![]() |
Re: SUA vs. Europa: Cadillac CTS-V vs. BMW M5
avand in vedere k bmw foloseste un motor aspirat si cadilac supraalimentat si bmw e mai
vechi |
Quote:
|
bmw rullllllllllllllllllz....
mercedes rullllllllllllllz... audi rulllllllllllllllllllllz... dacia rullllllllllllllllllllllz... toate rulllllllllllllllllz... fiecare are dreptul la parerea lui,dar nu mai veniti cu chestia asta cu rulllllllz ca argument.Va rog eu frumos ca o ardeti in penibilitati majore. |
Quote:
|
nu exista brand perfect ! sunt 3 branduri care se apropie de perfectiune ( ma refer la branduri normale pt orice om - nu maybach etc ). MERCEDES - BMW - LEXUS. Fiecare brand in parte are partile lui negative. Daca vrei sa continuam povestea , o putem face pe topicul asta: https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/122958-liderul-clasei-premium-bmw-mercedes-audi/page-10.html
Aici discutam strict de caddi cts vs bmw 5-er. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Imi plac fanboyii bemeu aici. Deci Caddy e mai performant in linie dreapta si pe circuit insa ei spun ca bombeu este mai confortabil desi probabil nici nu au fost aproape de un M5 / Caddy desta vreodata, nici nu spun sa fi stat in el. Boon, dar pana acum in absolut orice versus cand ramaneau fara argumente penibile se recurgea la circuit. "UITE FRATE are 0.1 S mai putin ca AUDI ala e mai tare frate, rupe fasu ultra super" cu toate ca in mare parte nimeni nu o sa calce pe niciun circuit si cu atat mai putin sa fie vreun pilot sa scoata untul din masina. Dar acuma cand "zeul" circuitului o fura de la americani se recurge la confort in loc de performante si diferentele de performanta oriunde ar fi se ignora ca fiind mici, cand sunt in favoarea BMW si daca e o milisecunda nu conteaza bemeu rullz. Cu siguranta asta este principalul target la niste masini de genu M5/RS6, confort in detrimentul performantelor. Penibil :lol::lol::lol:.
Dar macar e cu 50% mai scump, mai urat mai putin performant. Insa are putere litrica...iti dai seama ? Si traditie de parca conduci traditia nu masina. Ah, si tehnologie F1. Iarba fumata nu v-a priit ? Care F1 ? Alea sunt alta mancare de peste si nu au nicio legatura dar deh orice chestie stupida conteaza atata timp cat bemeve rullllllllllllllllllllllllllzzzzzzzzzzzzzzzz. |
Quote:
|
Macar e perseverent in campania lui, pacat ca nu au multi aceeasi opinie cu el. Numai uita-te la semnatura :lol:. Deh, nu "e toti" asa dastepti ca el sa cumpere Delta in loc de M si sa evite Audi si sa cumpere Fiat. Trist.
|
ce conteaza ca ii turbo sau aspirat?din moment ce are acelasi performante sau chiar mai bune poate sa mearga si pe apa nu te intreaba nime daca ii turbo sau aspirat..bugati cum ii?si lasa masinile de formula 1 ca alea au tobele modificate si alea suna subtire nu suna gros
https://www.220.ro/t8nrRvae5Z/O-Masina-Preparata |
Quote:
Foarte bine ca nu toti au aceeasi opinie ca mine, ca doar de-aia l-am impuscat pe Ceasca. Sunt f bucuros ca nu aud manele din Lancia, nu vad Fiat-uri cu tuning dezgustator, nu dau la fiecare pas de "Alfa Romeo RULLZ". Ma-ntelegi cum vreau sa zic?:D OT: Caddilac CTS-V este disponibil in Europa? |
Pai acuma mai nou judecam masinile dupa faptul ca se asculta manele in ele sau ca nu stiu ce rromi le cumpara, sau ca cineva nu are cap si ca le face tuning oribil ? sau ca niste pusti vin si spun bmw rullz ? eu chiar nu am nimic impotriva la asta daca mie-mi place o anumita masina nu ma intereseaza ce muzica se asculta in ea sau ce persoane o cumpara.. dar daca altceva la subiect nu poti sa spui normal ca te legi de asta...
