Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Fiat vs Honda (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/167567-fiat-vs-honda.html)

Herbas 14-02-10 20:32

Re: Fiat vs Honda

Toyota, in general probleme la acceleratie si frane. Si au mai fost chemate si altele care foloseau aceleasi sisteme.

Nebunul_89 14-02-10 20:35

Lasa ca sunt fiaturiile perfecte ... accelereaza si opresc la fix .. nu se strica niciodata nimica .. foarte fiabile intradevar.

sergiu_evo 14-02-10 20:57

Quote:

Originally Posted by Eddie C. (Post 3086113)
Da sunt japoneze cu milioane de masini chemate in service in ultimul timp...

cum sunt si bmw,mercedes etc deci nu ii bun argumentu:rolleyes2

~ EWN ~ 14-02-10 20:57

Statistici 1998 - 2007 rechemari in service in Germania.

Fiat:62 campanii, 1.113.243 automobile
Honda: 44 campanii, 410.305 automobile.

Ma indoiesc ca in ultimii 3 ani s-au schimbat multe.

Eddie C. 15-02-10 01:46

eu nu sustin ca nu sunt fiabile masinile japoneze sau ca ar fi masinile Fiat extra la orice capitol....pur si simplu vechea "zicala" ca japonezele merg si cu ulei de gatit nu cred ca mai e de actualitate...atat...

P.S. Cel putin in cazul Toyota, au fost cazuri in care au murit oameni si au ajuns acum la cifre incredibile de masini rechemate in service deci...cam nasol...

GTR 15-02-10 11:36

Quote:

Originally Posted by Eddie C. (Post 3086974)
eu nu sustin ca nu sunt fiabile masinile japoneze sau ca ar fi masinile Fiat extra la orice capitol....pur si simplu vechea "zicala" ca japonezele merg si cu ulei de gatit nu cred ca mai e de actualitate...atat...

P.S. Cel putin in cazul Toyota, au fost cazuri in care au murit oameni si au ajuns acum la cifre incredibile de masini rechemate in service deci...cam nasol...

Daca si tu sti sa mananci rahatul de american handicapat este treaba ta, povestea asta este ca aia cu vaccinul AH1N1.

Frana este mult superioara puterii exercitate de motor, doar ca americanul handicapat a luat piciorul de pe acceleratie, a vazut ca masina accelereaza in continuare s-a crispat, uitat sa apese frana si poc.
Cred ca sunt mii de soferi romani carora le-au intrat covorasele aftermarket prin pedale si nu au avut nici un fel de accident.

Iar fiabilitatea nu sta in 1 problema de pedala sau 1 soft, sta in zecile probleme ale Fiat si putinele probleme ale Honda.

Este chiar stupid sa compari fiabilitatea italiencelor cu ale japonezelor, japonezele inca domina absolut toate topurile de fiabilitate iar italiencele se bat la sfarsitul topului, cum de altfel si topicul asta este absolut stupid.

Eddie C. 15-02-10 15:09

my friend nu trebuie sa recurgi la jigniri...nu "mananc" nimic dar ascult ce zic altii ca pana una alta nu sunt eu in masura sa testez daca o masina are anumite defecte din fabrica sau nu...sunt convins ca nici tu nu ai acasa la tine un poligon sau cev a de genul unde aduci tu masini de diferite "rase" si te apuci sa le testezi si sa vezi cum e cu fiabilitatea lor....Stai si tu pe net ca majoritatea si te uiti si citesti ce au facut altii si dai mai departe concluziile lor....Asa ca....

P.S. Nu am postat ca sa ridic in slavi fiabilitatea unei marci sau sa zic vai ce proaste sunt Fiaturile sau altele...Nu sunt unul dintre cei absurzi care orcie ar fi o tin pe a lor....Am spus doar ca nici fiabilitatea japonezelor nu pare sa mai ce a fost.Dar ce sa faci aici pe forum toti trebuie sa critice ceva si sa comenteze aiurea....
Vad ca oricine zice ceva de o japoneze este direct catalogat idiot...Daca sa zicem erau multe stiri de genul "Fiat a rechemat milioane de masini in service...." cred ca era senzational ai fi zis "pai normal aia nu stiu sa faca masini....Dar daca sunt stiri despre o marca japoneza....NUUUUU asta nu se poate sunt mizerii....Mint toti....:lol::lol:

