Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Top cele mai proaste masini (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/47341-top-proaste-masini.html)

scorpionreptyle 26-03-10 18:11

Re: Top cele mai proaste masini

Quote:

Originally Posted by sKyNeT (Post 3221720)
o intrebare simpla pentru tine: cati km faci pe luna si cati bani pagi in benzina pe luna? eu de exemplu bag 400 de ron pe luna la un motor de 1.6.

Benzina de 2 mil. Serviciu de luni pana vineri : 2 zile = 10km (dus intors ambele zile), 3 zile = 36 km (dus intors toate 3 zilele),deci 46km de luni pana vineri. In weekend 12km. 58km saptamanal x 4 saptamani = 232km lunar,drum mixt. Am mai postat pe undeva,la un e36 320i acelasi traseu imi facea un consum de 19% ,dara vea un cip la calculator,teava fara toba mijloc,doar finala borla,filtru deaer in camera motorului fara scut....lucruri care mai contribiau la consumul ridicat. In orice caz consuma mult mai mult. Motoarele exagerat de mari si cele foarte mici raportate la caroserie consuma mult,mai ales pe un traseu unde opresti si demarezi des.
Suntem Off-Topic. cine este interesat de asa ceva intreaba in alta parte,sau cei care vor sa ajunga undeva,..lasati mesaj privat.

nutzuXXL 26-03-10 21:05

eu , la un 1.9tdi 110cai mers normal spre sportiv mers doar in oras , un rezervor (50litri) ma ajunge aproximativ o luna jumatate . si fac 150km pe saptamana .

@ scorpionreptyle , nu-ti mai bate capul degeaba . oricum , nu vei convinge pe nimeni . fiecare face ce crede de cuviinta . cei care vor doar un mijloc de transport , cei care nu au nici o treaba cu mecanica sau cu masinile in general isi iau masina noua .

eu de exemplu am dat pe masina jumatate din pretul unui logan nou ( modelul ceva mai rasarit , nu cel de baza fara nici o dotare) . loganul nu e cu nimic mai bun decat masina mea . oricum , sunt offtopic :))) ar trebui facut un thread masina noua vs masina sh . aici nu prea isi au rost discutiile astea .

MRKXMI 26-03-10 21:41

consider ca exista masini care au probleme in functie de an, unele fiind rechemate in service pentru rezolvarea problemelor, altele nu datorita costurilor prea mari

Nu fortati nota cu asemenea exemple:

1. Dacia Logan diesel folosit de campionii subturarii
2. Grupul VAG pentru nerespectarea intervalurilor de schimb de ulei, chitrosirea la achizitia unor consumabile decente
3. BMW-urile noi care sunt extrem de sensibile la gropi (da, la gropi) si care troncane din lipsa banilor de piese
4. Mercedes ca nu ai bani sa nu mai scartaie
5. Ford pentru ca e scris de mana si inca nu ai gasit un mecanic bun
6. Mazda pentru ca nu ai imaginatie
7. Honda pentru ca nu ii trebuie decat combustibil
8. Saab pentru ca e avion nu masina
9. Volvo pentru ca ai siguranta, doar esti batran si nu vrei sa mori in drum spre casa

exemplele haioase pot continua :)

va rog sa nu faceti abstractie de cei care isi doresc probleme la masini si nu schimba piesele la timp, nu completeaza uleiul, cumpara cele mai ieftine piese, reduc la absurd faptul ca intervalele de service sunt pentru tari straine nu pentru Romania (este o utopie sa crezi ca o masina in Romania poate functiona cu acelasi ulei mai mult de 7000-9000km).

cel putin in Romania, in cazul anumitor branduri exista modalitati clare de descurajare a solutionarii problemelor de garantie, daramite a problemelor de fabricatie, pe care nu le-ar recunoaste nici in ruptul capului

pentru rezolvarea acestor probleme propun sa existe o sectiune speciala pe forum unde se pot evidentia problemele si impreuna sa scriem producatorilor pentru a atrage atentia asupra calitatii serviciilor din Romania

sa nu uitam ca toti incercam sa fim langa masina in service pentru a nu ni se schimba consumabilele, uleiul si alte piese sau pentru ca macar sa nu dispara diverse repere

