeauna va fi un "gica contra", frustrat sa arate el ca bruce lee e mai tare ca van damme. asteapta-i si tu la linie:twisted::twisted::twisted: mai ales ...asteapta-i la linia de finish:lol::lol:

cristi_407 16-01-11 21:55

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 3992166)

castiga gti ul :D

sageata 16-01-11 21:59

de aia m-a si umflat rasul:lol::lol:

amadeus_and 16-01-11 22:13

Propun organizarea unui eveniment in vara JDM vs Germany...fiecare parte ar avea multe de dovedit...
Nu am spus VW vs Honda pentru ca nu s-ar acoperi toate grupele...

Am sa va rog daca mai postati filme, sa o faceti cu masinile personale, nu cu ale altora gasite pe youtube...
Eu pun cu masina mea...am avut de multe ori adversari cu G5 gti, si 30 ed si simplu... stock nu are sanse cu type-R-ul FN2...iar cu ep3 nici softat...
Nu vorbesc de cele cu multe modificari...ale adevaratilor pasionati, vorbesc de cocalarii care dau 150 de euro la coltul blocului pe un soft copiat de pe net...
VW a scos 200 de cai din 2.0 cu turbo, honda 201 din 2.0 aspirat...
Vw a avut nevoie de 2.9 sa se apropie de 190 de cai pe aspirat si de 3.2 sa sara de 200...

Ar trebui sa faceti o diferenta intre turbo si aspirat...daca eu alerg pe jos la fel de repede ca unul pe bicicleta, nu cred ca cineva va admira bicicleta...

https://www.youtube.com/watch?v=JZayVqEtqkQ
https://www.youtube.com/watch?v=Oc2yxKsOT2w

cristi_407 16-01-11 22:17

:)) si pt ca e aspirat trebuie sa il admir?fiecare face cum poate, conteaza ca sunt egale stock vs stock :)).. si in Ro cel mai rapid timp il detine un 911 (vag) :))

Predator 16-01-11 22:29

Aspirat in sus, aspirat in jos. Turbo la stanga, turbo la dreapta.

Cand trendul este al motoarelor mici supraalimentate, de ce eu, X, o companie auto sa fac ceva ce in scurt timp nu o sa mai existe ? Nostalgicii mor repede, lasand urme-n praf.

cristi_407 16-01-11 22:30

https://www.youtube.com/watch?v=bbyvrFlAxhM coducea prietena
https://www.youtube.com/watch?v=imDfH...eature=related

amadeus_and 16-01-11 22:33

Din cate stiu cel mai rapid timp stabilit in Ro este japonez...Igor cu Skyline-ul...
La drag S1 si S2 sunt castigate pe aspirat doar de Honda
Gti-ul este la S3 unde e rege BMW-ul...
S4 la fel e grupa de bmw...plus americane...
R32 e in grupa cu Ghita,cu Igor si cu RS6...nu am vazut sa se prezinte vreunul...
La diesel mic intradevar e grupa de VW...la grupa mare e de BMW...

cristi_407 16-01-11 22:36

Nop..e 911 lui Domnul Ghita :)
1 GHITA POP PORSCHE AWD 10,44
2 GOLLUM BMW M5 TURBO RWD 10,82
3 TANASE DRAGOS AUDI S3 AWD 11,15
4 JEFF MITSU EVO AWD 11,20
5 RICARDO LEPADATU PORSCHE AWD 11,24
6 PEPY GANEA OPEL SPD RWD 11,25
7 DEME CRISTIAN NISSAN 300ZX RWD 11,28
8 GEORGE RADU NISSAN GTR AWD 11,28
9 DOMY BMW M5 TURBO RWD 11,33
10 IUHAS CATALIN AUDI RS6

Manasel 16-01-11 23:14

Quote:

Originally Posted by cristi_407 (Post 3992359)
:)) si pt ca e aspirat trebuie sa il admir?fiecare face cum poate, conteaza ca sunt egale stock vs stock :)).. si in Ro cel mai rapid timp il detine un 911 (vag) :))

locul 2 la drag la king of europe este luat de un civic(killer bee's)
http://www.kingofeurope.net/2010/ind...=114&Itemid=44

cristi_407 16-01-11 23:15

pai parca vb de ro...

amadeus_and 16-01-11 23:21

https://forum.4tuning.ro/attachment.p...7&d=1279482369

cristi_407 16-01-11 23:28

Nu inteleg nimic..in fine..nu conteaza...ai type r?

amadeus_and 16-01-11 23:48

Quote:

Originally Posted by cristi_407 (Post 3992606)
Nu inteleg nimic..in fine..nu conteaza...ai type r?

