Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Motor de maşină vs motor de motocicletă (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/217336-motor-masina-vs-motor-motocicleta.html)

GTA 05-11-10 21:33

Re: Motor de maşină vs motor de motocicletă

Quote:

Originally Posted by Manasel (Post 3788288)
hello!?

Pune-i tata un ulei de masina mai performant.Castrol edge sau Motul iar indicativul il alegi dupa specificatiile fabricantului masinii despre care vorbesti.

Gixer 05-11-10 21:37

Quote:

Originally Posted by cangri (Post 3788301)
gata mah va dau eu verdictul final.
se poate dar nu e fiabil.
STOP
sa inchida cineva topicul ca sa nu se mai injure astia pe aici.

Cel mai corect raspuns de pana acum! Tocmai din cauza asta se vor pune in viitor motoare apropiate ca si concept pe masinile ieftine, tocmai ca sa te faca sa le schimbi tot mai des! ....lumea se duce pe apa sambetei :sad:

Heaven^ 06-11-10 00:41

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3788331)
Cel mai corect raspuns de pana acum! Tocmai din cauza asta se vor pune in viitor motoare apropiate ca si concept pe masinile ieftine, tocmai ca sa te faca sa le schimbi tot mai des! ....lumea se duce pe apa sambetei :sad:

"Ca si concept" toate sunt la fel.... motoare in 4 timpi cu ardere interna(cele in 2 nu se mai produc, iar cele rotative nu sunt economice). Vad ca tu ii iei pe toti in bascalie, dar e vai de sarmaua ta! Cum te lovesti de o intrebare mai tehnica si nu gasesti pe "gugal" hop o dai in diverse.
Lumea nu se duce deloc pe apa sambetei ci doar mentalitatea inteligentilor care cred asta!!

GTA 06-11-10 01:16

Din punctul meu de vedere topicul este inchis.Chiar nu vad ce am mai putea discuta,in afara de atacuri la persoana ...bineinteles.

Gixer 06-11-10 18:31

Quote:

Originally Posted by Heaven^ (Post 3788687)
"Ca si concept" toate sunt la fel.... motoare in 4 timpi cu ardere interna(cele in 2 nu se mai produc, iar cele rotative nu sunt economice). Vad ca tu ii iei pe toti in bascalie, dar e vai de sarmaua ta! Cum te lovesti de o intrebare mai tehnica si nu gasesti pe "gugal" hop o dai in diverse.
Lumea nu se duce deloc pe apa sambetei ci doar mentalitatea inteligentilor care cred asta!!

Du-te ma, esti sigur ca nu mintzashti?! :lol: .....vai de capu tau ala gol! :-P

Nemilosu 08-11-10 20:41

Quote:

Originally Posted by GTA (Post 3788720)
Din punctul meu de vedere topicul este inchis.Chiar nu vad ce am mai putea discuta,in afara de atacuri la persoana ...bineinteles.

exact cum ai intuit. :lol:

cangri 19-11-10 16:36

Cam asta s-ar intampla daca punem motor de motocicleta pe masina
Ferdinand Porcshe GT3

GTR 19-11-10 16:51

Quote:

Originally Posted by cangri (Post 3826134)
Cam asta s-ar intampla daca punem motor de motocicleta pe masina
Ferdinand Porcshe GT3

Sau asta:

https://www.youtube.com/watch?v=4GVfFCH-7_c sau

http://www.4tuning.tv/aquHeclXifx/Ariel_Atom_V8.html

cangri 19-11-10 17:02

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3826175)

masina aia poate fi folosita doar pe 15% din suprafata globului
adica acolo unde nu nige ever si unde este dezvoltata o infrastructura

GTR 19-11-10 18:03

Quote:

Originally Posted by cangri (Post 3826192)
masina aia poate fi folosita doar pe 15% din suprafata globului
adica acolo unde nu nige ever si unde este dezvoltata o infrastructura

Nu cred ca ai inteles ceva....

cangri 19-11-10 18:18

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3826383)
Nu cred ca ai inteles ceva....

pei ce vroiam sa zic eu e ca nu se poate ajunge la ceea ce zici tu.

eMH 20-11-10 14:25

Ideea era ca iese ceva performant, nu ce ai aratat tu!

Si eu as fi de acord cu motor de motocicleta pe masina, dar numai pe una de mici dimensiuni.

P.S.: Pe de alta parte nu sunt de acord cu treaba cu motoarele sub 1.8 care sunt degeaba. Cati cai are un BMW 525i? Parca vreo 192...
Cati cai are un Audi S3 1.8T ? Putin mai multi, parca...

aleks 20-11-10 14:38

Unul e turbo, unul e aspirat. Compari mere cu pere...

GTA 20-11-10 16:44

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 3828451)
Unul e turbo, unul e aspirat. Compari mere cu pere...