Sa o lasam asa.. ca oricum nu ajungem la nici un rezultat.Si ca o paranteza sa stii ca admir foarte mult majoritatea marcilor japoneze,dar asta nu inseamna ca daca au unii o problema trebuie sa inchidem ochii...

sponsoru 15-02-10 16:07

Pai pana una alta Fiat-ul e inexistent pe piata americana deci nu ar fi putut vreodata nimeni sa incerce aceasta lovitura de imagine precum cea aplicata Toyotei de catre americanii care au fost dominati in ultimele decenii de japonezi chiar la ei acasa.
Mai nou si Honda are probleme in curand Mazda Suzie si cam toate. Fara sa fii sceptic prin definitie este totusi cam cusuta cu ata alba aceasta lovitura de imagine si e cam greu de crezut ca nu a fost comandata.

GTR 15-02-10 21:00

Quote:

Originally Posted by Eddie C. (Post 3088579)
my friend nu trebuie sa recurgi la jigniri...nu "mananc" nimic dar ascult ce zic altii ca pana una alta nu sunt eu in masura sa testez daca o masina are anumite defecte din fabrica sau nu...sunt convins ca nici tu nu ai acasa la tine un poligon sau cev a de genul unde aduci tu masini de diferite "rase" si te apuci sa le testezi si sa vezi cum e cu fiabilitatea lor....Stai si tu pe net ca majoritatea si te uiti si citesti ce au facut altii si dai mai departe concluziile lor....Asa ca....

P.S. Nu am postat ca sa ridic in slavi fiabilitatea unei marci sau sa zic vai ce proaste sunt Fiaturile sau altele...Nu sunt unul dintre cei absurzi care orcie ar fi o tin pe a lor....Am spus doar ca nici fiabilitatea japonezelor nu pare sa mai ce a fost.Dar ce sa faci aici pe forum toti trebuie sa critice ceva si sa comenteze aiurea....
Vad ca oricine zice ceva de o japoneze este direct catalogat idiot...Daca sa zicem erau multe stiri de genul "Fiat a rechemat milioane de masini in service...." cred ca era senzational ai fi zis "pai normal aia nu stiu sa faca masini....Dar daca sunt stiri despre o marca japoneza....NUUUUU asta nu se poate sunt mizerii....Mint toti....:lol::lol:

Sa o lasam asa.. ca oricum nu ajungem la nici un rezultat.Si ca o paranteza sa stii ca admir foarte mult majoritatea marcilor japoneze,dar asta nu inseamna ca daca au unii o problema trebuie sa inchidem ochii...

Consider idiot orice persoana care spune ca Toyota nu mai are fiabilitate din cauza recall-ului actual, ceea ce este o mare aberatie.

Fiabilitatea unei masini nu sta intr-o piese de rahat (care poate crea probleme mari unora ce-i drept) sau a unui soft de frana (care si acela poate crea probleme grave).

Aici vorbimm de 2 probleme absolut de rahat dar a caror efecte pot pune mari probleme unor soferi auto.
Dar, de la 2 probleme penibile pana la multele probleme grave si scumpe la care nu s-a facut recall pt. ca nu aveau urmari asa grave, e distanta mare.

O pedala e probabil 50 de eur si s-a facut recall, o caseta de directie e cateva sute bune si nu s-a facut nici un recall si exemplele pot continua.

sKyNeT 16-02-10 22:45

In ziua de azi nici una dintre cele doua marci nu au o masina de vanzare.

on1x1 13-05-10 02:27

Comparati mere cu pere. FIAT se adreseaza unui public cu posibilitati financiare reduse.

FIAT Group este comparabil din toate punctele de vedere cu Honda Motor Company, Ltd cu multe avantaje si dezavantaje.

GTR 13-05-10 10:49

Quote:

Originally Posted by on1x1 (Post 3355994)
Comparati mere cu pere. FIAT se adreseaza unui public cu posibilitati financiare reduse.

FIAT Group este comparabil din toate punctele de vedere cu Honda Motor Company, Ltd cu multe avantaje si dezavantaje.

Care sunt avantajele?

on1x1 13-05-10 12:22

Grupul FIAT are in portofoliu branduri auto pentru absolut toate buzunarele. Honda din pacate nu.

