Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Mercedes vs. BMW vs. Audi (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/140771-mercedes-vs-bmw-vs-audi.html)

UNLORD 15-10-11 17:00

Re: Mercedes vs. BMW vs. Audi

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 4646807)
In sfarsit un BMW frumos, ca nu mai vazusem unul de vreo 10 ani... Au reusit-o, si interiorul e cum trebuie sa fie, si exteriorul e unitar, placut pe ansamblu. Mult am asteptat asta, desi e loc de mai bine, inca mult...

Spatele e un pic prea "moale" ... In rest e destul de performant:

General:

Launches February 2012 with:
328i gasoline model
335i gasoline model
320d diesel model
320d EfficientDyanmics diesel model
Prices to be between 35,350 euros (320d) and 43,600 euros (335i)
Hybrid F30 coming Autumn 2012
Available in Sport Line, Modern Line, and Luxury Line (trim and equipment combination variants)
M-Sport package available from Summer 2012 on
Active Hybrid 3 available from Fall 2012 on
Built at Munich, Regensburg, and Rosslyn plants

Physical:

40-45 kg (88-99 pounds) lighter than E90 sedan, depending on engine
93 mm (3.66 inches) longer body
50 mm (1.96 inches) longer wheelbase
37 mm (1.45 inches) wider track [front]
47 mm (1.85 inches) wider track [rear]
15 mm (0.59 inches) more legroom for rear passengers
8 mm (0.31 inches) more headroom

Features:

Head Up Display optional
Standard six speed manual transmission
Optional 8 speed transmission
Active Cruise Control with Stop & Go Function
Lane change and lane departure warning with collision warning
Surround View with Side View and Top View
Parking assistant
Real time traffic info (RTTI)
Standard Auto Start Stop function on all models
Brake Energy Regeneration
Optimum Shift Indicator and need-based operation of ancillary components (including a disengageable air conditioning compressor)

Performance:

335i:
306 horsepowers
400 Nm
0-62mph: 5.5s
7.2/7.9 liters/100 km (35.8/39.2 mpg imperial)
186g/km CO2 emission
328i:
245 horsepowers
350 Nm
0-62mph: 5.9s
6.4/6.3 liters/100 km (44.1/44.8 mpg imperial)
149g/km CO2 emission
320d (UK/Europe only):
184 horsepowers
380 Nm
0-62mph: 7.5s
4.5 liters/100 km (62.8/64.2 mpg imperial)
119g/km CO2 emission
320d Efficient Dynamics (UK/Europe only):
163 horsepowers
380 Nm
0-62mph: 8.0s
4.1 liters/100 km (68.9 mpg imperial)
109g/km CO2 emission
Driving Experience Control - Comfort, Sport, Sport+, and Eco Pro Mode

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/nJXlGECfWOg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

bmwM8 15-10-11 19:03

sunt unele consumuri date de bmw care te fac sa razi, zici ca's facute in semi-vid.

RVL 2000 15-10-11 20:35

Tot nu se compara cu ce face un baeat cu un laptop.

adrian78bmw 17-10-11 14:11

Sunt curios cum va arata seria 7 cu facelift..Mare pacat ca au renuntat la modelele 325 cu motorul de 2.5 si 218CP la fel si 330 3l 272CP in unele comparative 2.5 l6 iesea la consum la fel ca un 2.0 turbo de pe grupul VAG mai ramane in picioare singura cauza plauzibila cu taxele mai mari si noxe mai mari dar mie mi se par niste gogomani consumuri la V8-uri de 9.6 9.9 10litri/100km cand in realitate sub 13.6 nu consuma nici unul..

Bogdan_mb 22-10-11 02:08

Arata ok, parca linia farurilor este un pic prea joasa fata de inaltimea capotei. Sunt curios daca se schimba ceva la coupe.

Tehnic 328i (2.0L turbo sau biturbo? ) arata foarte bine pe hartie, 350nm intre 1.250 si 4.800 de ture ( cuplu maxim pe 3.550 ture la BENZINA !! ) si 0-100 in 5.9 secunde este tot ce ti-ai putea dorii la un motor sub 2000cc.

