Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tot ceea ce nu poate fi incadrat (https://forum.4tuning.ro/32-poate-incadrat.html)
-   -   Viata in Romania (https://forum.4tuning.ro/32-poate-incadrat/183-viata-romania.html)

mpa 02-02-04 16:10

Sunt 6 miliarde de oamenii pe lumea asta din care 3 miliarde o duc mai rau ca oricare dintre voi!!! Cei care vor sa plece pot pleca ca si tiganii cam tot aia vor si ei!! Nu va mai intrebati ce trebuia sa faca tara asta pentru voi ci ce trebuie sa faceti voi pentru tara asta!!!

pimp_lex 02-02-04 20:32

Quote:

Originally Posted by \"b99sha\"
45$ cablul pe luna? Hehe, aici e 3 (trei)$/luna :wink:
Si da, sunt niste chirii de speriat si majoritatea au casa/masina la care platesc rate toata viatza. Daca gresesc, sa ma corectati.
In schimb, mancarea e ieftina, cel putin in state-d-aia sunt aia grasi si urati :lol: :lol: :lol: (~4o%-obezi :shock: )
Mai bine k mine slab si frumos :wink: si modest :lol: :lol: :lol:

da, nu chiar toata viata dar aproape.....cei care n-au noroc sa le dea parintii casa gata platita, si sunt oameni normali, medii, platest casa cam in 25 de ani si masina(ceva compact pe la 20 000) in 5 (dupa 5 ani iau alta masina si tot asa)si nu prea mai ai de pus deoparte bani pe luna, cam tot se duc pe facturi.....

si da, al naibii cablu e 45$cdn pe luna, la cei care au casa lor e nasol cu electricitatea pt ca totul(inclusiv incalzirea iarna ) se face electric si platestc in medie cam 150$/luna electricitatea, la chirie e mult mai ieftin :)..........asigurarea tip casco la masina iara-si iti manaca zilele.....mai ales cand esti tanar......la mine e 175$/luna de exemplu si e motivul orincipal pt care nu pot sa am masina mult mai noua si sport ca m-ar costa 3-4 sute $ luna asigurarea care e nebunie curata........

la mancare intredevar nu e chiar asa de scumpa.....dar depinde ce.....per total, costa cam la fel cat e si in Ro, unele lucruri fiind mai scumpe (cum e branza, legume) si unele mai ieftine (cum sunt pepsi/coca cola, ciocolati straine, unele fructe etc).........in state sunt grasi ca baga in ei ca disperatii porcarii de la McDonalds sau Burger King si toate celelalte sute de fast fooduri......si eu am o problema cu greutatea, in Ro as fii considerat dea dreptul obez, in timp ce in state as fii \"normal\".........dar remediez situatia in lunile ce urmeaza :)

Gabi 03-02-04 07:50

aicad: eu am avut niste combinatii care mi-au picat, si acum ii multumesc lui Dumnezeu ca au picat. Era ceva de genu' \"plecat in alt oras\", dar plecat numai pentru a ridica ceva. Am trait o vreme super bine, nu mi-a lipsit nimic si, cred ca pentru ca nu am uitat de unde am plecat, am acceptat \"declinul\" destul de usor.

Acum... se pune problema angajarii. Nu mai e asa usor nici la un hipermarket... Au inceput sa faca si aia nazuri... si pewla mea. La mare sa te angajezi, te calaresc aia de te ia mama dracu' + ca salariu e derizoriu.
Oricum, pe mine ma vor tine ai mei acasa, pentru ca dupa liceu vreau sa merg la facultate => inca 4 ani de stat acasa, pe spinarea alor mei, desi o sa ma angajez, nu stiu unde, nu stiu pe ce bani.

ETC.

Santos: pe langa tiganu' ala de care am zis, te asigur ca mai sunt multi altii. Din pacate nu te pot asigura ca nu se va lua vreunu' de tine pe strada. Intr-o situatie d'asta, tre' sa fii ori cunoscut in oras, sa ai prieteni \"sus pusi\", ori sa fii baza pe pumnu' tau :evil:

tekno 02-03-04 15:47

eah... pacat ca nu pot spune shi yo ca tine gabi... nu prea cred ca am shanse la facultatte...
cu batranu am vb de mashina shi s-a laudat ca o cumpara el, shi ca imi plateshte el shc de shoferi... da din cate vad yo nu prea va fi asha... deaia m-am gandit ca de cum vine vara shi shc e mai lejera sa ma angajez... shtiu shi un loc unde m-ar lua... salariul e iaprox 3 mil...+ suplimentare... cea ce mi se pare ca salbutz... da'... asta e...

strengaritza 01-06-04 17:18

am citit pe aici...sa-mi zic parerea cate putin in toate...

