Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Trei prinţi germani: Audi A8 vs. BMW 750Li vs. Mercedes-Benz S550 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/126596-trei-printi-germani-audi-a8-vs-bmw-750li-vs-mercedes-benz-s550.html)

dorux 03-06-09 13:49

Re: Trei prinţi germani: Audi A8 vs. BMW 750Li vs. Mercedes-Benz S550

korekt...skz am corectat acuma . Dar el a zis ca pt s8 exista 760 nu eu. stiu ca exista amandoua modelele A8L w12 6.0 450 hp si 760Li w12 6.0 445 hp , el a comparat S8 cu 760 ;))

_anaconda_ 03-06-09 16:00

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 2377193)
Acum sa fim seriosi, BMW-ul plin de tehnologie, motor bun, dar anost, sters, nu-ti inspira nimic cand il vezi, iar vorbind de confort tot S-klasse a castigat.
E unul achizitionat de un vecin si de fiecare data cand ma uit la el parca-mi pare rau de cum arata, nu are nici macar personalitatea 7_ului vechi. Pana la aparitia lui pe strazi ma asteptam sa arate bine dar ....

Si totusi sa aiba mai multe jucarii acel Septar ca S Klasse :-?. Oricum acest S este si el prin zona de o buna perioara de timp si cand a aparut evident au aparut si o gramada de jucarii pe el asa cum ne-a obisnuit.

UNLORD 04-06-09 16:16

Quote:

Originally Posted by dorux (Post 2377460)
korekt...skz am corectat acuma . Dar el a zis ca pt s8 exista 760 nu eu. stiu ca exista amandoua modelele A8L w12 6.0 450 hp si 760Li w12 6.0 445 hp , el a comparat S8 cu 760 ;))

Ba dorux ba! Vezi ca esti cam ageamiu din fire...760 are 544 hp!!! Si ma refeream strict la putere ... Asa ca nu te mai da rotund ca nu prea le-ai nimerit: http://www.autoblog.com/2009/04/09/b...0li-in-europe/

UNLORD 04-06-09 16:25

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2375815)
Degeaba e ceva mai bun BMW ca Audi aici avaind in vedere ca platforma tehnica are in jur de 7 ani dupa cum s-a scris...la vremea lui le batea la poponet...dar nu va hazardati cu bemeu ca apare si noul A8 si s-a terminat distractia. Chiar si asa la cat de hidos arata Seria 7 poti sa il arunci cu tot cu performantele lui care la motorul sau la 5.5 de pe S Klasse este normal sa fie mai rapid ca 4.2 V8 dar nu cred ca asta este scopul principal la o masina de genu'. Oricum atat A8 cat si Seria7 in clasa asta trebuie sa stea deoparte, S Klasse este rege aici fie ca pica greu la ficat fie ca nu. La interior Audi iar sta bine, este si destul de usor de utilizat si nu iti prinzi nasu' prin iDrive ala. Iar la tehnologie m-as mira sa aiba mai multe jucarii ca S Klasse, dar oricum cand vine vorba de inovatie nici nu ridica pretentii, S Klasse este lider.

PS: La multa lume "sicriul ala trist" nu pare asa urat la ochi, chiar arata destul de bine dupa gustul meu dar de aia exista subiectivism...bine ca s-a inventat :lol:. Cand vine vorbad e design FAIL BMW este lider in ultimul timp.

In primul rand ca nu isi mai prinde nimeni nasul in Idrive de ceva timp pt ca a fost imbunatatit si acuma este f. ok. Iar la jucarii este chiar si peste Merc, de cel al "sicriului" ce sa mai zic... Asta daca te-ar interesa asta cu adevarat. Ca asa fara sa cunosti nimic si fara sa te informezi e usor de desfintat ceva...numai ca tot tu vei fi ala care scrie prostii. Si e f. bine ca insi ca si tine care nu prea le au cu domeniul auto sa aleaga A8. Pe mine chiar ma bucura...

UNLORD 04-06-09 16:27

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2376999)
rege nu are cum sa fie! regi pot fi doar rolls si maybach, bmw poate fi print..asta e partea a doua! insa zi-mi sincer...chiar iti place noul serie 7? cu formele astea urate si stopurile....... Cel vechi era mult mai frumos.

Spui asta pt ca oricum tu emotional nu halesti brandul...stii vorba aia cu vulpea si strugurii ?

dolb 04-06-09 16:31

nu..spun adevarul ! una e print ...alta e rege ! sau mai nou comparam serie 7 de manelisti si cocalari cu rolls de gentlemani :)

UNLORD 04-06-09 16:32

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 2377193)
Acum sa fim seriosi, BMW-ul plin de tehnologie, motor bun, dar anost, sters, nu-ti inspira nimic cand il vezi, iar vorbind de confort tot S-klasse a castigat.
E unul achizitionat de un vecin si de fiecare data cand ma uit la el parca-mi pare rau de cum arata, nu are nici macar personalitatea 7_ului vechi. Pana la aparitia lui pe strazi ma asteptam sa arate bine dar ....