RVL 2000 22-10-11 18:38

Parca ziceau de ceva twin screw, cel putin pe x1, totusi as prefera turbo.
Cum am mai spus si pe alte topicuri este genul de motor care ar putea "corupe" multi turbo-dieselisti.

aleks 24-10-11 17:42

Am vazut noul seria1, pe viu.
Urat cu crengi Golful asta de la bmw....:???:

Tzzantaru 24-10-11 18:12

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 4666644)

Mai cu crengi decat Audi A1??
Nu de alta da am vazut si eu un audi din asta prin oras si mi se pare ca arata ca o gluma proasta :D

aleks 24-10-11 18:19

N-am vazut pe viu A1, iar in pozele de reclama, vorba cuiva de pe aici, pana si Muma Padurii arata ca o zână...

Predator 24-10-11 19:58

Vazut viu A1. Un A3 inghesuit. Maine poate ii fac poze.

boy_wonder 24-10-11 20:06

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 4661375)
Arata ok, parca linia farurilor este un pic prea joasa fata de inaltimea capotei. Sunt curios daca se schimba ceva la coupe.

Tehnic 328i (2.0L turbo sau biturbo? ) arata foarte bine pe hartie, 350nm intre 1.250 si 4.800 de ture ( cuplu maxim pe 3.550 ture la BENZINA !! ) si 0-100 in 5.9 secunde este tot ce ti-ai putea dorii la un motor sub 2000cc.

E single turbo.

Quote:

Originally Posted by Tzzantaru (Post 4666715)
Mai cu crengi decat Audi A1??
Nu de alta da am vazut si eu un audi din asta prin oras si mi se pare ca arata ca o gluma proasta :D

Ambele sunt urate, insa nu vad care-i legatura intre ele.

Tzzantaru 24-10-11 21:03

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 4667002)
Ambele sunt urate, insa nu vad care-i legatura intre ele.

Pai eram la faza de catalogare a masinilor dupa aspect.Si da , ce-i drept amandoua sunt urate dar personal consider ca seria 1 e cu destul mai reusit decat A1.Le-am vazut pe pe viu pe amandoua si sincer sa fiu A1 e chiar hidos

UNLORD 25-10-11 15:03

O sa se vanda ambele ca painea calda ... ca o completare ... as mai adauga si furgonul de la Merc, B - Klasse ...e super penibil ... :) Au cam luat-o razna producatorii premium cu designul, practic au ajuns sa imbatraneasca designul ...si cica asta e dorinta generala a clientilor premium cand sunt chestionati de cum ar vrea sa arate viitoarele modele ... Si mai e un SUV care sta laturi de X1 : Q3 - masina de homosexual si de ce nu si meschinul de Mini Countryman ... :) Pana la urma mai sunt si alte marci care trebuie sa se afirme , cum ar fi Jaguar, care incepe sa fie f. misto ...

adrian78bmw 03-11-11 11:51

BMW a patentat un turbocompresor electric revoluţionar

Nemţii de la BMW se pregătesc pentru o revoluţie a motoarelor supraalimentate. Mai precis, ei au patentat turbocompresorul electric, menit să elimine întârzierea la răspuns a motoarelor turbo.

BMW a patentat un turbocompresor electric destinat motoarelor supraalimentate care ar putea revoluţiona industria auto prin performanţele sale. Primele schiţe ale patentului au fost publicate de cei de la F30Post.com, o comunitate axată pe noul BMW Seria 3, iar proiectul promite să elimine întârzierea specifică motoarelor turbo. Deşi noile motoare TwinPowerTurbo de la BMW aproape că au eliminat întârzierea la răspuns la apăsarea bruscă a pedalei de acceleraţie, nemţii vor să fie siguri că nu le va mai duce nimeni dorul motoarelor aspirate de cilindree mare. Spre deosebire de simplele compresoare electrice disponibile pe piaţa aftermarket, sistemul celor de la BMW este adânc înrădăcinat în turbina convenţională.

Pe scurt, sistemul ajută turbina să atingă o turaţie la care începe să furnizeze presiune, pentru a optimiza performanţele şi răspunsul la acceleraţie. Atunci când nu mai este necesar motorul electric, acesta funcţionează ca un alternator pentru a-şi încărca propria baterie. Sistemul are două ambreiaje şi permite decuplarea „părţii reci” a turbinei de „partea caldă”, unite în mod tradiţional de un ax, în locul căruia a fost amplasat un motor electric şi două ambreiaje. O altă funcţie a acestui sistem este limitarea turaţiei maxime a turbinei, eliminând necesitatatea unui wastegate tradiţional.