era o celebra vorba care zice.... Romania..frumoasa tara..pacat ca e locuita :P :P :P

apoi...apropo de straini.. stiu pe cineva care lucreaza in italia si castiga super..tine alte 3 pers in ro care nu lucreaza..i-a luat lu' fiu's-o mashina....si telefoane tari ..calculator beton....casa pusa la puct..etc..dar a zis ca daca ar fi sa locuiasca toti in italia..nu ar muri de foame...deci.trageti concluzii....

referitor la imaginea noastra...de romani de rand.am avut stupida experienta ..dupa ce am zis unei olandeze ca impart calculatorul cu frate-meu.....sa ma intrebe daca am tv...daca stiu ce e aia TV!!!!!!!!!!da-o-n...zbirgos....chiar asa ratati suntem?

da..sunt tigani care ne-au facut imaginea de kokoa....ca era o vreme in care numai ei reuseau sa fuga prin alte tari..si de akolo avem asa renume....

ai mei lucreaza ca robii pe plantatie sa ne asigure un trai decent....strictul necesar cat sa nu ducem lipsa de nimik...eu vad in jurul meu pe altii care nu au un ban de un suc never....de un suc...20 000.... si mai ca is rupti de foame....

tara asta...e de kokoa..toata.....
nush daca o sa apuc sa vad vreo schimbare..cat oi fi de tanara :P :P

strengaritza 01-06-04 17:23

a..da..inca ceva.....tinerii nu prea au sanse...si daca apuci sa faci o faculta...ce drek sa ajungi profesor?..va dau un exemplu..profa mea de isto..s-a lasat de scoala dupa ce ca a facut ani intregi de faculta si era super inteligenta..si..ce?...ca sa se angajeze la bloc la un magazin vanzatoare.... :roll: ..ca primeste bani mai multi,...va vine sa credeti?..deci nu te agita Andrei....decat sa ajungi asa...un salar de nimik dupa 17 ani de scoala..mai stiu un caz...mai bine....nu te mai stresezi..da-o-n varza :P
...va trebuie experienta...e ca si cu masina..cu condusul...pai..nu-ti dau masina pana te mai inveti..si pe ce sa ma invat? oare?

asta e..mentalitate inca comunista....si lucruri din alte tari imprumutate...numai alea negative...nimik bun...

parerea mea.....

Kitana 01-06-04 18:45

mah io nu zic ca facultatea nu ajuta la nimik... da daka ai pile faci ceva daka nu ai potzi avea tu 5 fac nu una ... si daka nu ai pile tot vanzatoare sau mai stiu io ce meserie nashpa ai... va dau un exemplu pe mama ... mama are 3 facultatzi si profeseaza doar pe una... acum e directoare la un liceu da a inceput de jos ca suplinitoare ... jumatate de norma... o norma intreaga shefa de catedra dir. adjunct si akum director prim... nu spun asta sa ma laud ca nu am de ce a cashtigat toate astea prin munca ei... da ma uit la ea ca are salariu destul de bun nu ma plang da sa stitzi ca intr`o familie numeroasa nu ajung banii.... noi suntem 4 si sincer impozitu curentu apa telefonu gazele etc. depashesc mai mult de jumatate din salariu ei... si cum se spune ca directorii ai bani puii mei nu e chiar asa sa stitzi... sa va spuna gabi ... ca el a fost la mine in casa ... daka am lux sau cine stie ce valori... nu nu am pt ca nu imi pot permite luxu asta ... daka eu si familia care avem un trai modest ne e greu... dar o famile unde adultzii sunt vanzatori electricieni sau taximetrishti mai stiu eu ce meserii din care nu se cashtiga asa de bine... sunt foarte multzi oameni care stau in strada din cauza datoriilor foarte mari la intretzinere sau stau fara lumina pt ca nu au bani sa o plateasca ... sunt fel si fel de cazuri... sunt atatzi copii in centre de plasament ... sau in strada... singuri se descurca asa cum pot... si pana la urma se ajunge la concluzia ca tot aia care fura ... si sunt necinstitzi au palate ... lux... am o intrebare : Oare sunt fericitzi? Oare se simt bine cu conshtiintza incarcata ca fura de unde pot? Nu stiu io una nu as putea sa dorm linishtita stiind ca am furat de la o tzara intreaga ! De ce parlamentarii nu stiu ce e aia foame nu stiu ce e aia sa munceasca la carat caramizi o zi intreaga oare ei stiu ce e aia sa ajungi akasa cu salariu si sa`l imparta in zeci de bucatzele si sa le ramana un 500 de mii pe luna de mancare ? nu nu stiu... ei ajung akasa mananca numai delicatesuri... si vb cu familia prin ce tzara sa mai mearga si unii ajung la concluzia ca au vazut aproape toata lumea ... si noi unii oameni de rand ne intrebam cum o fi in orashu X sau in orashu Y sau cum o fi la mare sau la munte... e drept? sa nu mai pun la socoteala pretzurile din ziua de azi ... ca te duci la magazin cu 100 de mii si iei 2 ciocolate si o sticla de suc si gata s-a dus suta de mii ... asta e tzara? asta e viatza ? asta e traiu decent care promit unii ca o sa ni`l ofere ... ieri am auzit ca iar se va scumpi telefonu... astea totzi se imbogatzesc de pe munca noastra a oamenilor de rand si din banii saracilor.... cand ii vad pe nenorocitzii astea ca amenintza oamenii pe la intreprinderi ca ii lasa fara servici daca nu vin sa sustzina nu mai stiu ce parlamentar ... ma rog problemele ar fi multe pacat ca nu putem face ceva nu putem sa ne ducem la parlament sa reclamam toate astea ca plecam de akolo si nu`s ce limuzina neagra da in noi la coltzu strazii ne omoara si ne duce la ieshirea din nu stiu ce padure sau mai stiu io unde ... asta e .. a intrat frika in romanii noshtri...

