![]() |
Re: Filtrul de aer sport.sound sau performanta?
Quote:
Se pot face creioane din el ? Stiam eu ! |
Quote:
In cazul filtrelor de aer din bumbac impregnat cu ulei( si aici vb de BMC, la celelalte nu stiu) filtrarea aerului se face si electrostatic pe langa efectul mecanic( trecerea aerului prin acel bumbac si retinerea impuritatilor mari). Ulei cu care sunt impregnate aceste filtre este incarcat electrostatic negativ, iar particulele de praf etc sunt incarcate pozitiv. Astfel pe langa retentia mecanica a impuritatilor, particulele de praf incarcate pozitiv sunt atrase de catre moleculele de ulei incarcat negativ, precum un magnet. Filtrare mai buna fata de retentia mecanica a filtrelor de carton originale. Sper ca ti-am raspuns la intrebare. |
Quote:
mai degraba grafit se foloseste la creioane. si oricare ar fi utilizarea si forma in care se utilizeaza aceasta nu reflecta proprietatea unei substante. |
Dupa tine domnule vanzator, carbonul nu este sinonim cu grafitul, cum nici arama nu este sinonim cu cuprul, nu ?
|
Quote:
|
Testele difera de la auto la auto... sau mai bine zis: fiecare cu experimentul lui!
Eu sunt unul dintre cei cu feedback negativ... sunt convins ca exista si oameni multumiti de filtrele lor "sport". ;) |
Nu am negat ca filtrul sport (bmc sau altceva) are un airflow mai bun.
Doar ca am o problema cu filtrarea mai buna fata de OEM. E un risc pe care si-l asuma oricine vrea filtru sport pe masina, un compromis care inclina balanta in favoarea performantei. |
Bluey u aveai filtru stock in cutie la bolidul ala ?:)
|
E irelevant la diesel filtrul sport daca nu e insotit de modificari soft datorita principiului de functionare a motorului.
Am facut un test pe dyno cu 2 filtre panel diferite si castigul a fost de -3cp (minus) cu cel mai permisiv si mai curat. |
Ceea ce am postat mai sus era un raspuns pentru omu cu Skoda(agresive3039).
Nu am zis ca este perfect valabil pentru orice motr, eu am raspuns punctual. Pentru diesel este adevarat, trebuiesc si modificari din soft datorita specificului motorului, dar nu are legatura cu ce am raspuns eu lui agresive3039. O alta mare diferenta este intre filtrul panel si BMC CDA, OTA, DIA sau altele. Nu ai cum sa spui daca intre 2 filtre de acelasi tip ai avut o scadere de cp, atunci cu toate tipurile de filtre vei avea scadere. @predator : inseamna ca tu nu respiri aer, ca aerul mai are si altele pe langa oxigen. Imi pare bine ca ma numesti vanzator, macar eu fac pe fata cu factura , garantie etc .. si nu ambiguu cu detalii pe pm. |
Quote:
Quote:
|
Garantezi cifrele alea? 7-15 cp in plus la Octavia de 1.6? Din cate stiu, are in jur de 101 cp din fabrica... o crestere de ~10% dintr-un filtrul...
Eu sunt multumit de filtrul sport, am montat un panel K&N din bumbac, isi face treaba bine (adica filtreaza) si e mai permisiv decat cel din carton, stock. Am modificat si tubulatura admisiei, trage aer rece, am eliminat cutiile rezonatoare... se simte o oarecare diferenta, dar asta nu inseamna ca am castigat mare lucru. Poate doar o crestere mai rapida in turatii, eventual 1-2 cp, din cei 84 de fabrica. Stiu ca BMC sunt filtre bune, dar sa nu exageram cu reclama... |
Quote:
|
Ca sa repet.
Ai un test dovedit prin care un CDA filtreaza mai bine ca un OEM? Sau esti dispus sa pui un CDA la un test facut de o firma neutra pentru a compara aceasta filtrare mai buna fata de un filtru OEM pentru a-ti sustine reclama??? http://www.bmcairfilter.com/carbon-d...r881_4_11.aspx Aici este prezentarea CDA pe site-ul BMC. Advanced Technology The CDA filtration system is connected to a frontal air intake via a flexible aluminium tube. Thanks to the dynamic air intake you get a real supercharging system that conveys fresh air to the air box at a speed and capacity greater than that of traditional systems. The air flow entering the dynamic air intake is accelerated further thanks to the air flow deflector inside the carbon fibre airbox. Dynamic over-boosting, greater air flow, higher pressure and colder air are the elements which help to significantly increase the performance of the engine both in terms of power and torque, as demonstrated by dyno tests carried out. The CDA is also available in a number of special versions with specific flanges for direct connection to the air sensor or with different dimensions according to the model of the car. Astea sunt avantajele. Nu scrie nimic de o filtrare mai buna fata de oem. Chiar si la FAQ este evitat subiectul cu un motiv intemeiat bineinteles. |
Quote:
Cat priveste garantatul, cum am mai spus si in alte posturi : depinde foarte mult cum si cine a mai intervenit asupra acelui motor : tuning bun/prost, cip bun/prost, 1 trillion de km. Cu CDA-uri s-au obtinut si cresteri de 15-20 Cp dar si de 7 cp sau chiar "-" in cazul unor "cazane". Am obtinut 12 cp pe un motor 1.4 TFSI. |
| All times are GMT +2. The time now is 02:36. |
- Copyright 2026 4Tuning