![]() |
Re: Dacia 1300 `79 - B 44 DVL
Quote:
|
Quote:
A patito un prieten,a trebuit sa schimbe toate cele 4 valve din cauza capacelelor. Capacele erau primite cadou de le mine:lol: Asta daca am inteles eu bine si ai capcele de valve metalice... |
inaite sa la bagi dai cu ulei pe ele si sigur le vei desface si data viitoare ;)
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Aluminiul cocleşte... On: Cristi...măcar o vopsea albastră la spray, dacă dai pe pasajele alea, tot ar mai arăta cumva... păcat de albastrul ăla frumos de pe maşină... |
Cred CA Cristi a mai repetat de cateva trilioane de ori sa pasajele vor fi facute cand o sa dea de bani special pentru pasaje, un tub de spray e 32 ron, si 12 ala de lac...nu se merita pentru o treaba de mantuiala.....si eu nu stiu ce rugina asa grava ai vazut tu pe pasajele alea...ca si tie daca iti baga unu briceagul in vopsea pana la tabla si lasi tabla asa o saptamana doua, o sa ai si tu rugina asa grava cum zici tu ca are cristi... Domnul cristi are alte prioritati acum:D
|
Quote:
La faza cu spray-ul...mai dă-l dracu' cu 32 de lei...că mai mult de 20 de lei nu costă unul duplicolor sau mai ştiu eu ce altă marcă...un albastru închis să fie şi să nu mai vadă aşa ostentativ pasajele alea... În plus, nu se consumă tot spray-ul şi sigur îi va mai găsi şi altă întrebuinţare la restul de vopsea din tub... Zic asta pentru că e păcat de restul de vopsea, dar na, acum face omul ce poate şi ce doreşte, dar sigur nu poate da vina pe bani pentru un spray de vopsea...:lol: |
La faza cu rugina m-am referit la cosmin...
La faza cu vopseaua...crede-ma daca ai vedea pasajele mai de aproape, o sa iti dai seama ca nu merita da le dai de mantuiala cu spray-ul.... Cu maxim o zi de lucru si rabdare pasajele se fac gigea, dar adevarul e ca nu prea are timp, si nici vremea nu este prea favorabila acum:). |
Quote:
Quote:
nu am zis de pasaje ca curge rugina din ele adica stau sa cada...m-am referit ca "sunt ruginite" cineva a intrebat ce se aude cu pasajele. Si din aceasta cauza am spus acest lucru, sper sa nu se fi creat confuzii. Imi cer scuze pentru off-topic |
Quote:
|
|
Quote:
Quote:
Quote:
Oricum vremea nu ma lasa sa fac ceva la ea... momentan doar ma plimb cu ea, reparatii nimica;) |
ce prioritati ai la masina ?
|
Cred ca sa isi cumpere alta este prioritatea la masina :))
|
hm nu cred ca va face asta prea curand :-?
|
6 Attachment(s)
Au aparut suporti si tampoanele pentru cutie, multumita lu` Bolidu, au fost facuti din tabla de 3mm sudata cu MIG, mai trebuie putin finisati vopsiti si incercati pe masina:)
|
Cu pasaju' ala ce ai mai facut?
|
6 Attachment(s)
Nu mai gaseam topicul, se pierduse prin paginile 3 4:-P
Am mai facut una alta la masina:-P am vopsit rotile spate, buzele erau foarte ruginite, au fost curatate pana la fier, sau dat cu grund si cu vopsea neagra, Daca tot eram la capitolul vopsea, am mai curatat zonele cu rugina ale masinii, in mare parte pe spate, pe la aripi, putin la praguri , le-am grunduit si au fost vopsite in culoarea masini, vorba unui prieten, arata si ea a masina acum:) Am mai retusat si unele zgaraieturi din partea din spate a masini, cand se mai incalzeste o sa fac si partea din fata:) Si diseara daca am timp o sa pun poze cu viitorul motor-cutie ale masinii si o sa dau si cateva detalii tehnice legate de acest motor, cei care stiu detalii despre proiect ii rog sa nu posteze:) |
ce urat se vad pasajele spate :(
incearca sa le repari cat mai repede numai bine |
Trebuie sa faci un drum pana la ghetto...cu pasajele alea spate ...bleah.:oops:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
Este foarte bine ce ai făcut momentan...
