![]() |
Re: Kia Pro_Ceed vs. Citroen C4 vs. Opel Astra GTC
Quote:
daewoo a dat faliment...si aici ma refer la consteructia de masini. sunt pe duca si in ceea ce priveste construirea navelor, deoarece D.S.M.E.(din coreea si cel din mangalia D.M.H.I.) a fost vandut(prin dec 2008) catre alt concern coreean(in domeniu chimiei) care dispuneau de bani multi! ei u fost ridicati de sua si "apartin" tot lor, in procente mari, cel putin 51%! coreea de sud fara americani, ar insemna coreea de nord in momentul actual prietene ;), adica saracie lucie !!!!! pai noi comparam japonezii cu coreeni in ceea ce priveste constructia de masini!? comparam soldatii shirim cu samuraii/ninja? este ca si cum comparam arabii din uae cu arabii din sirya, care's vai de capul lor! inteleg ca gusturile sunt diferite(ceea ce este un lucru bun), dar nu as putea sa dau 10-12-14-16 mii E pe un kia/hyundai/daewoo sau chevrolet de balta, ce sunt pe la noi pe strazi! nu vreau sa jignesc pe nimeni, pt ca bugetele fiecaruia sunt diferite, in fct de cat de bine se descurca si cati bani se pot invartii, dar nu pot intelege unele lucruri. prefer oricand o motorizare mai domestica, de la o marca consacrata, decat una aparent mai buna de la kia. sunt curios ce o sa fie de capul mot asta de la kia de 1.6 122 cp. vreau sa-l vad in timp, nu ce spun unii intre-un drive-test ;) ramane de vazut, acum este prematur sa vb de fiabilitate, in ceea ce priveste mot astea coreene(noroc ca imprumuta tehnologie, altfel...)! ii inteleg pe cor. ca au preturile sub piata, pt ca altfel erau in faliment de mult si i-a ochii unora cu garantie de 6-7 ani(ceea ce nu inseamna chiar tot), dar sunt retinut in privinta capacitatii lor! |
sunt convins ca n-ai condus un ceed sau proceed. pune mama si fa un drive test cu n ceed sau proceed de 1.6 benzina sau diesel, dotat mediu (pe la 14000) si spune-mi ce parere ai de "tehnologiile astea imprumutate"...
p.s. cine nu imprumuta in ziua de azi? :rolleyes2 |
Quote:
Care firma si`ar permite riscul sa produca motoare proaste pentru ca mai apoi sa ofere 7 ani garantie la ele? Si cine altcineva ar prefera un motor mai mic la un pret mai mare? |
johnny: intr-un fel ai dreptate dar mai e si cealalta latura.
Noi toti stim, ca la chinezi/koreeni etc le e foarte usor sa construiasca pentru ca ei sunt FOARTE MULTI ca populatie, ( de-aia totul se face / asambleaza la ei ) pentru ca ei fac lucrul repede si ieftin. ( indiferent de calitate ). Sa zicem ca motorul de pe un opel e deosebit de prost sai pica mereu, eh... la nemti nu o sa le convina sa bage mereu bani ( si multi si la greu ) in el pt ca ti-au oferit tie garantie de 7 ani , eh, la koreeni sta altfel treaba ! Lor le convine sa dea 7 ani ca sa iti fure ochii pt ca lor le e USOR SI IEFTIN sa iti repare motorul/masina. |
nu mai e cazul cand ai o fabrica ultra moderna in slovacia si ai de platit oameni specializati. si nu e vorba de criza , ceed'ul se vindea excelent inainte de criza. si clasarea ceed'ului la egalitate sau peste modele ale unor companii consacrate (exemplu peugeot 308 ) de catre topgear spune destule pentru oricine binevoieste sa inteleaga. dar daca nu vrei, nu vrei, e treaba ta, dai banii pe ce vrei tu. respect alegerile fiecaruia atata vreme cat si ale mele sunt respectate. 8)
|
Inteleg ce vrei sa spui. Intr`adevar chinezii si coreenii au renumele asta de a produce mult, ieftin si uneori chiar prost.:oops:, si oamenii tind sa se fereasca de unele produse pentru ca sunt "Made in China". DAR piata de automobile din Europa e cea mai puternica din lume(parerea mea) si nu cred ca cineva isi permite sa atace piata asta cu atata usurinta. Sa nu uitam ca la Zilina coreenii au construit una dintre cele mai moderne fabrici din EUROPA. Si o fabrica buna nu cred ca asambleaza piese proaste.
|
Bine domnu' ZAUBER, daca spui ca Daewoo nu are nici un pic de merit (20% e egal cu 0) din faptul ca pe masinile lor au pus niste motoare bune, de la nemti, inteleg. Dar in cazul asta, putem spune si despre KIA, ca nu are motoare coreene, asamblate de prostanacii aia de chinezi, intrucat Ceed e produs in Europa. De geniile din Europa.