Cu toate ca brandul FIAT este dedicat gamei low-cost a grupului ofera motoare pe benzina mici, turbo, benefice pentru tineri entuziasti ca noi (ne aflam pe 4tuning, nu?). Continua sa inoveze aceasta sfera prin tehnologii de tip Multi Air. Dezvoltarea si introducerea tehnologiei common rail este unul din punctele de referinta din istoria FIAT.

Nu cunosc niciun echivalent la Honda pentru Ferrari.

Honda Motor Company, Ltd. vs Fiat Automobiles SpA 1-0
Honda Motor Company, Ltd. vs Fiat SpA 1-1

Discutia este oricum ridicola.

GTR 13-05-10 13:32

Quote:

Originally Posted by on1x1 (Post 3356813)
Grupul FIAT are in portofoliu branduri auto pentru absolut toate buzunarele. Honda din pacate nu.

Cu toate ca brandul FIAT este dedicat gamei low-cost a grupului ofera motoare pe benzina mici, turbo, benefice pentru tineri entuziasti ca noi (ne aflam pe 4tuning, nu?). Continua sa inoveze aceasta sfera prin tehnologii de tip Multi Air. Dezvoltarea si introducerea tehnologiei common rail este unul din punctele de referinta in istoria FIAT.

Nu cunosc niciun echivalent la Honda pentru Ferrari.

Honda Motor Company, Ltd. vs Fiat Automobiles SpA 1-0
Honda Motor Company, Ltd. vs Fiat SpA 1-1

Discutia este oricum ridicola.

Faptul ca ai cumparat un brand pretigios cum e Ferrari cu bani de la stat nu te face mai puternic, faptul ca inovezi si nu ai fiabilitate iarasi nu te face mai puternic, faptul ca Fiat Automobiles SpA are o cifra de afaceri ami mica decat Honda Motor Company, Ltd. iar nu este un punct in plus.

Sa nu uitam ca primul lor diesel a fost cativa ani un etalon (nu atat prin performanta ci prin inovatie si rafinament), la fel ca si renumitele lor motoare aspirate.

Ce-i drept Honda dezamageste in ultimul timp prin lipsa de continuitate in motoare noi, inovatie si performanta dar a ramas in topul fiabilitatii in timp ce Fiar mai are mult de recuperat aici.

Apreciez insa ca Fiat se zbate, inoveaza si daca ar rezolva nenumaratele probleme de fiabilitate ar fi mult mai apreciat.

Nebunul_89 13-05-10 21:49

Nu o sa ai in veci feelingul ce il ai intr-o honda , intr-un fiat ;)

JunKer_hP 13-05-10 21:59

Quote:

Originally Posted by Nebunul_89 (Post 3358178)
Nu o sa ai in veci feelingul ce il ai intr-o honda , intr-un fiat ;)

Depinde de mai multi factori , logic ca te simti mai bine intr-o honda cu motor de 2.2 decat intr-un punto cu motor de 1.2

Eu unul prefer un Fiat 500 Abarth decat o Honda Accord
Honda S200 , nsx nu se poate compara niciodata cu un fiat de ex ca nu exista modele fiat cu care sa se compare.

Honda vs Fiat mi se pare o prostie.

on1x1 13-05-10 23:20

Nebunul_89 depinde.

Daca ne putem referi si la Abarth (Fiat) 500 esseesse asa cum a spus si JunKer_hP te asigur ca te vei simti la fel de bine.

Am avut sansa sa conduc un esseesse alaturi de Denver (care este si el inscris pe acest forum si a facut o recenzie excelenta a senzatiei) si nu vreau sa iti spun de cati ori am fost oprit in trafic in doar 20 de minute, cati mi-au "oferit" prioritate si cate tipe au intors capul dupa masinuta. Posibilitatile de accesorizare sunt enorme.

JunKer_hP a pus punctul pe I.

Honda este o companie mult mai puternica ca FIAT. Daca comparam Honda cu Fiat Group situatia se schimba radical.

L.E.: Nu vad cum m-ar ajuta un motor aspirat de turatie intr-un oras bara la bara. Prefer un cuplu mare la turatie mica.

GTR 14-05-10 00:57

Quote:

Originally Posted by on1x1 (Post 3358425)

Honda este o companie mult mai puternica ca FIAT. Daca comparam Honda cu Fiat Group situatia se schimba radical.

Te inseli si aici:

Honda Motor Company, Ltd.

