Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Masina second vs masina noua, sau masina mai veche vs masina mai noua(3-4ani maxim) (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/260594-masina-second-vs-masina-masina-veche-vs-masina-3-4ani-maxim.html)

jemis90 30-05-11 16:25

Re: Masina second vs masina noua, sau masina mai veche vs masina mai noua(3-4ani maxi

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 4361766)
la fel si cu masina de 3-4 ani pe care poti sa o iei cu credit de nevoi personale, pe care sa-l platesti 8-10 ani.

Deci totul se rezuma la cum preferi sa platesti, cat si cand o anumita masina sau tip de masina, si bineinteles ce fel de masina.

rate de 10 ani pt o masina? din salar de 18-20 mil. pai gandeste-te ca masina aia o sa fie destul de rabla la 4+10 ani. Ca dupa ce plastesti rate+ ...+... poate mai ai si copii de crescut nu stiu ce iti mai ramane pt intretinut masina corect.

Si platesti creditul oricum ar fi, nu poti fugi de el. Proasta afacere zic eu.

lord_wader 30-05-11 18:51

Re: Masina second vs masina noua, sau masina mai veche vs masina mai noua(3-4ani maxi

Sunt destui care au salariu de 16-18mil nu 18-20 si s-au aruncat direct la passat tdi. Chiar eu cunosc 2, unul nu are nevasta, ca e tanar, iar celalalt are sotie care macar mai aduce si ea niste bani acolo 10-12mil. Alti 2-3 cunoscuti mai cumpatati si-au luat aveo si astra si se pare ca au mai multi bani de benzina ca nu e rata asa mare :-)

Bong 30-05-11 21:04

are cineva impresia că e mai bine privit īntr-o antichitate de e39 decāt īn logan? poate la discoteci comunale sau de către oameni cu iq sub medie.

are cineva impresia că o vechitură cu miros de bășină de la īncă 5 inși e mai ieftină la īntreținere decāt o mașină low-end sau medie nouă sau aproape nouă?

asta e boala romāniloc cu mașinile....trebuie să se vadă valoarea...chit că e valoarea altcuiva de acu 15 ani...

și eu mi-aș lua un ursuleț...e boala mea de cānd am văzut primul urs pe stradă. nu īmi iau pentru că știu că nu am bani deocamdată să-l desfac șurub cu șurub și să īl fac să arate și să meargă ca īn ziua īn care a ieșit pe poarta fabricii, că eu unul am destulă minte īncāt să nu iau gunoiul altuia, și destulă demnitate să nu sufăr cu gunoiul altuia.

īnainte să dați replici idioate , ia puneți-vă puțin mintea la contribuție : cānd ai un tricou vechi și jerpelit...de nu-l mai porți...ce faci cu el?
ori īl arunci, ori īl faci cārpă, ori īl dai unui om amărāt. gāndiți-vă că oamenii civilizați exact așa fac și cu mașinile.

StefanAlex 30-05-11 21:44

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 4361766)
Da, asta atata timp cat ai 4-5 mii E pt o masina de 3-4 ani low-class.
Totusi mai nou la noi, cu prosteala cu creditele poti fi chiar mai sarac, deci fara acei 4-5 miiE dar cu salar de 18-20mil cu care poti cumpara in rate o masina noua middle-class de 15-20miiE.....la fel si cu masina de 3-4 ani pe care poti sa o iei cu credit de nevoi personale, pe care sa-l platesti 8-10 ani.

Deci totul se rezuma la cum preferi sa platesti, cat si cand o anumita masina sau tip de masina, si bineinteles ce fel de masina.

In cazul meu nu a fost nevoie de credit pentru masina , imi permiteam lejer o rata de 300 , 400 euro pe luna dar am preferat sa mai astept si sa iau masina cu toti banii jos.

GTR 30-05-11 23:25

Quote:

Originally Posted by Bong (Post 4362542)
are cineva impresia că e mai bine privit īntr-o antichitate de e39 decāt īn logan? poate la discoteci comunale sau de către oameni cu iq sub medie.

are cineva impresia că o vechitură cu miros de bășină de la īncă 5 inși e mai ieftină la īntreținere decāt o mașină low-end sau medie nouă sau aproape nouă?

asta e boala romāniloc cu mașinile....trebuie să se vadă valoarea...chit că e valoarea altcuiva de acu 15 ani...

și eu mi-aș lua un ursuleț...e boala mea de cānd am văzut primul urs pe stradă. nu īmi iau pentru că știu că nu am bani deocamdată să-l desfac șurub cu șurub și să īl fac să arate și să meargă ca īn ziua īn care a ieșit pe poarta fabricii, că eu unul am destulă minte īncāt să nu iau gunoiul altuia, și destulă demnitate să nu sufăr cu gunoiul altuia.

