![]() |
Re: solenza vs golf 3
Quote:
Salut toata lumea din topicul acesta si imi permit si eu sa-mi spun parerea (sper ca nu prea subiectiva pentru ca sunt posesor de golf 3) Si as vrea sa incep cu un lucru banal care poate nu e cel mai importat 1.Aspect:solenta vs golf , golful castiga din orice pozitie 2.Fiabilitate (si ma refer la motor si cutie pentru ca traim in Ro iar strazile noastre sunt asa cum sunt iar ce tine de suspensie e suprasolicitat) : solenta vs golf, la fel golful castiga .. motoare cu 200-250 de mii de km care inca merg onorabil, nu consuma ulei, nu scot fum albastru , o singura problema si un sfat , sa eviti masinile ale caror proprietari au fost femei (se stie, ele tureaza si tin ambreaju si ar putea fi o problema dar care se poate repara la un cost acceptabil), nu stiu dacia daca se poate ridica la asemenea performante. 3.Caroserie si sasiu:nemtii garanteaza impotriva ruginii si altor astfel de probleme 10-12 ani.. in functie de masini.. la astea mai noi kiar si 15, pe cand francezii ? cat ? 5 ani ? si poate mai devreme de 5 ani isi face aparitia si rugina(masina mea este fabricata in '93, introdusa in tara acum 3 ani jumatate si la momentul actual nu are nici macar un singur punct de rugina, o solenta cum apare dupa 5 ani?) 4.Comfort:nu cred ca mai are rost sa comentez aici in legatura cu spatiul din masini, calitatea materialelor si ce ar mai fi de comentat, e castig clar al golf`ului 5.Intretinere: aici nu pot sa iti fac comparatie intre cele doua pentru ca nu am avut solenta de intretinut.. doar am condus, dar iti pot spune ca nu sunt de speriat preturile la consumabile si iti dau o idee de preturi : rola distributie :50ron (atat am dat eu, poate sunt mai ieftine , poate mai scumpe), amortizoare : intre 80-200 lei, bucse : intre 8lei si 45 de lei (bucse brat 2 tipuri , bucse punte spate 1 tip) , flanse amortizor sau rulmenti de sarcina sau cum se mai zice 45lei/buc , filtru aer : 35 lei , placute frana 45-150 ron , etc etc etc , mai sunt multe si preturile difera in functie de producatori si magazine si.. ca tot zicea cineva ceva de LUK .. eu am dat pe disc ambreaj de la LUK pentru motor 1.8 cod abs 66kw/90cp 160ron, referitor la planetare, ma mir ca nu fac un sunet care sa dea de banuit ca ar fi vreo problema dupa 185 de mii de km si 3 ani de zile de cand e la mine in RO, nu prea am menajat`o deloc mai ales dupa nopti umblate prin periferiile oraselor ,impreuna cu baietii de pe 4tuning :D (nu zic ca e bine ce faceam, doar ca masina nu da semne de oboseala) Referitor la ce zicea cineva legat de oboseala motorului cu numarul de km, as vrea sa`i zic ca nu prea are dreptate in ideea urmatoare : -golf 3 1.8 90cp le-am aratat de multe ori stopurile masinilor gen logan 1.4 75cp, 1.5 dci 80cp, 1.6 90 cp, fiat stilo 2004-2005 1.5 75cp , Opel Astra G 1.7 DTI 75cp, si multe altele de puteri apropiate sau echivalente (masini mult mai noi asupra caror timpul si numarul de km nu si-au facut efectul), iar aici singura acuzatie ce poate fi adusa e asupra soferilor respectivi, dar oare toti erau neindemanatici ? sau 1.8-ul de 90cp e inca "in mintile lui" ? 6.Consum:intre 7-9 in oras si poate 10 uneori cand ajunge turometrul la 6 mii (lucru cu care nu ma laud si repet ca nu e bine dar .. na varsta.. teribilismul etc etc etc, sper sa nu ma judece nimeni de pe aici ca banuiesc ca toti am trecut prin asta si avem aceeas boala in sange), iar la drum intins pot spune 6.5-7 fara nici o urma de neadevar (la viteze de 100-120km/h) Cu astea fiind spuse , sper ca ti-am facut o idee asupra lucrurilor iar daca am gresit cu ceva in toate cele afirmate de mine rog sa fiu corectat in limita bunului simt si sa "dialogam" ca niste oameni normali si capabili de o conversatie normala. Cu Stima! Sarbatori fericite la toata lumea! |
Quote:
Ce-i drept Solentza a fost si poate inca e o masina destul de reusita pentru cei de la Dacia. Referitor la masina amicului tau, tin sa precizez ca am si eu un amic care are golf 3 cu motorizarea de 1.8 75cp si care in oras nu sare de 7-8 kiar in ture inalte iar la drum intins sta lejer cu 5.5-6.0% la viteza constanta de 100km/h si 6.0-6.5% la viteze pana in 120-130km/h Masina amicului tau sigur avea ceva in neregula. Iar daca afirm ca am parcurs 80 de km cu 5L de benzina (20ron), probabil voi fi luat drept mincinos , dar cine stie , stie si imi va da credinta. Sper ca nu am deranjat cu acest comentariu. Cu stima! Sarbatori fericite! |
Quote:
|
Quote:
Probabil ca masina ta a fost una super ingrijita, cu ulei de calitate schimbat, filtre, ambreaj, benzina buna etc, revizii de calitate si la timp etc si probabil e mai in "mintile ei" decat multe masini SH aduse din afara, am vazut si eu masina nemtzeasca din '80si- nici macar nu mai zic exact anul ca poate se supara proprietarul prezent aici pe forum :D care rupe asfaltul, dar nu toti au norocul tau, spun asta pt ca am vazut niste bombe de masini de mergeau ca daciile la demaraj. Eu mai mult am vrut sa intervin-acum inainte de revelion- pt ca am o nelamurire: unde ai facut tu acele intreceri ? la semafor? sau in cadru organizat? ca daca era la semafor..... Si nu inteleg de ce compari cu golful tau si dieseluri?:shock: degeaba ai la diesel cuplu mare la turatie mica daca face suta in 15. Iar despre 1.6 90CP, probabil logan nu stiu ce sa zic arata dovada :-P |
Quote:
|
eu as opta pt solenza 100%!!! eu am gasit una la 1500 euro, in stare impecabila, si full-ul!!! iar un golf 3, de o seama cu mine...nici nu se poate compara cu solenza!
|
full la 1500 si impecabila ? de cat timp bei? stiu ca e seara de revelion dar totusi :)
|
FRATE, MAI UITATE SI TU PE NET, PE LA MASINI SECOND DE VANZARE!;) cA EU M-AM UITAT PT UN VAR DE AL MEU CARE VREA SASI CUMPERE MASINA!;) si de ce te miri??? poi ce are solenza la full? ac, cd player, jenti aliaj,etc! nu are piele sa fie 10.000euro!:)))
deci, mai informeaza-te frate, si vezi ca preturile la solnza or scazut cu muuult, nu mai is la 3-4000 de euro!;);) ce am gasit eu, are 90.000km!in rest tinuta in garaj,singur proprietar, si asa mai departe!;)deci,mai cauta fratica, inainte sa vb aiurea, aberatii de prin zona ta!;) |
pt cultura ta generala "fratica" solenza full are si servo , geamuri electrice , proiectoare , arata mi si mie o solenza full la 1500 pe net , astept linkul
|
Quote:
uite de ex la 2500E probabil neg pe aut..vit, 70mii km, nu zic ca gasesti la fix 1500 depinde si de unde o iei si cat de stramtorat e omul care vinde . |
cum am mai spus in postul meu si sper sa nu fie cu suparare. nu doar dotarile conteaza. ce faci cand ai o masina de 13-15 ani..cum e un golf, in cazul de fata, si il gasesti busit in parcare dimineata. casco nu ai pt ca e trecut de 10 ani. il repari pe banii tai iar tablaraia te rupe de bani ca asa e la noi in tara..japca curata. de bine de rau, o dsn sau slz o poti asigura inca 3 ani de casco..cu sau fara fransiza. poate nu e asa de dotata sau de aratoasa sau de buna..dar te mai scuteste de niste cheltuieli.
eu nu doresc nimanui vreun necaz cu masina de nici un fel dar din pacate traim in romania si civilizatia nu e un cuvand des intalnit. |
Quote:
|
Sal. Am un golf 3 1.4 din 92 cu putin tuning pe el . Nu poate fi comparat cu o Solenza , o face la toate capitolele :design , interior , exterior , stabilitate . Consumul ~6 % extra
|
Quote:
|
da, si toti prietenii vor muri de ciuda si invidie cand o sa apari tu cu o solenza in floarea varstei, la doar 10 anisori. presupunand ca nu o manaca rugina pana atunci. da repede la vanzare golful si ia solenza pana nu te faci de ras. cum fac astia cu "cojile" alea de 20 de ani, dk nu si mai mult, gen DGH, TXA, MOM si multi altii.. 8-|
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:09. |
- Copyright 2026 4Tuning