Revenue ▲ US$ 120.27 Billion (FY 2009)[1]
Operating income ▲ US$ 2.34 Billion (FY 2009)[1]
Net income ▲ US$ 1.39 Billion (FY 2009)[1]
Total assets ▼ US$ 124.98 Billion (FY 2009)[1]
Total equity ▼ US$ 40.6 Billion (FY 2009)[1]
Employees 181,876[2]

Fiat S.p.A.

Revenue €50.10 billion (2009)[1]
Operating income €359 million (2009)[1]
Profit ▼ (€838 million) (2009)[1]
Total assets €67.24 billion (2009)[1]
Total equity €10.30 billion (2009)[1]
Employees 190,000 (end 2009)[1]

Adica Honda este cam de 2 oari mai mare decat grupul FIAT.

on1x1 14-05-10 02:17

Asta venind din partea unei companii care...

Geographic Region - Total revenue (in millions)
Japan - ¥1,681,190
North America - ¥5,980,876
Europe - ¥1,236,757
Asia - ¥1,283,154
Others - ¥905,163

castiga cel mai mult pe piata Nord-Americana si care nu a investit pana acum in companii aparent falimentare: Lancia, Maserati, Alfa Romeo.

O chestie suuuper interesanta legata de cum vedea FIAT viitorul firmei in anii 1900:

Quote:

By 1910, Fiat was the largest automotive company in Italy — a position it has retained since. That same year, a plant licensed to produce Fiats in Poughkeepsie, NY, made its first car. This was before the introduction of Ford's assembly line in 1913. Owning a Fiat at that time was a sign of distinction.
Quote:

In the second quarter of 2007 Maserati made profit for the first time in 17 years under Fiat Group ownership.
Cu toate ca in anul 2004 grupul FIAT era in prag de colaps, compania a ajuns sa incheie un parteneriat cu Chrysler in anul 2009, detinand 35% din companie.

In tot acest timp, a produs un numar de 9 masini castigatoare ale trofeului European Car of the Year. 3 dintre ele sunt inca in productie!

Are rost sa vorbim de parteneriatul FIAT - Microsoft? In anul 2006 acestia au introdus sistemul Blue & Me pe Grande Punto si alte masini. Un lucru uimitor avand in vedere pretul scazut al acestui model. eco:drive a fost o mare supriza pentru detinatori.

Nu neg ca Honda produce masini mai fiabile! Doar ca, pretul platit pentru aceasta fiabilitate mitica/dovedita este mult prea mare.

Heh, vrei sa aflii o stire funny legata de fiabilitatea Fix It Again Tony? Se pare ca cei de la AutoBild au fost atat de incantati de Bravo incat i-au acordat un premiu de excelenta. Nemti creditand un producator italian low-cost in anul 2010. BLASFEMIEEE!

Discutia poate continua. :)

BTW: vezi ca preturile date de tine sunt in monede diferite. :)

RideTheRiddle 14-05-10 02:39

a picat la fix topicul asta, in momentul de fata sunt putin cam indecis, FIAT SAU HONDA? problema mea nu e honda ltd vs fiat company cat, nici masinile rechemate in service pentru ca sincer nu ma intereseaza cati bani fac altii si ce probleme au masinile noi. Problema mea e ca as vrea sa imi schimb masina si din ce am cautat marcile astea doua ma atrag cel mai mult dar nu stiu cu ce se mananca niciuna din ele. dilema este urmatoarea,
categoria grea: honda prelude din 93 cu motor de 2.0 vs fiat coupe din 96-97 cu motor 1.8 sau 2.0
categoria cocos: civic 1.5 vs fiat bravo 1.4 sau 1.6
inca nu m-am decis ce vreau hatch cu motor mic sau coupe cu motor "mare" si mai multa putere. eu folosesc masina destul de mult, odata la doua saptamani fac drumul bucuresti craiova si fac in jur de 30.000 km anual deci consumul e o problema cel putin ce depaseste 12% in bucuresti.
daca se poate sa imi spuna cineva care ar fi problemele masinilor astora, care ar fi avantajele lor, cum stau la fiabilitate si cum se descurca pe partea de mecanici apți pentru a le repara, ce preturi au piesele( daca se pot da si cateva exemple ar fi perfect, in special la honda pentru ca pe magazinele online nu se prea gasesc piese)

pentru a evita contradicțiile exclus păreri de design

GTR 14-05-10 10:34

Quote:

Originally Posted by on1x1 (Post 3358660)

Cu toate ca in anul 2004 grupul FIAT era in prag de colaps, compania a ajuns sa incheie un parteneriat cu Chrysler in anul 2009, detinand 35% din companie.

