Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   VW vs. Honda (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/231468-vw-vs-honda.html)

Predator 13-01-11 09:47

Re: VW VS. Honda

Sunt broscute cu motoare de hayabusa.

Misto Honda, nu ?

doru_mwe 13-01-11 10:02

Quote:

Originally Posted by Predator (Post 3980820)
Sunt broscute cu motoare de hayabusa.

Misto Honda, nu ?

deacord cu tine da nu facute de fabrik

StreetStyle22 13-01-11 10:26

Quote:

Originally Posted by Predator (Post 3980782)
Hayabusa 1.3 197hp, ce zici de asta, pustiule ?

Si cuplu de motor de drujba...

Predator 13-01-11 11:44

Quote:

Originally Posted by StreetStyle22 (Post 3980928)

Vorbeste si cu cei de la Formula 1, sa le arati meserie.

_anaconda_ 13-01-11 14:21

Quote:

Originally Posted by StreetStyle22 (Post 3980928)

139NM pentru un motor de 1300 cmc aspirat ti se pare de drujba ? :lol:

Cate motoare de 1.0-1.8 aspirate cunosti tu cu peste 100 NM / litru ?

vacaroz 14-01-11 00:31

Quote:

Originally Posted by doru_mwe (Post 3980684)
b16b-185hp stock..........si cu asta vam inchis gura la toti vw-isti stati sa va traduc b16b adik motor de 1595 cm 185 cai putere de fabrica si sa va mai zic ceva e aspirat tata......asa ca...la revedere

motorul L4 e deja arhicunoscut si unde multi puteau sa faca unul.
dar ia vezi tu, de la L-v6 cum se manifesta honda? si la vag ia vezi ce motoare aspirate de capacitate mare au.alta scuza nu mai aveti in afara de astea 2 motoare? si asa, a cam trecut vremea. ceva mai nou?
ia vezi, cu un motor ca ala daca face buba unde-l repari?ai bani de reprezentanta ca mecanicii cu ateliere proprii sar putea sa te lase cu curu-n balta ca or sa se uite in motor ca bou la poarta noua.vezi ca pana si americanii se plangeau ca e un motor extrem de complicat
Predator ce cauta haiabusa pe un topic de masini?
daca aveai habar cum te dadeai pe celelalte topicuri stiai si ca un astfel de motor nu va avea viata lunga nici macar pe o masina de sub o tona

amadeus_and 14-01-11 01:12

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 3983688)
motorul L4 e deja arhicunoscut si unde multi puteau sa faca unul.
dar ia vezi tu, de la L-v6 cum se manifesta honda? si la vag ia vezi ce motoare aspirate de capacitate mare au.alta scuza nu mai aveti in afara de astea 2 motoare? si asa, a cam trecut vremea. ceva mai nou?
ia vezi, cu un motor ca ala daca face buba unde-l repari?ai bani de reprezentanta ca mecanicii cu ateliere proprii sar putea sa te lase cu curu-n balta ca or sa se uite in motor ca bou la poarta noua.vezi ca pana si americanii se plangeau ca e un motor extrem de complicat
Predator ce cauta haiabusa pe un topic de masini?
daca aveai habar cum te dadeai pe celelalte topicuri stiai si ca un astfel de motor nu va avea viata lunga nici macar pe o masina de sub o tona

Stai tu linistit ca Honda are si motoare v6...daca nu stii asta nu inseamna ca nu exista...
Honda NSX avea motor v6 de 3.0 la prima generatie si 3.2 la a doua...
C30A V6 270 hp
C32B V6 290 hp
Motoare v6 se regasesc pe Honda Legend si Acura...
Cat despre "buba"...la Honda e cam greu...nu de reparat...e greu de stricat...
Sunt motoare foarte simple si foarte fiabile...mecanica la fel de simpla si de fiabila...
Motoarele "vedete" de la Honda sunt seriile B, F, K si H
Luate fiecare pe rand:
K series...adica K20 si K24, motor 2.0 sau 2.4 ,4 in linie aspirat cu putere intre 160 si 220 de cai, foarte fiabile chiar si la 10000 rpm
F series...adica F20 , motor 2.0, 4 in linie aspirat, putere 240 cai, limita turatie stock 9000 rpm
B series...aici sunt mai multe(b16 1.6 aspirat intre 150 si 185 cai; b18 1.8 aspirat intre 140 si 210 cai, b20)
H series...adica H22(2.2 aspirat 4 in linie 200 cai)

Cat despre argumente pro-Vag...nu gasesc...decat ca sunt foarte multe pe strada...nu ma atrag la nici un capitol...nici design, nici interior, nici performante, de fiabilitate nu mai spun...mi se par un fel de "uniforme" pentru romani...iti iei "Gomf" ca mai au inca 15 vecini de bloc si se gasesc piese pe toate drumurile...

