Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   flacari esapament (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/64108-flacari-esapament.html)

accxdru 28-06-11 23:30

Re: flacari esapament

Ca sa vezi mai usor efectul si sa-l si intelegi, desfa admisia pana ajungi la carburator sau la "motorasul de relanti" (ansamblul acela care combina aerul cu benzina) si accelereaz-o de la motor de cateva ori mai tare.
Sa nu te sperii cand ti-o iesi o flacara pana in capota, din motor.Acelasi efect il are si atunci cand ies flacari pe toba.
Benzina ne arsa se aprinde din cauza temperaturei tobei si in contact cu aerul.

ban_f_2005 12-02-12 16:10

o schema ceva nu aveti?ms

gaby_dtm 15-04-12 16:40

salutare , acum aprox 3 luni uitandu-ma pe youtube am vazut acest kit flame thrower, disperat ce sunt am cautat ca nebunu' , pana am gasit pe okazii , am dat 210 ron cu tot cu transport dar fara bobina , care am cumparat-o separat, partea proasta e ca nu am mai reusit sa il montez pentru ca mi-am luat o instalatie gpl, si imi este frica , asa ca m-am hotarat sa il vand pretul este de 230 cu tot cu bobina, am schema , modulu , bobina si cutia , pentru a fi complet va mai trebuie cativa metri de cablu si o bujie. pentru detalii si poze gabytza88dgk sau 0724425574

Atze3 19-08-12 14:29

Sa ma bag si eu in seama, am teava din spate pana-n fata, cea stock si ca finala am un remus, noapte daca decuplez cu ea se pot vedea si la mine, insa cred ca problema este de la ceva supapa nicidecum de la evacuare :P

ticosu' 19-08-12 16:11

Aceeasi chestie mi se intampla si mie la Tico, la care aveam doar finala free-flow. Si la un atv la care ii dadusem jos toba se intampla la fel.
Nu are nici o legatura cu supape sau alte probleme legate de motor. Din cantitatea de combustibil injectata in cilindru, o parte este evacuata impreuna cu gazele de esapament. Materiile volatile corburante din gazele de esapament, la temperaturile ridicate pe care le au si combinate cu oxigenul din aer, se autoaprind. Sistemul de evacuare fiind mai liber, gazele esapate pierd mai putina caldura pe parcurs, ceea ce usureaza autoaprinderea.
O singura problema tehnica ar putea fi, adica un amestec sara in oxigen sau bogat in combustibil, dar daca motorul este in parametri normali, o excludem.

SEBASTIAN 20-08-12 15:43

Cine , ce injecteaza la Tico?

Florian328 04-09-12 15:26

am si eu o pisica 2.0 fara sonde si catalizator si cand ii dau in limitare scoate flacara fara sa am ceva montat pe evacuare sau cand plec cu ea in limitare ii dau a2a si tot la fel face,am inteles k ar face si dak ai avea accelerator de gaze pus in locul la catalizator

alingb 21-03-13 19:57

asta se intampla la majoritatea masinilor pe benzina sau poate chiar toate atunci cand motorul este turat foarte tare incat gazele ies pe evacuare nearse ! dar asta se intampla dupa vreo 5 minute de turatii ff puternice iar pt putina flacara sa consumi 40 de kile de benzina.... nu se merita.

All times are GMT +2. The time now is 17:30.

- Copyright 2026 4Tuning