īnainte să dați replici idioate , ia puneți-vă puțin mintea la contribuție : cānd ai un tricou vechi și jerpelit...de nu-l mai porți...ce faci cu el?
ori īl arunci, ori īl faci cārpă, ori īl dai unui om amărāt. gāndiți-vă că oamenii civilizați exact așa fac și cu mașinile.

Pe unii putin ii intereseaza cum sunt priviti, pentru multi conteaza ce ofera.

Este cam greu sa compari un Logan cu un E39, siguranta, confortul, performantele, optiunile sunt net superioare la un E39. La un pret mediu de Logan dotat, 8-9000 Eur, iti iei un E39 impecabil, mult mai dotat, etc., cat de intretinere scumpa nu poate fi vorba.

Eu zic sa-ti pui tu mintea la contributie inainte sa faci aluzie la altii, de cand se fac analogii intre tricouri si masini, unde sunt asemanarile. Vezi ca vinul este mai bun mai vechi dar nu are legatura cu masinile.

Prefer un GUNOI de E39, sau GUNOIUL meu de Mercedes C 220 CDI W203 decat mult laudatul tau Logan. Am ESP, 10 Air-bag-uri, piele, trapa+panorama, clima, incalzire in scaune, 143 CP, etc.. Ce Logan imi oferi la schimb ?? DING

Tzzantaru 30-05-11 23:50

Quote:

1 : sunt unii care au si impresia asta , dar aia se numesc COCALARI.pe noi ceilalti care preferam un E39 decat un logan ne intereseaza ca BMW-u ofera mult mai multe , de la optiuni pana la tinuta de drum , fata de mult iubitu tau logan.culmea exact in aceeasi bani.

2 : nu inteleg de unde preconceptia asta tampita ca o masina veche e cu miros de basina de la altu.eu zic sa nu te mai urci in nici o masina(indiferent ca urci ca sofer sau ca pasager) ca si-au dat prea multi "aere" prin ea.personal iti recomand autobuzu ca acolo nu-si da nimeni "aere".cat despre intretinere stai calm ca nici la logan nu-s ieftine piesele.si despre cuvantu "VECHITURA" n-avea tu grija ca pana si-un E34 din anii '90 e mai bine construit decat loganu

3 : aceelasi lucru ca la punctu 1

4 : "destula minte sa nu iei gunoiu altuia"...tin sa te dezamagesc da daca vrei urs va trebui sa iei "gunoiu" altuia ca din pacate nu se mai fabrica de vreo 20 ani
"destula demnitate sa nu sufar cu gunoiu altuia" ce treaba are demnitatea aici ca nu inteleg?as avea eu o replica care incadreaza demnitatea da nu ti-o zic aici ca-mi iau warn

5 : asa cum zice si colegu GTR incearca sa-ti pui tu mintea la contributie inainte sa mai faci asemenea posturi...deplasate

aleks 31-05-11 00:03

Quote:

e destul de evident că majoritatea userilor au maşini vechi, second.
La ce te-ai gāndit cānd ai jignit īn bloc pe cei mai mulţi dintre cei care īţi citesc postul?
Ce să zic, ştii să-ţi faci prieteni...

a3ds 31-05-11 01:33

Sunt misto discutiile astea, eu sunt destept, restul sunt prosti. Tipice.

cavaliere 31-05-11 08:41

Polemici infinite :-P Depinde in final de cati bani ai si de ce vrei sa faci cu ei. Pentru unii masina e decat un mijloc de a ajunge in a in b si nu prea conteaza confortul . Pt altii e mai mult decat atat. In final e vorba strict de subiectivism. Unii prefera masina noua pt ca e noua si au garantie , chiar daca reviziile in general sunt scumpe . Altii prefera sh cu mai multe dotari si alt confort etc.
Ce e hilar e ca pe toate thread-urile se ajung la dispute personale si la jigniri . :lol:
Pentru foarte multi masina e simbol al statutului social din pacate . Dar in fond pe cine intereseaza ce cred altii, fiecare isi ia ce-i mai bun pt el. Am prieten care face 400.000mii pe an si merge cu ford focus pe care nu l-a schimbat de 5 ani. Si omul si-ar permite cam orice acaret chiar si ceva extravagant. Dar pt el nu conteaza decat sa aiba ac, abs si sa nu arate chiar a gunoi. In schimb are casa la munte la mare si un nivel de trai la care multi doar viseaza . Deci fiecare dupa cat il taie capul si cat il tine buzunarul. Asa ca nu mai jigniti ca exista un loc pe lumea asta pt toti . Servus

GTR 31-05-11 09:23

Nu vreau sa se inteleaga gresit, Loganul este o varianta mai buna in anumite situatii. Daca as cumpara masina pt. firma Loganul este o varianta, avantajul leasing-ului, o garantie amarata acolo, pt. angajati este foarte bun. Deasemenea este o masina foarte buna si pentru persoane care nu au prea multe cunostinte in domeniu, pentru care ar fi grea alegerea unei masini sh.

