Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Kia Pro_Ceed vs. Citroen C4 vs. Opel Astra GTC (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/91147-kia-pro_ceed-vs-citroen-c4-vs-opel-astra-gtc.html)

22VIN 22-09-08 22:57

Re: Kia Pro_Ceed vs Citroen C4 vs Opel Astra GTC

Quote:

Originally Posted by vladdaman (Post 1769517)
a fost cumparata cash cu tot cu inmatricularea m-a dus undeva la 18 500

18500 pentru o kia proceed? mai bine merg cu autobuzul.
cu 19700eur iei un GTC 1.6 turbo 180cp (halal competitie la capitolul asta din partea kiei) cu pachetul de dotari enjoy (care nu e deloc amarat, dar nici plin de optiuni) si nu iti misca nici o kia in fata.
si sa nu aud chestii de genu da, dar pe kia ai dotarea x sau y. daca renunti la un motor turbo benzina de 180cp in favoare a nu stiu ce zorzoana inseamna ca ai o problema.
iar daca zici "nu am nevoie de atata putere" inseamna ca nu ai ce cauta la masini gen proceed care sunt masini sport.

GTR 22-09-08 23:12

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 1770056)
iar daca zici "nu am nevoie de atata putere" inseamna ca nu ai ce cauta la masini gen proceed care sunt masini sport.

de cand e proceed masina sport ??? :)))))

masina sport de la Kia va fi asta

https://www.youtube.com/watch?v=rNw2Ya2H1hs
https://www.youtube.com/watch?v=ZdCq0...eature=related

robertinho 22-09-08 23:47

Quote:

Originally Posted by orlando (Post 1762157)
Probabil te-ai simtit mai bine in opel...
Ei bine sincer iti spun ca opelul a cam dat-o in bara cu modelul GTC DIN FOARTE MULTE PUNCTE DE VEDERE.
Daca Pro_ceed ti se pare barca...inseamna ca n-ai condus opel astra model mai vechi...
Ai idee cam ce suspensie are Pro_ceed-ul pe spate?Multilink..una de care n-a auzit GTC-ul niciodata in viata ei!;)
Nu zic ca GTC ar fi o masina proasta...dar nu mai e nici opelul ce a fost...un prieten are probleme cu opelul si are 50.000 de km...de genu nu ii mai merge un stergator.asta da fiabilitate!
Interiorul mi se pare net superior fata de GTC...dar asta tine de gusturi si e o chestie subiectiva.
Masinile coreene nu sunt fiabile?e clar...
Deabia astept peste cativa ani sa vdm cum isi schimba romanul ideea despre masinile astea proaste,care le fac aia mici si galbejiti...dar la noi deocamdata numai nemtii fac masini ;)
Numai bine si astept pareri in continuare.
P.S:Am auzit ca gtc are pe unele motorizari tamburi pe spate....ceea ce imi spune multe...kia are pe toate modelele etrieri...;)

mai bine zi ca ti-ai luat tu kia si nici in ruptul capului din acest moment nu exista masina mai buna...felicitari sa o stapanesti sanatos
fiabilitatea nu are nici o legatura cu stergatorul dar in fine
interior net superior fata de gtc? (normal ca doar asta ti-ai cumparat ,doar nu o sa zici ca e mai prost)...e superb plasticul acela din kia si luminile alea de bord iar ma dau pe spate(dar e subiectiv dupa cum ai zis si tu)

22VIN 22-09-08 23:48

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 1770090)
de cand e proceed masina sport ??? :)))))

pot sa spun ca asta e mesajul serii... dar atunci ce e domne? care e strategia kiei de marketing? am lansat un hatch in 2 usi, se cheama PROceed, are silueta de coupe, dar defapt e o limuzina.
dac anu e o masina sport, atunci de ce o mai comparati domne cu gtc? sau nici gtc nu e masina sport? oare daca imi iau un f1 se cheama ca am masina sport?

robertinho 22-09-08 23:53

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 1762958)
Poate crezi ca toate masinile nemtesti sunt ca cea din avatarul tau :))
"GTC-ul de TOP" comparal cu un Civic standard sa vedem diferentele (cel putin interior ....)
asta apropo la chinezarii, sau ai cumva pretentii sa compari Opel GTC cu Mazda 3 si Honda la design si fiabilitate, chiar si GTC-ul OPC l-as da oricand pe o Mazda 3 MPS sau Civic TypeR.

