![]() |
Re: solenza vs golf 3
Quote:
Adica vreau sa spun ca o masina cu motor tot de 1.4 ca si golful iti ofera ceva mai multa performanta dar la o treime din pretul unui golf3 nou. Poate ca un golf3 de 1.4 inca sta mai bine pe sosea ca o solenza dar pt "raceri" tot mai buna e o solenza decat golful in cauza. Dacia atat a putut. 75Cp, de fapt era si suficient pt cat costa masina si carei clase se adresa. Daca existau cereri de sute de mii de unitati pt masini de 90-100Cp fii sigur ca "scoteau" romanii si un model de solenza mai puternica, ca nu era mare greutate sa imprumute si alte motoare de pe renault. Si referitor la Vr6, fii sigur ca daca tu o sa te urci vreodata in vreun lambo,amg,porsche etc comparatia cu vr6 o sa fie exact ca si aia dintre vr6 si solenza :-P |
Quote:
|
nu conteaza cat costa in 93 , conteaza cat costa in momentul de fata un golf3 fata de o solenza .
|
Quote:
Daca ar tine-o totusi 15ani probabil ca ar valora maxim 1000E, ceea ce mi se pare rentabil, ar pierde 4000E, un fleac :D La 1000E mai pui 2000E si iti iei alta masina romaneasca de cativa ani. Pe cand neamtzu pierde ceva bani |
Quote:
Dacia Logan: depreciere 20 % din 7000E = 1400 E Aston Martin: depreciere 20 % din 100000E = 20000 E Ce vreau sa zic, e simplu, tu pui problema gresit, in primul rand solenza dupa 15 ani se da gratis, nu cu 1000 E, in al 2-lea rand, daca stai sa calculezi putin, procentele la deprecieri difera in functie de vanzari/model, la dacie sunt catastrofale. Nu-ti fa griji, neamtu-i neamt, nu-si face griji ce procent pierde pe o masina de 15 ani ci de 1-2-3 ani, la noi insa dupa cum pare, se pune aceasta problema dintr-o singura cauza, dacia nu poate fi comparata cu nici o masina noua scoasa de nemti, in concluzie o comparam cu masini de 15 ani, stima. |
Nu au niciun rost comparatiile astea cu cat a costat de noua, cate marci cati euro cate lire si asa mai departe.
Asta pentru ca la noi exista TAXA de poluare, si de asta costa 2000 de euro un golf. ia vedeti in germania cat e un golf? cu 5-700 de euro iti iei golf3 lejer din germania, daca stai si cauti gasesti in cateva zile unul si ingrijit la banii astia; Iar ca sa fiu si ontopic cu titlul topicului, eu as merge pe golf daca vreau o masina mai tinereasca, mai pretabila la tuning, daca ma intereseaza imaginea care mi-o da masina etc;dar inevitabil la un golf de atatia ani ai toate sansele sa iti faci prieteni mecanici, prin dezmembrari si sa "surubaresti" toata ziua pe la masina. Asta e vechimea isi spune cuvantul, nici vorba ca ar fi o masina proasta.Dar unii chiar sunt pasionati de treaba asta si nu ii deranjeaza ca le face masina figuri. Eu unul nu as putea sa am o masina de genul asta, dar fiecare cu ale lui. Daca as cauta o masina cu care sa ii dau cheie si sa plec in fiecare zi as lua o solenza 2004-2005, pana in 70.000km, si aia e. Bine, ce am zis eu e valabil in general, pt ca poti lua o solenza care sa iti faca mai multe probleme ca un golf, dar asta e...dar in mod normal sansele sunt de 200 de ori mai mari sa iti faca mai multe probleme un golf de 15-18 ani decat o masina de 5 ani. |
Quote:
|
sfatul meu este sa alegi solenza... pe la 2000 euro gasesti una de prin 2004 poate si cu un a/c ,servo,geamuri electrice, si cu putini kilometri parcursi... gandeste la avantaje. consum mai pic,piese mai ieftine,costuri mai mici,usor de intretinut,fata de un golf 3 care e de generatie veche din 1990....consum mai mare,piese nu prea gasesti decat in dezmembrari...
|
Quote:
referitor la ce ai scris dadutu pot sa zic ca nu stii ce-i cu tine, tot ce am eu pe golful meu 3 sunt numai piese noi din magazin. si se gasesc peste tot. nu mai tin sa afirm care este mai buna dintre ele dar tu vorbesti in necunostinta de cauza. cand ai sa mai cresti ai sa-ti dai seama. NO OFFENCE! |
Cum adica gasesti piese numai din dezmembrari la Golf3?:lol:
Pentru Golf gasesti intotdeauna piese, peste tot. In caz ca nu stiai, orice producator auto fabrica piese de schimb pentru masinile produse inca minim 15 ani de la data din care scoate masina din fabricatie. |
Producătorii agreaţi de constructor oricum fabrică piese de schimb zeci de ani după ieşirea din fabricaţie a majorităţii modelelor populare, iar Golful 3 are modele (cabrio) produse până în 2002 dacă nu mă înşel, deci nu e mare diferenţă între datele de final ale producţiei celor două modele.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
stai jos, nota 4!:D:D:D |
Quote:
punctul 1 şi 3: absolut corect, golful 3 a ieşit din producţie în 1999, deci majoritatea exemplarelor pe care le poţi lua cu 2000 de euro sunt de prin 95-96 maxim, cu noroc. 2. în banii ăia găseşti golful 3 cu tot cu accesoriile menţionate de tine, funcţionale şi ok, deci plusul solenzei nu prea e real, mai ales că marea majoritate a solenzelor de pe stradă/târg auto n-au nici măcar scrumieră şi parasolar pasager.... 4. nici pe departe, solenza stă în jur de 10 consum real, ceea ce am avut eu pe mână consuma fără să te dai la ea pe acolo. golful benzinar tot pe acolo e, dar ai avantajul că sunt foarte multe modele pe motorină pe piaţă care se duc bine sub cifra asta la consum. 5. piesele noi sunt la fel de costisitoare/ieftine pentru ambele modele, deşi nu stăpânesc preturile lor foarte bine din ce am auzit aşa din aer nu mi se pare nicio mare economie la solenza atunci când cumperi din magazin o pompă de servo, un kit de ambreiaj etc 6 şi 7. tipic, afirmăm generalităţi fără prea multă sustinere şi fără a preciza măcar la ce ne referim, concret. nu prea înţeleg la ce te referi, că deja am discutat problema cstului pieselor şi al consumului, iar de fiabilitate... să fim serioşi, oricine poate fi luat drept etalon, numai solenza nu. 8. deja s-a discutat, nicio legătură cu realitatea înconjuratoare. |
| All times are GMT +2. The time now is 01:52. |
- Copyright 2026 4Tuning