tekno 01-06-04 22:35

baaah oameni... voi suntetzi nebuni al dreq... mari scribalai... is rupt de oboseala... mi lene sa citesc atat... paote imi face shi mie careva un resumat... in 2, 3 cuvinte... ceva de genu... ce tzara de cacat... era mult mai simplu'... totzi shtim ca sunt probleme in tzara... ca altzii o duc mai rau ca noi...

Kitana 02-06-04 19:14

moama sunt curioasa cine a citit mesaju` meu kilometric... haha

EvLSant0S 02-06-04 20:13

mie mi-a fost lene sa citesc :)

strengaritza 02-06-04 21:30

Kitana...l-am citit eu....sper ca si tu l-ai citit pe al meu....eu am scris 2 nu sa para mai mult..aici se poate scrie intr-una..daca va amintiti \"poveste fara sfarsit\" de la mafia...nu?
eu....chiar daca nu avem mashina ultimu tip, decat o dacie amarata...si un apartament...fara jacuzzi .....macar stiu ca ai mei ce au facut au facut in mod cinstit...is mandra de ei..nu mi rusine..nici cu ce am..nici cu ce n-am...de foame nu mor....si stiu ca ai mei cand se pun seara in pat..is obositi de munca lor si dorm linistiti..nu cu spatele strans ca..oare vine garda si ma ia....io mi-s fericita asa cum is...lor...le vine rasplata..nu a veti grija lor.
gata ca ma intind si nu mai cititi...desi..merita sa cititi tot. restecpa!

Psycho 03-06-04 00:11

Kitana .. ai foarte mare dreptate .. dar asa e romanu ... cat e sus rupe .. nu conteaza ce e dedesupt ... stii intotdeauna m`am gandit cum e sa ai o mashina buna .. sa ai un mercedes ( de ex. ).. sa ai bani ... ... sa nu te gandeshti .. aoleoo vine ziua de sambata .. vine weekendu` ... oare fac rost de bani sa ies cu tovarashii ... oare .. am bani de benzina .. oare .. daca ma duk in clubu` X ... imi ajung banii sa`mi iau o bere si un suc ..?? si cate si mai cate ... cred k fiecare s`a confruntat cu o situatzie d`asta .. am exemple la mine`n cartier .. de copii care sufera de snobism .. de cand a aparut moda cu hip ho p.. cultura underground sau nush ce cultura de patrunjel nu se mai suporta .. poarta numa haine largi .. adidashi de nush cate milioane ... ... e un nebun in cart. care a dat 1 mil si ceva pe o sapca .. si parintzii lui se plang la o tov. de a mea k nu le ajung banii si cate si mai cate astfel de exemple ... hai sa va zic o concluzie asa in mare ...si ceea ce cred eu despre romania

Romania e o tara OK .. romanii sunt deshteptzi .. adca nu au banii agseshk o modalitate de al face .. chiar daca fura chiar daca`l muncesk .. il strang .. dar cei care sunt sus nu apreciaza tinerii din ziua de azi .. ia ganditziva .. cati dintr voi nu ati vrea sa plecatzi din tzara .. chiar daca afara speli vase pe 1000 de $ pe luna ( zic asa un ex. ) ... decat sa le speli aici pe 3 mil .. mai binele speli afara pe un salariu de 10 ori mai mare ... de ce acceptam sa fim injositzi afara .. ptr k la noi in tara suntem tratatzi k nishte nimikuri ..

