Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   Intrebari ax cu came (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/10296-intrebari-ax-came.html)

misulica_20 04-01-11 16:54

Re: Intrebari ax cu came

sal am si io o intrebare . cum poti sa lustruesti galeria de admisie si si chiulasa ? exista ateliere speciale sau se poate si acasa si ce scule iti trebuie sau materiale ms

bluey 04-01-11 17:44

http://en.wikipedia.org/wiki/Cylinder_head_porting

Tinand cont ca admisia si chiulasa sunt din aluminiu oricine le poate aranja acasa :)
Nu oricine stie sa faca treaba asta corect.
Apropo, are cineva banc de masurat flow-ul de aer printr-o chiulasa la noi in tara?

turb0 04-01-11 21:32

Cica nu. Dar sigur langa, la vecinii unguri.

Hexer 05-01-11 00:52

Asai....avem noi air flow bench si la mine la universitate si la un baiat langa budapesta.

al!n 08-01-11 14:02

1 Attachment(s)
Salut..am cumparat o axa catcams pentru motoarele renault(o montez pe logan) si are partea cu camele neagra asa...celelalte axe care le-am vazut erau si camele de culoarea fierului,la mine sunt negre.Aveti idee dc?Pun si o poza.

Xdriver 08-01-11 15:35

Quote:

Originally Posted by al!n (Post 3965385)
Salut..am cumparat o axa catcams pentru motoarele renault(o montez pe logan) si are partea cu camele neagra asa...celelalte axe care le-am vazut erau si camele de culoarea fierului,la mine sunt negre.Aveti idee dc?Pun si o poza.

Daca axa nu este noua, probabil ca a fost vopsita ca sa nu se vada uzura.
Eu zic sa cureti oricum vopseaua de pe ele.

al!n 08-01-11 15:38

1 Attachment(s)
Axa este nou-nouta si nu e vopsea..asa e fieru.

bluey 08-01-11 15:40

E posibil sa fie un tratament ceramic.
Pe afara se obisnuieste sa se trateze crio axele si pinioanele din cutiile de viteze pentru o duritate si o rezistenta la uzura mai mare.
Tratamentul ceramic e folosit de obicei pentru capetele pistoanelor.
Pe specificatii nu scrie nimic de vreun tratament special?

al!n 08-01-11 15:43

nu scrie nimic,ciudat e ca la altii care au cumparat aceiasi axa nu sunt camele negre.

Hexer 08-01-11 18:42

Este normal sa fie asa...arata asa dupa tratare termica, incalzesc si racitul e in ulei, uleiul ars ramane pe material. Asta e aia neagra.
Asa vin si la mine majoritate axelor.

La partea de prindere in chiualsa este rectificat dupa tratare termica si de asta au alta culoara, practic acolo e otel curat, polizat.

Sunt came care vin cu camele polizate dar asta nu face nici o diferenta...monteaza si foloseste cu spor, in schimb fara alte modificari nu prea aduce multa...alta galerie de admisie si evacuare, compresie marita peste 11.5:1 si alte nimicuri...evident soft nou.

al!n 08-01-11 19:28

Am serpi 4-2-1 pe 40mm,evacuare pe 50mm fara catalizator,fara intermediara, chiulasa comprimata 0.5mm,polishate traseele de admisie si evacuare,rectificate scaunele si supapele sa tina compresia bine,soft.
In primavara o sa montez axa usurez volanta,o admisie mai altfel si soft final pe dyno.
Ms pentru raspunsuri..chiar eram curios de ce e asa.

RUXANDRA 09-01-11 19:05

cam cati bani este un set de axe cu came, ma refer asa la un pret aproximativ 1000 lei~?
intreb si eu de curiozitate.

Hexer 09-01-11 22:00

Quote:

Originally Posted by RUXANDRA (Post 3969380)
cam cati bani este un set de axe cu came, ma refer asa la un pret aproximativ 1000 lei~?
intreb si eu de curiozitate.

depinde pe cw masima iti trebue...de la 300€ insus im general...evident conteaza de lungime. numar de came si complexitate

wolverine 28-08-13 21:52

are careva idee, la un bmw M50B25 daca ii pun ax cu came de admisie pe evacuare ma ajuta cu ceva?

Hexer 13-09-13 23:40

Quote:

Originally Posted by wolverine (Post 5559556)
are careva idee, la un bmw M50B25 daca ii pun ax cu came de admisie pe evacuare ma ajuta cu ceva?