GTC - o aparitie frumoasa, o banalizare rapida. (nu stiu de ce dar chiar ii lipseste ceva).
C4 - pas
Pro'ceed - banalitatea fascinanta - mie chiar imi place masina asta, ca design e chiar in topul categoriei.

de cand china si japonia reprezinta acelasi lucru in industri auto??? dolb a zis ca e :"chinezarie" si tu vorbesti de mazda si honda...chinezarie nu e,dar e coreeana,deci ...

orlando 23-09-08 13:01

Quote:

Originally Posted by robertinho (Post 1770177)
mai bine zi ca ti-ai luat tu kia si nici in ruptul capului din acest moment nu exista masina mai buna...felicitari sa o stapanesti sanatos
fiabilitatea nu are nici o legatura cu stergatorul dar in fine
interior net superior fata de gtc? (normal ca doar asta ti-ai cumparat ,doar nu o sa zici ca e mai prost)...e superb plasticul acela din kia si luminile alea de bord iar ma dau pe spate(dar e subiectiv dupa cum ai zis si tu)

Nu sunt subiectiv..incerc sa fiu obiectiv pe cat pot.
Da mi-am comandat un Kia Pro_ceed dar nu am intrat deocamdata in posesia ei.Am condus ambele masini si crede-ma mi-a placut mai mult kia.
tu le-ai condus pe amandoua?

bmwM8 23-09-08 13:06

Quote:

Originally Posted by orlando (Post 1771047)
Da mi-am comandat un Kia Pro_ceed dar nu am intrat deocamdata in posesia ei.Am condus ambele masini si crede-ma mi-a placut mai mult kia.

da..si-au depasit conditia cu mult, enorm de mult la nivelul lor!
pot spune ca kia asta este the best of all times pt puterea lor de gandire, dar mediocru comparandule cu altele ;)

robertinho 23-09-08 15:05

Quote:

Originally Posted by orlando (Post 1771047)

da,le-am condus pe aman2...numai ca a fost vorba de un gtc de 140 cai(o versiune foarte bine echipata),un gtc de 105 cai si un gtc opc de 240 cai si o kia mai cheala de 109 cai...si mi-a placut mult mai mult gtc-ul si aici ma refer la comportamentul masinii si nu la dotari,materiale,briz-brizuri(care sunt subiective)

dogy_10 23-09-08 15:25

mah frate consum de 14 la suta la un motor de 120 de cai....plm, un audi a4 de 160, mult mai mare si mai greu si cu integrala consuma 12-13 si nu din auzite, probat si mers sportiv..... la capitolul asta daca asta e consumul e grav....

GTR 23-09-08 21:20

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 1770179)
pot sa spun ca asta e mesajul serii... dar atunci ce e domne? care e strategia kiei de marketing? am lansat un hatch in 2 usi, se cheama PROceed, are silueta de coupe, dar defapt e o limuzina.
dac anu e o masina sport, atunci de ce o mai comparati domne cu gtc? sau nici gtc nu e masina sport? oare daca imi iau un f1 se cheama ca am masina sport?

Auzi, eu acum imi dau seama, la tine hatch inseamna sport? :)))))))
hatch este prescurtare a "Hatchback" iar acesta defineste o forma de caroserie, nici decum performata, si 308, Auris sunt hatch si nu exista variante sprtive.
Definitia hach o gasesti aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hatchback

hatch-ul de la kia este strict supa definitia hatchback-ului, nu aduce a coupe.

