![]() |
Re: Top zece cele mai periculoase greşeli la volan…
Partea cu accidentele cauzate de drumurile proaste este cat se poate de adevarata si la noi in Romania noastra de toata jena ar trebui luata in calcul ca un factor care provoaca accidente grave. Va dau si exemple : Un prieten de al meu a plecat intr-o noapte cu masina sa isi tigari...dar nu a mai ajuns la magazin din cauza unui crater (groapa nu se putea numi) in care a intrat si i s-a rupt directia. Drept urmare, a ajuns direct in stalp...
Alt treaba nasoala pe care am patit-o eu, a fost sa trec cu masina peste un canal mai ridicat(chiar nu aveam cum sa-l evit ca era pe mijlocul strazii si pe amble parti erau masini parcate), pentru ca la noi nu se asfalteaza straziile calumea, si nu stiu cum doamne iarta-ma sa imi rupa conductele de frana, care sunt foarte sigur ca stateau la locul lor. Dupa parerea mea, si dupa modul in care vad eu lucrurile multe din accidente sunt cauzate de pustani care de abea si-au luat permisul, au pus mana pe cine stie ce masina cu o herghelie de cai sub capota si vor sa se dea-n spectacol si sa arate ca ei sunt soferi profesionisti. Am auzit povesti de genul acesta si chiar am vazut, de mai multe ori decat as fi vazut sau auzit de alcool. |
Majoritatea se aventureaza fara a stii cateva lucruri:
1) vorba aia E FRIER poate ceda cand nu te astepti ceva 2) cand iei ceva la bord -> rezulta cekle mai multe accidente, prinzi un tupeu care nu il ai cand esti cu mintea limpede si nu mai stii ce faci. 3) angajarea in situatii periculoase, depasiri la mustata.. ( cate am vazut....) forteaza pe cel din send opus sa franeze si sa se dea in dreapta.. 4) si cel mai important NEATENTIA... care se manifesta mai mult la pustani care abia iau carnetul.. ( muzica la blana, nu auzi nimic in trafic | masina plinta astfel incat exista cel putin unul sa iti distraga atentia.. sa tipe sa urle etc... | viteza -> MUUULT peste limita si lipsa de experienta) si lista poate continua.. |
@ DarkShadow -> am vazut multi care au o anumita viteza ( 70-80-90) ceea ce e destul de mult, si trag BRUSC de volan pentru a evita o groapa..pai bine ..in primu rand mareste atentia sa vezi groapa de la distanta si sa franezi din timp.. si e mai sigur sa iei groapa cu viteza ff mica decat sa tragi brusc de volan
AM zis gropi nu CRATERE! cum avem noi prin romania... bine unii reactioneaza foarte ciudat si la cele mai mici gropite.. INCA O CAUZA: ar fi Denivelarile pentru red vitezei la trecerea de pietnoi.. Majoritatea trec pe contrasent sa le evite si se pot intampla minuni.. |
| All times are GMT +2. The time now is 16:18. |
- Copyright 2026 4Tuning