Deci depinde mult si de persoana care o achizitioneaza si de scopul achizitiei.

Pentru mine personal aproape niciodata nu as lua o masina noua, prefer una de 1-3 ani <60k km si cu 20-40% mai ieftina decat cea noua.

lord_wader 31-05-11 09:53

Loganul e bun pentru cei care abia reusesc sa stranga 4-5mii E cash in cativa ani(fara sacrificii) sau au salariu de bugetar, mai pun 3 tichete si au masina noua pentru care nu trebuie sa vanda apartamentul daca se defecteaza ceva. Este masina ideala pentru o familie de bugetari cu 1-2copii. Ceilalti isi pot lua orice masina noua vor daca au bani de ea. Piesele la loganul iesit din garantie sunt destul de scumpe la reprezentanta. Nu asa de scumpe ca la reprezentantele nemtzesti dar sunt. Piesele sh sau neoriginale(made in Tunisia, China, Turcia) sunt f ieftine, pana la 20-40% din pretul de reprezentanta.

Noi restul ne luam sh, daca se strica ceva ne descurcam sau o vindem la altul. Facem 50.000km si o vindem. Mai rau e cu noua taxa, ca nu se va mai vinde nimic cu acte de proprietate.

Supra4ever 31-05-11 10:13

Nu inteleg de ce ar da unii 10-11.000 de euro pe un logan/sandero,chiar si duster cand poti sa iti iei un e46, e39, audi a4, golf 5, masini care sunt cu mult peste orice dacie din orice punct de vedere.;) Daca e sa ii cada ceva, nu te teme, mai bani ramasi:-P Si garantez eu ca oricare din masinile enumerate mai sus tin mai mult decat un logan nou, chiar daca au an fab. mai vechi.

Salut

Votul meu a mers la punctu numarul 3.:-)

Vali_lj 31-05-11 10:23

Quote:

Originally Posted by !41! (Post 4352825)
Precum am mai scris pe un thread asemanator scriu iar.
Sunt diferiti oameni si la fiecare i se potriveste sau ia masina care o merita.
Omul care ia masina doar ca sa aiba masina sa ia una noua si sa plateasca bani pe taxe si rate si casco si toate alea . Oricum care nu prea stie cum e cu masinile daca ia una second ia teapa si ajunge sa plateasca mai mult decat pe una noua pe reparatii .
Mai sunt si cei care-si permit masini cum vor ei noi- vechi . La oamenii aia e chestie de gusturi de conceptii e.t.c.
In general pentru masini vechi trebuie sa stii sa o alegi si sa fi constient ca poate sa-ti cada una alta oricand.
Eu sa fiu sincer nu-mi permit masina noua . Asta asa veche cum e am luat-o pentru ca am vrut-o asa dar cu toate ca nu am avut probleme decat nesimnificative sunt sigur ca vor veni probleme pana la urma , vor fi taxe mai mari pentru astea vechi si cel mai important vechiturile ruginesc . Oricat le refacem pana la urma va trebui sa renuntam la ele si sa mergem cu ceva mai actual.
Alegera masinii e relativa pana la urma si depinde de multi factori care difera de la persoana la persoana.

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4351849)
Cu 4000 de euro cred ca iei un e39 destul de carjit, dar ca sa fiu ontopic, si eu prefer masinile second hand platite cash, le prefer pe cele concepute pre 2000 in general, cu exceptia unui C klass, mi-as lua un w203 oricand.

Motivul principal este ca nu am bani de masini noi la care si eu am observat ca s-a cam dus calitatea in detrimentul gadgeturilor. Pana si firmele mari constructoare, VAG si Benz au recunoscut ca nu mai au fiabilitatea generatiilor vechi si ca incearca sa ridice standardele, dar cat timp au o gramada de componente facute prin China sau Romania, mai avem de asteptat.
Dar hai sa nu mancam rahat, sunt mult mai sigure masinile de generatie noua in caz de accident si mai idiot proof prin sistemele de siguranta active si pasive.