Deci asadar si prin urmare ar trebui sa fie ok. Ah, te-as ruga un singur lucru, sa nu o mai dai in diverse rastalmacind aiurea ce am scris eu, asa cum ai facut in postul anterior. Asta daca doresti sa avem o discutie constructiva. |
daewoo a dat faliment dar pana la urma baietii aia de la GM au coafat-o putin si asa a iesit daewoo spark lacetti epica evanda ptr europa si chevroletu care e la noi..si daca tot vb de cielo e un opel kadett mai nou dar pana la urma opel tot GM e deci se cam leaga una cu alta..
si inca o chestie in 2008 kia ceed a fost cea mai vanduta masina de import..trebuie apreciati coreeni au ajuns competitivi fac produse bune si acceptabile ca pret si in restul europei au o imagine mai bune decat la noi pentru ca la noi romanu era invatat cu masina germana franceza si aveau cam oroare la cele japoneze si coreene(taxe vamale mari si piese de schimb care nu se gaseau) |
Quote:
2.Comparam japonezii cu coreenii chiar si prin exemplul dat de CEO Toyota care a zis ceva de genul - nu ne este frica de producatorii europeni, ne este frica de kia si hyundai pt. ca au acelasi sistem de dezvoltare pe care l-am avut si noi. 3. sa nu comparam Kia si Hyundai cu [Daewoo si Chevrolet (= SUA)] 4.cum tu "prefer oricand o motorizare mai domestica, de la o marca consacrata, decat una aparent mai buna de la kia" asa spuneau si in anii '90 multi fixisti ca tine despre Honda, Toyota, Mazda, Nissan, Subaru si s-a vazut rusinea pe care si-au luat-o europenii. 5.Cand o sa vb peste 15 de ani aici pe forum o sa-mi dai mare dreptate :)) |
Quote:
:D era sa pic de pe scaun cand am citit acest post vazand unde s a ajuns si ce argumente incerci sa aduci in sustinerea punctului tau de vedere! sirieni , arabi, samurai , ninja, soldati shirim....:D tin sa te completez atunci : serpasi azteci , mayasi , piei rosii,mauri , aborigeni, nu de alta dar sa fie lista completa sau am mai putea vb si de constructii navale ,aeronautice sau poate vrei sa vorbesti de politica economica globala sau despre interdependentele economice dintre state de acord cu tine ca este un subiect interesant dar nu in acest topic. te intrebi de ce sunt comparati coreeni cu japonezii? foarte simplu exact din aceleasi motive pt care coreenii sunt comparati cu chinezii(strict pe motiv de rasa). daca tot se reactioneaza virulent cand sunt comparati cu jap nu inteleg atunci de ce nu se reactioneaza la fel cand sunt comparati cu chinezii .daca tu preferi o marca consacrata e f ok. dar asta nu inseamna ca restul sunt "de balta" si acum sa iti dau un exemplu de masina "de balta" si o gandire sanatoasa cazul dacia in germania 30.000 unitati comandate la inceputul anului !ma intreb de ce nu cumpara vw polo? simplu pt ca in cel putin 30.000 de cazuri raportul pret calitate este in favoarea DACIEI pt acei cumparatori. deci nu e greu de inteles trebuie doar sa gandesti la rece nu doar pasional. se tot vorbeste ca e prematur sa aducem in discutie fiabilitatea motoarelor de la ceed eu cred ca nu este asa sunt ceed uri deja la 2 ani sau cu peste 50.000km si nu au avut nici o problema. fiabilitatea motorului se vede la 300.000km? atunci intreb si eu cum poti sa afirmi si sa sustii cu argumente ca un motor nou de mb este mai fiabil decat unul de kia care are parcursi 50.000km doar cu inspectiile obligatorii! si nu trebuie sa iti faci griji de falimentul coreenilor ca daca se intampla asta tu tot asa de bine vei putea sa mananci duminica dupa ce te intorci de la biserica. a era sa uit de dolb:D(febletea mea) incearca sa lasi asocierile cu chinezii si mai ales argumentarea ca ar fi multi si de aceea isi permit sa faca motoare proaste ca are cine sa le repare nu de alta dar coreade sud are doar 48,3 mil de locuitori GARANTIA DE 7 ANI NU ESTE DATA IN RAPORT CU NR DE LOCUITORI SAU CU DENSITATEA ACESTORA PE KM2! sper sa fie pt ultima data cand mai spun ce inseamna aceasta garantie Garantia oferita de Kia pt. acest model este de 84 luni / 150.000 km impartita astfel: - 7 ani / 150.000 km pt. motor si cutia de viteze - 5 ani / 150.000 km pt. intreg autoturismul ( bumper to bumper include si suspensia) - 10 ani, fara limita de km Anticoroziune - 5 ani Vopsea - 2 ani pt. baterie - 3 ani sistemul audio Siemens. Primii 3 ani de garantie sunt fara limita de km ! Garantia este complet transferabila de la un proprietar la altul si se acorda tuturor statelor membre UE. respect parerile tuturor atata timp cat sunt sustinute cu argumente rationale nu pasionale ! o zi buna tuturor! |
| All times are GMT +2. The time now is 22:35. |
- Copyright 2026 4Tuning