![]() |
Re: Masina mea: Opel Kadett GSI in curs de modificare
mi-e lene :)
|
Astazi s-a lipit un nene de masina....e innebunit dupa ea si vrea sa o cumpere. Nu stiu daca sa o dau sau nu....el are planuri mari....sa ii puna gpl... :)))))))))))))) si mai ales ca o sa mearga si fiica lui cu ea. Desi suna tentant imi e foarte greu sa ma despart de ea. sa vedem in primavara daca strange bani si apoi hotarasc daca o dau sau nu. In eventualitatea in care o vand o sa o duc cat mai aproape de stock...si ma bate gandu` sa trec la o astra gsi cu ne pe ea si sa pastrez bunatatile de pe kadett.
Ps: stati linistiti......jantele tot la mine raman :D |
da-o repede pana nu se razgandeste
|
daca vrei iti dau eu astra mea, merge tare :D
|
Radu mai e mult pana departe. Deocamdata a fost doar o discutie si m-am gandit serios sa o dau. Mi-a garantat sa o sa aibe grija de ea la fel cum am avut si eu. Intrevin si alte chestii.....daca o sa mearga si "aia mica " cu ea e riscant....isi rupe gatu cu ea si nu vreau sa am pe nimeni pe constiinta. Chiar si daca iau bunatatile dupa ea tot va trage destul de bine si pt cineva neexperimentat nu e benefic. Odata si odata tre sa fac si eu un pas inainte...acum sa vedem. Pana dupa sarbatori ma bucur in continuare de ea....chiar daca merg f rar cu ea.
|
Quote:
|
Pe vremurile astea sa le schimbi tu. Nu am ca tine un service dotat si utilat in spate ca sa schimb zilnic piese :) . Daca pui pariu castigi......bucsaraia tot nepusa e si nici macar pastilutele si culbutorii nu i-am pus :P. Cand ai talica timp liber sa imi faci si mie o lista cu niste table....... kitt reparatie aripi spate, si dublura aripa dreapta spate....la imbinarea cu pragu` a facut buba si a iesit puroiu` . Vad ca ala nu da semne....deci cand vine caldura intra iar la surubarit. Dupa cum vad ca e afara...cred ca am pacalit iarna asta cu rotile de vara :D
|
tu si cu mutu ..
|
Pai asa se fac averile......scutesti cat mai mult. Norocul meu ca am mers cu astra cand a nins....daca nu nu scapam. Si asa mi-e sila de rotile de iarna ...alea pe fata ating in aripi la viraje ca au et mic. Iau si eu compresia anul asta sau nu s-a confectionat stutz?
|
in 2-3 ani e gata
|
Care stiti de ce a luat-o razna kilometrajul meu? De azi de dimineata indica aiurea. Mergeam cu a 5-a la 2000 de ture si imi arata 22 km/h :) . I-am dat cox si am "prins" chiar si 47 ....desi sarisem de 100. S-a belit traductoru`?
|
Quote:
|
Nu a mers sa dau edit si mi-a fost lene sa mai scriu. Adaugasem la cauza pozibila frigul.....acum am plecat cu masina si indica normal. Asa e cu lcd-urile astea :)
Faza aiurea mi se pare ca e prima data cand imi face asa. |
a scazut nivelul la ulei ? sau s-a mentinut ?
|
Quote:
|
Quote:
e segmentu ala pe care l-ai rupt cu renado cand l-ai bagat .. mari meseriasi .. |
Ala nu face nici canci. Iti desfac motoru` in fata sa vezi despre ce e vb. Eu cred ca sunt prea mici segmentii....sau plm....fac precum chioru`......iau mai mari si pun flexu pe ei :)
|
Va salut! Baieti,am si eu o rugaminte la cei ce detin kadett gsi,chiar cu riscul de a posta off-topic. Detin un cielo cu suspensie 60/40 iar dupa aprox 5000km rulati cu flanse noi,bat de te scot din masina. Ma gandeam la kadett gsi,luand in considerare motorul mult mai mare si garda la sol micsorata de fabricant. Flansele de gsi ma gandesc gandesc totusi ca ar trebui sa fie mult mai rezistente sau sa difere cu ceva fata de "petardele" de pe cielo. Daca acest fapt se dovedeste a fi si adevarat poate ma ajutati si cu un magazin de unde le pot achizitiona. Va multumesc anticipat!
|
flansele alea seamana dar nu stiu daca sunt la fel in program imi da coduri diferite .. si odata ce ai pus supensie sport nu te astepta sa nu se auda nimic in masina ... mai ales la gropi .. nu poti avea si una si alta .
bobi trebuie sa stie :) |
Quote:
|
Arcurile sunt fk,iar amortizoarele sunt reconditionate si intarite la Nea' Condescu in Rosu! Credeti ma ca am fost constient de la inceput ca ceva va ceda...atunci cand s-a montat noua suspensie,am schimbat si flansele(ruville=>foarte proaste),impreuna cu tot ce tine de directie/suspensie(capete de bara,bielete,pivoti,scaune de arc,etc...)treaba fiind facuta ca la carte. Am postat pe acest thread cu gandul ca cele de GSI sunt diferite. Problema a fost rezolvata,zic eu,prin achizitionarea unui set de flanse sachs,acestea fiind net superioare celorlalte,avand si protectie la rulment spre deosebire de altele. Oricum va multumesc pentru raspunsuri si va urez spor la treaba. Sper ca in maxim 2 ani sa ma alatur voua,in urma unui transplant de pe un "batran" gsi...Numai bine!
|
Bine ca ai rezolvat problema. Ce tip ce motor "transferi"? Atentie mare cu sistemul de franare, cielo nu are frane nici pt puterea lui de fabrica.
|
Am umblat deja la frane...si anume am schimbat etrierii fata cu unii de opel astra f 1.7d,cu disc ventilat,iar pe viitor urmeaza sa i schimb cu unii de calibra pe disc de 256mm iar pe spate punte vectra a cu discuri...
|
Clatalin sa ma ai in vedere cu rulmentii fata.....usor usor vine caldura si tre sa ma apuc de tinghie. Tre sa mai produc si butucii fata ca sigur sunt muci si apoi este puzzle-ul complet. Vedem cum ma dau pe langu Mucu sa imi faca si mie serpii aia si daca tot umblu pe acolo sa desfac chiulasa si schimb pastilutele si culbutorii. Cred ca dau un ochi si in motor....asa ca ar fi bine sa ai segmenti pe stock.... dar o firma mai de incredere.
Ps: de reparatie tre segmentii da? :D |
Quote:
e inca devreme se anunta ploi .. nu e soare |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:00. |
- Copyright 2026 4Tuning