VRABIE IGOR 10,150

Am avut...

cristi_407 16-01-11 23:50

Pacat....te provocam la o intalnire :)

apache 16-01-11 23:51

bataie,vrem bataie nu liniuta :lol:

cristi_407 16-01-11 23:52

Quote:

Originally Posted by apache (Post 3992680)
bataie,vrem bataie nu liniuta :lol:

Cel mult o cafea :)

amadeus_and 16-01-11 23:55

Nu e problema ca nu mai am type r...accept...
Tot cu o Honda, dar EG...

cristi_407 16-01-11 23:57

Ok..promit ca se face vreamea cat de cat buna (uscata) vin intr-o zi unde imi zici tu si analizam toate asapecte pe masini si dupa postam aici.. :)

apache 17-01-11 00:21

uahahah ce ar fi sa manace un eg un gti. cu toate ca e cam trasa de par comparatia :)

amadeus_and 17-01-11 00:27

Promit ca o sa vin aspirat...:D

!41! 17-01-11 00:59

aleks ucide spamul ala :)
eu pun banii pe eg . 8)
am dat linii cu zeci de vw . la aceeasi cp orice vw si-a luat tiruri . pe viraje is-i ia trenuri :)

morghen 17-01-11 08:25

Re: VW vs. Honda

cum ziceam...la urma urmei e si asta un gust al omului, daca vrei sa te bage in scaun, vrei turbo, daca vrei sa vezi cifre mari pe ceasuri,galagie mare si tobe tip burlan...vrei japoneza...respectiv honda. nu vreau sa atac tipul asta de masini, sunt parte dintr-o cultura diferita, si respect asta, dar pentru mine...aceste masini nu prezinta nici un avantaj fata de europenele noastre.

GTR,cutia costa atata? dar motorul? dar suspensia? crezi ca cutia a impins masina peste linia de sosire:) ? evident puterea e limitata de inducer-ul compresorului turbinei.

Nu compar honda cu masinile de raliu dar colegul GTR spunea ca orice cuplu ai avea, "daca vine unu" cu 10 cai in plus te face la accelerare :lol:
Evident e o comparatie deplasata dar la fel e si declaratia ca orice cuplu ai avea, 10 cai in plus castiga...de obicei sunt mult mai multe variabile in joc decat 6-10 cai :)

N-ai auzit de un vw peste 100 de mii sa nu aibe probleme cu bucse,clante? uite acum auzi de unul, 430 de mii, clantzele originale :lol: bucsele originale :lol: brate originale :lol: am mai avut si un audi 80 care a mers vreo 20 de ani cu telescoapele de fabrica...deh..au picat firar al dracu dupa vreo 20 de ani....nu e fiabila domle..nu e :lol:

Dar eu inca n-am auzit de o honda de peste 400 de mii de km care sa mai circule !

sKyNeT 17-01-11 08:30

Nici eu, dupa 100 de mii am auzit ca le cade relantiul in baie.

http://www.hondafan.ro/forum/showthread.php?t=2979

cristi_407 17-01-11 08:41

Quote:

Originally Posted by sKyNeT (Post 3993119)

Chiar nu puteti sa incetati cu mizeriile..Este Gti in Ro care are peste 130 000 km si de la 40 000 de km merge cu stg 3 (390 cp si 540 cp) si dsg si nu a avut nici o problema...Eu sunt dispus sa ma dau cu orice Type R din Ro si daca pierd promit ca imi vand masina si imi iau Type R..

morghen 17-01-11 08:52

Quote:

Originally Posted by sKyNeT (Post 3993119)

respect ! :)

Dennis_TL 17-01-11 09:01

super type r si-a luat o pe coaja urat ...
https://www.youtube.com/watch?v=08EKh_UQif8

ce tot laudati atat ascutitorile astea de type r?

nova din film mergea la presiune de 0,5 ~200cp , la boost mai mare era prea rusinos pentru type r.
type r ul avea soft..evacuare ..hondata deci nu era stock :))

sKyNeT 17-01-11 09:15

Quote:

Originally Posted by cristi_407 (Post 3993146)
Chiar nu puteti sa incetati cu mizeriile..Este Gti in Ro care are peste 130 000 km si de la 40 000 de km merge cu stg 3 (390 cp si 540 cp) si dsg si nu a avut nici o problema...Eu sunt dispus sa ma dau cu orice Type R din Ro si daca pierd promit ca imi vand masina si imi iau Type R..

si exista proiect in romania cu un coupe din 199X care are ca target 1/4 sub 10s.
Ce ma amuza pe topicul asta e ca toti si-au pus ochelari de cal si nu observa asemanarea dintre cele doua marci. Ambele marci pana in anul 2000 au facut masini ieftine si fiabile pentru publicul larg iar acum ambele fac niste masini de tot ***u.