GTR 23-09-08 21:56

Quote:

Originally Posted by robertinho (Post 1771278)
da,le-am condus pe aman2...numai ca a fost vorba de un gtc de 140 cai(o versiune foarte bine echipata),un gtc de 105 cai si un gtc opc de 240 cai si o kia mai cheala de 109 cai...si mi-a placut mult mai mult gtc-ul si aici ma refer la comportamentul masinii si nu la dotari,materiale,briz-brizuri(care sunt subiective)

Pai sa conduci GTC-ul de 1.4 sa vezi ce lesinatura e si briz-brizuri gen ESP si Airbag-uri tip cortina or fi pentru tine subiective.
Iar ca fapt divers vezi ca motorul asta de 1.4 de la ProCeed e mai performant decat motorul de 1.6 de pe GTC (care are acum 115 CP).

vladdaman 23-09-08 22:56

habar nu aveti ce vorbiti...mai ales ca nu cred ca ai idee in ce se masoara cuplul ca sa nu vorbim ca nu cred ca stii ce il produce, si da cand zic ca s-a sacrificat cuplul pentru a scoate multi cai crede-ma ca asa e...compara motorul asta la cp/nm cu alt motor de 1.6 si daca tie nu ti se pare nimic oarecum ciudat...poate ca cine stie ai dreptate...si da cuplul maxim il are la 6300 de ture dar nu cred ca ai tu cum sa stii cum se simte masina asta la turatia aia...daca tu scoti cu ea 8-9 in oras. cat despre gtc cu motorul de 1.6 turbo de 180...nu cred ca se inscrie tocmai la categoria masina de oras cu cutie automata, dar cine stie poate ca m-am exprimat eu gresit...

GTR 24-09-08 00:17

Quote:

Originally Posted by vladdaman (Post 1772308)
habar nu aveti ce vorbiti...mai ales ca nu cred ca ai idee in ce se masoara cuplul ca sa nu vorbim ca nu cred ca stii ce il produce, si da cand zic ca s-a sacrificat cuplul pentru a scoate multi cai crede-ma ca asa e...compara motorul asta la cp/nm cu alt motor de 1.6 si daca tie nu ti se pare nimic oarecum ciudat...poate ca cine stie ai dreptate...si da cuplul maxim il are la 6300 de ture dar nu cred ca ai tu cum sa stii cum se simte masina asta la turatia aia...daca tu scoti cu ea 8-9 in oras. cat despre gtc cu motorul de 1.6 turbo de 180...nu cred ca se inscrie tocmai la categoria masina de oras cu cutie automata, dar cine stie poate ca m-am exprimat eu gresit...

1.habar nu ai tu omule, esti paralel rau sincer

2.ia zi tu ce produce cuplul? :))

3."s-a sacrificat cuplul pentru a scoate multi cai" vezi ca, cuplul pe un motor creste sau ramane egal in cel ami rau caz odata cu cresterea puterii.
Nu compara 2 producatori diferiti, compara aceasi varianta de motor ale aceluiasi producator dar cu puteri diferite, ce o fi el diesel sau benzina, sa vezi ca, cuplul creste odata cu puterea.
exe:
Fiat Grande Punto
1.3 multijet 16v 1248 cm3 75CP 190NM
1.3 multijet 16v 1248 cm3 90CP 200NM

VW Golf TSI
1.4 TSI 1390 cm3 122CP 200NM
1.4 TSI 1390 cm3 140CP 220NM
1.4 TSI 1390 cm3 170CP 240NM

Renault Megane dci
1.5 dci 1461 cm3 85CP 200NM
1.4 dci 1462 cm3 100CP 200NM

Si mai enumar vre 20 dar invers nu o sa vezi.

3."cuplul maxim il are la 6300 de ture" eu vb. te putere maxima, cuplu maxim la turatia asta au foarte putine masini.

4."dar nu cred ca ai tu cum sa stii cum se simte masina asta la turatia aia...daca tu scoti cu ea 8-9 in oras." -sa sti soferie nu inseamna sa mergi ziua pe 50 de m in 6000 de turatii.

Eu zic sa te abtii, ca daca vorbim de soferie esti la grupa mica.