CA FAPT DIVERS zilele trecute, in Germania, un prieten a mers la service la Bmw, pentru a i se schimba pompa de motorina si injectoarele pe garantie (la 32000 km): pe langa faptul ca i-au fost schimbate pe loc, fara programare, ca mecanicul a venit insotit de un inginer care i-a explicat ca ar fi bine ca la fiecare plin sa foloseasca 1L de ulei 2 timpi turnat inainte de alimentare pentru a evita ca motorina, care este prea uscata sa strice din nou injectia, de asemenea si-a cerut scuze pentru neplaceri, i-a dat un formular sa il completeze pentru a-l inainta producatorului si 6L de ulei Shell 2T!!!

hai sa ne trezim, platim mii si zeci de mii de euro pe masini, ne mandrim cu ele (cat functioneaza) si niste nesimtiti care datorita noua, cumparatorilor, au un loc de munca ne terfelesc cu nerusinare drepturile

ANPC (OPC-ul pentru nostalgici) solutioneaza in timp record plangerile, insotite de bon, chitanta sau oricare alta dovada a platii, deci poftiti de va plangeti----> 0800.080.999 GRATUIT!!!!

traim intr-o tara de rahat si asa cum ne asternem, asa dormim (oricum mirosul de rahat persista...).

multumesc!

zalmon 09-04-10 12:54

Nu ma pricep la masini si nu luati parerea mea de buna - poate fi subiectiva deoarece sunt informatician si nu mecanic dar va pot impartasi o experienta . Eu personal am doua masini 1. Mercedes E 200 an 1998 w210 , 136 cai pe care il folosesc cam de 6 - 7 ani aproape la orice - tin sa precizez ca nu i-am facut nimic la motor desi personal am facut cu ea peste 300 000 km . Probleme au aparut doar la trenul de rulare din cauza drumurilor desi si aici destul de greu ( BUCSELE DE LA BASCULE AM INTELES CA SE SCHIMBA LA 450 000 ) . 2. Dacia 1310 an 1984 pe care o folosesc in loc de carutza la tara . Si asta face serviciul cu care a fost insarcinata ( cara cartofi , struguri , varza , etc. se strica repede , piese ieftine , intretinere si mai ieftina , consum mic , merge prin hartoape ) . Intr-o zi in timp ce faceam o revizie la Mercedes am avut nevoie sa plec urgent la distanta mai mare. Mecanicul care este prieten cu mine mi-a imprumutat Loganul lui an 2008 . Nu am avut parte de un drum tocmai placut din diverse motive - zgomot in cabina , trepidatii , miros de motor sau esapament . Nu ma pricep la suspensii dar asta chiar m-a zgaltait binishor . Alta problema - franele ( cineva le lauda ). Se mergea pe trei benzi pe sens , carosabil ud , masina nu are ABS , mi-a franat unul in fata si evident ca am franat si eu . Masina a derapat si a iesit putin de pe bada moment in care era sa fiu acrosat . Alta problema incuietoarea ( mi-au furat casetofonul fortand incuietoarea ) eu cu masina mea nu am patit niciodata asa ceva . Nu vreau sa supar vre-un posesor de Logan , iti faci treaba cu ea , merge , se invarte roata , te duce la destinatie ( nu stiu cat de sigur dar te duce ) , intra usor in viteze ( dar face un zgomot si un zdranganit infernal cand apesi pe pedale ) , are tendinta de a se apleca in curbe si unul din lucrurile care m-au deranjat cel mai tare - vizibilitatea proasta in spate din cauza ca are fundul acela inalt .Are si parti bune : Masina mea consuma in oras pana la 16 % cu loganul la drum lung am avut cam 5 % cred, are portbagaj relativ incapator si probabil ca mai sunt si altele dar eu nu le-am descoperit . Aceasta este o concluzie personala, nu are o baza documentata sau un studiu si poate fi subiectiva . Sa auzim de bine si drumuri bune sa aveti !

ct77pia 09-04-10 14:14

v-ati si gasit ce sa comparati logan cu bmw .... uite nevastamea are un peugeot 107 de 2 ani si a facut 60 000 de km si masina pina acum nu a cerut nic o piesa . are motor de 1L are 68 de cai am mers si cu 170 km/h consuma 5.5 - 6 l/100 este mult mai stabila pe curbe decit loganul si ca siguranta nu se compara am vazut un 107 frontal cu un audi a4 si fetele din peugot au coborit din masina decit ametite asta in conditiile in care masina nu mai avea bot

ZaNe94 09-04-10 17:37

cea mai problematica masina ce a intrat in mana alor mei, a fost renault 19, niste rapandule. in rest nu am idee, dar nu o recomand nimenui, din acest motiv si eu sunt calit de masinile frantuzesti, plus ca am auzit de la multi cu peugeot-uri ca sunt slabe.
acum na, parerea mea. nu sunt un as in masini, stiu si eu cateva chestii.