vacaroz 14-01-11 07:49

din perioada celor "greu de stricat" faceau parte si cele de la vag

AnduGTR 14-01-11 09:37

Nu iau partea nici uneia din aceste doua marci, desi detin un VW "Gomf":lol: (cum zicea cineva mai sus), cu ceva optiuni de bun simt din fabrica. Imi plac si Hondele, in special Civic, generatia `92-`95. Deci, sa imi exprim si eu parerea...
Avantaje VW:
- confort/dotari
- preturi destul de mici la piese
- gama larga de motorizari
- motoare fiabile
- mecanici care chiar au habar de VW destul de multi.
Dezavantaje:
- masini foarte comune
- performante slabute la motoarele aspirate (aici ma refer mai mult la 1.4,1.6)
- design exterior nu foarte reusit (nu zic la toate modelele).

Avantaje Honda:
- motoare aspirate performante, de cilindree mica
- design exterior/interior
- motoare foarte rezistente/fiabile.
Dezavantaje:
- calitatea materialelor folosite la interior
- cost de intretinere mare
- cost de achizitie destul de ridicat.

Sper sa nu imi sara lumea in cap pentru cele scrise mai sus. Acestea sunt strict parerile mele personale, la modul general.
Daca ar fi sa fiu nevoit sa aleg intre o Honda si un VW (ambele la aceeasi categorie) nu stiu ce as alege. Mi-ar fi foarte greu. Ambele masini au plusurile si minusurile lor. Intr-un fel tin cu VW deoarece am unul acasa si saraca isi face treaba cu brio.:bunch: Dar intorc totusi capul dupa un CRX del Sol cand trece pe langa mine :oops:

morghen 14-01-11 09:38

Horsepower sells cars, torque wins races ! -and pushes you into the seat, as mai adauga eu.
La o masina sport...eu zic ca e esential sa te bage in scaun...am fost cu H22A...versiunea pt japonia, JDM de 220 de cai...si pot sa spun ca am ramas neimpresionat...cand m-am urcat inapoi in 2.0T-ul meu cu un cuplu serios si serios pozitionat in graficul de putere...mi-am consolidat conceptia ca daca vrei FUN atunci vrei CUPLU..nu horsepower.

Quote:

Originally Posted by AnduGTR (Post 3984166)
Avantaje VW:
- confort/dotari
- preturi destul de mici la piese
- gama larga de motorizari
- motoare fiabile.
- mecanici care chiar au habar de VW destul de multi
Dezavantaje:
- masini foarte comune
- performante slabute la motoarele aspirate (aici ma refer mai mult la 1.4,1.6)
- design exterior nu foarte reusit (nu zic la toate modelele)

Avantaje Honda:
- motoare aspirate performante, de cilindree mica
- design exterior/interior
- motoare foarte rezistente/fiabile
Dezavantaje:
- calitatea materialelor folosite la interior
- cost de intretinere mare

o lista realista si echilibrata, sunt total deacord cu tine!

GTR 14-01-11 11:35

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 3983962)
din perioada celor "greu de stricat" faceau parte si cele de la vag

Iar aberezi??? VW fiabil??? Fiabil la ce??? POate fiabil in comparatie cu Renault, Fiat, Peugeot. Honda cam de 20 de ani este in topurile de fiabilitate, VW nu s-a atins de ele.

Quote:

Originally Posted by AnduGTR (Post 3984166)

Avantaje VW:
- confort/dotari

Dezavantaje Honda:

Aici gresesti putin, o Honda cheala este echivalentul unul VW mediu echipat.

Quote:

Originally Posted by morghen (Post 3984168)
Horsepower sells cars, torque wins races ! -and pushes you into the seat, as mai adauga eu.
La o masina sport...eu zic ca e esential sa te bage in scaun...am fost cu H22A...versiunea pt japonia, JDM de 220 de cai...si pot sa spun ca am ramas neimpresionat...cand m-am urcat inapoi in 2.0T-ul meu cu un cuplu serios si serios pozitionat in graficul de putere...mi-am consolidat conceptia ca daca vrei FUN atunci vrei CUPLU..nu horsepower.

A mai fost discutie de gen si s-a demonstrat ac ce spui tu este o aberatie, respectiv: "Horsepower sells cars, torque wins races !"

Adica daca am 10 CP in plus si ai cuplu dublu fac misto de tine.