Pentru moment, nu există nicio informaţie referitoare la data la care va fi introdusă această tehnologie în producţia de serie şi pe ce model. Unele voci spun că viitorul M3 va fi primul beneficiar al noului patent. În orice caz, tehnologia patentată de cei de la BMW ar putea reprezenta adevăratul secret din spatele motoarelor "tri-turbo", cu excepţia cazului în care nemţii mai au încă un as sub mânecă

GTR 03-11-11 19:20

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 4666644)

Trebuia un design cat mai comercial, fara tenta puternica BMW. Este seria care aduce cel mai mare profit.

ondin 03-11-11 20:59

seria 1? eu stiam ca seria 3.

a3ds 03-11-11 21:48

Deh vere, daca nu i-a dus mintea sa faca un thread pe 4t cu un poll ceva sau sa ceara sfaturile noastre competente ...:D

GTR 03-11-11 22:29

Quote:

Originally Posted by ondin (Post 4689428)
seria 1? eu stiam ca seria 3.

Corect, seria 3 a fost pana acum, dar tocmai de-asta au facut seria 1 cu un aspect mai bland si mai comun, ca sa-l faca principalul model de profit.

Giully4u 03-11-11 22:30

Cred ca sufera foarte tare ca nu imi place mie modelul x de la producatorul y, din moment ce eu oricum nu mi-l permit. In aceeasi situatie sunt 90% din cei ce posteaza aici.

GTR 03-11-11 22:39

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 4689635)
Cred ca sufera foarte tare ca nu imi place mie modelul x de la producatorul y, din moment ce eu oricum nu mi-l permit. In aceeasi situatie sunt 90% din cei ce posteaza aici.

Cine stie, maine poimaine castigi la loto :)

aleks 03-11-11 22:43

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4689648)
Cine stie, maine poimaine castigi la loto :)

Daca esti roman si castigi la loto oricum iti iei de la seria 7 in sus, n-ai valoare cu un amarat de seria 1...

a3ds 04-11-11 00:50

Cumperi cate unu' din fiecare daca ai valoare, 1 3 5 6 7 8)

ondin 04-11-11 06:59

pai bine si zeria 8 nu isi cumpara nimeni?
:)

UNLORD 04-11-11 17:37

Test de la Autobild in clasa mare : http://www.autobild.de/artikel/audi-...h-2181872.html

BMW-ul e cel ,mai ieftin si cel mai economic:

Modell ECE-Verbrauch Normalfahrt Sparfahrt

A6 2.0 TDI 4,9 Liter 6,6 Liter 5,2 Liter
BMW 520d 4,5 Liter 5,6 Liter 4,8 Liter
220 CDI 5,0 Liter 6,2 Liter 5,1 Liter
43.520 Euro 42.250 Euro 44.952 Euro

steffan 04-11-11 18:55

ce daca.... vor aparea aplaudacii vag si ne vor spune ca tot A6 e mai bun=)) si ca nemtii care au facut articolul nu au o treaba, ca A6 lor consuma 3 la suta in oras...

P.S.: Interesanta comparatia... seria 5 vad ca bate cam la toate capitolele

Tzzantaru 04-11-11 19:07

Quote:

Originally Posted by steffan (Post 4691558)
ce daca.... vor aparea aplaudacii vag si ne vor spune ca tot A6 e mai bun=)) si ca nemtii care au facut articolul nu au o treaba, ca A6 lor consuma 3 la suta in oras...

Just wait for it....any minute now :))))

Giully4u 04-11-11 20:32

Nu inteleg ce se intampla cu bmw, pana acuma erau cei mai buni la testul de elasticitate dintre cele 3 marci, acuma si-o cam fura. Se pare ca isi pierde din sportivitate in detrimentul confortului si al rafinamentului....

aleks 04-11-11 22:00

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 4691806)
Nu inteleg ce se intampla cu bmw, pana acuma erau cei mai buni la testul de elasticitate dintre cele 3 marci, acuma si-o cam fura. Se pare ca isi pierde din sportivitate in detrimentul confortului si al rafinamentului....

Pana o sa piarda tot ce i-a definit ca marca... Nu poti si cu p##a in c#r si cu sufletu-n rai...