In tot acest timp, a produs un numar de 9 masini castigatoare ale trofeului European Car of the Year. 3 dintre ele sunt inca in productie!

Are rost sa vorbim de parteneriatul FIAT - Microsoft? In anul 2006 acestia au introdus sistemul Blue & Me pe Grande Punto si alte masini. Un lucru uimitor avand in vedere pretul scazut al acestui model. eco:drive a fost o mare supriza pentru detinatori.

Nu neg ca Honda produce masini mai fiabile! Doar ca, pretul platit pentru aceasta fiabilitate mitica/dovedita este mult prea mare.

Heh, vrei sa aflii o stire funny legata de fiabilitatea Fix It Again Tony? Se pare ca cei de la AutoBild au fost atat de incantati de Bravo incat i-au acordat un premiu de excelenta. Nemti creditand un producator italian low-cost in anul 2010. BLASFEMIEEE!

Discutia poate continua. :)

BTW: vezi ca preturile date de tine sunt in monede diferite. :)

1.Fiat a fost salvat de stat de cateva ori, nu 1 data si nu de alianta cu Chrisler.

2.European Car of the Year - premiul asta este total irelevant pentru calitatea masinii

3. Pretul platit real nu este mai mare la Honda decat la Fiat, diferenta este la achizitie dar diferenta mare este si la revanzare, in timp ce Honda are o devalorizare foarte mica Fia, Alfa Romeo si Lancia au cele mai mari devalorizari de pe piata.

4. Ca brand Fiat-Alfa-Lancia nu au trecut in nici un top de fiabilitate de jumatatea clasamentului.

Honda a fost constant in top 5, nu are nici un model sub jumatatea clasamentului si intodeauna are cel putin 1 masina in top 5.

5. chiar daca sunt in monede diferite cred ca este usor sa convertesti EUR in US$ sau invers dar tot de 2 ori e Honda cat Fiat.

Quote:

Originally Posted by RideTheRiddle (Post 3358667)
a picat la fix topicul asta, in mo................................................ ......................................... piesele( daca se pot da si cateva exemple ar fi perfect, in special la honda pentru ca pe magazinele online nu se prea gasesc piese)
pentru a evita contradicțiile exclus păreri de design

Asta e chiar o gluma buna :)

Compari 2 modele Fiat care sunt reprezentative pentu proasta fiabilitate Fiat cu 2 modele Honda care sunt reprezentativa pentru fiabilitatea Honda.
Piese gasesti al aman2 usor, daca vrei imi dai PM si-ti spun unde ce si cum.

RideTheRiddle 14-05-10 11:24

dupa cum am zis nu stiu cu ce se mananca niciuna dintre masini, la fiaturi m-am uitat pentru ca sunt ceva mai noi si au mai multe optiuni, deci pentru mine cam asa ar fi comparatia: honda fara optiuni si mai veche dar care imi place foarte mult, vs fiat, masini mai noi cu ceva mai multe optiuni dar care nu ma atrage decat prin asta.

!41! 14-05-10 12:14

Quote:

Originally Posted by RideTheRiddle (Post 3359256)
dupa cum am zis nu stiu cu ce se mananca niciuna dintre masini, la fiaturi m-am uitat pentru ca sunt ceva mai noi si au mai multe optiuni, deci pentru mine cam asa ar fi comparatia: honda fara optiuni si mai veche dar care imi place foarte mult, vs fiat, masini mai noi cu ceva mai multe optiuni dar care nu ma atrage decat prin asta.

Honda ! ti-am trimis si p.m. cu ce ar trebui sa stii despre Prelude 8)
Nu te lua dupa ce se vorbeste la noi . Si mie mi-au zis toti sa nu-mi iau japoneza si am facut cum am vrut si nu-mi pare rau , dimpotriva .

sKyNeT 14-05-10 14:47

cand vad comparatiile de genul asta...
fiecare marca a avut cel putin un model care sa atraga atentia. fiat coupe, fiat punto hgt, fiat 500 abarth, honda crx , honda integra, honda s2000, honda civic typeR...

vorbiti de parca ati fi pasionati de marci, nu de masini.