Daca as avea bani sa imi cumpar un Benz 2009-2010 si sa il intretin(intretinerea la masinile noi costa triplu fata de cele vechi) fara sa imi sacrific modul de viata si sa imi mananc din cur practic, normal ca mi-as lua un model nou, mi se pare un vis cum arata w204.
***.

Quote:

Originally Posted by cavaliere (Post 4363297)
Polemici infinite :-P Depinde in final de cati bani ai si de ce vrei sa faci cu ei. Pentru unii masina e decat un mijloc de a ajunge in a in b si nu prea conteaza confortul . Pt altii e mai mult decat atat. In final e vorba strict de subiectivism. Unii prefera masina noua pt ca e noua si au garantie , chiar daca reviziile in general sunt scumpe . Altii prefera sh cu mai multe dotari si alt confort etc.
Ce e hilar e ca pe toate thread-urile se ajung la dispute personale si la jigniri . :lol:
Pentru foarte multi masina e simbol al statutului social din pacate . Dar in fond pe cine intereseaza ce cred altii, fiecare isi ia ce-i mai bun pt el. Am prieten care face 400.000mii pe an si merge cu ford focus pe care nu l-a schimbat de 5 ani. Si omul si-ar permite cam orice acaret chiar si ceva extravagant. Dar pt el nu conteaza decat sa aiba ac, abs si sa nu arate chiar a gunoi. In schimb are casa la munte la mare si un nivel de trai la care multi doar viseaza . Deci fiecare dupa cat il taie capul si cat il tine buzunarul. Asa ca nu mai jigniti ca exista un loc pe lumea asta pt toti . Servus

Colegii pe care i-am citat au spus cam tot ce vroiam sa scot in evidenta in postul acesta.
Alegerile depind , pe langa partea financiara , si de varsta/conceptii/influente.
Daca pentru unii reprezinta un statut social pentru altii reprezinta doar un mijloc de transport de la A la B sau o pasiune . Suntem diferiti cu totii iar alegerile sunt diferite.

De ceva vreme , calitatea si fiabilitatea a scazut in detrimentul altor factori , masinile din generatia noua devenind din ce in ce mai mult "consumabile" care dupa x km/x ani trebuiesc schimbate ( vezi sistemul buy-back care functioneaza cu succes in europa). Exemple sunt destule dupa anii 2003 incoace.
Am ales o masina potrivita bugetului,varstei si pe care o pot intretine. Am ales asta in detrimentul unei masini noi deoarece prefer sa nu fiu conditionat de x factori .

Gixer 31-05-11 10:51

Quote:

1. are cineva impresia că e mai bine privit īntr-o antichitate de e39 decāt īn logan? poate la discoteci comunale sau de către oameni cu iq sub medie.

2. are cineva impresia că o vechitură cu miros de bășină de la īncă 5 inși e mai ieftină la īntreținere decāt o mașină low-end sau medie nouă sau aproape nouă?

3.asta e boala romāniloc cu mașinile....trebuie să se vadă valoarea...chit că e valoarea altcuiva de acu 15 ani...

4.și eu mi-aș lua un ursuleț...e boala mea de cānd am văzut primul urs pe stradă. nu īmi iau pentru că știu că nu am bani deocamdată să-l desfac șurub cu șurub și să īl fac să arate și să meargă ca īn ziua īn care a ieșit pe poarta fabricii, că eu unul am destulă minte īncāt să nu iau gunoiul altuia, și destulă demnitate să nu sufăr cu gunoiul altuia.

5.īnainte să dați replici idioate , ia puneți-vă puțin mintea la contribuție : cānd ai un tricou vechi și jerpelit...de nu-l mai porți...ce faci cu el?

Mai sa fie, sa stii ca ai dreptate :weirdface .....si eu puteam sa-mi iau 320d E90 nou cu banu jos, dar eu am ales E36-le ca nu se mai devalorizeaza atata si-mi mai permit si un Imprezza WRX STI tot nou sau Evo10 da nu am 3 locuri de parcare, ca G55 Amg-ul nou il iau tot cu banu jos saptamana asta :lol:

1. Se vede ca nu ai mers niciodata cu-n E39 in mintile lui, adica ce valoreaza cat un logan nou....si chiar cred ca nu ai mers nici cu logan decat poate de taxi cand aveai ceva la bord de te-a impresionat asa tare.....nici nu stiu cum ai putut face comparatia asta...loganul nu se ridica inca nici la nivelul unui urs sau 5-er rechin daramite cu E34 sau E39....plus ca vb de stare estetica, pai iti spun eu ca pana gasesti tu o pata de rugina la un E39 intretinut la logan apare la fiecare usa!!!