RVL 2000 05-11-11 03:36

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 4691806)

Din testul asta doar audi castiga "cinstit", mertzanu` si cu biturbo si cu o capacitate ceva mai mare nu mi se pare castigator, n-ar avea nici o sansa impotriva unui 2.0 biturbo de la bmw sau vag.

Cu toate ca testele astea sunt de la turatii mici, totusi Audi este intr-adevar impresionant. Auzisem ceva ca vag-ul mai au obiceiul sa declare puteri mai mici decat cele reale?

Nu sunt fan vag, dimpotriva sunt fan bmw.

a3ds 05-11-11 06:32

Eu nu inteleg de ce aveti asa incredere intr-un test facut de o revista care traieste preponderent din reclama. Si cine isi face reclama intr-o revista auto? Nu cumva producatorii auto? Vai, nu.... Breaking news, este traditie sa mituiesti si sa cumperi review-uri favorabile in reviste/showuri tv, nu exista etica in business, ce ati vrea, sa vina bmw si sa zica: frate, noi facem o masina super ok, dar audi e mai buna si mai ieftina cu 1000 de euro... ar da faliment instant, nu exista etica in afaceri, cand auziti asa ceva, fugiti mancand pamantul :D.

Cine vrea sa isi cumpere o masina de genul ala, se duce la reprezentanta si face test drive, la sfarsit o cumpara probabil pe aia in care se simte cel mai bine, evident, asta daca il duce capul cat de cat, nu a votat cu basescu de 3 ori minim si nu este o victima a consumerismului imbecil care trebuie sa isi schimbe masina cand apare faceliftul sau crede consumuri de 5 in oras la o masina de 1.8 tone.

Voi vorbiti aici mari experti din cifre de pe internet si va mai si certati/consumati aiurea, dios mio man.

_anaconda_ 05-11-11 09:00

A6 clar mai bun !

aleks 05-11-11 10:19

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 4692439)
A6 clar mai bun !

Bine-ai revenit, chiar ma intrebam unde-ai disparut :D
SI da, sigur nu posteaza altcineva de pe contul tau :lol:

GTR 05-11-11 11:32

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 4692623)
Bine-ai revenit, chiar ma intrebam unde-ai disparut :D
SI da, sigur nu posteaza altcineva de pe contul tau :lol:

:))))))))))))))) lesin :))))))))))))))))))))000000

_anaconda_ 05-11-11 11:39

Ce sa fac, ma distrez si eu putin.

Serios vorbind (scriind), unii au probleme cu anumite functii elementare ale creierului si se pare ca nu pot intelege un text simplu. Cum naiba sa intelegi ca 520d-ul castiga "cam la orice capitol" cand ei spun clar ca avantajele sunt 0.5 litri la consum si un pret cu 2-3% mai mic, chestii ~ irelevante la masini premium. La capitolele cu reprize, dinamica, etc ce s-a intamplat ? Vad ca o ia pe coaja acolo, sau astea sunt mai putin importante ca 2.5 lei economie la 100 km la masini care costa aproape 2 miliarde. Indiferent cum ai pune problema e penibil sa zici ca castiga la aproape toate capitolele cand aia spun cu totul altceva, si mai si zic de altii ca sunt fanatici. Fiecare are avantaje si dezavantaje, nu exista una care le bate clar pe celelalte, o alegi pe aia care iti place mai mult si in care te simti cel mai bine ca proasta sigur nu este. Pacat ca depaseste nivelul de inteligenta al unora si pe baza a 5 randuri scrise pe site-ul unei reviste vin cu niste afirmatii si idei de te apuca plansul.

aleks 05-11-11 11:42

Da' cine-a zis asta? Ca m-am uitat acum in sus pe postari si nu stiu la al cui post te referi... Unlord a scris ceva, dar parca nici aia nu se pupa cu ce povestesti, fii mai clar putin ca sunt curios :)

_anaconda_ 05-11-11 11:46

Quote:

Originally Posted by steffan (Post 4691558)

Din asta se intelege ca 5-arul practic a desfiintat A6-le si cu toate astea o sa vina unii "fanatici" VAG care o sa sustina contrariul. Pe ce si-o fi bazat afirmatia asta nu stiu ca in testul alora nici vorba de asa ceva.

steffan 05-11-11 12:22

Comentariul meu a fost scris doar in spirit de gluma. Pacat ca dintre toti doar tu nu ai fost in stare sa observi asta.