GTR 14-05-10 16:01

Quote:

Originally Posted by sKyNeT (Post 3359666)
cand vad comparatiile de genul asta...
fiecare marca a avut cel putin un model care sa atraga atentia. fiat coupe, fiat punto hgt, fiat 500 abarth, honda crx , honda integra, honda s2000, honda civic typeR...

vorbiti de parca ati fi pasionati de marci, nu de masini.

Diferenta este:

Fiat Coupe, frumos, performat - foarte prost (fiabilitate)
Fiat Punto HGT - dragut, placut la condus, destul de performant si ceva mai fiabil
Fiat 500 Abarth - foarte frumos, sa speram ce e fiabil, nu atat de sport pe cat se vrea, putin cam scump
Mai exista Fiat Barcheta, foarte frumos dar un cazan pe roti

Honda CRX - frumos, performant si foarte fiabil
Honda Integra - dragute (in functie de generatie), performante si foarte fiabile
Honda S2000 - superbe, motor superb, performante, exclusivistate, foarte fiabile, putin cam scumpe
Honda Civic Type R - generatia veche design exterior si interior discutabil, putine optiuni, sasiu si motor exceptionale, varianta cu facelift are autoblocant
generatia noua, superba atat interior cat si exterior, mai putin performanta insa ca generatia anterioara, sasiu mai slab ca sportivitate, motor exceptional, foarte fiabile

Cam asta este diferenta intre Fiat si Honda nu atat designul cat fiabilitatea care mai ales la modele mai vechi face o diferenta majora

gmarinescu 18-03-13 15:07

Quote:

Originally Posted by raduku (Post 3057323)
DTarghetul marcii FIAT nu este acelasi ca al lui HONDA.Masinile FIAT sunt low-cost,masini care te duc din punctul A la B fara prea mult confort.HONDA pe de-o parte este maestra benzinarelor aspirate,dupa parerea mea,HONDA concurand cu BMW la acest capitol.
Concernul FIAT este alta mancare de peste,nu cred ca HONDA sta in fata FERRARI veci la nici un capitol.Poate doar NSX-ul care e unul din punctele de referinta ale masinilor supersportive.Legenda spune ca insusi marele Ayrton Senna a colaborat la realizarea acestei masini,fi-ei tarana usoara.
Eu din cauza unei "pacatoase" de Del Sol am ajuns sa-mi achizitionez acum 3 ani un Suzuki si sa apreciez o japoneza la adevarata lor valoare,dar viitoarea masina vreau sa fie o Alfa.:)
O zi buna!

Te contrazic, am Fiat si mi se pare cel mai confortabil. Am avut si Focus, dar placerea de a conduce, ambianta, sunt superioare la Fiat.
In Romania confort inseamna sa fie mare -cat sa intre si soacra cu purcelul si sa consume pe masura.
In realitate confort inseamna cum simti tu masina, cat stai in ea, inclusiv la buzunar...La buzunar se simte inclusiv o tabla proasta - vezi Logan - porcarie si chiar Ford si Opel, masini despre a caror tabla am parere proasta bazata pe ce vad . Si pretul la Opel este nejustificat de mare desi tabla e cum e iar motorul 1.3 diesel e acelasi cu cel de la Fiat. Oricum poti merge cu ea, si asa, ruginita, dar confortul tau - pt ca de confort se vorbea- per ansamblu e influentat.
Ref. la Suzuki japonez, vezi ca poate fi cu motor tot de la Fiat... caz in care esti multumit de Suzuki, adica si de Fiat.

Cea mai mare problema la Fiat este forumul dealer ului, supracenzurat si in consecinta nefrecventabil.

JDV 18-03-13 17:27

RECAPITULARE:
-Aici se vorbeste despre Honda vs Fiat nu alte marci.
-In orice top de fiabilitate/pret asigurari/consum/pret piese/raport calitate-pret/spatiu Honda o sa se claseze in primele 3 locuri alaturi de Toyota si Nissan....Fiat daca prinde locul 15 este vis.
-Honda sunt recunoscute pe plan mondial pentru fiabilitate si pentru faptul ca "dai in ea pana moare si tot mai merge"....Fiat sunt recunoscuti pentru faptul ca te lasa in drum.
-Nimeni nu spune ca Fiat sunt proaste...dar nici nu se compara cu Honda.
-Orice prezentator de emisiuni cu subiect automobilistic ( gen top gear, fifth gear, top gear america, australia Car and Driver etc.) va spune acelasi lucru cand vine vorba de o masina italiana.

