![]() |
Re: Pumpe Düse versus Common rail
Nu tin minte ca diferenta de pret intre Golf V 1.9 PD si 1.9 CR sa fie de peste 2-3mii euro. Sau intre Octavia 2 1.9PD si 1.9CR. De fapt, diferenta e destul de mica. La o suma de 14-15000eur se simte, dar, cum a zis GTR, la un Mercedes de 40mii eur se simte la putin, iar la unul de 80000eur e aproape insesizabila.
Deci costul masinii pica. Un factor important a fost ceea ce ai zis tu ca nu-ti pasa: poluarea. Daca tie nu-ti pasa, asta nu inseamna ca intregii Europe nu-i pasa; de fapt, asta e un factor extrem de important in ziua de azi, vezi si taxele de poluare. Incearca sa inmatriculezi golful tau acum, sa vezi cati bani iti cer. |
Scuza-ma, dar nu stiu daca la mine te refer cu poluarea. Cauta pe tot forumul asta si pe altele daca vrei, si daca gasesti o asemenea afirmitie din partea mea iti dau dreptate. Eu nu am amintit nicaieri despre poluare si nici nu am comentat despre acest lucuru. Daca la mine te refereai ma confunzi si nu stiu de unde ai scos-o.
|
Puteam sa fac pariu ca ai facut un post pe pagina 1 referitor la afirmatia mea ca eu prefer un CR, unul din motive fiind faptul ca e mai putin poluant.
In fine, poate m-am inselat, caz in care imi retrag afirmatia. |
Sa mor daca inteleg toata faza asta cu poluarea ,nu se ia dupa cantitatea de CO2 ?
Eram ironic (pentru cei care n-au acest simt),toate ca toate,acest topic a devenit gazda unui razboi intre marci din cate vad. http://i39.tinypic.com/2iw4mx5.jpg http://i43.tinypic.com/331lyqh.jpg Personal,imi plac ambele marci,dar optez pentru vw,ca nu dispun de un buget asa mare pentru achizitionarea unui GTC. |
Quote:
Daca vreau sa cumpar o pompa + injectoare + conducte etc. de Golf TDi PD nu la pret de producator ci la pret de client probabil o sa coste pana in 1500 de EUR. In cazul asta echivalentul de CR crezi ca o sa coste sub 1000 de EUR, eu ma insel. Nu am auzit pe nici un posesor de TDI sa se planga ca l-a costat reparatia sau shimbarea sistemului de injectie mii de eur, mai ales ca au foast multe cazuri in care le-au schimbat pt. upgrade. Dar pentru tine o fi mai greu cu calculele astea simple si logice. Cred ca in cazul de fata "haita sau turma" esta cea inteligenta. Am venit cu exemplu concret - motorizare, cuplu, putere, performanta, consum, o sa-ti mai pun tie odata BOLDUIT poate o sa vezi mai bine. Gaseste-mi PD sa se bata cu 120d, NU PUN 123 d. Silentiozitate exceptionala pt. un diesel. 1995 cmc 1450 KG 177 CP / 4000 rot/min 350 NM / 1750 – 3000 rot/min 0-100 km/h - 7.6 sec Consum urban declarat : 6.1 Consum extraurban declarat: 4.1 Vrei ceva mai concret de atat ???? |
Quote:
Versus si nu am urmarit celelalte threaduri de versus. Deci nu am urmarit o replica la un topic de al tau. Am zis sa fie ceva nou despre diesel, pentru ca versusul cu motorina-benzina era mai demult si s-a cam discutat acolo destul despre carburanti. Oricum, nu m-am asteptat la atata divergenta de opinie intre posesori de masini diesel cum am constat aici. |
eu aleg pd-ul . accelereaza mai violent decat cr-ul . + mai multe posibilitati de tuning . la consum/intretinere costurile sunt asemanatoare .
@ gtr : uite un pd care se poate compara cu 120d . 1.9tdi pd pus pe seat ibiza cupra ( model de prin 2004 daca nu ma insel si cu 100cc in minus ) Performance Fuel Capacity 45 Fuel Consumpsion - Highway 4.6 Fuel Consumpsion - Urban 7.1 Consumption Annual Average 5.5 Fuel Type diesel Fuel Supply electronic direct pump injection, turbo Acceleration 0-100 Final 7.6 Top Speed Final 220 Power Output 118kw@3750 Torque 330nm@1900 |
Quote:
2. 235 de Kg mai putin Power-to-weight Ibiza 126.6 bhp/ton - BMW 116.28 bhp/ton 3. consum mai mare 4. CO2 Emissions - Seat - 145.80 g/km; BMW - 129.60 g/km 5. BMW Top speed 230 km/h Deci ia bataie la toate capitolele, era bine sa gasesti una din aceeasi clasa, dar acolo cred ca ia bataie si de la 2.5 TDI. |
Omul a spus care se poate compara, iar diferenta de cmc ar fi o justificare pentru restul diferentelor.
|
da , am zis ca se poate compara . avand in vedere ca are 100cc in minus , tdi-ul are performante aemanatoare .
daca ar fi sa cumpar o masina si asi avea de ales intre pd si cr de exemplu 2.0tdi pd 140cai sau 2.0tdi cr 140cai , asi alege pd-ul . oricum , la momentul actual au cam disparut pd-urile de pe piata ( ma refer la masini noi ) . daca ar fi sa ne referim la masini turbo diesel fabricate pana prin 2005 , atunci pd-ul ar fi castigator fara discutii . la momentul actual situatia s-a cam schimbat . producatorii de masini au investit in cr si mi se pare normal ca aceasta tehnologie sa evolueze . pacat ca si grupul vag a intrat in hora si a renuntat la pd . |
De parca pana in 2005 nici un producator nu a fost in stare sa scoata 130 cai din 1900-2000cmc. Las la o parte motorul de 150 cai ca am vazut d`astea mai rar decat ferrari-uri.
Chiar prin 2003 erau motoare de 1.6 , 110cai care depaseau 1.9PD la putere similara. Ar fi recomandat sa va uitati mai departe de grupul VAG, pt ca nu doar ei au facut/fac motoare diesel, si daca ei nu au fost in stare sa isi depaseasca motoarele PD cu altele CR, nu inseamna ca altii sunt la acelasi nivel. |
Quote:
Si pe linga faptul ca este cu 100 cmc mai mic puterea litrica e mai mica si consum semnificativ mai mare pe langa clasa de poluare mai mica care aduce avantaje motorului. |
Quote:
|
Astra G Classic Diesel s-a produs pana in 2010, dar nu cu vechile motoare. Au fost eliminate toate si s-au introdus doar 1.4 si 1.6 benzina de generatie noua (aceleasi care se gaseau si pe H) si 1.7cdti (CR-ul Fiat-GM).
Era si culmea sa mearga cu acele motoare antice isuzu pana acum. |
Common rail
-silentiozitate -costuri de intretinere reduse -fiabilitate -posibilitati de tuning |
| All times are GMT +2. The time now is 19:14. |
- Copyright 2026 4Tuning