|
Am votat pt M5 clar,si oricum cine are bani de Cadillac mai poa sa puna restul pana la M5.... deci cum arata in realitate si cum suna un m5..o adevarata bijuterie RESPECT PT BMW, P.S : Cadillac-ul ii chiar urat si patratos
|
Quote:
care sunt argumentele tale???!! niciunul?!!?!?!?!!?!?! ai incercati sa pari un destept criticand ce a facut dolb demult patetic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111111111 |
doamne cum a luat'o Cadillac'ul inainte :shock:
desi am votat bmw (din prostie, my bad) observ ca, cadillacul este mult mai bun ca masina si are un interior mult mai frumos decat bmw'ul |
Bai fratilor..... am vrut sa nu scriu aici din motiv ca 80% care posteaza pe threaturile astea de pe prima pagina sunt doar oamenii plictisiti care nu au viata personala! 30% nu au permis....iau inca 20% nu isi forjeaza masinile pt lor nu le plac cursele si chesti dastea!
Acum eu nu sunt fan bmw, nici caddy! Nu m-am suit in viata mea intr un caddy....nici nu prea am vazut multe....deci parerea formata e ceea de pe net si de la tv....care e cam proasta! Cel putin eu.....nu as da bani niciodata pe o astfel de masina! Cu BMW am mers, am condus(chiar si variante M, ca sa nu imi sara in cap uni...ca domne ai mers tu cu ea?? ) si pot sa zic ca de vreo 2 ani visez noapte de noapte sa imi iau unul! Acum...motivul pt care am scris, se datoreaza mult tipului din germania cu masini americane! Domnule....nu stau sa iti dau argumente aici...dar esti ciudat rau! Daca tie masinile americane, in afara de factorul WOW pe care il au din motiv ca sunt imense...si la ei totul tine de filozofia...e mare? Da e mare sefu? Mare mare? Mare mare? E buna mancaias sufletul.....pune-ti V8 si construiti! altceva nu prea vad interesant! Poti sa imi dai tu 100 000 de argumente.........eu stau si analizez masinile mult timp (nu fac nimic...am numai timp liber... pe care il dedic masinilor) si daca ai fi si tu mai atent ai observa niste lucruri! Europenii se intrec pe circuite de zeci de ani .....americanii au fost mai inventivi...au facut un cerc..ciudat se invart si nu ametesc! Europenii au testat suspensii, frane, electronica, cauciucuri, au inventat sisteme gen ABS,ESP.....americanii au constatat anul trecut ca dupa ce se termina drumul drept si incep virajele...ar fi foarte util un sistem gen ESP....una din cauze fiind numarul mare de accidente provocate de soferii lor foarte experimentati din cursele de "drag racing" ajutati intr un viraj de suspensia spate cu punte rigida! Deja o lungesc prea mult si nu castig nimic eu din aceasta disputa....singura mea suparare e inversunare cu care unii oamenii isi sustin niste ideei doar pt ca asa cred ca e mai bine! Fiecare masina are sufletul ei, farmecul ei, atractia ei, puterea si slabiciunea! Si va exista pentru fiecare un cumparator si un impatimit! Fiecare voteaza masina care i se potriveste! PS: Apropo de cei care ziceau ca tiganii isi iau bmw uri mai nou...pretene crede-ma ca daca ar avea acces la americane...ar navali direct....nu ar putea niciodata sa faca fata tentatie unei jante cromate pe 20! Lucesteeeeeeeeee |
Quote:
PS: si cu "fiecare voteaza/alege masina care i se potriveste" - pai facem pariu ca 70% din cei care au votat bmw ..viseaza sa aiba si ei un caddi dar sunt chitra ca se gandesc la piese ca dom'le ie scumpe piesili ( desi sunt cam la fel ) si normal..cine are bamve..voteaza bamve ( tu daca ai mercedes..ai vota bmw? romanu nici d'al dracu n-ar vota ). Acu daca intrebarea se punea: ce vrei sa iti fac cadou ( si ma refer cat se poate de real..nu la misto sau pe forum) cu siguranta multi din cei ce au votat bmw , ar fi mers pe caddi. Desigur sunt si fanatici irecuperabili sau oameni pt care M inseamna totul si nu ii intereseaza nimic altceva decat ca scrie M pe ea :) |
am ales cts-v pentru ca arata mai diferit, e ceva diferit m-am plictisit de bmw-uri si mercedes-uri, asta e ceva nou si in plus 30 000$ pot sta frumos in buzunarul meu, de fapt poti chiar sa iti mai iei o masina. diferenta de pret e prea mare si asta doar pentru ca una e bmw si alta e cadillac (dar si cadilac nu e o marca de neglijat dar ei nu au umflat pretul asa).
