![]() |
Re: performance tuning (ecu /engine/tranny/brakes /suspension)
Quote:
un proiect ca cel cu golful il faci de amorul artei , doar sa areti ca se poate, dar avand in vedere situatia economica actuala nu cred ca e recomandat. eu am avut parte de vreo 3 astfel de proiecte si stiu ce chin e cand trebuie sa confectionezi f multe componente pt ca modelul nu are sprijin aftermarket, asa ca nu sustin acest gen de abordare am pus si motoare in pozitie centrala ca cele din video si in afara de faptu ca dezechilibrezi masina ,nu rezolvi nimic, daca masina nu a fost proiectata din start in aces layout |
Deocamdata ma limitez doar la partea estetica la golf. Si urmatoarea masina chiar o sa aibe potential mai mare de exploatare si o sa fie un compromis intre go si show.
|
Quote:
si astia de aici au zis k sunt putine sanse sa aprobe.... |
cu omologarea, daca puterea motorului e cu 40% mai mare decat stock, da, se face test dinamic.
care costa.. :D |
cine spune daca e mai mult de 40%?
cu "hartiile" adecvate la buc nu trebuie nici un test |
Oil catch tank, in ce masura merita montat, ce beneficii aduce?
|
ajuta in a impidedica dejojarea motorului si a pierderilor de de ulei datorate presiunii din carter, caluti nu prea, din contra la turatie mare fara absorbtiagazelor prin admisie de catre motor apare fenomenul de pompaj care duce la pierderi de putere (mici)
|
la corsa mea merita ceva piscalit sa-l bat pe prietenul meu de la cluj, ca a inceput sa faca furori la sm la rallysprint.
|
Quote:
|
Quote:
|
suspensie si poate placute pe fata
|
Quote:
|
nu vreau sa supar pe nimeni, deci nu-mi sariti in cap :P e foarte util acest topic, dar sfaturile oferite sunt la nivel de motorsport, nicidecum la nivel de tuning...
SI INCA CEVA... RACING STREET LEGAL NU EXISTA |
Quote:
orice componenta utilizata pt gr. n este street legal, spre deosebire de 99,9 la suta din chinezariile din catalogele de tuning care nu au certificat de conformitate sau omologare, iar opelu lui josi555 pt a ramane street legal atat are nevoie deocamdata avanda resursele limitate ale motorului, un set de telescoape + arcuri si placute mai dure fata ( cand ma refer la placi nu ma refer la varsta fizica ci la coeficientul de frictiune si la intitial bite/ care se alege in functie de tipul d traseu si suprafata pe care se ruleaza) |
Quote:
tuning din pacate inseamna mai mult management al aparentelor decat prepararea unor masini se poate face si tuning profi, insa acela se refera doar la situatiile in care cineva incearca sa depaseasca limitarile impuse de regulamentele fia...vezi prevederile fia raportat la grupa a, n si a de exemplu si chiar h mai nou deci peste reg fia deja tunezi, fie estetic fie mecanic... si asa ca sa inchei si sa intelegi de ce gresesti cand ai spus racing street legal nu exista iti spun atat...nici o masina de competitie nu poate lua parte la un raliu daca nu e inscrisa in circulatie...adica sa treaca rar adica trebuie ca cel putin pe drumul de legatura sa indeplineasca conditiile impuse oricarui participant la trafic...deci sa fie LEGALA... asta raportat la sfaturile motorsport ce le da cludiu mai exista motorspor pe circuite sau trasee inchise gen vtm..insa acolo deja sunt alti bani si alte reguli reguli care se adapteaza adica piese de la acele masini se pot folosi dupa ce trec omologarea acr, adac etc.. |
| All times are GMT +2. The time now is 18:37. |
- Copyright 2026 4Tuning