Si un exemplu concludent:

VW Golf Mk V GTI vs Honda Civic Type-R (FN2)
197 CP vs 198 CP
280 NM vs 193 NM
1303 kg vs 1355 kg

151 bhp/tonne vs 146 bhp/tonne

Max speed 235 kph 235 kph
0 - 100 kph 6.8 s 6.8 s
0 - 100 mph 16.1 s 15.9 s
0 - 200 kph 33.8 s 29.9 s
1/4 mile 14.8 s 14.9 s
1/8 mile (est) 10.2 s @ 80 mph 10.2 s @ 80 mph
1000 m (est) 27.6 s @ 189 kph 27.4 s @ 194 kph
Power/weight ratio 151 bhp/tonne 146 bhp/tonne

Deci Golf cu aceeasi putere, cuplu mult mai mare (+ 43%), greutate mai mica (-52kg) - PIERDE pe orice distanta

StreetStyle22 14-01-11 12:10

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3981591)
139NM pentru un motor de 1300 cmc aspirat ti se pare de drujba ? :lol:

Cate motoare de 1.0-1.8 aspirate cunosti tu cu peste 100 NM / litru ?

si ii are la cati rpm ?..
iar despre motoarele lor aspirate sunt cele mai bune,mai bune ca si VW.

Quote:

Originally Posted by StreetStyle22 (Post 3984561)
si ii are la cati rpm ?..
iar despre motoarele lor aspirate sunt cele mai bune,mai bune ca si VW.

Horsepower sells cars, torque wins races ! -and pushes you into the seat,
Morghen..normal ca ai cuplu,e turbo,da-i turbo jos,mai trage ca h22a-ul ?

morghen 14-01-11 14:30

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3984472)
Iar aberezi??? VW fiabil??? Fiabil la ce???

blablablabla

Deci Golf cu aceeasi putere, cuplu mult mai mare (+ 43%), greutate mai mica (-52kg) - PIERDE pe orice distanta

Eu am un vw de 15 ani si 430 de mii de km pe motorul original nedesfacut, merge perfect, mai aduc inca 5-6 prieteni cu vw-uri asemanatoare care pot sa zica...vw-ul e fiabil.
Stiu sigur ca e plina lumea de vw-uri cu km foarte multi care merg foarte bine.
Nu pot sa ma pronunt despre masinile mai noi...pot sa vorbesc doar din experienta proprie.

Eu ce ziceam e ca daca vrei FUN vrei cuplu, nu putere.
Chestia cu horsepower wins hearts torque wins races a zis-o Enzo Ferrari.

Problema in fapt e ca tu, ca si multi altii, gasiti ca si CURSA 0-100 sau 1/4mile...cand de fapt o cursa e cu mult mai mult decat atat.
Uiti ca masina nu ai cumparat-o sa faci 0-100 sau 0-1/4mile cu ea, ci ca sa o conduci pe strada...daca ai cumparat masina pt 0-100 sau 0-1/4mile nu mai are relevanta nici o comparatie cu alte marci.

Ca sa-mi sustin punctul de vedere in legatura cu cuplul, unele masini de raliu...produc 200-300 de cai si 500-700 cuplu...vii tu cu 210-310 cai cu honda si bati o masina cu 200-300 de cai si 500-700 cuplu ?
hai sa nu intram in povesti dinastea...si evita sa spui oamenilor ca abereaza pt ca niciodata nu stii cand te trezesti tu ca aberezi...invata sa respecti o parere.

Daca vrei FUN..pt ca de asta iti iei masina sport...nu? conteaza sa ai cuplu...conteaza sa fie mare :D size does matter my friend !
la urma urmei e o chestie de gusturi...iti place sa vezi cifre mari pe turometru? iti place sa mergi la drum cu 4500 de ture?...honda e pt tine :) daca nu...vw e pt tine :)

StreetStyle22, da jos v-tec-ul...sa vezi...mai face 220 de cai ? ;)

apache 14-01-11 15:13

dc sa dai jos o tehnologie care nu este complementara ci incorporata?

Dennis_TL 14-01-11 15:29

chiar daca un fn2 e milimetric mai rapid ca un mk5 gti exista o mare diferenta intre ele. din momentul in care ai bagat 3 persoane in fn2 deja ai pierdut in fata gti ului pentru ca iti lipseste cuplu . apoi cu fn2 mergi cu 7000 ture ca sa mergi in pas cu gti ul la 4500 ture , ca sa nu mai zic de reprize unde un turbo e de 2 ori mai rapid minim. si fn2 a fost apogeul honda , ep3 e o porcarie grea si cu multe minusuri fata de fn2 , iar fiabilitatea honda e cu dus intors. au fost buni , poate cei mai buni la motoare atmosferice dar a apus era lor. 99% din posesorii de civic (orice generatie) viseaza la conversie turbo..de ce oare? :))

All times are GMT +2. The time now is 20:13.

- Copyright 2026 4Tuning