Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Nova "de cupa" (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/141888-nova-cupa.html)

catalanu 14-09-09 22:04

Re: Nova "de cupa"

ai o poza cum sta masina cu cele de asfalt?Si daca sunt de vanzare ma intereseaza.Vreau pt alta nova care vreau sa o pun pe burta.Nu am crezut ca poate creea dependenta o simpla dacia nova.:D

bobby_gsi2 15-09-09 08:33

Nu am poza cu cele de asfalt. Alea raman pt asfalt...nu se vand....in schimb poti sa tai din unele normale si sa o pui pe burta.
Aseara am luat amortizoarele fata de la vali, am o vaga idee ca o sa fie cam barca :) , astazi o montez si tai din arcurile spate o spira sa nu mai fie off road si inapoi la teste...mai e putin pana sambata :)

bobby_gsi2 16-09-09 14:39

Ieri s-au montat "noile" amortizoare, desi credeam ca o sa fie barcuta...suprizele placute au aparut la teste.....comportamentul masinii s-a schimbat total , dar tot nu e ce trebuie. Ca urmare astazi s-au achizitionat doua arcuri fata de camioneta.....se taie din ele si se monteaza....astea fiind mai dure si ceva mai inalte. Cu arcurile actuale solicita prea mult amortizoarele....plus ca pe unele portiuni ale treseul cam mergea "pe burta" Cu noile arcuri o sa o ridic putin si se va rigidiza si mai mult. Spatele va ramane asa inalt.....ca e traseul cam rupt in cateva locuri si nu vreau sa las puntea in urma :).
Tot astazi si strange si chiulasa si se regleaza culbutorii.

bobby_gsi2 21-09-09 10:35

Masina a facut fata celor 6 probe din rally sprint, e chiar fiabila tigaia daca o pregatesti cum trebuie :). In afara faptului ca am pierdut o bucsa de la bara stabilizatoare si ca incepuse sa se desfaca o piulita tot de la aceeasi bara......masina a functionat perfect. Am pierdut si un surub de la aparatoarea stanga fata.....am pus altul...dar a sarit si ala . A fost mai greu cu acomodatul masinii......pilotul a venit direct din tarile calde si a pus curu` in ea direct la cursa. Prima bucla am mers usor.....chiar f usor si asta s-a vazut la timpi...am pierdut peste doua minute si nu le-am mai putut recupera.....plus o penalizare de 50 de secunde din cauza mea ;). O sa intre la o revizie si apoi asteptam urmatoarele concursuri......se anunta slalom paralel pe 17 octombrie.....acolo pot sa ma dau si eu ca pilot ca nu trebuie licenta.....iar in calendarul de rally sprint apare o etapa la gorj. Aia nu trebuie ratata.....avand in vedere ca momentan suntem pe locul 1 in clasamentul de rally sprint :)

CaLiN_1 22-09-09 09:36

Salut.Am doua intrebari daca se poate:
1.Cu ce suma ai achizitionat masina?
2.Avand axa sport, la ce dimensiuni reglezi culbutorii?
Mersi mult!

bobby_gsi2 22-09-09 09:49

Masina a fost luata la o combinatie.....s-a dat o pisica neinmatriculata si s-a mai luat o suma de bani. Axa nu cred ca e asa "agresiva" am impersia ca are ridicare mica.....cred ca maxim 6......sunt si altele mai rele...sa vedem daca fac rost de una. Culbutorii sunt reglati la 20 toti......asa am fost sfatuiti de un fost participant care se dadea cu nova. Nu stiu daca e varianta corecta....am vazut totusi ca tzacane si ma cam dispera :). In rest nu sunt probleme.

CaLiN_1 22-09-09 15:02

Deci, estimativ, undeva pe la 1500 de euro ar fi pretul de achizitie?

bobby_gsi2 22-09-09 15:10

Cam asa ceva. In afara de bucsile de la bara stabilizatoare si de amortizoarele fata masina nu a avut probleme. Bucsile costa 10 ron toate 4......iar refacerea amortizoarelor costa 250 ron.

Bogyciu 22-09-09 16:59

Ce arcuri fata pt asfalt folosesti? Sunt mai tari decat stock presupun, sunt de pe un model anume de masina sau sunt "lucrate"?

bobby_gsi2 23-09-09 08:03

Masina in principiu e numai pt macadam.....nu ne-a interesat suspensia de asfalt. Din cate imi amintesc....pe vremuri decat se cobora masina din suspensia fata si se puneau pe spate alte arcuri. Noi nu mai avem suspensia reglabila.....deci cade varianta asta.....probabil o sa facem separat suspensie de asfalt. Raman pe spate amortizoarele actuale bilstein si punem arcurile joase ....asta pe spate....iar pe fata.....trebuie alte amortizoare ceva mai tari si la fel...cu niste arcuri joase. La macadam mergem cu arcuri de camioneta pe fata....taiate doua spire din ele si e perfect. Normal trebuia sa taiem decat o spira....si coboram masina din reglajul amortizoarelor.....dar nu mai e reglaj ;)

bobby_gsi2 20-10-09 20:13

2 Attachment(s)
Mai bine mai tarziu decat niciodata

b-37-ssp 20-10-09 20:55

pozele de la ce etapa sunt? de la gorj? daca da cum s-a comportat masina? si cine a condus tu sau asociatul? succes in continuare...

bobby_gsi2 21-10-09 07:48

Etapa de la gorj e luna viitoare din cate stiu..... din pacate momentan nu sunt bani sa mergem...asta daca cumva se tine. Partea nasoala e ca tre sa fim prezenti neaparat..... momentan fiind pe locul 1 in campionatul de rally sprint.
Pozele sunt de la etapa de la Pitesti. Masina s-a comportat bine....am scris mai sus ce si cum....insa pe prima bucla am avut presiune mare in roti si era instabila rau....dar dupa remedierea "problemei" in parc totul a fost ok. Nu eram eu la volan....ma trage in urma o scoala de pilotaj si o licenta ;)

bobby_gsi2 07-12-09 13:00

Desi pe anumite site-uri de specialitate apaream pe locul 1 in competitia licentiatilor rallysprint.... se pare ca lucrurile se schimba. In urma calculelor.... am cazut pe locul 3 in urma unor piloti mai titrati. S-au ridicat cupele si medaliile aferente de la Gala Campionilor organizata la Sinaia.....insa eu nu am putut fi prezent.
Masinutza momentat sta pe dreapta..... iar s-a spart un amortizor....., are toata bucsaraia schimbata....mai trebuie facuta doar directia si refacut amortizorul. Exista un set de amortizoare facute...insa sunt mult prea tari si pe macadam e greu de controlat masina. S-a mai implinit si un vis mai vechi de-al pilotului....s-au montat doua faruri suplimentare in bara, a fost chiar usor...avand in vedere ca instalatia era deja facuta. Are careva o rampa originala de proiectoare de nova de cupa?
Poate intereseaza pe careva.... se vinde axa de pe masina.... cea de cupa si calculatorul.....tot de cupa. Pret pachet... 500 ron.

skyZZo 07-12-09 14:34

tin sa va felicit pentru ce ati facut cu masina asta
oameni ca dumneavoastra demonstreaza ca se poate face treaba si cu masinute autohtone
jos palaria!

ps:''sa imi faca si mie un vt cu o grafica pt masina.......nu stiu cum sa o pictez''
daca mai e valabil cred ca va pot ajuta eu cu un desen sau ceva de genu ;)

All times are GMT +2. The time now is 07:56.

- Copyright 2026 4Tuning