2. Si tu te uzi tot cand vezi in acte ca scrie ca masina e din 2010 sau 2011??!
Sau tu chiar ai avut de a face la viata ta numai cu raciuri de masini?

3. Valoarea manelistica tipic romaneasca se vede mai tare la o masina noua si sclipicioasa, plasticata, chici decat la una din '90 intretrinuta bine.

4. Primul lucru bun pe care l-ai spus pana acuma e treaba cu ursul, dar pregateste-ti ori buzunarul ca pt un logan nou daca vrei unul in stare super(pt ca sunt pe mobile, chiar contrar parerii tale ca toate masinile vechi sunt cazaturi) sau pregateste-ti stomacul pt niste jafuri de ursi daca vrei unul mai ieftin!

5.Prima data inainte de a mai da in santuri pune-ti tu un pic mintea la lucru....pt ca un tricou vechi se mai si spala, si oricum comparatia asta e improprie....cat despre oamenii "cilivizati" da-i pace, mai ales daca iti iei o masina numai sa te duci din A in B sau masina respectiva chiar e o pasiune, cum e pt majoritatea celor ce posteaza pe aici.

lord_wader 31-05-11 13:59

Quote:

Originally Posted by Supra4ever (Post 4363535)
Nu inteleg de ce ar da unii 10-11.000 de euro pe un logan/sandero,chiar si duster cand poti sa iti iei un e46, e39, audi a4, golf 5, masini care sunt cu mult peste orice dacie din orice punct de vedere.;) Daca e sa ii cada ceva, nu te teme, mai bani ramasi:-P Si garantez eu ca oricare din masinile enumerate mai sus tin mai mult decat un logan nou, chiar daca au an fab. mai vechi.

Salut

Votul meu a mers la punctu numarul 3.:-)

Iti zic eu de ce ar da unii oameni 10.000E pe un logan.
Pentru ca e cea mai ieftina masina noua care sa iti ofere un standard minim de confort(atat pe locurile din fata cat si spate, chiar daca scaunele sufera la acest capitol, AC), siguranta (desi acele 3stele nu-mi inspira mare lucru, ABS), posibilitate favorabila de achitare chiar si pentru cei cu venituri mai mici, revizii nu zic ieftine dar decente(300-400RON uzual), fiabilitate acceptabila mai putin rugina si unele piese gen pompa servo, in general la mpi nu umbli la motor in primii 200-300mii km sa zicem. Cam atat.
Cu aceeasi bani 10 mii care includ si cele 3 tichete rabla nu prea mai gasesti multe masini noi de marimea unui logan (ori bugetarul, pensionarul, familistul asta isi doreste), sau gasesti la concurenta directa: fiat, chevrolet, hyundai dar dotarile, motoarele, siguranta, confortul nu sunt la ani lumina fata de dacia asa cum e in cazul vw, bmw sau audi. Iar in cazul loganului poti cumpara si cel mai ieftin model la 4500-5.000E+3tichete lucru care in cazul concurentei nu prea il gasesti chiar asa de ieftin decat la masinile din clasa "microcar" :D
Zi-i tu unui roman de 60 de ani in pragul pensionarii de E39 ca iti da 2 palme de nu stii cum sa fugi mai repede. Pentru ca el nu are nevoie de scaune de piele, 10 airbaguri si motor de la 1.8 in sus. El are nevoie de logan cu 3 ani garantie. La fel zi-i unui bugetar cu o femeie isterica de A4 ca nu mai scapi de gura femeii, ea vrea doar sa isi duca copii la scoala si sa ajunga cu loganul la Carrefour. Mai sunt si oamenii care au venituri mai mari si sunt si ceva mai tineri (30-40ani) dar din zgarcenie, frica de masina straina,etc isi iau logan. Eu am 3 vecini cu logan. La unul (profesori si el si sotia) in casa intra peste 5.000RON/lunar, altul are o functie buna in politie si castiga f bine, iar ultimul e pensionar s el si sotie dar au un baiat cu niste firme care conduce numai masini de peste 60.000E si care i-ar fi putut da oricand bani de un passat. Cu toate acestea oamenii au ales loganuri, pana acum nici unul nu a fost in service cu ele, iar ala al profesorilor are 7ani.
Astia sunt oamenii care dau intre 5 si 10.000E pe logan desi cele mai multe masini sh sunt la ani lumina inainte.

All times are GMT +2. The time now is 14:46.

- Copyright 2026 4Tuning