Incercati sa lasati mandria de posesori Fiat si sa vedeti lucrurile din perspectiva.

gmarinescu 19-03-13 12:45

Notiunea de RECAPITULARE trebuia s-o intelegi la scoala. Recapitularea sintetizeaza ceva deja expus, nu impune o convingere personala. Or mai sus s-a spus in diverse feluri.

Eu am avut Fiat si nu m-a lasat in drum . Si era adus dupa 3.5 ani de folosit de o companie din Franta.
Nu am condus Honda, nici nu imi place, de aceea eu nu spun ca tine ca Honda te lasa in drum, desi or fi fost cazuri destule. Nici chiar argumentat, gen "baietii care conduce masini italiene". Ma rezum sa zic doar ca nu poti sa spui despre o masina pe care nu ai condus-o, ca te lasa in drum.
Nici o masina de care ai grija nu te lasa in drum. Dar presupun ca Honda are piese mai scumpe, doar transportul cat costa, situatie in care e mai probabil sa te lase in drum pentru lipsa de intretinere. Nici motorizarile nu stiu daca sunt populare, in timp ce de multijet de la Fiat a auzit toata lumea. Deci si prezentatorii de emisiuni.
Fiat avea BC, geamuri electrice si servocity la versiunea de baza inca din 2003, in timp ce, un deceniu mai tarziu, la alte marci renumite, BC este inca optional iar de servocity nu au auzit.

Mai repede s-ar recapitula: Fiat mai bun decat Honda daca iti place mai mult si o si intretii. Honda mai buna decat Fiat daca iti place mai mult si o si intretii.

Si consider ca Fiat este mai accesibil si mai popular, deci o masina care place in multe tari din Europa, in timp ce Honda e o masina mai rar intalnita pe sosele, deci service competent mai greu de gasit si mai scump.

JDV 19-03-13 13:55

Quote:

Originally Posted by gmarinescu (Post 5405897)
Dar presupun ca Honda are piese mai scumpe, doar transportul cat costa, situatie in care e mai probabil sa te lase in drum pentru lipsa de intretinere.

Unde traiesti tu prietene...in Sahara...cum dracu sa ai gandirea asta in 2013...
Deci asta e...imi pare rau pt posesorii de Honda...ei trebuie sa isi cumpere piese din Japonia ca la noi in tara nu sunt reprezentante..nu se aduc piese pentru aceasta marca....nimic.
Si cum spuma marii "Presupui" ca sunt mai scumpe piesele...pai ori sunt ori nu sunt...ca si eu presupun ca o sa castig la lotto...dar nu sunt sigur.

300zxtt 19-03-13 16:42

gmarinescu o fii clona lui franz?

E o zicala veche si haioasa: daca vrei sa te intorci cu trenul inapoi din concediu, pleaca la drum cu un fiat.

Poate cel mai tampit versus...honda sa fie comparat cu fiat.

JDV 20-03-13 17:31

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 5406151)

E o zicala veche si haioasa: daca vrei sa te intorci cu trenul inapoi din concediu, pleaca la drum cu un fiat.

Sau o fi fost banat franz si a facut alt cont :lol:
Per total nu sunt chiar dezastruase Fiaturile, dar nici nu se compara cu Honda...la absolut nici un capitol.

fasso 20-03-13 18:45

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 5406151)

Cate Fiat-uri ai avut pana acum ?! Cat despre versus, intr-adevar, e tampit, am avut si Honda si in momentul de fata am Fiat dar sunt 2 marci de masini diferite din mai toate punctele de vedere.

300zxtt 20-03-13 18:54

Quote:

Originally Posted by fasso (Post 5407785)
Cate Fiat-uri ai avut pana acum ?! Cat despre versus, intr-adevar, e tampit, am avut si Honda si in momentul de fata am Fiat dar sunt 2 marci de masini diferite din mai toate punctele de vedere.

Am dezmembrari.... si stiu cam ce cade si ce nu. Fiat-urile de ultima generatie si-au mai revenit din puntul de vedere al fiabilitatii, dar cele mai vechi sunt niste petarde, si aici ma refer cam la toate marcile italiene . La cum sunt proiectate mecanic si gandite italiencele, si aici nu ma refer la desig , o comparatie cu Honda e o blasfemie.

fasso 20-03-13 21:07

si cam ce pica asa des si grav la astea mai vechi, de sunt catalogate drept petarde ? ma roade curiozitatea de mor.

