![]() |
Re: Cum recuperezi taxa de prima inmatriculare?
Quote:
Apoi gata s-a terminat. Faci o cerere in care spui ca taxa este contrara dreptului comunitar, discriminatorie si se soliciti restituirea ei,impreuna cu o copie dupa chitanta care atesta ca ia platit taxa si o depui la Administratia Financiara. În termen de 30 de zile, Administratia Financiara este obligata, potrivit Codului Fiscal, sa raspunda daca este de acord sau nu cu cererea de restituire. In cazul in care raspunsul este negativ, se mai depune o contestatie pe cale administrativa. „Daca si de aceasta data raspunsul este negativ, se trece la pasul al doilea, respectiv chemarea in judecata a Administratiei Financiare, la Sectia Comerciala si de Contencios Administrativ si Fiscal din cadrul tribunalului unde domiciliezi. În cererea de chemare în judecata trebuie sa ceara anularea actelor administrative fiscale emise în momentul achitarii taxei de prima înmatriculare si obligarea Administratiei Finantelor Publice sa restituie bani Recuperarea taxei dureaza 5-6 luni. |
eu din cate stiu,faza cu datul in judecata inainte sa platesti taxa nu mai merge,sunt din Baia Mare si aici am fost la 5 avocati si mi sa spus ca nu se mai accepta procesele la judecatorie,ma puteti la muri pana la urma daca se poate sa nu se mai poate??...
|
Eu am auzit ca e suspendata pe moment faza cu recuperarea taxei in instanta dar nu stiu cat de adevarat e.....+ daca citeai mai sus a spus un coleg ca s-ar putea sa nu se mai poata da in judecata sa numai platesti taxa ci doar dupa ce o platesti sa o poti recupera :)
|
Quote:
|
Quote:
am si eu o intrebare daca imi puteti raspunde -mi-am cumparat in iunie 2010 o skoda octavia 1,9 diesel noua de la reprezentanta si am platit taxa de prima inmatriculare aprox 4700 lei, acesti bani se mai pot recupera?? va multumesc |
@de_coco Hai enerveaza-te !!!!! :):):):)
|
milo frontera tu ai bani de masina noua de peste 12.000 de euro si mai si vrei taxa inapoi ?
P.S. nu o poti primi inapoi sac sac :):):) |
Quote:
-mi-am cumparat in iunie 2010 o skoda octavia 1,9 diesel noua de la reprezentanta si am platit taxa de prima inmatriculare aprox 4700 lei, acesti bani se mai pot recupera?? va multumesc eu am intrebat dar vad ca sunt luat in ras |
Quote:
daca citeai topicul iti dadeai seama ca nu poti recupera taxa....dar cum e foame mare la noi nu ma mir |
Quote:
app. de ce nu se poate recupera in cazul meu??? |
Pentru ca taxa sa se recupereze trebuie sa le explici lor ca masina a mai fost inscrisa in alta tara UE ceea ce rezulta ca ai mai plati a 2-a oara taxa de inmatriculare in Ro ceea ce nu e legal dupa art. nush care.
Masina ta e noua si e si normal sa platesti taxa de prima inmatriculare ca altfel nu o poti inscrie in circulatie....iar daca tu si taxa asta o vrei inapoi esti prea flamand nu te supara ca iti zic dar dupa parerea mea cei care platesc dublu valoarea masinii taxa aia ar merita sa primeasca inapoi banii nu cei ca tine care iti iei masina de 13.000 de euro si vrei 1000 inapoi. Sper ca te-am ajutat si nu te-ai suparat. O seara faina mai departe |
Quote:
Sorry de ''off topic'' ! |
Quote:
|
Mie imi place faza cu cotetul de 20 de ani. E tipica din putul gandirii. Daca ii arat niste cotete de acu' 20 de ani, care si acum costa mai mult decat cazanu' lui nou euro5 cred ca isi da singurel foc.
Pentru tipul cu skoda noua, de ce dracu' a fost asa mare taxa de inmatriculare? E noua taxa din 2011 sau e cea veche? E masina euro 3 sau ceva? Ciudat. Oricum, daca vrei un raspuns la obiect, vorbeste cu un avocat specializat pe chestia asta, recuperari de taxa auto. Vezi ca prin Baia Mare parca sau Arad au fost cele mai multe procese de genu', acolo trebuie sa fie si cei mai buni avocati, experimentati in acest domeniu. |
[QUOTE=a3ds;4088832]Mie imi place faza cu cotetul de 20 de ani. E tipica din putul gandirii. Daca ii arat niste cotete de acu' 20 de ani, care si acum costa mai mult decat cazanu' lui nou euro5 cred ca isi da singurel foc.
Salutare, se pare ca putul gandirii tale nu e asa de adanc pe cum crezi. Daca ai petrece mai mult de 5 secunde la citirea unui post nu doar prima fraza ai reusi sa deslusesti la ce fel de cotet am facut referire (si nu e vorba de marca). Si referitor la cotete de 20 de ani si cazane euro 5 aratami tu un cotet de 20 de ani de care spui ca m-ar face sa imi dau foc care face o caruta de bani si consuma cat un camion si io o sa iti arat un cazan euro 5 la care suportul de prindere de la catalizator face mai mult decat cotetul tau, dupa care poti sa iai un cutit si sa te impusti cu el. Asa ca nu te avanta asa din prima si incearca sa mai sapi la put. |
| All times are GMT +2. The time now is 09:28. |
- Copyright 2026 4Tuning