Eu unul, desi prefer o anumita marca auto (si aici este vorba de gusturi), pot sa recunosc cand apare ceva cu adevarat spectaculos pe piata, insa, in ultimul timp, "aplaudacii vag" s-au raspandit tot mai mult, aruncand cu motive absurde cum ca masina lor (sau preferata de ei) este cea mai tare din parcare.

Din majoritatea testelor comparative reiese ca BMW sta mai bine (asa ca nu pot sa cred ca BMW le plateste pe toate, mai ales ca Audi sunt cei care vor sa treaca in fata lor la vanzari, iar VAG sa depaseasca Toyota), dar totusi se trezeste careva sa spuna ceva impotriva (daca tot vrea sa spuna, sa ne dea niste argumente bune!).

vacaroz 05-11-11 13:05

Quote:

Originally Posted by steffan (Post 4692884)
Comentariul meu a fost scris doar in spirit de gluma. Pacat ca dintre toti doar tu nu ai fost in stare sa observi asta.

Eu unul, desi prefer o anumita marca auto (si aici este vorba de gusturi), pot sa recunosc cand apare ceva cu adevarat spectaculos pe piata, insa, in ultimul timp, "aplaudacii vag" s-au raspandit tot mai mult, aruncand cu motive absurde cum ca masina lor (sau preferata de ei) este cea mai tare din parcare.

Din majoritatea testelor comparative reiese ca BMW sta mai bine (asa ca nu pot sa cred ca BMW le plateste pe toate, mai ales ca Audi sunt cei care vor sa treaca in fata lor la vanzari, iar VAG sa depaseasca Toyota), dar totusi se trezeste careva sa spuna ceva impotriva (daca tot vrea sa spuna, sa ne dea niste argumente bune!).

stai linistit
sarpele cu clontopei e mereu pe pozitie si gata sa ia apararea taticului in orice ipostaze
nu te-ai invatat? suntem in romania. aici ce nu ne comvine... au furat arbitrii. stii povestea
on. bmw din pct meu de vedere au cam cazut si sunt intr-o criza majora de imagine dupa esecul unor modele din generatiile trecute acum fac pe dracu-n patru sa scoata ceva extraordinar dar nu prea lea iesit in totalitate
noul sase e cam o struto-camila. desi e frumos fara cuvinte parca nu are o identitate
polo-bmw-ul e sub lupo, undeva pe langa matiz
serioa 1m parca ar fi vrut sa concureze cu opel si chevrolet variantele cu jante de tabla la design
7-le e un fel de masina mare cu dinti si nas de boxer
x1 si x3 undeva pe la mijloc
in schimb la haudi parca au mai multe modele aratoase
in schimb merc cred ca a preluat stafeta cand vine vorba de design, jos palaria

ryoraul 05-11-11 15:56

Multi se "plang" ca Audi seamana intre ele ma refer la a6, a7, a8 ca au aceleasi faruri, stopuri. Mie mi-ar placea sa am orice masina dintre Bmw,Mercedes,Audi din ultimele modele.

RVL 2000 05-11-11 16:34

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 4692789)
Ce sa fac, ma distrez si eu putin.

Cum naiba sa intelegi ca 520d-ul castiga "cam la orice capitol" cand ei spun clar ca avantajele sunt 0.5 litri la consum si un pret cu 2-3% mai mic, chestii ~ irelevante la masini premium. La capitolele cu reprize, dinamica, etc ce s-a intamplat ? Vad ca o ia pe coaja acolo, sau astea sunt mai putin importante ca 2.5 lei economie la 100 km la masini care costa aproape 2 miliarde.

Adevarul e ca o masina premium scumpa dar cu cel mai mic motor diesel o alegi dupa cat de bine se infige de la 1300rpm in ultima treapta.
Sa fim seriosi - cifrele astea de dinamica si consum nu ar influenta decat un nehotarat .
Parca d-aia nu s-a vandut a6 2.0 tdi din 2005 cand era VARZET ca dinamica pe langa 520d aceeasi generatie, fiind comparabil cu 520d e39.
Dinamica la clasa si motorizarea asta poate fi in cel mai bun caz picatura care inclina balanta intr-o directie, dar in nici un caz principalul criteriu in alegere. Diferentele de consum cred ca au influenta zero.

P.S. BMW da 0-100 in 8.1s pentru f10 520d

All times are GMT +2. The time now is 07:14.

- Copyright 2026 4Tuning