apache 09-04-10 22:28

nu cred ca se mai inghesuie lumea sa cumpere masina aceea,nu cred defapt ca s-a inghesuit nimeni niciodata.
Cat despre modelele frantuzesti nu trebuie sa iti faci o parere proasta doar pentru ca ai condus o masina cu o anumita varsta.

ct77pia 10-04-10 10:36

eu am ramas placut surprins de 107 si am avut un mercedes caroserie 124 cu peste 500 000 km si mergea perfect apoi am luat un ochios care mi-a schimbat orice parere despre mercedes ( masina se strica tot timpul si avea 90 000 km) apoi am dat-o pe seat si sunt fff multumit

Scricy HKS 10-04-10 13:24

Quote:

Originally Posted by ZaNe94 (Post 3262334)
cea mai problematica masina ce a intrat in mana alor mei, a fost renault 19, niste rapandule. in rest nu am idee, dar nu o recomand nimenui, din acest motiv si eu sunt calit de masinile frantuzesti, plus ca am auzit de la multi cu peugeot-uri ca sunt slabe.
acum na, parerea mea. nu sunt un as in masini, stiu si eu cateva chestii.

o cam dai in bara la Peugeot-uri, eu am un 306 xtdt din 98', adus de taicamiu din Germania cam pe la sf anului 2008 si de atunci nu s-a reparat nimic la ea, nu s-a schimbat nimic decat consumabilele(ulei, filtre etc.) motorul trage excelent de bine..
si crede'ma decand am carnet nu am avut nici cea mai mica prob cu ea:-)
iar la capitolu' Renault nici nu ma bag ca nam experienta..
ce te intreb eu pe tine..
cum un baietzel la 16 ani isi permite sa dea cu parerea despre fiabilitatea unor masini?:lol:

bano 10-04-10 16:20

PT cei care zic ca loganu e prost , https://www.youtube.com/watch?v=l37gt...eature=related https://www.youtube.com/watch?v=Y8zXK...eature=related

MIRCAT 10-04-10 16:49

Quote:

Originally Posted by bano (Post 3264850)

crezi ca daca o masina poate face ce face ala cu loganu asta inseamna ca e masina buna?

bano 11-04-10 14:04

Rusine pt posesori de BMW :lol: https://www.youtube.com/watch?v=v_TLW...eature=related :lol:

bano 11-04-10 15:45

nemti nu compara logan cu bmw https://www.youtube.com/watch?v=VIT8o...eature=related loganu e mai apreciat pe afara:lol: , https://www.youtube.com/watch?v=ER6l3...eature=related o familie multumita de cazan ,pardon slogan :lol: https://www.youtube.com/watch?v=09l8a...eature=related

ZaNe94 11-04-10 15:59

@bano, pai romanii sunt satui de dacii si nemtii le accepta ca sunt ieftine si iti faci treaba cu ele. defapt si francezi si mai toti, tin minte anu trecut am fost in belgia cu un proiect de la scoala toate jumate din gazde aveau dacii. :). oricum, am auzit ca francezii asteapta un an pt un sandero. cei drept sunt frumoase. sper sa mearga treaba cu daciile mult.:)

@Scricy_HKS, de parca tu esti cu mult mai mare. daca eu nu pot vedea la ai mei cat e de fiabila o masina tu cum ai vazut la peugeot? ca e pe mana ta de cateva luni (hai zi acum ca e vorba de 11 luni si 30 de zile).

Scricy HKS 11-04-10 16:06

esti pe langa subiect...:-)
oricine poate sa intre pe youtube si sa copieze cateva linkuri si dupaia sa posteze aici...
dak ai fi spus parerea TA despre logan insotita cu niste argumente,cum a zis zalmon unpic mai sus, ar fi o treaba... dar asa e egal cu 0:???:

pur si simplu ti'ai marit nr de posturi... felicitari:lol:

si cine compara BMW cu Dacia nare nici o treaba cu masinile, ptr ca sunt orientate catre clase diferite de cumparatori:rolleyes2

Deci
Dacia vs BMW... Nu
Dacia vs Audi... Nu
Dacia vs VW... Nu
lista poate continua mult si bine..

Dacia vs Daewoo- aici ai putea face o comparatie...

@ZaNe94 nare rost..:-)

All times are GMT +2. The time now is 08:24.

- Copyright 2026 4Tuning