Asa este...teoretic un motor turbo sa zicem de 2L care lucreaza cu 1Bar presiune este echivalentul unui motor aspirat de 4L.

dj05fmx 20-11-10 17:27

Quote:

Originally Posted by GTA (Post 3828774)
Asa este...teoretic un motor turbo sa zicem de 2L care lucreaza cu 1Bar presiune este echivalentul unui motor aspirat de 4L.

in teorie insa eficienta volumetrica nu e chiar asa, e cam echivalentul a 3,5 litri aprox aspirat... problema fiind doar ca motorul ala de 2L nu are bielele si nici cuzinetii de biela la fel de rezistenti si masivi ca un 4 L :rolleyes2

Gixer 20-11-10 17:43

Quote:

Originally Posted by GTA (Post 3828774)

Da, asa este, si cica polueaza mai putin un 2.0T decat 4.0i (sau TD fatza de D simplu)normal ambele de 300Cp sa zicem, desi practic ambele polueaza la fel, daca e sa fie din acelas an. Numai ca astia acuma s-au coalizat sa ne minteasca si sa ne oblige prin impozite si taxe foarte discriminante si oneroase, sa luam motoare cat mai mici, cu 2-3 turbo, super-umflate, si cu o fiabilitate net inferioara unui motor normal aspirat de aceeasi putere! :shakefist: ....astfel un motor ceva mai onorabil devine censored:
Pana in 3000cmc impozitul chiar si in varianta actuala, dublata, mi se pare cat de cat acceptabil(500E fiind la 3.0 iar in zone defavorizate chiar mai putin), dar peste, e chiar nesimtit! :chainsaw:

GTA 20-11-10 17:47

Sunt absolut convins ca si taxele vor urma trendul si in curand ze vor plati in functie de KW si nu pe cap. cilindrica...

Gixer 20-11-10 17:54

Quote:

Originally Posted by GTA (Post 3828967)
Sunt absolut convins ca si taxele vor urma trendul si in curand ze vor plati in functie de KW si nu pe cap. cilindrica...

Sunt de-acord cu tine.....in Italia si Irlanda cel putin la asigurarea dupa Kw se plateste diferentiat in primul rand. :-P
Sa platesti dupa putere mi se pare logic cat de cat, atata timp cat nu se sare calul cum a facut dobi de "boc cel insignifiant"(atat la propriu cat si la figurat), pt ca nu e normal sa platesti la un 535i sau SE350 1200E pe an impozit, masinile respective avand 20-25 de ani, si nemaivalorand mai mult de 1000E in conditiile actuale!
Plus ca, mi se pare normal ca, asigurarea ar trebui sa fie mai mare decat impozitul la o masina indiferent ca e are motor de 1.0 sau 6.0 sau ca are 6m sau numai 3m lungime sau stiu eu ce alte caracteristici!

FANEMSI 21-02-11 16:17

Re: Mercedes vs. BMW vs. Audi

ma fratilor nu va mai certati motoare de capacitate mica pana in 1000cc turbo pe benzina poate ajunge la 100-130cp cum turbina electrica in ture mici pana intra tubo la ture mai mari.consum 5.5-6%oras. are undeva la 1,3cp/kg

GTA 21-02-11 16:23

Re: Mercedes vs. BMW vs. Audi

Quote:

Originally Posted by FANEMSI (Post 4106646)
ma fratilor nu va mai certati motoare de capacitate mica pana in 1000cc turbo pe benzina poate ajunge la 100-130cp cum turbina electrica in ture mici pana intra tubo la ture mai mari.consum 5.5-6%oras. are undeva la 1,3cp/kg

Si pun pariu ca vrei sa ne vinzi niste electroturbine d'alea...

RVL 2000 21-02-11 23:53

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3828957)
Da, asa este, si cica polueaza mai putin un 2.0T decat 4.0i (sau TD fatza de D simplu)normal ambele de 300Cp sa zicem, desi practic ambele polueaza la fel,

Asta e adevarat daca folosesti ambele masini la aceeasi putere, cand rulezi cu 50-60km/h 2.0T v-a consuma (si polua) mai putin ca un 4.0 deoarece puterea consumata pentu nevoile motorului sunt mari raportata la puterea utila. Aceeasi remaraca si la aspirat/turbo (mai ales diesel) la exterior, motorul supra-alimentat avand un randament mai bun.

Asta am scris-o doar de dragul exactitatii, de fapt si eu sunt importiva taxarii pe cmc indiferent de masina, si sunt de acord ca cel mai aproape de adevar ar fi taxarea la kw (atunci imi iau un 316d si il chipuiesc :) )

All times are GMT +2. The time now is 12:31.

- Copyright 2026 4Tuning