![]() |
Re: Cati C.P. ai castigat?
presiunea variaza in functie de turatie, in mod sigur...
butelia aia o are pentru ca e nevoie de o rezerva serioasa de aer in cazul tractorului...nu stiu daca doar pentru roti, cred ca mai are si ceva accesorii actionate cu aer... |
Ce-ar fi sa pui niste poze cu respectivul obiect ? Si, ideea este ca s-ar putea ca superchargerul asta sa fie cam "incet", adica unul normal baga 6-7 PSI, asta de care spui tu fiind pentru alte scopuri poate fi doar de 1-2 PSI. Eventual iei si butelia, si iti faci echivalentul NOS - supercharger la buton :D
|
am sa vad cum pun o poza cu kestia,chiar daca nu e cine stie ce,faza e ca baga aer comprimat si ptr. o verificare nu trebuie prea multe modificari.
|
partea proasta la compresorul asta e ca nu baga aerul constant deoarece functioneaza exact ca un piston obisnuit(sus-jos).deci pentru o presiune constanta ar trebui si butelia care sa stranga aerul si sa-l bage constant,cu un regulator,in admisie(vb. lui Stefan-supercharger la buton)....prea mare bataie de cap,dar era o idee.
din ciclul "la ce ma gandesc cand dorm" |
Am mai facut niste cautari pe tema asta, si se pare ca sunt unii care ofera compresoare electrice cu un design interesant. In loc sa functioneze constant sau sa fie comandate de motor, ai un butonas mic si frumos pe bord, si cand ai apasat pe buton intra compresorul in actiune pentru aprox. 10 secunde. De ce 10 secunde ? Pentru ca nu merge de pe alternator/sistem electric al masinii, ci are 2 baterii sanatoase pe care le cam descarca in alea 10 secunde, si care apoi se reincarca in urmatoarele cateva minute de mers normal.
Avand compresorul asta de pe tractor + butelia aferenta, nu vad o problema in a avea un design prin care traseul dinspre filtrul de aer inspre admisie e putin modificat si contine o valva one-way, cu o conducta sudata intre valva respectiva si admisie, astfel incat atunci cand apesi pe buton si iese aerul cu presiune din butelie sa nu iasa in atmosfera ci sa intre unde trebuie, adica in admisie. Nu stiu cum ar reactiona la chestia asta un motor pe injectie, pentru ca MAF/MAP ar fi bypassed, cred ca mai degraba s-ar preta un motor pe carburatie, sau facuta modificarea inainte de MAF ca sa aiba timp calculatorul de bord sa se prinda ce se intampla. |
aia-i rau..la calculator...dar daca-i scoti cablul de la debitmetru,cred ca i-ar da gaz cat ii trebuie.
|
Dupa aia o sa mearga in limp mode, pentru ca nu mai citeste corect senzorii. Nu merge asa, pe injectie trebuie pus inainte de senzor ca sa poata calculatorul sa-si faca o idee despre cata benzina sa-i dea, altfel risti sa ai mixtura prea saraca.
|
chestia asta se poate face si la matiz???
si dak da cam cat ar ajunge $$$ |
nu stiu,era doar o idee neverificata.daca functioneaza(e f. posibil) ar merge pe aproape orice masina
|
2 Attachment(s)
s-a pus praful pe aici.
de atunci, de la "compresor", studiile au aratat ca mai bine iei din state un supercharger(poze curand).. si daca de la admisie trec la evacuare, mi-am luar sherpishori.. :D |
nui rau vali... tine-o tot asa :D felicitari...
|
Quote:
felicitarile mele :) |
desi off , eu multumesc ptr. ajutorul dat
|
cu multa placere, oricand....
|
2 Attachment(s)