Asta e o chestie de gust care tine de aprecierea fiecaruia...Iar legat de comfort...nu cred ca iti scuipi plamanii dupa ce il conduci...eu cred ca vei aprecia in afara comfortului si tinuta si comportamentul de drum superior oricarei masini din test. In plus, placerea condusului e garantata in BMW.

UNLORD 04-06-09 16:34

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2381191)
nu..spun adevarul ! una e print ...alta e rege ! sau mai nou comparam serie 7 de manelisti si cocalari cu rolls de gentlemani :)

Care e made by BMW ... iar legat de cocalari ... cred ca sunt mult mai multi in Golf 5 2.0 TDI ... si Logan (nu o lua in nume personal cum ai mai facut-o decat doar daca te mai inflamezi iara ) Si sunt convins ca acolo la voi in provincie in Targoviste sunt foarte multe seria 7 noi cu manelisti in ele ...ce vrei ... orasul e prolific !

dolb 04-06-09 16:35

loganu' de unde l-ai scos? ca p'ala nu il am....inca.

bmwowners 04-06-09 17:12

BMW pentru performante si inetrior (dupa mine combinatie intre sportivitate si lux nu e atat de sobru ca la Mercedes sau Audi este parerea mea nu se disucta)
S-Klasse pentru exterior desi un pic invechid urla dupa un facelift dar si asa dupa mine este cea mai frumoasa la exterior
A8 mi se pare vechi mult prea vechi el chiar necesita urgent daca nu un model nou cum a facut BMW si Mercedes macar un facelift!!

ROBERT_88ROB 04-06-09 18:39

1 Attachment(s)
nustiu dc va tot certati fiecare cu parerea lui oricum mercedes a iesit pe primu loc chiar daca ii "vechi" si nu are "dotari ca bmw" a iesit invingator :D

Bogdan_mb 04-06-09 19:10

Comparatia era ceva mai corecta daca testau A8 4.2 , S450 si 740i

Puterea : (nu mi se pare un factor determinant, insa vazand foarte des replici de genul "cati cai" , "cat baga suta" nu puteam sa emit asemenea detalii. ) :
Code:

A8 4.2      S450      740i
CP :                  350          340      326
0-100 km/h            6.1s        5.9s      5.9s
Pret                  82.300e    84.609    76.500

Dintre cele trei eu aleg S400hybrid, imi surade idea de 300cp si consum de 3.0L diesel :-)

Ce mi se pare interesant in schimb, este politica celor din Bayern, apeciam gama de motorizari aspirate pentru seria 7, acum in schimb, au renuntat la toate. Sunt constient care sunt motivele, criza petrolului, situatia actuala etc. etc totusi era interesant un motor aspirat V8 , V12 ...

GTR 04-06-09 22:12

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 2381192)
Asta e o chestie de gust care tine de aprecierea fiecaruia...Iar legat de comfort...nu cred ca iti scuipi plamanii dupa ce il conduci...eu cred ca vei aprecia in afara comfortului si tinuta si comportamentul de drum superior oricarei masini din test. In plus, placerea condusului e garantata in BMW.

Eu cred ca atunci cand vorbim de clasa premium MERCEDES a fost intodeauna "placerea condusului garantata" si etalonul in aceasta clasa. Ce-i drept Audi, BMW si Lexus au facut progrese enorme si chiar ataca suprematia S-ului, dar nu cred ca se poate spune ca l-au egalat.
De altfel in toate testele comparative, comfortul (cel mai important la aceasta clasa) tot la S-klass a fost cel mai apreciat.

Evoluzione 05-06-09 08:51

Am ales S-Klass, pentru interior si pentru ca arata foarte bine din afara cu noul facelift :)
Daca ar fi fost variantele 760i, W12/S8 si 63/65 AMG as fi ales S8.

UNLORD 05-06-09 10:26

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 2382174)
De altfel in toate testele comparative, comfortul (cel mai important la aceasta clasa) tot la S-klass a fost cel mai apreciat.

Si un pic criticat la tinuta de drum ca e "mai moale" ... iar pt mine, chestia asta nu prea imi creaza "comfort" mai ales ca placerea condusului tine f. mult de asta. In conceptia mea e cam cel mai important lucru iar comfort la cote f. inalte iti ofera garantat (cam toate masinile din clasa lux), aproape insesizabil fata de S. In plus suntem pe un site de tuning nu de yachting, unde ar trebui mai mult apreciate toate chestiile astea. Iar faptul ca e ultimul venit si a adus un nou val de inovatii tehnologice ce il plaseaza in top, pretul intotdeauna mai mic decat la S il face si mai atragator. Cel putin in conceptia mea, unde masina trebuie condusa nu sa te conduca ea pe tine (am fost cu S nou, l-am condus, este ireprosabil la interior dar mi-a dat senzatia ca daca ar putea, s-ar conduce sigur, ceva de genul: le fac eu pe toate, tu doar mai arunca un ochi din cand la drum :) ) Sunt convins ca "securistul parvenit burtos si sedentar" apreciaza chestia asta, insa mie imi place sa conduc masina.

All times are GMT +2. The time now is 00:07.

- Copyright 2026 4Tuning