|
o avea cts performante mai bune la un pret mai mic, dar bmw isi merita fiecare cent.
si daca cadillac vrea intrecere sa incerce cu m3 si sa vedem atunci cine si la ce pret |
Dolb...de acord cu tine...americanii in ultimul timp au inceput sa faca intradevar masini destul de bune din punct de vedere al performantelor dinamice, si ma refer aici cel mai mult la corvette, care a capatat o experienta vasta in curse ALMS unde chiar e tatic la clasa lui! Dar totusi astea cu testele pe nurburgring in ultimul timp mi se par trase de par rau....si oricum depinde foarte mult si de circuit si de setarile masini in momentul testului.....nu trebuie judecata masina dupa un timp pe nurburgring sau o liniuta!
Acum cu cei care scriu pe aici bmw rullz si bmw e cel mai tare.....e si normal..eu la toate evenimentele de la noi am vazut gramada de bmw uri....astea sunt cele mai acesibile la noi! E normal ca un om neavizat sa aleaga si el ce vede mai des...sau cei ii spune lumea mai mereu ca e ceea mai tare.....traiasca turma! In america ar vedea mai multe dodge uri , chevy and shit, in japonia nissan, toyota! Asta e ...nu poti sa le schimbi lor mentalitatea, eu am mai avut o disputa de genu pe topicul cu gt r vs 911T...unde toti copii de 17 ani enoriasi infocatii ai religie FnF urlau in stil de rugaciune GT-R, GT-R..rupe tot, o am eu in NFS...prinde multe sute!! PS: In momentul in care nu o sa mai pun mana pe o americana si sa apas pe caroserie ca pe sticla de cola, cand grilele de la Caddy nu o sa ma arate ca unele facute la Pilot pitesti, cand semnalizarile de la escalada nu o sa mai fie sagetute, poate o sa dau si eu votul pe o americana! |
Quote:
on: cine isi alege m3 m5 m6 si ce m-uri o mai fi, sa fim siguri ca se pricep ce isi cumpara |
DjRainManFast daca ai timp sa citesti forumul o sa vezi ca oriunde apare BMW vs ceva apar aceiasi complexati sa balacareasca BMW.
Sa nu fiu offtopic si sa-mi spun si eu parerea: Practic lui GM i-au trebuit 4 ani, 1000cmc in plus si un supercharger sa scoata cu 0.1 secunde timp mai bun ca M5-ul. |
Si pret 50% mai mic. Si motor mai normal care nu e lesinat la RPM mic. Atata timp cat dai mai putin si primesti mai mult nu vad unde e problema. Sau acum diferentele sunt mici ? Cand erau in favoarea BMW nu erau mici ?
|
Quote:
|
Si cu parca se plimbau in barca. Si daca se modifica motorul de pe Caddy sa atinga 18k RPM ca la F1 ? Si daca scoate 300cp / litru ? Vezi...
|
e puturos la ture mici??? m5 produce 100 cp la 2000 rpm. e putin nu? te intrece dacia cu cifrele astea. vad ca faci misto de astai cu italiene. stii cum e cu vulpea nu? am mai zis si eu mai de mult de alfa mito ca nu prea e o alfa pana am avut ocazia sa fac un test drive cu una.... restul e poveste.
|
Caddy cat produce la 2000 RPM ? Sau 6.2 V8-ul AMG de la Merc. Am un sentiment ca sensibil mai mult. Apoi pentru cei care abereaza ca americanilor le-a trebuit 1000 CMC in plus si BMW-ului i-au trebuit 2000 RPM in plus sa scoata puterea aia. Sau asta nu conteaza ? Macar aia din CMC in plus mai scot si cuplu ceva, asa BMW scoate doar putere si cuplu nu e impresionant si nici curba de cuplu/putere nu sunt chiar ideale.
|
Quote:
in situatia de fata e vb de o masina noua vs una aproape apusa si sa nu mai enumar cele cu motorul si uite ca tot se tine bine |
Dupa cum am spus aia au motoare mai mari sau supercharger dar si BMW are nevoie de 2k RPM mai mult este FIX acelasi lucru nu e ceva revolutionar. Ori pui turbo, ori maresti cc ori il faci motor de turatie ridicata. Nu stiu de ce vi se pare un avantaj (cand clar nu este) si trageti tare cu asta sa aratati ce tehnologie are bmw. Mai ales ca la un motor turbo poti stoarce relativ usor si ieftin mai multa putere. Si BMW cand nu are motoare de turatie pune turbo, sau chiar 2 ca sa scoata 100 CP pe litru. So ?