cum concepetzi k un batran bolnav sa traiasca cu pensie de 700 de mii pe luna ... si un deputat sau senator sau ce pul@ mea o fii el .. 700 de mii ia masa`n orash .. 700 de mii fiind o suma mica ... cum un batran care are de platit o intretzinere .. mai are un nepot si mai e si bolnav ... cum ... cum .. sa traiasca ... ... vretzi realitate .. uitati`va la stirile de la ora 5 ... ... in tara asta nu faci nimik daca nu ai pile ...

vrei sa dai la liceu .. , un liceu bun , nu poti ptr k fiul lui X care este mare mahar in orash ti`a cumparat locu ... astea sunt doar cateva din exemple ..

de la 1 iunie s`au scumpit telefoanele ... da salarile nu le scumpesc ???
totul se raporteaza la euro si dolari .. dar salarile de ce nu le raportatzi ??
au scumpit benzina k a crescut inflatzia ... de ce nu au crescut si salarile ???

o sa intram in ue .. mare c@c@t .. credetzi k o sa vina francezu sa ne dea euro k suntem in ue .. aiurea ... o sa trecem la leul greu .. gredetzi k o sa ne fie mai ushor ... io nu cred ... vreti sa traitzi mai bine .. facetzi ce fatcetzi .. si plecatzi din tzara ..

ma intreba maica`mea .. inainte sa dau la facultate .. mah .. tu ce vrei sa faci .. si i`am raspuns asa .. mama ... ce mai merge in tzara asta in afara de furat .. droguri si prostitutie ... Nu mai merge nimik .. totu da faliment ..

asta e parerea mea ... oricum .. e bine k garda ia spaga .. si inca se poate rezolva prin pile .. si relatzii si spaga .. RESPEKT

Gabi 03-06-04 10:59

Mancav-as degetelele voastre. Am si eu o intrebare: nu va dor?
Mesajul Kitanei l-am citit, da' pe-al lu' Psycho, nu :lol:

Mama e contabila de vreo 20 de ani si are in jur de 12 milioane salariu, iar tata e operator chimist (la DOLJCHIM) de 32 de ani si are si el aproape 9 milioane salariu. Banii astia ii ia in mana => mai mult de 20 de milioane pe luna. Daca va spun ca de multe ori nu ajung banii, ma credeti? Bine, mai sunt si niste datorii, da' da-le-n *** de datorii, ca nu sunt 15 milioane pe luna.

Cu toate astea, ai mei si-au permis ca incet, incet sa faca apartamentu' (cu 2 camere) in care stam 5 (eu, mama, tata, frate-meo si bunica-mea - care-i paralizata).

Tata, dupa 32 de ani de munca in mediu toxic (foarte toxic - lucreaza la UREE) are probleme de sanatate (=> bani de medicamente), mai nou, mama a inceput sa se simta rau (=> bani de medicamente) iar cu bunica-mea, se duc alti bani.

Eu... sunt in clasa a 12 a, iar mama da 2.000.000 lei pe luna pe meditatia mea la matematica.

Frate-meo... pana acum 4 luni, nu a muncit, ca probabil ii cadeau boasele, iar mama il tinea in casa ca pe-un trantor (la 23 de ani).

In concluzie, nici cu bani destul de multi (cum spuneam, mai mult de 20 de milioane/luna) nu se traieste imparateste, desi daca e s-o iau altfel, daca n-ar fi datoriile si bolile si meditatiile, poate c-ar ajunge... si poate-ar si ramane.

Romania mai are pana sa devina o tara europeana cu un trai demn de Uniunea Europeana si NATO.

Aseara am fost si eu in oras, ca deh, a fost concert (Sfinx Experience, Etnic - vai de geografia ei - Anda Adam - :shock: - si Stefan Banica Jr. ). In deschidere magnificului concert, Antonie Solomon (candidatul PSD la primaria Craiovei) si Adrian Nastase (celebrul nostru prim-ministru) au tinut cate un discurs in care ce credeti c-au zis? Alte minciuni! Stiati ca pana in 2006, salariul minim v-a ajunge la 4,5 milioane? Stiati ca pensiile vor creste pana la cel putin 4 milioane? ***-uri de sfarsit de campanie electorala...

R.I.P. Romania!

RoSonic 03-06-04 11:07

Quote:

ce credeti c-au zis? Alte minciuni! Stiati ca pana in 2006, salariul minim v-a ajunge la 4,5 milioane? Stiati ca pensiile vor creste pana la cel putin 4 milioane?
pai 4,5 milioane lei in 2006 o sa fie super avere.... ca din 2005 se face denominarea :) ...se taie 4 zero-uri :lol:

Gabi 03-06-04 11:17

Mda... se trece la leul greu. Eu am spus ce-am auzit => ca ori d-nu' prim-ministru n-a fost atent la ce-a zis, ori nu stie ce legi s-au propus/votat.

All times are GMT +2. The time now is 13:32.

- Copyright 2026 4Tuning