Noi facem des operatiunea asta, chiar reprofilam axele stock de bmw.
Astfel un m50 2.5 cu 2 axe reprofilate si resoftat ajunge la 240-245 cai depinde in ce stare era motorul.
Sa facut m50 single vanos 3.0, compresie 10.2:1 cu axa de admisie non vanos pe evacuare si axa vanos reprofilat, sherpi china, soft si are 281 cai si 320Nm.

wolverine 14-09-13 11:33

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 5570758)
Astfel un m50 2.5 cu 2 axe reprofilate si resoftat ajunge la 240-245 cai depinde in ce stare era motorul.
Sa facut m50 single vanos 3.0, compresie 10.2:1 cu axa de admisie non vanos pe evacuare si axa vanos reprofilat, sherpi china, soft si are 281 cai si 320Nm.

si la ce pret ajunge reprofilarea axului? eu am nonvanos

florineluspr 14-09-13 14:10

Quote:

Originally Posted by wolverine (Post 5571052)
si la ce pret ajunge reprofilarea axului? eu am nonvanos

Si eu sunt intresat de treaba asta, pentru axul de admisie!
Mai stiam o varianta cu axa de admisie de M54b30 pe admisie.Binenteles trebuie modificat pinionul...
Axele vor fi montate pe M50 cu interne de 3.0 convertit la turbo. Nedumerirea mea sta in axa de admisie.....

wolverine 14-09-13 22:34

Quote:

Originally Posted by florineluspr (Post 5571155)
Si eu sunt intresat de treaba asta, pentru axul de admisie!
Mai stiam o varianta cu axa de admisie de M54b30 pe admisie.Binenteles trebuie modificat pinionul...
Axele vor fi montate pe M50 cu interne de 3.0 convertit la turbo. Nedumerirea mea sta in axa de admisie.....

eu zic sa te mai interesezi despre axul de 3.0, eu cred ca are tot 240 de grade cu 9mm

Hexer 14-09-13 22:55

Depinde cate axe se strang pana sfarsitul octombriei, pretul este ~160e/buc (la M50 am nevoie si de carcasa de tacheti, ambi diametre is ok, dar trebuie sa facem mai adanc, asta e un plus de 20e/ buc)

La fel facem si axe pentru V8 M60, 120e/buc.

Facem si axe pentru motoare S50, pretul e 180e/buc. La fel deschidere mai mare si inca ~20 grade.

La turbo tot asi face ambi axe daca ai un turbo pe masura, merita si face diferenta. Practic scazi presiunea cu 2-3 zecimi si tot faci aceasi putere. Practic un plus de ~10-15%.

florineluspr 19-09-13 21:08

Pentru un M54b30, motor aproape stoc, avand numai traseu de evacuare custom cu serpi,ambreiaj cu volanta usoara si filtru kn, poti modifica ceva la axele stoc??Binenteles apoi va fi resoftat motorul.Deasemenea ma intreseaza si un pret pentru ambele axe si cat ar costa.

Hexer 22-09-13 18:42

Quote:

Originally Posted by florineluspr (Post 5575116)
Pentru un M54b30, motor aproape stoc, avand numai traseu de evacuare custom cu serpi,ambreiaj cu volanta usoara si filtru kn, poti modifica ceva la axele stoc??Binenteles apoi va fi resoftat motorul.Deasemenea ma intreseaza si un pret pentru ambele axe si cat ar costa.

Da se poate, vezi preturile mai sus.

phaeton 26-09-13 12:31

Am si eu o intrebare in legatura cu acest subiect.
Ce axa cu came sa pun la un 1.9 tdi bxe de 105 cai pentru upgrade ?
Stiu ca la motoarele de generatie mai veche non pd mergea cea de SDI, dar la al meu nu cred ca se potriveste.

wolverine 27-09-13 10:21

are cineva niste date exacte pt axele cu came de m50b20 si m50b25 non vanos? am gasit mai multe variante si nush dupa care sa ma iau

Hexer 29-09-13 10:48

Quote:

Originally Posted by phaeton (Post 5579634)
Am si eu o intrebare in legatura cu acest subiect.
Ce axa cu came sa pun la un 1.9 tdi bxe de 105 cai pentru upgrade ?
Stiu ca la motoarele de generatie mai veche non pd mergea cea de SDI, dar la al meu nu cred ca se potriveste.

Sunt cateva axe upgrade pentru PD, chiar dupa un nivel esti nevoit sa schimbi aza, in afara de deschidere mai mare si lunga la supape diferenta mare e in actionarea PD-urilor, face presiune mai repede si ii faci debit mai mare, ca un upgrade de pompa la VE.

vectra22dti 01-10-13 20:26

axe cu came/vibrochen sport pt diesel se poate pune?

Hexer 01-10-13 20:45

Quote:

Originally Posted by vectra22dti (Post 5583691)
axe cu came/vibrochen sport pt diesel se poate pune?

Este si axa sport pentru diesel, si vubrochen din otel pentru 1.9tdi

law53 02-10-13 16:54

axe cu came sport la diesel, care ar fii avantajul? turatii mai mari? oricum orice motor diesel nu poate dezvolta turatii multe, mai mult de 5000 rot/min nu cred ca poate!

Hexer 02-10-13 19:55

Quote:

Originally Posted by law53 (Post 5584262)
axe cu came sport la diesel, care ar fii avantajul? turatii mai mari? oricum orice motor diesel nu poate dezvolta turatii multe, mai mult de 5000 rot/min nu cred ca poate!