|
eu tind sa cred, anaconda, ca nu stii ce e cuplu si putera. 6.3 amg produce cam 130 kW la 2000 , iar m5 la 3000 produce tot atat. deci numai 1000 in plus, care zic eu ca trec destul de repede pe turometru. nu va mai dati atat cocosi , ca bmwu are 2000 rpm in plus si produce cantitati destul de mari de putere inca de la 3-4 mii, deci nu e relevat ca trage de jos sau de sus. asta are legatura mai mult cu categoria de soferi caruia ii e destinata. normal ca daca nu stii sa conduci ii dau aia puterea mai jos .
|
Da de la 2000 la 3000 o diferenta de 50% e o nimica toata ce naiba. Una e cantitati destul de mari si alta este cifra exacta aici nu vorbim de performante destul de mari ca si 540i are performante destul de mari ci de cifre exacte. Totusi m-ai putea invata tu ce e puterea si cuplu :D
PS: Vrea sa stiu si eu de ce e asa clar M5...iti place NFS sau ? (pentru primul post de pe pagina). |
Quote:
asta denota ca bmw e tot cu un pas inaintea la americani |
puterea se produce prin cuplu sau turatie, iar daca le ai pe amandoua e f bine si surprinzator M5 are 475 nm la 6000 rpm , asta inseamna ca intre 5800 si 8200 rpm produce de la 470 la 500 cp :D, deci de unde isi da duhu motoru ala de pe cady asta inca se simte f bine, zice ceva daca are efiecienta volumetrica maxima la 6000.
PS: poate mie imi place NFS , dar ce legatura are? inca ceva: am vazut ca tie nu iti placeau dieselurile , iti placea benzina ca are turatie, aici de ce sustii tare ca e mai bun motoru ala ca produce puterea jos? |
Caddy! Si asta din 2 motive.
1. Sunt fan al "americanelor". 2. Diferenta de pret este destul de mare si nu cred ca i-ar strica cuiva sa economiseasca 30.000$. Performantele sunt chiar incredibil de apropiate, avand in vedere diferentele intre motoare. |
Quote:
PS: Are legatura NFS cu aia de zic "BEMEU CLAR CLAR !!!" care nu sunt in stare sa lege 2 cuvinte si sa argumenteze alegerea asa "CLARA!!!". PS: Imi place mai mult benzina ca nu se plafoneaza la 4.5K RPM ~ dar asta nu inseamna ca trebuie sa imi placa neaparat un motor de 8k + RPM in cazul de fata unde Caddy are avantaj si mai este MULT mai ieftin si probabil asta es te cel mai important aspect ca daca banii nu ar fi o problema toti am conduce Zonda si motoare turbate hexa turbo dar realitatea este diferita de aia vezi dizal la fiecare pas si mai toate masinile care le vezi oriunde nu sunt chiar hyper car-uri. Deci banii SUNT o problema. Ar mai fi si chestia ca in "daily use" cand nu te crezi Schumacher pe circuit (care btw nu prea o sa ajungi ever) este mai usor de exploatat un motor cum are Caddy fata de asta la M5. Nu cred ca ti-ar conveni si ca ar fi ideal sa il tii tot timpul turat ca sa scoti untul din el. |
mie sincer nu prea imi plac bmwurile , dar in cazul de fata e mai bun decat cadillac. este mai ieftin, dar ai cateva minusuri din cauza asta: motor cu arhitectura de prin anii 50, materiale slabe, nici macar volan de piele nu are, aerodinamica nu prea eficienta. daca ar trebui sa am o masina din asta , sigur banii nu sunt o problema. prefer sa imi investesc inca 20000 euro in bmw, ca daca ar fi sa iau masina sa o exploatez usor mia lua un V8 vantage sau 535 d.
@boywonder: mi sa parut ca e din plastic, de asta ma miram, o masina de 40000 euro sa nu aiba volan de piele??? |
Anaconda....ma intreb eu in mintea mea daca sti cate titluri de best engine, best handling car in the world are BMW M! Ma intreb daca sti ce e aia putere liniara si nu zvacnire de cuplu de la 1500 rpm!
Dar sti ce ma intreb cel mai rau....dc nu inchide un moderator odata threathul asta???? |
| All times are GMT +2. The time now is 20:15. |
- Copyright 2026 4Tuning