5. "dar cine stie poate ca m-am exprimat eu gresit" - nu "poate", sigur te exprimi gresit

.

bmwM8 24-09-08 00:39

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 1772159)
Pai sa conduci GTC-ul de 1.4 sa vezi ce lesinatura e si briz-brizuri gen ESP si Airbag-uri tip cortina or fi pentru tine subiective.
Iar ca fapt divers vezi ca motorul asta de 1.4 de la ProCeed e mai performant decat motorul de 1.6 de pe GTC (care are acum 115 CP).

e mai performant 1.4 ceed decat 1.6 gtc!?sincer nu cred, desii nu le-am testat!

cuplul maxim al opelul e la 4000 (125Nm), tot cam atat are si ceed la 4000, insa la 5000 are si mai mult (137Nm)> asta 1.4 gtc vs 1.4 ceed!

1263 kg kia drag coef 0.340 compresia 10.50:1 1/4 mile 17.80 s @ 77.10 mph

vs 1210 kg gtc 0.340 Compression ratio 10.50:1 Power-to-weight 73.55 bhp/ton

este normal ca ceed-ul sa fie mai ieftin ca gtc-ul deoarece are un renume nu tocmai bun. iar treaba cu mentalitatea...in unele dati chiar este stupida, dar totusi comparam una nemteasca cu una coreeana, chiar daca nu ne place adevarul.

ps: masinile enumerate de tn mai sus sunt diesel si este normal sa aiba cuplul asa de ridicat, DAR noi vb aici de masini exclusiv pe benzina.

GTR 24-09-08 01:03

Quote:

Originally Posted by bmwM8 (Post 1772555)
e mai performant 1.4 ceed decat 1.6 gtc!?sincer nu cred, desii nu le-am testat!

cuplul maxim al opelul e la 4000 (125Nm), tot cam atat are si ceed la 4000, insa la 5000 are si mai mult (137Nm)> asta 1.4 gtc vs 1.4 ceed!

1263 kg kia drag coef 0.340 compresia 10.50:1 1/4 mile 17.80 s @ 77.10 mph

vs 1210 kg gtc 0.340 Compression ratio 10.50:1 Power-to-weight 73.55 bhp/ton

este normal ca ceed-ul sa fie mai ieftin ca gtc-ul deoarece are un renume nu tocmai bun. iar treaba cu mentalitatea...in unele dati chiar este stupida, dar totusi comparam una nemteasca cu una coreeana, chiar daca nu ne place adevarul.

ps: masinile enumerate de tn mai sus sunt diesel si este normal sa aiba cuplul asa de ridicat, DAR noi vb aici de masini exclusiv pe benzina.

Ce spui tu aici are o logica teoretica dar practica ne contrazice des, referitor la rapoartele ptere/greutate.

Datele referitoare la performante sunt luate de pe site-ul producatorilor.
ProCeed 1.4 - 109 CP 0-100 km/h 11,4
GTC 1.6 - 115 CP 0-100 km/h 11,6

La ProCeed sunt sigur de cele declarate iar la Opel imi vine greu sa cred ca este sub specificatiile producatorului.

sa ne intelegem ce inseamna "renume nu tocmai bun" - asta in mentalitatea romanului snob, prin restul Europei se mentioneaza altceva.

http://www.cbg.ie/NewCars/Kia/ceed.aspx
http://www.cbg.ie/NewCars/Opel/Astra.aspx

Nu ca ar fi elcvente linkurile de mai sus, dar nu prea am vazut review prost despe Ceed.
Pe low-cost bate cam tot, cand urci mai sus nu mai poti sa o compari, dar asta a fost targetul lor.
Si sa nu mai vorbim de garantia oferita de cele 2.

Eu zic sa nu mai spunem ca e Coreana ca asa se spunea si de japoneze acum vre-o 20 de ani si in 3.4 ani au facut misto de europeni si in privinta performantelor si in privinta fiabilitatii.

All times are GMT +2. The time now is 04:55.

- Copyright 2026 4Tuning