Avem tdi care merge la 7000rpm, de ce sa nu mearga in ture, e lata intrebare ca uni nu pot sa faca soft...altfel nu poti antrena un gt3076.

La masina de strada limitarea e undeva la 5500 si merge perfect dar ii trebuia alta axa ca sa dezvolte putere si peste 4000.

bluey 03-10-13 06:54

Motoarele cu 8v au chiulasele limitate ca flow , comparativ cu motoarele cu 16v (logic nu?).
O axa cu scame cu alt profil si niste supape mai mari , combinate cu o chiulasa portata fac minuni la motoarele astea. 1.9Tdi e doar un exemplu.

Multa presiune si multa motorina nu inseamna intotdeauna tuning la diesel.

TSC-Us 09-10-13 19:41

daca schimb arborele cotit si axele cu came trebuie sa schimb toti cuzinetii?

compensatorii o sa se potriveasca perfect daca axele sunt sport?

bluey 10-10-13 12:20

Lobii axelor sport din cate stiu modifica doar durata de timp in care stau supapele deschise.
Adica unghiul difera dar inaltimea lobilor e aceeasi ca la una stock.

Cred ca mai repede poti sa iti fac griji sa nu ramana deschisa supapa prea mult timp sa o ajunga pistonul din urma si sa o loveasca.

WPP 10-10-13 22:47

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 5570758)

O fisa dyno exista la acest m50? suna a record pentru modificarile astea :)

Hexer 17-10-13 09:41

Quote:

Originally Posted by WPP (Post 5590196)
O fisa dyno exista la acest m50? suna a record pentru modificarile astea :)

Intreb pe proprietar, dar la DynoProject Budapesta trebuie sa fie intre fisele de la BauerRacing. Nu eram acolo in momentul respectiv cand sa facut softul.

john17 18-10-13 15:08

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 5589781)
Lobii axelor sport din cate stiu modifica doar durata de timp in care stau supapele deschise.
Adica unghiul difera dar inaltimea lobilor e aceeasi ca la una stock.

Cred ca mai repede poti sa iti fac griji sa nu ramana deschisa supapa prea mult timp sa o ajunga pistonul din urma si sa o loveasca.

?!? Cvasi totalitatea axelor sport au came mai inalte (sau cercul de baza mai mic, tot la deschidere mai mare duce). Daca axa este calata corect, conform specificatiilor producatorului, nu are cum sa o ajunga pistonul (pe supapa). Oricum atunci cand se construieste un motor de inalta performanta se verifica distanta intre supape si piston, iar pistoanele se fac cu degajari corespunzatoare.

Quote:

Originally Posted by TSC-Us (Post 5589350)
daca schimb arborele cotit si axele cu came trebuie sa schimb toti cuzinetii?

compensatorii o sa se potriveasca perfect daca axele sunt sport?

Daca schimbi arborele normal ca ii pui cuzineti noi (sau, daca nu exista uzuri, macar cuzinetii cu care a lucrat respectand pozitia fiecaruia). Axele nu au a face cu cuzinetii arborelui, de obicei lagarele lor sunt prelucrate direct in chiulasa (sau bloc daca nu vb de axe "in cap"). Daca ai cuzineti la lagarele axei ar fi bine sa ii inlocuiesti, dar operatiunea nu e simpla si nici piesele usor de gasit.
Banuiesc ca te referi la compensatorii de joc - tacheti. Daca motorul are hidraulici exista posibilitatea ca anumite axe sa necesite inlocuirea lor cu tacheti mecanici. Producatorii de axe ofera si kit-urile de tacheti. Posibil sa ai nevoie si de alte arcuri de supapa si eventual talere, functie de inaltimea deschiderii si turatia la care va functona motorul.

wolverine 31-10-13 00:07

aveti idee daca un regulator de presiune benzina m`ar ajuta la un 2.5 24v?. precizez ca motorul este tot aspirat.

Hexer 05-11-13 11:22

Quote:

Originally Posted by wolverine (Post 5603501)
aveti idee daca un regulator de presiune benzina m`ar ajuta la un 2.5 24v?. precizez ca motorul este tot aspirat.

nu...

plus in 10 minute poti face ce presiune vrei la cel stok

KANALEAP_2005 03-12-13 22:52

ar fi bine de pus aici o fisa dyno la acel m50 vanos cu interne de 3.0+ce ai zis tu mai sus,care a facut 280 cp .s-ar convinge multi si cred ca ar fi in favoarea ta si ar fi un plus de incredere pt munca care o faci cu modificarile astea.si eu sunt interesat ca si multi altii de axele astea.te salut si asteptam fisa !

Hexer 04-12-13 00:50

2 perechi, una de single vanos si una de non vanos.

https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/...18625819_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...75845732_n.jpg

wolverine 04-12-13 06:55

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 5624869)

sunt de vanzare?

Hexer 06-12-13 23:29

Quote:

Originally Posted by wolverine (Post 5624915)
sunt de vanzare?

Sunt pentru clienti, daca doresti trimite si facem.

All times are GMT +2. The time now is 20:00.

- Copyright 2026 4Tuning