!41! 20-03-13 22:46

Quote:

Originally Posted by fasso (Post 5408100)
si cam ce pica asa des si grav la astea mai vechi, de sunt catalogate drept petarde ? ma roade curiozitatea de mor.

Fiat Tipo am in familie. Sare din orice viteza . A mai fost unul inainte care facea la fel deci nu e o intamplare . Nu ma intrebati de ce am mai luat unu pt. ca l-am primit pe gratis, cam cat si valoreaza :) Calculatoru are probleme la mansarda , Cand merg semnalizari, faruri ,stergatoare cand nu .O gramada de indicatoare aiurea puse acolo care nici nu functioneaza in majoritatea lor. Geamuri electrice care nu se deschid. Consuma 16l la motor de 1,4 . Are tot felul de batai si zgomote cu surse nedepistate inca de mecanici.Ca plusuri spatiu colosal pt. un hatch si n-are gram de rugina.

fasso 21-03-13 12:40

ce bine ca dai exemplu de o masina care a fost masina acum mai bine de 20 de ani. Si ma rog, cam ce masina din 80 si ceva- 90 mai e in toate facultatile ei mintale, si fiabila pe deasupra ?! Pariu ca le numar pe degetele de la o mana.

giubau_v8 21-03-13 12:51

Quote:

Originally Posted by fasso (Post 5408745)
ce bine ca dai exemplu de o masina care a fost masina acum mai bine de 20 de ani. Si ma rog, cam ce masina din 80 si ceva- 90 mai e in toate facultatile ei mintale, si fiabila pe deasupra ?! Pariu ca le numar pe degetele de la o mana.

Honda

fasso 21-03-13 14:04

Depinde. Civicul meu, care era din '85, m-a tocat de bani pe toate partile, deci era mult prea departe de fiabilitate. Sunt cazuri si cazuri, depinde de fiecare masina in parte, de felul in care a fost intretinuta, etc. Daca Honda mea a fost un sac fara fund, ce-ar fi sa cataloghez toate hondele drept "petarde" ? Hai sa ne deschidem si noi mintea ceva mai mult, sunt masini mult mai proaste si mai putin fiabile decat Fiaturile sau Hondele anilor 90. Asta-i doar o comparatie tampita, si atat.

giubau_v8 21-03-13 14:17

E si nu e o comparatie tampita. Ambele firme au probleme de imagine in Romania datorita oamenilor necunoscatori. Frate masina nemteasca e baza, fiaturile se strica si hondele au piese scumpe. Ei traiesc cu aceeasi gandire transmisa de la unu la altul de acum x ani.

Orice masina se strica daca nu este intretinuta cum trebuie.

Am avut si nemtesti si japoneze si romanesti etc. In vw am bagat cei mai multi bani sincer.

Honda m-a impresionat , desi fiind din 95 , a fost o masina buna si nu chiar asa de pretentioasa, si am condus masina aia cu o mare placere. Pozitia la volan e geniala cel putin la un civic eg.

Fiatul , pot sa ii reprosez doar ca e sensibil la benzina, de cate ori alimentez de la petrom, se aprinde check engine.....nu inteleg de ce, dar e testata treaba si asta in special iarna. In rest o masina buna

Ambele sunt bune, depinde de proprietari.

Eu unul as alege honda oricand intre ele, pentru ca la mine conteaza si aspectul unei masini foarte mult. E o chestie de design. :P

fasso 21-03-13 14:24

Quote:

Originally Posted by giubau_v8 (Post 5408842)
E si nu e o comparatie tampita. Ambele firme au probleme de imagine in Romania datorita oamenilor necunoscatori. Frate masina nemteasca e baza, fiaturile se strica si hondele au piese scumpe. Ei traiesc cu aceeasi gandire transmisa de la unu la altul de acum x ani.

Orice masina se strica daca nu este intretinuta cum trebuie.

In sfarsit cineva care a zis ceva cum trebuie. Am auzit de la x care stie de la y care a aflat de la z care si el stie la randul lui de la un mecanic din mediul rural ca Fiat-urile nu sunt bune. Absolut toti pe care i-am auzit pana acum, cu gandire din asta inceata, afirma ca fiat-urile au probleme la instalatia electrica.Probabil asa sunt setati pe default.

All times are GMT +2. The time now is 04:21.

- Copyright 2026 4Tuning