Tu ştii mai bine ceea ce ai acolo! Acum arată şi ea a maşină :lol: P.S. Care este treaba cu autocolantul de pe grila de sub parbriz? |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Acolo nu e autocolant, este power tape, undeva in compartimentul ala intra apa si de acolo se duce in masina... pe frig nu am putu lucra cu fibra si rasina sa astup potentialele gauri... asa ca mam rezumat la power tape, nu ma deranejaza deloc acolo:D |
32 Attachment(s)
Cum aseara nu a functionat forumul, am zis ca azi sa postez cateva poze cu viitorul motor
Este vorba de un motor de Renault 16, 1647 cilindreea, cod motor 843, din ce am citit pe forumuri ar dezvolta 97-98 de cai putere A fost cumparat prin toamna, de atunci l-am desfacut, am evaluat ce era stricat, ce trebuie schimbat la el:) in afara de segmenti, garnituri si reparatia la chiuloasa, alt ceva nu are nevoie Blocul a fost curatat chimic la un prieten bun care are spalatorie, a iesit bec, tot la el am curatat cutia de viteze si inca cateva piese Pe langa motor am mai cumparat si o cutie de viteze de Renaul 21 de cilindree de 2000, cutia a fost spalata, a fost schimbat capacul, priza nu am schimbato ca se potrivea cu ambreajul motorului Am facut rost si de o volanta cu cititor pentru a putea pune o aprindere electronica cu cititor pe volanta:) S-au facut si suportii pentru cutie si sper saptamana asta (in functie de vreme) sa fac si suportii pt motor:) Motorul vreau sa-l alimentez cu 4 carburatoare moto, un set de Mikuni de 38mm Evacuarea va fi complet refacuta cu terminatie la prag, inainte de roata spate stanga In mare am majoritatea pieselor, mai am cateva maruntiusuri de cumparat si facut si sper pana in Mai sa fie gata masina, sa ma pot bucura si eu de ea vara asta Poze:arrow: p.s. astept pareri de la voi:) |
sa-l stapanesti sanatos sa te bucuri de el sant curios cum se aude cu carburatoarele alea de moto ?
|
2 Attachment(s)
Mai am si eu 2 poze ratacite pe aici..:-P
|
cum de te ai gandit sa postezi ? frumos , vine caldura , numa timp sa fie apoi ma gandesc ca se fac toate
bafta |
iti pui gaz dupa ? sau tot la cosum mergi pe benzina.
|
O sa am consum scazut din cauza carburatoarelor de mici performante:lol: nu mai are omu voie sa mearga civilizat:rolleyes2
|
civilizat?.....un tico te-ar coafa mai bine....:lol::lol::lol::lol:
|
843-ul a fost pus pe 16TX si scotea 68kw (91cp) la 6000 rpm si 129 Nm la 4000 rpm.
Alexaj x Cursa - 79.0 x 84.0 Raport Compresie - 9.3:1 O sa iasa ceva tare. Daca sunt jetate corect carburile alea or sa faca minuni, o sa ai un raspuns mai bun la acceleratie si creste putin cuplul si puterea la turatii mici-medii fata de carbul original. Bafta. |
Pana la carburi mai este cale lunga.Momentan motorul e in batista!;)
|
Foarte-foarte fain motorul, cu un potential imens.
Dar daca vei dori sa-l faci cu economii la bani, mai bine mai asteapta. Verifica bine blocul, fiind din aluminiu iti poate face surprize urate. O axa cu came mai intepata (cred ca merge cea de Gordini) ar putea fi chiar contraindicata la carburatoarele alea minuscule. Daca ce spunea colegul mai sus cu puterea maxima la 6000 e adevarat, asta e arhisuficienta. Dar raportul de comprimare, daca e permisa frezarea chiulasei (tre' verificat manualul de reparatii), ar merge ridicat binisor. In linii mari ar fi usor de dus asta la 100 cai. Da' nu e voie cu tiganeli, cu camasi din cosul de gunoi de exemplu, etc. |
Quote:
Quote:
Legat de axa, inca nu stiu, oricum o axa de Gordini presupun ca este destul de scumpa, momentan sa vad ca merge motoru Ce anume surprize sa-mi faca? La ce te referi? Eu l-am curatat, fisuri nu se vad, cel putin cu ochiu lober:) Legat de planatul chiuloasei, o sa vad, nu ia venit inca randu, dar cand o sa vina o sa apelez la tine, poate ma poti ajuta:) o sa mai cer si sfatul celor care o vor prelucra Si legat de camasa:lol: faptul ca sunt luate de la cineva nu inseamna ca sunt si proaste, camasile care le-am dobandit sunt mult mai bune decat ce aveam eu in motor:) si da camasile adoua zi aveau destinatia REAMT, noroc ca am dat peste ele:D |
Foarte frumos ce vrei sa faci.... stie el..:lol::lol:
|
Quote:
- exista arbore cotit si cuzineti de palier. La un bloc de fonta ce sa se deformeze, ce sa se ovalizeze? - exista ax cu came (cel putin la astea). Repet, nu ma pricep, da' cel mai probabil n-are cuzineti, e ca la Dacie, cu lagarele direct in bloc. Cauta comparator, masoara, compara cu nominalul; - diverse filete, diverse suprafete de etansare supuse la (un alt fel de) oxidare, etc, etc, etc. PS: e acelasi bloc, spor la citit! |
Quote:
Cea mai mare valoare a puterii era de 93cp parca, pe carfolio. Oricum, asta este irelevant, puterea finala o sa conteze. Eu unul cred ca o sa treaca de pragul 100. |
Quote:
Cu carburatoarele, chiuloasa putin planata, o apridere electrica cu cititor , probabil va trece de cei 93 de cai care zici ca iar avea din fabrica:-P Daca mai ai vreo idee pentru a obtine mai multi cai din motor, sunt deschis la discutii:-P Quote:
O sa scot toate piesele infiletabile dupa el sa verific ce este in spatele lor:) sa curat si sa suflu cu aer comprimat,oricum am absolut toate garniturile posibile si imposibile pt acest motor, deci nu o sa fie problema:) Mersi frumos pt link;) |
| All times are GMT +2. The time now is 00:29. |
- Copyright 2026 4Tuning