Dennis_TL 17-01-11 09:20

nu ambele, doar Honda. Vw are modele de top pe toate segmentele de piata . mi-am adus aminte , exista tdi-uri care isi bat joc de type r :D

amadeus_and 17-01-11 09:25

He he...eu eram cu type r-ul...
Nova lui Fly nu a facut atunci decat cursa asta dupa care a facut poc, nu a mai existat revansa...diferenta la 400 a fost de o masina...
Nu gasesc acum filmarea de la acelasi eveniment cu cursa intre mine si crx-ul turbo de la galati...1.6 de 130 de cai+turbo 0.4 presiune...diferenta 3 masini pe 400 de m...
Eu ma dau in primul rand de placere, si l-am felicitat din toata inima pe cel care m-a batut cu o masina "lucrata" cu pasiune...
In alta ordine de idei...am doar cateva cupe castigate la drag, in schimb la vtm am de 10 ori mai multe la acelasi numar de participari...
Dupa cum spunea cineva mai sus, type r-ul nu e pantru liniute...e pentru circuit si VTM...eu ma dau la toate cursele la care pot sa ma dau din pasiune pentru sportul asta...m-as da si cu caruciorul lui fi-miu daca nu as mai avea cu ce...

PS: Soft si Hondata e acelasi lucru...

cristi_407 17-01-11 09:31

Quote:

Originally Posted by sKyNeT (Post 3993234)
si exista proiect in romania cu un coupe din 199X care are ca target 1/4 sub 10s.
Ce ma amuza pe topicul asta e ca toti si-au pus ochelari de cal si nu observa asemanarea dintre cele doua marci. Ambele marci pana in anul 2000 au facut masini ieftine si fiabile pentru publicul larg iar acum ambele fac niste masini de tot ***u.

Ba frate, am mai zis, o mai zis...NU SUNT FAN VW...Imi iau si maine 12 type R uri.. Mie nu mie spare o masina pt tara si drumurile noastre, nu mi se pare o masina practica si comoda, are materiale ieftine..Consuma mult pt ce ofera si service ul din Ro cat si piesele nu imi inspira incredere...astea sunt argumetele mele...

amadeus_and 17-01-11 09:36

Acuma e fiecare cu gustul lui...eu am luat Type-r-ul ca masina de familie...locurile spate sunt nesimtit de mari, portbagaj imens pentru un hatch...suspensia putin cam dura dar roti pe 17 cu talon mai mare au reglat situatia...suport de biberoane pentru pasagerii din spate...
Consumul a scazut imens dupa Hondata, odata cu cresterea de cuplu pe turatii medii...
La service am ajuns la 62000 sa schimb ambreiajul, in rest doar revizii...
Pana la 100000 nu am schimbat un surub macar...si nici nu dadea semne ca ar avea nevoie...asta in conditiile in care aproape jumatate din kilometri sunt facuti in regim de cursa...

cristi_407 17-01-11 09:40

Quote:

Originally Posted by amadeus_and (Post 3993295)
Acuma e fiecare cu gustul lui...eu am luat Type-r-ul ca masina de familie...locurile spate sunt nesimtit de mari, portbagaj imens pentru un hatch...suspensia putin cam dura dar roti pe 17 cu talon mai mare au reglat situatia...suport de biberoane pentru pasagerii din spate...
Consumul a scazut imens dupa Hondata, odata cu cresterea de cuplu pe turatii medii...

Pe mine ma deranjeaza acuzatiile astea gen ``ochelari de cal``, am avut passat si l-am vandut si mi-am luat 407..ti se pare ca sunt fan VAG?Eu analizez situatiile si optiunile si care mi se pare mai potrivit pt mine, iau..Am mers, am vazut, m-am dat cu Type R.. Nu vorbesc aiurea...Sunt deschis la orice marca daca imi ofera ceea ce caut..

amadeus_and 17-01-11 09:44

Nu cred ca te-am acuzat eu de ceva...ba chiar imi place ca esti pasionat...
Eu vorbesc la fel din proprie experienta...Honda am luat-o dupa o luna de prospectare a pietei...daca gaseam altceva sa ma incante la banii astia luam altceva...

cristi_407 17-01-11 09:46

Si am vazut la cativa la semnatura ``honda for live`` si etc...asta ce mai e?adica cum pot sa cred ca e o opinie echilibrate de la o persoana care gandeste asa?

All times are GMT +2. The time now is 16:37.

- Copyright 2026 4Tuning